Rachel Bilson

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Rachel Bilson
Rachel Bilson.png
Életrajzi adatok
Születési név Rachel Sarah Bilson
Született 1981augusztus 25. (37 éves)
Los Angeles, Kalifornia, USA USA
Házastársa Hayden Christensen
Élettárs
Pályafutása
Iskolái Grossmont College
Aktív évek 2003–

Rachel Bilson az IMDb-n
PORT.hu-adatlap
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Rachel Bilson témájú médiaállományokat.

Rachel Sarah Bilson (Los Angeles, 1981. augusztus 25. –) amerikai színésznő.

Pályafutása[szerkesztés]

Rachel Sarah Bilson 1981. augusztus 25-én született Los Angelesben. Két bátyja között ő volt a kis hercegnő, akit szülei mindig elkényeztettek. Egy ravasz lány volt, akit mindenki szeretett. Később nagy változás történt az életében: elkezdett színészkedni. Szülei megalapozták színészi jövőjét, mikor 7 évesen szerepet kapott Louis Anderson The Wrong Guys című színdarabjában. Később folytatta ezt a pályát, és a Notre-Dame nevű színiiskolába járt. Itt lehetőséget kapott, hogy 7 rész erejéig egy pici szerepet kapjon a Human Targetben, ami kapcsán elhatározta, hogy inkább a komédiák mellett marad. Rachel első igazi szereplése a Bye Bye Birdie-ben volt, amit rögtön két másik színdarab követett (The Crucibler, Once Upon a matterss).

Néhány év színészi pálya után elhatározta, hogy a tv-ben is kipróbálja magát, és rögtön szerepet is kapott az 1998-as Of It True-ban, mikor még csak 17 éves volt. Itt ép hogy csak annyi pénzt kapott, hogy elkezdje színészi karrierjét. Rachel nem keseredett el, hanem nagy reményekkel vágott neki a tv-s szakmának.

2003 Rachel nagy éve volt. Először két sorozatban játszott (Buffy, a vámpírok réme, 8 Simple Rules), majd egy filmben, az Unbrokenben. Ezek a kis jelenések után lehetőséget kapott, hogy ő alakítsa a Fox csatornán induló Narancsvidék (The O.C.) című sorozatban Summer Robertset. Amikor a show 2003-ban már be is futott, Rachel lett a legújabb sztár Amerikában és a világ többi pontján.

2008-ban a Hipervándorban láthattuk. Bár sokan kritizálták teljesítménye miatt, a filmet mégis sokan megnézték és hamar a toplisták élére ugrott.

2010-ben az Így jártam anyátokkal című sorozatban Ted, a főszereplő leendő – még ismeretlen – feleségének lakótársát alakította.

2011-től a Hart of Dixie című sorozat főszerepében látható.

Filmjei[szerkesztés]

Év Cím Eredeti cím Szerep
2011- Hart of Dixie Dr. Zoe Hart
2008 New York, I Love You Molly
2008 Hipervándor Jumper Millie
2006 Az utolsó csók The Last Kiss Kim
2004 The O.C.: A Day in the Life
2003 A narancsvidék The O.C. Summer Roberts

Források[szerkesztés]