Deep Space Gateway

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Deep Space Gateway (DSG) emberi kiszolgáló személyzet által üzemeltetett, Hold körüli pályán keringő, 2018-ban még tervezési fázisban lévő, az Amerikai Egyesült Államok (NASA) és Oroszország (Roszkoszmosz) által közösen működtetett leendő űrállomás. A létesítményt a tervek szerint a 2024[1]-ben szerelik össze és állítják Hold körüli pályára. Az űrállomás várhatóan megállóhelyként fog szolgálni a mélyűri utazások számára is.[2][3] Várhatóan a Hold kutatására felküldött emberek, illetve robotok kiindulási pontjaként is fog szolgálni az űrállomás.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Deep Space Gateway című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Mars, Kelli: More About Gateway. NASA, 2016. augusztus 17. (Hozzáférés: 2020. június 6.)
  2. Deep Space Gateway to Open Opportunities for Distant Destinations. www.nasa.gov . NASA. (Hozzáférés: 2017. április 5.)
  3. Cislunar Habitation & Environmental Control & Life Support System. www.nasa.gov . NASA. (Hozzáférés: 2017. március 31.)