Hulljon a férges hippije!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hulljon a férges hippije!
South Park
9. évad, 2. epizód
Cartman felfedez egy újabb doboskört
Cartman felfedez egy újabb doboskört
Eredeti cím Die Hippie, Die
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 902
Első sugárzás 2005. március 16.
Első sugárzás Magyarországon 2007. augusztus 7.
Kronológia
ElőzőMr. Garrison vadiúj vaginája
KövetkezőWing, a kínai pacsirta
A South Park epizódjainak listája

A Hulljon a férges hippije! (Die Hippie, Die) a South Park című rajzfilmsorozat 127. része (a 9. évad 2. epizódja). Az Amerikai Egyesült Államokban 2005. március 16-án, Magyarországon pedig 2007. augusztus 7-én mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Cartman kártevőirtást vállal, és megpróbálja likvidálni a városban fellelhető hippiket – akiket a sorozat kezdetei óta utál. A hippik életvitelét tanulmányozva Cartman rájön, hogy a látogatók zenés hippifesztivált szerveznek South Parkban. Figyelmezteti a városi tanácsot, akik viszont semmibe veszik, majd a rendőrség letartóztatja 63 hippi pincébe zárásáért.

South Parkot később azonban azelőtt sosem látott mennyiségű hippi lepi el, és a zenés fesztivál kezdi romba dönteni a várost, ráadásul Stant, Kyle-t és Kennyt is meggyőzik a nagyvállalatok gonoszságáról, és a három fiú a drogos, rock and roll zenét hallgató hippitömeg közepén ragad.

Cartman utasítja a polgármestert, hogy szüntesse be a fesztivált, de kiderül, hogy a nő maga adott engedélyt annak megszervezéséhez. Az utcákon uralkodó káosz láttára azonban főbe lövi magát (később bekötött fejjel látható a konferenciaszobában, ahol Cartman tervét adja elő). A többi városlakó Eric-et kéri meg, hogy segítsen megszabadulni a hippiktől, amibe a fiú beleegyezik; ha kap egy Tonka távirányítós buldózert és megígérik neki, hogy Kyle-nak sosem lesz ilyen játéka, de néznie kell, ahogy Cartman a sajátjával játszik.

Stan, Kyle és Kenny rájönnek, hogy a hippik a vállalatok szidalmazásán kívül semmit nem tesznek, és a tökéletes közösségről alkotott képük is megegyezik a jelenlegivel. Megpróbálnak kijutni az emberek gyűrűjéből, ami 22 km-es átmérőjével túl nagy falatnak bizonyul. Stan ezután megkísérli elmondani véleményét a fesztiválról a hippiknek, de ezzel is csak ront a helyzeten. Végül Cartman egy tudós (Randy Marsh), egy mérnök (Linda Stoch) és egy „nigger, aki feláldozza magát, ha »gebasz« van” (Séf bácsi) segítségével hatalmas fúrót épít a hippitömeg áttörésére (meggyilkolva az útjába eső embereket), és a színpadhoz érve egy Slayer CD-t helyez a lejátszóba, mert „a hippik nem bírják a death metalt”. A terve működik, és az embertömeg kezd szétoszlani, megmentve South Park városát. Kyle-nak pedig végig kell néznie, ahogy Eric az iskola parkolójában az új buldózerével játszik.

Utalások[szerkesztés]

 • Az epizódban a hippik által gyakran használt „kis Eichmann”-ok kifejezés utalás Ward Churchill egy cikkére, melyben a New York-i World Trade Center-ben dolgozó embereket „kis Eichmann”-oknak nevezte. Bár ez már három éve történt, a média csak az epizód sugárzása előtt rövid idővel fedezte fel és tette híressé a kifejezést. Churchull a Boulder-i Colorado Egyetem professzora volt, ahol a műsor készítői először találkoztak.
 • A Cartman fúrós terveiről szóló jelenetek Bruckheimer filmes stílusának paródiái, mint amilyen A Mag és az Armageddon is.
  • a város (világ) megmentéséhez fúrni kell,
  • ahogy egy pillanatra megáll a fúró, a polgármester (kormány) nukleáris támadást akar,
  • Séf bácsi (Lev) űrhajós ruhában a kimászik a fúróból, hogy visszakapcsolja a generátort
 • Cartman epizód eleji hippi-irtó ruhája célzás a Szellemirtók szereplőinek viseletére.
 • Kyle egy Che Guevará-s pólót visel.
 • A jelenet, miben Cartman figyelmezteti a városi tanácsot a hippik veszélyére a Holnapután című film kifigurázása, melyet a South Park később a Holnapután előtt két nappal epizódjában is parodizált.
 • A Cartman által a lejátszóba tett Slayer-szám a „Raining Blood” (a Reign in Blood albumról).

Érdekességek[szerkesztés]

 • Mikor Cartman lejátssza a Slayer-számot, a számítógépén lévő többi dal címe is látható, például „Muhhhrtallicaz – Ride The Thunder” és „Motorface – Death From Behind”, amelyek egyértelmű utalások a Metallica és a Motörhead zeneszámaira.
 • Cartman death metal együttesként említi a Slayert, pedig az thrash metal banda (bár nagy szerepe volt a death metal kialakulásában is).

Bakik[szerkesztés]

 • Mikor Cartman csapatát állítja össze, Randy azt mondja, ő az egyetlen tudós a városban, pedig Dr. Mephisto (bár ő genetikus) és Clyde apja is az (a Terrance és Phillip fingik egymásra című epizód szerint geológus).
 • Randy befut a hippytömegbe hogy kimentse Stan-t és ott a sok füsttől összeesik majd később mégis látni őt más jelenetekben.

Külső hivatkozások[szerkesztés]


South Park – kilencedik évad (2005)
901 – Mr. Garrison vadiúj vaginája902 – Hulljon a férges hippije!903 – Wing, a kínai pacsirta904 – Legek harca905 – Túl a csúcson906 – Eric Cartman halála907 – Az erekció napja908 – Holnapután előtt két nappal909 – Kémkölykök910 – Kövesd a tojást 911 – Vörhenyesek912 – Egy házba zárt közösség913 – Szabadítsátok ki Willzyx-et914 – Bloody Mary