Fokker E.I

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Fokker E.I
Fokker E.I/15
Fokker E.I/15

Funkció Vadászrepülőgép
Gyártó Fokker-Flugzeugwerke
Tervező Anthony Fokker
Gyártási darabszám 54

Személyzet 1 fő
Szolgálatba állítás 1915 júniusa
Méretek
Hossz7,2 m
Fesztáv8,8 m
Magasság2,9 m
Szárnyfelület15,9 m²
Tömegadatok
Szerkezeti tömeg360 kg
Tömeg üzemanyaggal563 kg
Hajtómű
Hajtómű 1 db. Oberursel U.0 léghűtéses forgómotor
Teljesítmény60 kW
Repülési jellemzők
Max. sebesség 130 km/h
Fegyverzet
Beépített fegyverzet

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Fokker E.I témájú médiaállományokat.

A Fokker E.I az első vadászrepülőgép volt, melyet a Császári Német Légierő hadrendbe állított az első világháború idején. Hadrendbe állításával vette kezdetét a Fokker félelemnek nevezett időszak, melyet a Fokker repülőgépek egyértelmű légi fölénye jellemzett az Antant repülőgépeivel szemben. A Nieuport 11 és az Airco DH.2 1916 januári hadrendbe állításával azonban fokozatosan megkezdődött háttérbe szorulásuk, mely végül a típus hadrendből való kivonását és korszerűbb repülőgépekkel való helyettesítését eredményezte.

Tervezés és kialakítás[szerkesztés]

A Fokker E.I az 1913-ban kifejlesztett Fokker M.5 felderítőrepülőgépen alapult, melyet a német hadsereg közvetlenül az első világháború kitörését követően állított hadrendbe. A Fokker E.I egy középszárnyas elrendezésű monoplán volt, melynek vertikálisan kúpos elrendezésű repülőgéptörzsét hegesztett acél borította (ez a repülőgépet egyben megkülönbeztette kortársaitól, melyeknek többsége teljes egészében fa törzzsel rendelkezett).

A repülőgép orrában egy, 7,92 mm-es Parabellum LMG vagy IMG 08 géppuska kapott helyet, mely félelmetes tüzerőt biztosított a repülőgép számára kortársaival szemben.

Bevetési története[szerkesztés]

Az első Fokker E.I repülőgépeket 1915 júniusában állították hadrendbe. Az első légigyőzelmet, mely a típushoz kötődik, Otto Parschau repülős hadnagy aratta ugyanez év júliusában, egy francia Morane-Saulnier L felett. A későbbiekben a két híres ászpilóta, Oswald Boelcke és Max Immelmann is repült a típussal és ért el légigyőzelmeket vele.

1916 tavaszáig összesen 54 darabot építettek fel és állítottak hadrendbe, néhány példányt az Osztrák-Magyar Monarchia és az Oszmán Birodalom hadseregei számára adtak át. 1916 áprilisában a repülőgéptípus gyártását leállították, mert a fejlettebb Antant repülőgépek megjelenése miatt megkezdték a Fokker E.II vadászrepülő kifejlesztését és hadrendbe állítását. Ennek ellenére az E.I típust 1916 októberéig még hadrendben tartotta a német haderő.

Alkalmazók[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • Grosz, Peter M.: Fokker E I/II. Berkhamsted, Albatros Publications, 2002.
  • Winchester, Jim. Fighter: The World's Finest Combat Aircraft - 1913 to the Present Day. Barnes & Noble Publishing, Inc. and Parragon Publishing, New York, 2006.