Kövesd a tojást

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kövesd a tojást
South Park
9. évad, 10. epizód
Eredeti cím Follow that Egg!
Író Kenny Hotz
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 910
Első sugárzás 2005. november 2.
Első sugárzás Magyarországon 2007. augusztus 17.
Kronológia
Előző Kémkölykök
Következő Vörhenyesek
A South Park epizódjainak listája

A Kövesd a tojást (Follow that Egg!) a South Park című amerikai animációs sorozat 135. része (a 9. évad 10. epizódja). Az Amerikai Egyesült Államokban 2005. november 2-án, Magyarországon pedig 2007. augusztus 17-én mutatták be.

Az epizódban a South Park-i gyerekek rendhagyó iskolai feladatban vesznek részt, amely miatt Stan féltékenykedni kezd. Mrs. Garrison – szintén féltékenységből – igyekszik szabotálni a melegházasság intézményét...

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Mrs. Garrison párokba osztja az osztály tanulóit, és mindegyik párosnak egy saját aláírásával ellátott tojást ad, melyekre saját gyermekükként kell vigyázniuk (így tanulva meg a szülői felelősség fogalmát). Stan Marsh meglepetésére volt barátnője, Wendy nem vele, hanem Kyle Broflovskival kerül egy párba, ő pedig Bebét kapja társul. Stan nem figyel a tojásra, hanem a nap hátralevő részében féltékenységből Kyle-ékat követi.

Mrs. Garrison meglátogatja régi partnerét, Mr. Furkót, akivel nővé operáltatása után szakított (lásd a Mr. Garrison vadiúj vaginája című epizódot). Bocsánatot kér tőle és vissza kívánja fogadni őt. Mr. Furkó azonban az esküvőjét tervezgeti Meleg Al-lal, ami a coloradói azonos neműek házasságát engedélyező törvény létrejöttével immár lehetséges. A féltékeny Mrs. Garrison elhatározza, hogy meggyőzi a kormányzót az igaza felől, hogy Mr. Furkó melegházassága ne jöhessen létre. A kormányzó képtelen dönteni, míg nem a tanárnő felajánlja neki, hogy elkészít egy melegek gyermekgondozásáról szóló tanulmányt. Hazaérve South Parkba átrendezi az osztályban a párokat; Stant és Kyle-t, illetve Wendyt és Bebét egymás mellé osztva, remélve, hogy Stan gyenge teljesítménye miatt eltörik a tojásuk, és a kormányzó megkapja a kívánt eredményt.

Wendy elszomorodik, hogy nem láthatja egykori tojását, melyet már Stan és Kyle nevel. Az új szülők között pedig még mindig rossz a viszony, mert Stan féltékeny Kyle és Wendy korábbi munkakapcsolatára. Eric Cartman véletlenül eltöri tojását, a tanárnő azonban nem hagyja, hogy a fiú-lány párokra bármilyen rossz fény vetüljön, így új tojást ír alá és ad át Ericnek. Garrison megelégeli a tanulmány körüli problémákat, és felbérel egy bérgyilkost a „meleg pár” tojásának elpusztítására. Stan felhívja Kyle-t, hogy elmondja, eltört a tojásuk (melyet valójában a bérgyilkos lőtt le). Megtudja, hogy barátja nem adta neki a valódi tojást a tanárnő aláírásával, csak egy másolatot, míg az eredetit végig magánál tartotta. Később kiderül, hogy Kyle-nak valójában nem tetszik Wendy, így a fiúk taxiba szállnak, hogy a tojásellenőrzés új helyszínére siessenek. Míg a bérgyilkos folyamatosan lövi és megpróbálja felrobbantani őket, a pár elér a színpadhoz, és felmutatják az épségben lévő tojást, ezért a kormányzó engedélyezi a melegházasságot.

Az epizód Mr. Furkó és Meleg Al házasságával ér véget. Randy Marsh megdicséri a gyerekeket, amiért ilyen sokat tettek a homoszexuálisok jogaiért, bár ők nem tudják, mit is csináltak. Wendy bocsánatot kér Stantől, amiért rossz apának hitte, de Stant már egy cseppet sem érdekli, mit gondol róla Wendy.

Bakik[szerkesztés]

  • Mrs. Garrison az egyik jelenetben Millie-t Craiggel párosítja össze, de a következőben már Clyde neve olvasható Millie alatt.
  • Rednek ebben az epizódban Powder a neve.

Érdekesség[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]


South Park – kilencedik évad (2005)
901 – Mr. Garrison vadiúj vaginája902 – Hulljon a férges hippije!903 – Wing, a kínai pacsirta904 – Legek harca905 – Túl a csúcson906 – Eric Cartman halála907 – Az erekció napja908 – Holnapután előtt két nappal909 – Kémkölykök910 – Kövesd a tojást911 – Vörhenyesek912 – Egy házba zárt közösség913 – Szabadítsátok ki Willzyx-et914 – Bloody Mary