Az Így jártam anyátokkal szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a lista az Így jártam anyátokkal című amerikai televíziós sorozat szereplőinek felsorolását tartalmazza.

Főszereplők[szerkesztés]

Ted Evelyn Mosby[szerkesztés]

Josh Radnor játssza a sorozatban, szinkronhangja Fesztbaum Béla. A főszereplője a sorozatnak, Ted a Wesleyan-i egyetemen szerzett diplomát, építész. Shaker Heights-ban, Ohioban született, és nőtt fel. Ted a barátaival élt, Marshallal és Lilyvel, akikkel a főiskolán ismerkedett meg, amíg ők ki nem költöztek a harmadik évadban. Miután Marshall eljegyezte Lilyt, Ted eldöntötte, hogy megkeresi élete párját, vagyis "a nagy Őt". Az első két évadban azt hitte, hogy Robin lesz a nagy Ő. Azonban az első évad első részének végén úgy hivatkozik Robinra, mikor a gyerekeinek meséli a történetet, hogy "Robin nénétek". A Robinnal való szakításuk utáni lábadozásban Ted egy pillangót tetováltatott a háta aljára. Ennek a leszedetése közben ismerte meg Stellát. Ted diák korában egyszer megvédett egy másik gyereket. Ez a gyerek később, mikor egy neves pornószínész lett, felvette a Ted Mosby művésznevet, így fejezve ki háláját a védelmezőjének. Ted jövőjéről annyit tudunk, hogy lesz egy fia és egy lánya, akik 2030-ban a késő kamasz korban járnak

Marshall Eriksen[szerkesztés]

Jason Segel játssza a sorozatban, szinkronhangja Csőre Gábor. Marshall az egyetem első éve alatt találkozik Teddel és Lilyvel. St. Cloud-ból, Minnesota-ból költözik fel New Yorkba. Környezetvédő akart lenni csak egy kis adósság akadt és Barney felajánlotta neki az állást ahol dupláját kereshet, így ügyvéd lett.

Lily Aldrin[szerkesztés]

Alyson Hannigan játssza a sorozatban, szinkronhangja Závodszky Noémi. Lily óvónő. Marshall felesége, aki Brooklynban, New Yorkban nőtt fel. Lily arról álmodik, hogy egyszer művész lesz: egykor festett is egy aktot Marshallról. Hatalmas adósságot halmozott fel vásárlási függőségének következtében . Ezt egészen addig el tudja titkolni Marshall elől, amíg jelzálogot nem szeretnének felvenni a lakásukra.

Barney Stinson[szerkesztés]

Neil Patrick Harris játssza a sorozatban, szinkronhangja Markovics Tamás. Egy nővadász, az öltönyök pártfogója, szeret laser tagezni és bűvésztrükköket bemutatni, amiket gyakran tűz kísér. Gyakran használja a "király" és a "fergeteges" szavakat, amelyekkel Ted szerint túl szabadon bánik. Barney főiskolás korában eljegyzett egy lányt, és mikor a lány szakított vele (szűzen hagyva Barneyt), Barney testvére, aki fekete, és homoszexuális rávette Barneyt, hogy veszítse el a szüzességét. A nő azt állította, hogy Barney fergeteges volt (szívességképpen Barney testvérének), ami Barney megtörhetetlen magabiztosságát adja. A szüzességének elvesztése előtt Barney egy hosszú hajú hippie volt, aki a Béke Hadtesthez akart csatlakozni. Most a Goliath Nemzeti Banknál dolgozik, de a pontos munkája hosszú ideig ismeretlen. Igazi munkája, beépített ügynök az FBI-nál.

Robin Scherbatsky[szerkesztés]

Cobie Smulders játssza a sorozatban, szinkronhangja Németh Borbála. Televíziós riporter, hírbemondó egy helyi csatornánál. A második évad nagy részében Teddel jár, miután Ted az első évad nagy részében udvarlásával üldözte. Már az első évad elején kiderült róla, hogy nem lesz Ted felesége, mikor Ted A kezdetek című részben Ted úgy mutatta be gyerekeinek, hogy "Robin nénétek". Szakításuk ellenére kis szexuális feszültség volt jelen köztük Teddel a harmadik évadon keresztül, főleg mikor Robin hazahozta argentin pasiját arról az utazásról, amelyet Teddel közösen terveztek el. Cobie Smuldershez hasonlóan, Robin is kanadai. Kamaszként egy Tiffany-stylusú pop-sztár volt Kanadában, Robin Sparkles néven.

Másodlagos szereplők[szerkesztés]

Ted fia és lánya - Lyndsy Fonseca és David Henrie játsszák őket a sorozatban. Azonban bár visszatérő szereplők, a második évad elkészülése óta nem szerepelnek a sorozatban, mert a történetben, míg a narráció ideje, 2030 nem változik, a történet haladtával a színészek öregszenek. Látható is, hogy míg az első két évadban többször szakítják meg Ted történetét kérdésekkel, a későbbiekben már csak archív felvételeket láthatunk róluk. A kilencedik évad bemutatójában egy alkalommal visszatérnek (immár új felvételben), ahol is igen durván kiakadnak a jövőbeli Tedre, amiért már nyolc éve meséli neki a sztorit, hogyan is találkozott az anyjukkal. Ted lánya 2015-ben, a fia pedig 2017-ben született. Ted lányát Penny-nek hívják, a fiát pedig Luke-nak.

Carl

James Stinson

Victoria

Stella

Brad

Zoey

Wendy a pincérnő

Ez a szócikk részben vagy egészben a List of characters from How I Met Your Mother című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.