Marshall Eriksen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Marshall Eriksen
Így jártam anyátokkal-szereplő
Jason Segel 2011.jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése A kezdetek
Megalkotta Carter Bays & Craig Thomas
Megszemélyesítője Jason Segel
Epizódok száma 208
Szinkronhang Csőre Gábor
Marshall Eriksen adatai
Beceneve Marsallbot, Mackó, Sörkules
Neme férfi
Foglalkozása ügyvéd (2005-2013), bíró (2013-)
Szülei Marvin Eriksen (apa)
Judy Eriksen (anya)
Testvérek Marcus Eriksen
Marvin Eriksen
Házastársa Lily Aldrin
Gyermekei Marvin Mostfigyelj Eriksen
Margaréta Eriksen
Ismeretlen nevű fiú

Marshall Eriksen az Így jártam anyátokkal című sorozat szereplője. A sorozatot Carter Bays és Craig Thomas találta ki az amerikai CBS csatorna számára.

Szerepe a sorozatban[szerkesztés]

Marsall az egyik az öt főszereplő közül az Így jártam anyátokkal című sorozatban. Legjobb barátja Ted Mosby, aki szintén a legjobb barátjának tartja őt és akivel már a főiskolában szobatársak voltak. Tanulmányaik után mindketten New Yorkba költöztek, és közösen béreltek lakást. Lily Aldrinnal is a főiskolán ismerkedtek meg, azóta együtt jártak, és a legelső epizódban Marshall megkérte a kezét. Ez az esemény inspirálja arra Tedet, hogy megkeresse élete szerelmét.

Marshall a minnesotai St. Cloud-ban született, ennek és vezetéknevének alapján valószínűleg dán vagy norvég felmenői lehettek. 191 centijével ő a törpe a családban, miután az Eriksenek nagydarab, magas, életerős emberek.Nagyon közel áll a családjához, különösen az apjához, Marvinhoz. Amikor Marvin meghal, teljesen összeomlik, és sok idő kell hozzá, hogy helyrejöjjön. Anyját, Judyt is szereti, annyira, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja a tényt, hogy utálják egymást Lilyvel. Tinédzserkorában a testvérei folyton ugratták őt, és sokszor brutálisan verekedtek is egymással. A Minnesota Vikings szurkolója. A Wesleyen Főiskola után a Columbia Egyetemen szerzett sikeresen jogi diplomát.

Az első két évadban Marshall még joghallgató, aki arról ábrándozik, hogy környezetvédelmi ügyvéd lesz. Amikor végre leteszi a záróvizsgát, mégsem teljesítheti be álmát, mert az életében beállt változások és pénzhiány miatt annyira szüksége van a pénzre, hogy a korrupt multinacionális vállalatnak, a Góliát Nemzeti Banknak kezd el dolgozni. A hetedik évadban azonban elege lesz ebből, és végre beteljesíti álmát, mígnem a nyolcadik évad végén felkínálnak neki egy bírói állást. Ezt anélkül fogadja el, hogy megbeszélte volna Lilyvel, noha tudja, hogy neki pedig Olaszországba kellene utaznia egy évre a munkája miatt. Lily kedvéért mégis visszautasítja ezt. Miután hazatértek, újra céges ügyvédként kezd el dolgozni, amíg nem kínálnak fel neki ismételten egy bírói állást. 2020-ban beválasztják New York állam Legfelsőbb Bíróságába.

Marshall hisz a természetfeletti jelenségekben, hisz a Nagylábú és a Loch Ness-i szörny létezésében. Ő maga is felfedezett egy ilyen lényt, a "csótányegeret".

Kapcsolatai a szereplőkkel[szerkesztés]

Lily Aldrin[szerkesztés]

Marshall és Lily a kollégiumba való beköltözés napján találkoztak először, és azonnal egymásba szerettek. Később össze is költöztek és jegyesek lettek. Az első évad végén Lily szakít vele, hogy megvalósítsa képzőművészeti álmait San Franciscóban. Marshall mély depresszióba esik, de később, amikor Lily visszatér a városba, visszafogadja őt, és a második évad végén össze is házasodnak. Többször próbálkoznak összehozni egy gyereket, amely csak a hatodik évad végén sikerül, és első gyerekük a hetedik évad végén születik meg.

Marshall és Lily igazi lelki társak: abszolút mindenről beszámolnak egymásnak, csak egymással feküdtek le egész életükben, és tökéletesen megértik egymást akkor is, amikor elvileg teljesen másról beszélnek.

Az utolsó évad során Marshall és fia éppen Barney esküvőjére tartanak, hogy még idejében odaérjenek. Amiatt aggodalmaskodik, hogy hogyan mondja el Lilynek, hogy a tudtán kívül elfogadott egy bírói állást. Amikor rájön, hogy útban van a második gyerekük, feladja ezt az álmát, és egy évre Rómába költöznek. Harmadik gyermekük később születik meg, az ő nevét sosem fedik fel a sorozat során.

Ted Mosby[szerkesztés]

A kollégiumi évek óta lakótársak és barátok. Barátságuk egy hírhedten balul sikerült utazás során alakult ki. Marshall és Lily szinte családtagnak tekintik,mint a "harmadik muskétást". Ted segít Marshallnak helyrejönni a szakítása után, Marshall pedig ott van Ted életének legfontosabb pillanataiban. Ted volt Marshall násznagya az esküvőjén, és fordítva,Marshall Ted esküvőjén.

Barney Stinson[szerkesztés]

Marshall Teden keresztül ismerte meg Barneyt,aki őt is meg akarta tanítani "élni". Marshallt egyszerre lenyűgözi és megbotránkoztatja Barney életstílusa és stiklijei. Barney valóban jóbarátként mutatkozik: elintézi, hogy Marshallnak adjanak állást a Góliát Nemzeti Banknál, rábeszéli Lilyt, hogy jöjjön haza San Franciscóból, és ő házasítja össze kettejüket. Mivel Barney segített Marshallnak odaérkeznie első gyerekük születése idejére a kórházba, ő adhatta a gyerek második nevét, így lett Marvin Mostfigyelj Eriksen.

"A pofogadás" című epizódban Marshall egy fogadás útján elnyeri annak a jogát, hogy bárhol és bármikor lekeverjen Barneynak öt pofont. Ezekre a "Pofogadás", a "Cuccok", a "Pofonadás", és a "Pofonadás 2" című epizódokban került sor. Miután egy másik fogadás következményeképpen Barneynak egy évig egy kacsás nyakkendőt kellene hordania, amit ő nagyon nem szeretne, ezeket beváltják három újabb pofonra. Ezeket a "Katasztrófa elhárítva", a "Pofonadás 3", és "Az oltár előtt" című részekben lövi el.

Robin Scherbatsky[szerkesztés]

Az első évadban Robin és Marshall is összebarátkoznak, bár úgy véli, Tednek nem kellene vele foglalkoznia. Amikor összejönnek, továbbra is jóban marad vele, még azután is, hogy szakítanak. Ő és Lily kétszer is befogadják magukhoz Robint, amikor rászorul, közben pedig a hátuk mögött fogadnak, hogy összejönnek-e Teddel. Visszatérő geg a sorozat során, hogy Marshall azt gondolja, Robin rámozdult, akkor is, amikor teljesen egyértelmű, hogy szó sincs erről.

Források[szerkesztés]