Marshall Eriksen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Marshall Eriksen
Így jártam anyátokkal-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése A kezdetek
Megalkotta Carter Bays & Craig Thomas
Megszemélyesítője Jason Segel
Epizódok száma 208
Szinkronhang Csőre Gábor
Marshall Eriksen adatai
Beceneve Marshallbot (Marshmallow), Mackó
Neme férfi
Foglalkozása ügyvéd a Goliath Nemzeti Banknál
Házastársa Lily Aldrin
Marshall Eriksen az IMDb-n

Marshall Eriksen az Így jártam anyátokkal című sorozat szereplője. A sorozatot Carter Bays és Craig Thomas találta ki az amerikai CBS csatorna számára.

Szerepe a sorozatban[szerkesztés]

Marsall az egyik az öt főszereplő közül az Így jártam anyátokkal című sorozatban. Legjobb barátja Ted Mosby, aki szintén a legjobb barátjának tartja őt és akivel már a főiskolában szobatársak voltak. Ő Ted (a főhős) józan gondolkodású, visszafogottabb segítője", akitől mindig tanácsot kérhet, és akire mindig számíthat. Ő adja a sorozatban az abszurd humor jelentős részét. Lily Aldrinnal a második évad végén házasodtak össze.

A szereplő[szerkesztés]

Marshall a sorozat kezdetekor már kilenc éve együtt él Lily Aldrinnal, aki szintén az egyik főszereplő a sorozatban. Marshall és Lily egy aranyos, de kissé unalmas párt alakítanak, ezt csak az első évad utáni szakításuk, majd kibékülésük és az esküvőjük tudja ellensúlyozni.

Jelleme[szerkesztés]

Marshall komikuma főleg a furcsa helyzetekből, abszurd beszólásaiból, Lily-től való kölcsönös függéséből és a néha kissé nyámnyila megnyilvánulásaiból adódik. A barátai egészen addig gyávának hiszik, amíg le nem üti a McLaren's nagydarab kidobóját. Akkor derül ki hogy nagyon is tud verekedni, csak békés természetű. Nagyon szereti a finom ételeket, a villásreggelit. Hisz a mindenféle természetfeletti lényekben, egyik kedvence A Loch Ness-i szörny, akit ő csak Nessie-nek hív. A sorozatban egy átívelő szálat jelent Marshall öt pofonja, amit Barneynak adhat bármikor, ebből már négyet elhasznált. A hetedik évadban azonban Barney belement egy, a számára valószínűleg nem túl előnyös alkuba: hamarabb levehette a kacsás nyakkendőjét (duckytie) (amit egy másik, Marshallal kötött fogadása miatt kellett addig viselnie), viszont Marshall pofonjainak száma ezzel 3-mal növekedett. Marshall az újonnan szerzett 3 pofonjából azon nyomban elhasznált 2-t, viszont még így is maradt számára összesen kettő, az egy helyett.

Foglalkozása[szerkesztés]

Marshall az első két évadban ügyvédnek tanul, a második évadban rakja le az államvizsgát. A harmadik évadtól a GNB banknak dolgozik, ami Barney munkahelye is egyben. Eredetileg az NEVB-nek dolgozott volna, ami egy környezetvédő cég, de mivel jobb ajánlatokat kapott, nem maradhatott ott, mivel gondolnia kellett a jövőbeni családalapításra. Marshall a hatodik évad végén felmond a GNB-nél, és a hetedik évad elején állást kap Amerika és a világ egyik talán legnagyobb környezetvédelmi cégénél.

Források[szerkesztés]