Fox Broadcasting Company

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Fox Broadcasting Company
FOX wordmark.svg
Jelmondat: So Fox
Adatok
Indulás 1986. október 9.
Korábbi nevek FBC
Tulajdonos Fox Entertainment Group (The Walt Disney Company része)
Ország  USA
Hivatalos oldal

A Fox Broadcasting Company amerikai televízió társaság. Tulajdonosa a Fox Entertainment Group vállalatcsoport, amely eredetileg a Rupert Murdoch irányította News Corporation médiabirodalom részét képezte, de 2017. december 14-én felvásárolta a The Walt Disney Company.

1986. október 9-én FOX néven indította el saját televíziócsatornáját, ekkor bővült négy szereplősre az addig az ABC, az NBC és a CBS trió által uralt amerikai földi sugárzású szabadon vehető televíziós piac. A csatorna műsoraival főleg a fiatal nézőket célozta meg. Műsoridejében híreket, szórakoztató műsorokat és sorozatokat vetít. A hálózat a nevét társcégéről, a 20th Century Fox filmstúdióról kapta.

A Fox Magyarországon[szerkesztés]

2013. decemberében a FOX International Channels bejelentette, hogy Magyarországon is el kívánja indítani FOX csatornáját.

A magyar verzió 2014. február 4-én indult és olyan népszerű sorozatokat hozott el a magyar közönségnek mint a The Walking Dead, Da Vinci démonai, 24, Az Álmosvölgy legendája, A Simpson család vagy az Így jártam anyátokkal. 2018. április 30-án az alacsony nézőszámra tekintettel megszűnt.

A Fox Magyarországon is ismert produkciói[szerkesztés]