New X-Men

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
New X-Men
Kiadó Marvel Comics
Ország Egyesült Államok
Nyelv angol
Formátum puhaborítós
Megjelent számok 40
Alkotók
Író Nunzio DeFilippis
Christina Weir
Craig Kyle
Chris Yost
Rajzoló Randy Green
Staz Johnson
Michael Ryan
Paco Medina
Aaron Lopresti
Mark Brooks
Skottie Young
Tusrajz Rick Ketcham
Juan Vlasco
Brad Vancata
Jaime Mendoza
Jay Leisten
Sean Parsons
Skotti Young
Színező Pete Pantazis
Tom Chu
Brian Reber
Jean-Francois Beaulieu
Skotti Young
Betűk Dave Sharpe

A New X-Men a Marvel Comics által kiadott két képregénysorozatnak a címe. Az első sorozat ami ezt a címet viselte az 1991-ben indult, eredetileg X-Men címen megjelenő képregény volt, mely Grant Morrison írói közreműködése alatt vette fel a „new”, vagyis „új” jelzőt. Morrison 2001-ben vált meg a sorozattól, ami távozása után visszakapta eredeti címét.

Ez a szócikk a 2004 júliusában, a New Mutants második sorozatának folytatásaként, eredetileg New X-Men: Academy X címen megjelenő sorozatról szól.

A megjelenés története[szerkesztés]

A sorozat első száma 2004 júliusában jelent meg az előző hónapban megszűnő New Mutants második sorozatának folytatásaként New X-Men: Academy X címen. A sorozat első írói a megszűnt New Mutants írópárosa, Nunzio DeFilippis és Christina Weir lett. Első rajzolója Randy Green volt, aki azonban a második szám után csak borító-rajzolóként közreműködött a sorozatban. Őt Staz Johnson, Michael Ryan, Paco Medina majd pedig Aaron Lopresti követte.

A huszadik számmal, 2005 novemberében a sorozatot új alkotógárda vette át és a képregény címe is elhagyta az Academy X utótagot. A sorozat írói Craig Kyle és Chris Yost lettek, rajzolója Mark Brooks. Az képregény légköre a House of M eseményei után és a Decimation eseményei alatt, mely során a Föld mutánsainak jelentős része elveszítette különleges képességeit, igen komorrá válik. Az új név alatt megjelenő képregény első, négyrészes története a Childhood’s End, vagyis „a gyermekkor vége” címet viseli, mely során a mutánsiskola diákjainak szembesülniük kell saját, és diáktársaik halandóságával. A történet után Medina tárt vissza rendszeres rajzolóként és egészen a 36. számig az alkotócsapat tagja maradt. A 37. részben kezdődő Quest for Magik című történettel Skottie Young vette át a rajzolói feladatokat.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]