Muir-sziget

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Muir-sziget egy kitalált sziget a Marvel Comics képregényeiben, amely valahol Skócia északi partjaitól nagyjából 80,5 kilométerre helyezkedik el. A sziget a képregényekben általában az X-Men csapatával kapcsolatban jelenik meg. Első megjelenése az Uncanny X-Men 104. számában volt 1997-ben.

Története[szerkesztés]

A Muir szigeten található a Föld legnagyobb és legjobban felszerelt mutáns-kutató központja, melyet Dr. Moira MacTaggert alapított. Dr. MacTaggert eredetileg azért hozta létre a komplexumot, hogy fián, Kevinen segítsen, aki egy hatalmas és pusztító erejű mutáns volt.

A szigeten található Mutáns-kutató Központban nagy mennyiségű adat található számos mutánsról, azok képességeiről, valamint mutánsokkal kapcsolatos témákról és betegségekről (mint például az Hagyaték-vírus). A Központ egy időben az Excalibur nevű csapat főhadiszállásaként is szolgált.

Megjelenés más médiában[szerkesztés]

  • Az X-Men 2 című filmben, Stryker számítógépének képernyőjén egy mappa elnevezése „Muira Island”.
  • Az X-Men: Az ellenállás vége című filmben látható egy videófelvétel amiben Moira MacTAggert szerepel a Muri-szigeten. A stáblista utáni jelenet szintén a szigeten játszódik.
  • A sziget feltűnik az X-Men animációs sorozat több epizódjában is.
  • Az X-Men Legends videójáték egyik pályája.

Külső hivatkozások[szerkesztés]