Szabadítsátok ki Willzyx-et

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Szabadítsátok ki Willzyx-et
South Park
9. évad, 13. epizód
A fiúk a bálna medencéje előtt
A fiúk a bálna medencéje előtt
Eredeti cím Free Willzyx
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 913
Első sugárzás 2005. november 30.
Első sugárzás Magyarországon 2007. augusztus 22.
Kronológia
Előző Egy házba zárt közösség
Következő Bloody Mary
A South Park epizódjainak listája

A Szabadítsátok ki Wilzy-X-et (Free Wilzyx) a South Park című rajzfilmsorozat 138. része (a 9. évad 13. epizódja). Elsőként 2005. november 30-án sugározták az Egyesült Államokban. Az epizódot Magyarországon először 2007. augusztus 22-én mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A fiúk a denveri óceánparkban vannak és a Jambu nevű bálna showműsorát nézik. Mikor a műsornak vége Kyle marad a bálnánál, Kenny, Stan és Cartman viszont elmegy a rájákat megnézni. Kyle meglepetésére beszélni kezd hozzá a bálna. Nem veszi észre, hogy igazából a két kommentátor beszél hozzá egy hangszórón keresztül, ugyanis évek óta azzal szórakoznak, hogy elhihetik a gyerekekkel, hogy a bálna beszél hozzájuk. Kyle-nak „elmeséli” a bálna, hogy WilzyX-nek hívják, a Holdról jött és vissza szeretne jutni a Zypodokhoz a saját kastélyába. Kyle elmeséli a többieknek a történteket, de ők nem hiszik el, viszont mikor a bálna medencéje mellett állnak őket is „megszólítja” a bálna. Elmondja, hogy alig tud már beszélni, mert nagyon beteg, ugyanis nem bírja a földi atmoszférát és ha nem jut haza a Holdra akkor meg fog halni. Estére összehívják a többi South Park-i gyereket és elmesélik a történteket, sőt egy tervet is készítenek, Jambu megszöktetésére. A tervhez szükség van az összes gördeszkára, Clyde-ék medencéjére és az orosz kormányra. Másnap reggelre eltűnik a bálna az óceánparkból és a két kommentátor rájön, hogy a fiúk voltak, akik elhitték a meséjüket, ezért úgy döntenek, hogy még a rendőrség előtt megkeresik a fiúkat és elmondják az igazat.

Közben a fiúk is dolgoznak, fel is hívják az orosz kormányt, de ők 20 millió dollárt kérnek az űrutazásért, nekik azonban nincs ennyi pénzük, ezért a többi ország kormányaihoz fordulnak, akiknek van űrprogramjuk. Végül a Mexikói Űrkutató Központ (MASA) vállalja 200 dollárért, így egy teherautóval elindulnak Mexikóba a bálnával. Útközben megállítja őket a két óceánparki kommentátor és kiderül, hogy a sofőrnek azt mondták, hogy a bálnát a Pizza Hutban nyerték. Mielőtt tisztázhatná a két kommentátor a dolgot megérkezik a rendőrség és egy állatvédő szervezet aktivistái is. Tűzharc keletkezik, amelyben az egyik kommentátort lelövik. Végül az állatvédő aktivistákkal továbbállnak, mivel azt hiszik, hogy a fiúk a bálnák fogságban tartása ellen tiltakoznak és azért szöktették meg Jambut, hogy nemzetközi vizeken elengedjék. Megérkeznek a MASA központba, ahol Jambut behúzzák a vízbe, ahol beúszik egy tartályba, amihez oda van láncolva az űrrakéta, amit fel is bocsátanak. Jambu eljutott a Holdra a fiúk hazatérnek South Parkba és megállapítják, hogy akárhányszor a Holdra néznek tudni fogják ezentúl, hogy Wilzyke ott van fent és a többi Zypoddal táncol a kastélyában. A következő vágókép pedig az, hogy a bálna holtan fekszik a Holdon.

Utalások[szerkesztés]

Bakik[szerkesztés]

  • Az egyik párbeszéd alatt, amikor Stan Marsh beszél, Kyle Broflowski magyar hangja szólal meg
 "Ennyi volt? Ez volt a tervetek? Megkérni a ruszkikat hogy vigyék fel a bálnát?" mondat után.[10:24/21:59]
  • Amikor az akrobata várakozik a cetre, az elúszik alatta, és bár nem látni, az a medence alja felől tér vissza

Érdekesség[szerkesztés]

  • Mikor az óceán parkba mennek a bálnát megszöktetni feketére van festve az arca mindenkinek, kivéve Tokent, akinek fehérre (Token afroamerikai).
  • Mikor az oroszok nem vállalják az űrutazást, akkor Kyle azt mondja. „Azt az N-Singes gyereket is felvitték”, utalva arra, hogy az 'N Sync együttes egyik tagja is volt űrturista.
  • Mexikónak igazából nincsen űrprogramja.

Külső hivatkozások[szerkesztés]


South Park – kilencedik évad (2005)
901 – Mr. Garrison vadiúj vaginája902 – Hulljon a férges hippije!903 – Wing, a kínai pacsirta904 – Legek harca905 – Túl a csúcson906 – Eric Cartman halála907 – Az erekció napja908 – Holnapután előtt két nappal909 – Kémkölykök910 – Kövesd a tojást911 – Vörhenyesek912 – Egy házba zárt közösség913 – Szabadítsátok ki Willzyx-et914 – Bloody Mary