Robin Scherbatsky

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Robin Scherbatsky
Így jártam anyátokkal-szereplő
Cobie Smulders
Cobie Smulders
Megjelenési információk
Első megjelenése A kezdetek
Megalkotta Carter Bays & Craig Thomas
Megszemélyesítője Cobie Smulders
Szinkronhang Németh Borbála
Robin Scherbatsky adatai
Neme
Életkora 1980július 23. (38 éves)
Elhunyt -
Foglalkozása Hírolvasó, hírszerkesztő, volt popsztár
Házastársa Barney Stinson (2013-2016)

Robin Charles Scherbatsky Jr. az Így jártam anyátokkal című sorozat egyik szereplője, akit a sorozat alkotói, Carter Bays és Craig Thomas alkottak. Robin a cselekmény egyik központi figurája, két férfi főszereplő, Ted Mosby és Barney Stinson szerelmi életének felforgatója.

Megalkotása[szerkesztés]

Amikor létrehozták a karaktert, Bays és Thomas már az elején leszögezték, hogy Robin nem a gyerekek anyja - elkerülvén így a Jóbarátokkal való párhuzamot, illetve hangsúlyozva, hogy a sorozat Ted élete szerelmének kereséséről szól, nem arról, hogy jön össze élete szerelmével. Több interjúban elismerték azt is, hogy egy elég híres színésznővel akarták eredetileg eljátszatni a karaktert[1]; később kiderült, hogy Jennifer Love Hewitt lett volna az.[2] Utóbb nagyon helyes döntésnek bizonyult, hogy egy viszonylag ismeretlen színésznő kapta a szerepet, mert így a nézők is könnyebben bele tudták magukat élni a sztoriba.

Életének korai szakasza[szerkesztés]

Robin Charles Scherbatsky Jr. 1980. július 23-án született Vancouverben, Kanadában. Furcsa nevét onnan kapta, hogy az apja mindig is fiút szeretett volna, és amikor megtudta, hogy lánya születik, csalódott lett bár, de férfias módon próbálta nevelni lányát. Robin végső soron csalódást okozott az apjának, aminek köszönhetően megszakított vele minden kapcsolatot, és az anyjához költözött. Ekkoriban kezdett karriert popsztárként Robin Sparkles néven. Hírhedt "Let's Go To The Mall" (Irány a pláza!) című dalát egy éven keresztül népszerűsítette kanadai bevásárlóközpontokban, aminek köszönhetően elkezdett rettegni a plázáktól. Nem sokkal később elkészült a "művészi folytatásnak" szánt "Sandcastles in the Sand" (Homokvárak a homokban). Ezután egy tinédzsereknek szóló műsorban szerepelt Alan Thicke és Jessica Glitter oldalán, ahol űrbeli környezetben oldottak meg mindenféle rejtélyeket, pusztán matematikával. A műsor tele volt szexuális utalásokkal, de ezt Robin sosem vette észre, azt hitte, hogy csak egy gyerekműsor.[3] Zenei karrierjének befejezéseképpen a grunge irányába mozdult el, nevét Robin Daggersre változtatta, és "P.S. I Love You" (P.S. Szeretlek") kiadott egy számot, majd egyszer és mindenkorra befejezte zenei karrierjét.

Ezeket a dolgokat mind szégyelli, ahogy azt is, hogy az apja fiú módra nevelte, noha sok szokást a magáévá tett, amit a nők általában nem szeretnek: szivarozik, frizbizik, hokizik, szereti a whiskyt, és lőni is tud.

Karakterfejlődés[szerkesztés]

Robin 2005 áprilisában költözött Vancouverből New Yorkba, azon belül is Brooklynba, ahol a Metro News 1 riportere és hírolvasója lett. Az év szeptemberében találkozott Ted Mosbyval, akivel egész jól kijönnek, Ted randira hívja, és még egy kék kürtöt is ellop a kedvéért. Sajnos Ted mindent elront azzal, hogy rögtön az első randin közli, hogy beleszeretett. Barátok maradnak, de a viszonyukat romantikus pillanatok tarkítják. Robin azért nem szeretne komolyabb kapcsolatot Teddel, mert Ted házasságot, gyerekeket szeretne, és megállapodni, míg ő nem. Végül mégis összejönnek az első évad végén, de kapcsolatuk csak egy évadig tart, mert rájönnek, hogy túl különbözőek. Robin ezután sokáig keresi a helyét: Argentínába utazva rövid ideig tartó viszonyba kezd egy helybelivel, majd egy időre Japánba utazik, hogy ott dolgozzon hírolvasóként. Amikor Barney közli vele, hogy beleszeret, kialakul köztük valamiféle viszony, de nem hajlandóak komolyabban belemenni. Az ötödik évadban kollégájával, Donnal jön össze, de szakítanak, amikor Don elfogad egy állást Chicagóban. Robin marad, és egy saját reggeli talkshow házigazdája lesz.

Robin sosem tud igazán szabadulni sem Tedtől, sem Barneytól. Miközben Ted a saját útját járja, Barneyt is megpróbálja lekoptatni magáról, amikor összehozza kolléganőjével, Norával, de amikor ezt megteszi, akkor jön rá, mekkora hibát vétett. Frusztrált lesz emiatt, ami agresszióba csap át, és miután megver egy nőt, viselkedésterapeutához, Kevinhez kell járnia. Olyan jól megértik egymást, hogy összejönnek, de amikor Barneyval újra közel kerülnek egymáshoz, úgy dönt, szakít Kevinnel. Mégsem képes ezt megtenni, amikor látja, Kevin mennyi mindent megtenne érte. Kevin a kezét is megkéri, de Robin szakít vele, amikor megtudja, hogy meddő, és soha nem lehet gyereke. A tudat teljesen depresszióssá teszi, bár mindig hangoztatta, hogy nem akar gyereket, ezért még a barátai előtt is letagadja, hogy emiatt bánatos.

A hetedik évadban Robin városszerte is híres lesz, amikor a szilveszteri tévéműsorban kell helyettesítenie a tökrészeg Sandy Riverst, majd sikeresen letesz egy helikoptert, amelynek pilótája rosszul lett. A nyolcadik évad során Barney mindvégig úgy tesz, mint aki nem foglalkozik vele; mint kiderül, ez a séma mind csak azt a célt szolgálta, hogy beleszeressen, és ezt követően megkéri a kezét.

Az utolsó évad csak az esküvőjével kapcsolatos eseményekkel foglalkozik. A házasságkötés előtt Robin megretten, és amikor megtudja, hogy Ted mi mindent megtett azért, hogy megtalálja azt a nyakláncot, ami az a bizonyos "valami régi" lenne az esküvőn, inkább lefújná az egészet, és Ted mellett maradna. Végül Ted az, aki lebeszéli erről, közölve, hogy már tovább kell lépniük mindkettejüknek. Végül amikor Barney megesküszik, hogy mindig őszinte lesz vele, vele marad, és összeházasodnak.

A házasság mégsem lesz tartós, három év után elválnak, mert egyszerűen nem tudnak elég időt együtt lenni. 2030-ban Robin egy ismert televíziós műsorvezető, aki még mindig a kutyáival él a lakásában. Az utolsó jelenetben Ted ismét randira hívja őt, méghozzá a legendás kék kürttel.

Források, hivatkozások[szerkesztés]

  1. http://ew.com/article/2013/05/13/how-i-met-your-mother-cristin-milioti/
  2. http://www.eonline.com/news/506849/Jennifer-love-Hewitt-turned-down-how-i-met-your-mother-plus-series-finale-secrets-revealed
  3. http://nymag.com/daily/entertainment/2010/11/how_i_met_your_mothers_cobie_s.html