Az Így jártam anyátokkal szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a lista az Így jártam anyátokkal című amerikai televíziós sorozat szereplőinek felsorolását tartalmazza.

Főszereplők[szerkesztés]

Ted Evelyn Mosby[szerkesztés]

Josh Radnor játssza a sorozatban, szinkronhangja Fesztbaum Béla. 1978. április 25-én született. Javíthatatlanul romantikus, életcélja megtalálni a Nagy Őt, és mindent meg is tesz ennek érdekében. Hisz a végzetben, és hogy az Univerzum irányítja a dolgokat. Ted az ohioi Shaker Heightsban nőtt fel, majd a Wesleyan Egyetemen diplomázott mint építész. Itt találkozott Marshall-lal és Lilyvel. Ő a történet főszereplője, egyben narrátora, aki gyerekeinek meséli el a sorozat történéseit, mint annak a történetét, hogy miként is találkozott az anyjukkal. Életének fontosabb állomásai közé tartozik, hogy faképnél hagyták az oltár előtt, hogy egyetemi tanár lett, és hogy ő tervezhette meg a Góliát Nemzeti Bank új székházának épületét.

Ted számos lánnyal randizott, közülük sok csak epizódszerepben volt látható, de néhánnyal hosszútávú kapcsolatban is volt. Leghírhedtebb "se veled, se nélküled" kapcsolata Robinnal volt, de sokáig barátnője volt Victoria, Stella (aki az oltárnál hagyta el), Zoey, és Jeanette. Jövendőbeli feleségével végül csak a legutolsó epizódban találkozik, bár a kilencedik évadban látható néhány jövőbeli jelenet, melyben már együtt vannak. Az utolsó epizódból az is kiderül, hogy felesége hat éve halott, és hogy titokban még mindig érez valamit Robin iránt, akit meg is keres, gyerekeinek hatására.

Marshall Eriksen[szerkesztés]

Jason Segel játssza a sorozatban, szinkronhangja Csőre Gábor. Marshall az egyetem első éve alatt találkozik Teddel és Lilyvel. A minnesotai St. Cloud-ból származik, 191 centiméteres magasságával ő a törpe a családban, akik hatalmas, életerős emberek. A sorozat kezdetekor közel kilenc évi együttjárás után kéri meg Lily kezét, akivel a második évad végén összeházasodnak. A sorozat elején még jogi tanulmányait végzi a Columbia Jogi Egyetemen, mert környezetvédelmi ügyvéd szeretne lenni. Eleinte Barneynak köszönhetően a Góliát Nemzeti Banknál kezd el dolgozni. Marshall ügyes játékos, gyakorlatilag minden játékot megnyer, amiben rész vesz. Hisz a paranormális jelenségekben, a loch ness-i szörnyben és a jetiben. Lilyvel három gyerekük születik az idők során, az első, Marvin Mostfigyelj Eriksen a sorozatban látható is.

Miután ügyvédi karrierjét majdnem kész volt feladni, hogy Lilyvel Rómába költözzön, elfogad egy bírói állást, így beteljesíti álmát.

Lily Aldrin[szerkesztés]

Alyson Hannigan játssza a sorozatban, szinkronhangja Závodszky Noémi. Lily óvónő. Marshall felesége, aki Brooklynban, New Yorkban nőtt fel. Lily nagy álma, hogy egyszer művész szeretne lenni, korábban festett egy aktot Marshallról és Barneyról is. Komoly gondjai vannak a költekezéssel, ami miatt komolyabb adósságokat halmoz fel. Manipulatív személyiség, képes volt titokban Ted több barátnőjét is elmarni mellőle a mesterkedéseivel, csak azért, mert neki nem tetszettek. Nagyon nehezen tart meg titkokat, és sugalmazza a sorozat a biszexualitását is.

A középiskolában egy Scooter nevű sráccal randizott, majd az egyetemen ismerte meg Tedet és Marshallt. Marshallal akkor jöttek össze, és kilenc év együttjárás után megkérte a kezét. A jegyességet végül az esküvő előtt két hónappal felbontották, amikor Lily San Franciscóba utazott, hogy megvalósíthassa művészeti vágyait. Végül kudarcokkal terhesen visszatért, de Marshall annyira csalódott volt a dolgok miatt, hogy csak jóval később jöttek újra össze, és végül össze is házasodtak. New York "Beboszetesza" negyedébe költöztek ki, mert korábban Teddel éltek egy lakásban. Lily a hatodik évad végén tudja meg, hogy terhes, és a hetedik évad végén születik meg Marvin Mostfigyelj Eriksen. Később a Kapitány ajánlatára mint művészeti tanácsadó dolgozik mellette, de a munka egy évre Rómába szólítaná. Ez sok vitát eredményez közte és Marshall között. Végül mégsem utaznak, mert megszületik második gyerekük, a kis Margaréta, és az is kiderül, hogy a jövőben lesz még egy gyerekük.

Barney Stinson[szerkesztés]

Neil Patrick Harris játssza a sorozatban, szinkronhangja Markovics Tamás. Eredeti nevén Barnabus Stinson. Nagy nőcsábász, akit állandóan csak öltönyben látunk. Kedveli a lézerharc-játékot, képzett bűvész, és gyakran használ visszatérő frázisokat, mint "királyság", "fergeteges", vagy "elfogadom a kihívást". Barney két könyvet is írt: a Tesókódexben foglalja össze gondolatait arról, hogy hogyan kell a legjobb cimboráknak egymással viselkednie különféle helyzetekben, míg a Taktikai Könyv a csajozási módszerekről szól. Barney és fekete féltestvére, James, apa nélkül, az anyjukkal, Lorettával nőttek fel. Apját Jerome Whittakert csak mint Jerry bácsi ismerte fiatalkorából, a sorozat során találkoznak újra és tisztázzák kapcsolatukat. Fiatalon egy hosszú hajú hippi volt, aki arra vágyott, hogy csatlakozzon a Békehadtesthez, de egy szerelmi csalódás teljesen megváltoztatta az életét. Nem sokkal ezután találkozott Teddel a bár vécéjében, akinek megígérte, hogy megtanítja őt élni - így lettek barátok. A negyedik évad végén szerelmes lesz Robinba, ám érzéseit titkolja, egészen az ötödik évad végéig, amikor is összejönnek. A kapcsolat mindazonáltal nem tart túl sokáig, és Barney visszatér régi énjéhez. Ezt követően Norával, Robin munkatársnőjével kerül kapcsolatba, akivel kapcsolatuk mégsem mélyül el, mert Nora nem bízik meg abban, hogy őszinték az érzései. Több kapcsolat után végül visszatalál Robinhoz, akit elvesz feleségül, de három évvel később elválnak, és újra visszatér a csajozáshoz. Amikor azonban egy lány terhesen marad utána, és megszületik kislánya, Ellie, felhagy a léhasággal, és mintaapa lesz.

Robin Scherbatsky[szerkesztés]

Cobie Smulders játssza a sorozatban, szinkronhangja Németh Borbála. Televíziós riporter, hírbemondó több tévécsatornánál is. Vancouverből származik, kanadai származása sok élcelődés tárgya. Nevét az apja után kapta, aki csalódott volt a születésekor, mert fiút várt, és ezt egész életében éreztette is vele. A sorozat során Teddel folyamatos "se veled, se nélküled" kapcsolatban vannak. Tinédzserkorában Robin Sparkles néven kanadai popsztár volt, második klipjében egykori fiúja, Simon is szerepel. Robin mindig elneveti magát, amikor hazudik. és gyakran beszél olyan kanadai dolgokról, amit a többiek egyáltalán nem értenek. Kezdetben utálja a gyerekeket, ám amikor kiderül róla, hogy meddő és neki soha nem lehet gyereke, megszereti őket. Teddel való kapcsolata után néhány futó kalandja akad, majd két komolyabb kapcsolata (Donnal és Nickkel) is kisiklik, végül feleségül megy Barneyhoz. Három évvel később azonban elválnak. Robin híres tévériporter lesz, aki a történet végén még mindig egyedül él, a kutyáival.

Az Anya (Tracy McConnell)[szerkesztés]

A sorozatban Cristin Milioti játssza, magyar hangja Sallai Nóra. Nevét egészen a legutolsó epizódig nem tudjuk meg, mindig csak az anyaként hivatkozik rá Ted. Egészen a nyolcadik évadig nem is látható, csak pár közvetett utalás van a jelenlétére. A sorozat kezdetekor (2005-ben) éppen a 21. születésnapján tudja meg, hogy a barátja, Max, meghalt. Ezután évekig visszavonul a randizástól, majd egy Louis nevű sráccal van kapcsolata, aki megkéri a kezét, éppen Barney és Robin esküvőjének előestéjén. Végül nemet mond, és ezután találkozik Teddel, mint annak a zenekarnak a basszusgitárosa, amely az esküvőn is fellép. Két gyerekük születik: Penny és Luke. Az eredeti befejezés szerint 2024-ben ismeretlen betegségben meghal, ezt a rajongók felháborodása miatt utóbb megváltoztatták a DVD-kiadáson.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Penny és Luke Mosby[szerkesztés]

Lyndsy Fonseca és David Henrie játsszák őket a sorozatban. Bár visszatérő szereplők, a második évad elkészülése óta nem szerepelnek a sorozatban, mert a történetben, míg a narráció ideje, 2030 nem változik, a történet haladtával a színészek pedig öregszenek. Látható is, hogy míg az első két évadban többször szakítják meg Ted történetét kérdésekkel, a későbbiekben már csak archív felvételeket láthatunk róluk. A kilencedik évad reklámspotjában egy alkalommal visszatérnek (immár új felvételben), ahol is igen durván kiakadnak a jövőbeli Tedre, amiért már nyolc éve meséli neki a sztorit, hogyan is találkozott az anyjukkal. Ted lánya 2015-ben, a fia pedig 2017-ben született. Ted lányát Penny-nek hívják (egy talált szerencsepénz miatt), a fiát pedig Luke-nak (Ted Star Wars iránti rajongása miatt).

Marvin Mostfigyelj Eriksen[szerkesztés]

Lily és Marshall fia, aki a hetedik évad végén született. Középső nevét Barneytól kapta, aki azért kapta meg a névadás jogát, mert segített Marshallnak időben beérni a kórházba. Születése után sok gondot okoz a szüleinek, akik alvásmegvonástól szenvednek miatta. A kilencedik évad elején Marshall és Marvin Minnesotából tartanak hazafelé Barney esküvőjére. Marvint több kisgyerek is játszotta a sorozatban.

Ranjit Singh[szerkesztés]

Marshall Manesh játssza a karaktert (magyar hangja Forgács Gábor és Bolla Róbert) aki egy bangladesi taxisofőr. Karaktere különös módon mindig ott van, mint sofőr, amikor a szereplőkkel valamilyen fontos dolog történik. Ted meséje szerint a jövőben befektetései annyira megtérülnek, hogy egy saját limuzinkölcsönző céget nyit.

Carl MacLaren[szerkesztés]

Joe Nieves alakítja, ő a MacLaren's bár pultosa és tulajdonosa. Neve után kapta a bár a nevét. A jövőben fia is besegít neki. Joe Nieves azt követően kapta meg a szerepet, hogy a legelső részben vele tervezett jelenetet kivágták, és a lelkesedése miatt megsajnálták.

James Stinson[szerkesztés]

Wayne Brady játssza a karaktert. James nem más, mint Barney homoszexuális, afro-amerikai féltestvére és szárnysegédje, akivel nagyon hasonlítanak egymásra. A sorozatban történő első felbukkanásakor derül ki, hogy össze készül házasodni partnerével, Tommal, ami megviseli Barneyt, hiszen ő ellenzi a házasság intézményét. Mégis, amikor megtudja, hogy egy kisfiút fogadnak örökbe, megenyhül. Később kiderül, hogy James apja Sam Gibbs tiszteletes, ezt követően egy kislányt is örökbefogadnak. A kilencedik évadban elválnak Tommal, miután az megcsalta őt, és most a helyzet megfordul: már ő akarja lebeszélni Barneyt a házasságról. Később a helyzet megoldódik, és újra összejönnek Tommal.

Victoria[szerkesztés]

Ashley Williams alakítja,magyar hangja Zsigmond Tamara. Ted első komoly barátnője a sorozatban. Cukrászként dolgozott a Boglárka Cukrászdában, és ő készítette azt az esküvői tortát, amelyet Claudia és Stuart esküvőjén felszolgáltak. Hamar kialakul köztük egy erős vonzalom, de megfogadják, hogy aznap este nem csinálnak semmit, sőt névtelenek maradnak, hogy szép esteként maradjon meg a gondolataikban. Végül Ted mégis kinyomozza, hogy ki ő, és összejönnek. Kapcsolatukat beárnyékolja, hogy pár hónap után Victoria elnyer egy két évre szóló németországi ösztöndíjat. Úgy döntenek, hogy kipróbálják a távkapcsolatot, ami nem bizonyul tartósnak: Ted megcsalja őt Robinnal, és ezért szakítanak.

Hét évvel később találkoznak újra, amikor Victoria felbukkan cukrászként az építészbálon. Victoria megbocsát Tednek azért, amit tett, ám kiderül, hogy gyakorlatilag a szakításuk másnapján összejött odakint egy Klaus nevű sráccal. Csókolóznak, ám kiderül, hogy nem jöhetnek össze: Victoriát el készül venni Klaus feleségül, Tedet pedig a Robinnal és Barneyval szembeni kapcsolata akadályozza meg, hogy igazán boldog legyen. Sokkal később Ted elhatározza, hogy mégis beszél vele, amikor kiderül, hogy Victoria megszökött az esküvőjéről. Sőt nemcsak ő, hanem Klaus is. Így már semmi nem állhatna a boldogságuk útjába. Ted meg is kéri a kezét, de Victoria csak egy feltétellel hajlandó belemenni: minden kapcsolatot meg kell szakítania Robinnal. Ted ezt nem vállalja, ezért ismét szakítanak. Később visszatér Németországba, és utoljára akkor látjuk, amikor segít Tednek visszaküldeni egy medált, ami véletlenül nála maradt.

Victoria szerepe úgy volt megírva, hogy ha a sorozatot elkaszálták volna a második évad után, akkor ő legyen a gyerekek anyja.

Judy Eriksen[szerkesztés]

Susie Plakson játssza, magyar hangja Bókai Mária. Judy az idősebb Marvin Erikssen felesége, három fiuk van: Marvin, Marcus, és Marshall. A minnesotai St. Cloud-ban él, kapcsolata Lilyvel néha kicsit feszült, néha egészen ellenséges, ami Marshallnak gondokat okoz.

Marvin Eriksen[szerkesztés]

Bill Faggerbakke alakítja, magyar hangja Németh Gábor. Marshall, az ifjabb Marvin, és Marcus apja, Judy férje. Marshall-lal rendkívül közeli a kapcsolatuk, Marvin azonban 2011-ben meghal. A későbbi epizódokban mint szellemkép jelenik meg, illetve visszaemlékezések formájában utalnak rá.

Brad Morris[szerkesztés]

Joe Manganiello játssza. Marshall barátja a jogi karról, akik először akkor kerülnek egymáshoz közel, amikor a második évadban mindkettejükkel szakít a barátnőjük. Ettől kezdve folyton együtt lógnak, aminek furcsa, homoszexuális felhangja van a többiek szerint. Végül Brad újra összejön a barátnőjével, és innentől megszakad köztük a kapcsolat. Később részt vesz Marshall legénybúcsúján és az esküvőn is, majd Barney leüti, amikor megpróbálja megcsókolni Robint. Sokkal később bukkan fel újra, mint álláskereső jogász, akit Marshall alkalmaz is. Hamar kiderül azonban, hogy ez csak egy trükk: igazából egy nagyon komoly perben képviseli az ellenérdekű felet mint ügyvéd, és ezzel a húzással nagy bajba sodorja Marshallt, mert fontos információkat tud így meg. Bár a tárgyaláson Marshall megnyeri a pert, Brad húzásainak köszönhetően a pénzbírság minimális - az efölött érzett csalódás miatt dönti el Marshall, hogy bíró lesz. A jövőben indul New York Állam Legfelsőbb Bírósági bírói pozíciójáért, Marshall-lal rivalizálva, de elveszíti azt.

Loretta Stinson[szerkesztés]

Frances Conroy játssza, ő Barney és James anyja. Mivel fiatal korában számtalan nemi kapcsolata volt, így sem Barney, sem James nem tudták meg felnőtt korukig, hogy ki az apjuk. Ha rossz híreket kell közölnie, gyakran hazudik fiainak - mi több, Barney is éveken keresztül hazudik neki arról, hogy családja és gyereke van.

Zoey Pierson[szerkesztés]

Jennifer Morrison alakítja. Ted egyik komoly barátnője, akit úgy ismer meg, hogy Zoey az egyike azoknak, akik tiltakoznak az Arcadian Szálló lebontása ellen - a szállóé ellen, amelynek helyén épp Ted élete egyik fő művét készülnek felépíteni. Eleinte kedvelik egymást, de amikor kiderül, ki is Ted valójában, kapcsolatuk ellenségeskedősre vált.Zoey ekkor még férjnél van, férje a filantróp Kapitány, aki a gazdag van Smoot család sarja. Zoey egyre több időt tölt a csapattal, melynek során az ellenségeskedés szép lassan elhalványul köztük. Zoey végül elválik a Kapitánytól és összejönnek Teddel. Kapcsolatuk azonban nem bírja el a végső nagy próbát: Ted az Arcadian lebontása mellett áll ki nyilvánosan, és ezért szakítanak. Később újra összejönnének, viszont Ted meggondolja magát és nem megy el a randira.

Nora[szerkesztés]

Nazanin Boniadi játssza. Robin munkatársnője, akit ő mutat be Barneynak. Barney nem akarja beismerni, de Nora nagyon megfogja őt, még annak ellenére is, hogy Nora házasságot és gyereket szeretne, és bemutatni őt a szüleinek. Barney mindezzel egyetért, de később kiderül, hogy minden, amit mondott, hazugság, ezért szakítanak. Mégis, utóbb megbánja, és rájön, hogy meg kellene állapodnia. Újra randit kér Norától, és meggyőzi, hogy tud őszinte is lenni. Randiznak többször is, míg végül Barney bevallja, hogy megcsalta Robinnal, ezért újra szakítanak.

Patrice[szerkesztés]

Ellen D. Williams játssza, magyar hangja Kokas Piroska. A World Wide News dolgozója, akinagydumás, és szeretne Robin legjobb barátnője lenni, amit ő nem díjaz annyira. A nyolcadik évadban részt vesz Barney taktikájában, aminek a lényege, hogy eljátssza, hogy ők randiznak, csak hogy elaltassa Robin gyanakvását az igazi lánykérés előtt. Patrice a jövőben mint híres rádiós műsorvezető tevékenykedik.

Mickey Aldrin[szerkesztés]

Chris Elliott játssza. Ő Lily apja, akinek régi mániája a társasjáték-készítés. Bolondos, furcsa, néha már-már ostoba játékai annyira kitöltik az életét, hogy alig foglalkozott Lilyvel gyerekkorában. A sorozat kezdetén sem felhőtlen teljesen a viszonyuk, de valamelyest rendeződik. Marshall-lal és Lilyvel együtt ő is beköltözik a pár Long Island-i házába, nagy bosszúságukra. Furcsa szokásai számos bonyodalmat okoznak, melynek következtében egyszer leég az egész ház, így ő is kénytelen visszaköltözni Manhattanbe. Hamar kiderül, hogy Marvinnal szemben sokkal jobb nagyszülő szeretne lenni, mint amilyen szülő valaha is volt.

Linus[szerkesztés]

Robert Belushi játssza. A Farhampton Fogadó pincére, akinek Lily a kilencedik évad elején fizet száz dollárt azzal, hogy valahányszor azt látja, hogy üres a kezében a pohár, mindig készítsen neki egy újat. Később kiderül, hogy az összes ital, amit készített, alkoholmentes volt, mert Lily terhes.

Stella Zinman[szerkesztés]

Sarah Chalke játssza a szerepet. Ted bőrgyógyásza, aki eltávolít róla egy rendkívül kínos tetoválást. Ted randit kér tőle, amire Stella nemet mond, a kislányára hivatkozva. Végül egy gyors, kétperces randiba beleegyezik. Kapcsolatuk elmélyül, Ted pedig megkéri a kezét a harmadik évad végén, amire igent mond. Ted meghívja Stella exférjét, Tonyt is az esküvőre, ami végzetes döntésnek bizonyul, ugyanis Stellában fellángolnak a régi érzelmek, és megszökik Tonyval.

Kevin Venkataraghavan[szerkesztés]

Kal Penn játssza. Eredetileg Robin viselkedés-terapeutája volt, akihez bírósági határozat alapján kellett járnia, ám később összejöttek. Mikor Robin rájön, hogy még mindig érez valamit Barney iránt, mégsem szakít vele, sőt Kevin megkéri Robin kezét azután, hogy megtudja, Robinnak sosem lehet gyereke.

Quinn Garvey[szerkesztés]

Sandy Rivers[szerkesztés]

Marcus Eriksen[szerkesztés]

Wendy, a pincérnő[szerkesztés]

Arthur Hobbs[szerkesztés]

Virginia Mosby[szerkesztés]

Alfred Mosby[szerkesztés]

Daphne[szerkesztés]

A Kapitány[szerkesztés]

Nick Podarutti[szerkesztés]

Robin Charles Scherbatsky Sr.[szerkesztés]

Bilson[szerkesztés]

Scooter[szerkesztés]

Gary Blauman[szerkesztés]

Don Frank[szerkesztés]

Doug Martin[szerkesztés]

Jeanette Peterson[szerkesztés]

Becky[szerkesztés]

Curtis[szerkesztés]

Claudia és Stewart[szerkesztés]

A Hasonmások[szerkesztés]

Mint kiderül, az öt főszereplőnek mind megvan a maga hasonmása New York-ban. "Bajusz Marshall" egy busz oldalán bukkan fel egy reklámon, majd később a MacLaren's-ben. "Leszbi Robint az utcán látják meg, "Sztriptíztáncos Lilyt" pedig a ledér Leopárd klubban (eredeti neve Jasmine, és később a Lilyvel való hasonlósága okán Scooter veszi el feleségül). "Mexikói Pankrátor Ted" a "Robotok vs. pankrátorok" rendezvényen bukkan fel. Barneynak több vélt hasonmása is van, ám ezekről kiderül, hogy igazából ő, csak álruhában. Az igazi hasonmás Dr. John Stangel, Lily nőgyógyásza.

Hírességek epizódszerepben[szerkesztés]

Egyéb szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a List of characters from How I Met Your Mother című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.