Tru Calling – Az őrangyal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Tru Calling szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tru Calling – Az őrangyal
(Tru Calling)
Műfaj dráma

Alkotó Jon Harmon Feldman
Főszereplő Eliza Dushku
Zach Galifianakis
Shawn Reaves
Jason Priestley
A. J. Cook
Jessica Collins
Benjamin Benitez
Matthew BomerSimon barker
Zeneszerző Full Blown Rose

Ország Amerikai Egyesült Államok
Évadok 2
Epizódok26 (Epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő 43 perc
Forgalmazó 20th Century Fox Television
Sugárzás
Eredeti adó FOX
Eredeti sugárzás2003. október 30.2005. április 21.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Tru Calling amerikai tévéfilmsorozat, amelyet 2003 októberében mutattak be a Fox Network csatornán. Itt futott le a 2 évad 26 epizódja, majd levették a műsorról.

A produceri teendőket a Original Film, Oh That Gus! Inc., és a 20th Century Fox Television cégek végezték.

A sorozat megszűnését 2005 januárjában jelentették be, de Gail Berman, a Fox elnöke ragaszkodott hozzá, hogy a 2. évadból elkészült hat epizód adásba kerüljön. A forgatást azért állították le, mert a konkurens csatornán a Jóbarátokkal kellett volna versenyeznie.

Történet[szerkesztés]

A sorozat főhőse Tru Davies, aki egy hullaházban dolgozik éjszakai műszakban. Esetenként a halottak segítséget kérnek Trutól, és ezzel újrakezdődik a nap, és Tru megpróbálja megakadályozni a halálesetet. Mindemellett alkalma nyílik bizonyos személyes helyzeteket megoldani, segíthet családjának, barátainak.

Szereplők és magyar hangok[szerkesztés]

karakter színész magyar hang
Tru Davies Eliza Dushku Solecki Janka
Harrison Davies Shawn Reaves Hamvas Dániel
Davis Zach Galifianakis Forgács Péter
Meredith Davies Jessica Collins Udvarias Anna
Lindsay Walker A. J. Cook Csondor Kata
Luc Johnston Matthew Bomer Haumann Máté
Gardez Benjamin Benitez
Jack Harper Jason Priestley Hevér Gábor

Karakterek[szerkesztés]

Tru Davies[szerkesztés]

Tru mindössze 12 éves volt, mikor végignézte anyja, Elise Davies halálát (a sorozatban kiderül, hogy Tru apja egy bérgyilkost fogadott, hogy megölje őt). Anyjuk halála után a három gyermek (Tru, Harrison és Meredith) magára marad.

Harrison Davies[szerkesztés]

Harrison Tru öccse, Tru-val nagyon jó kapcsolatban vannak, tud a titkos életéről, sokszor segít neki. Eleinte egy nem megbízható játékmániás fazon később megváltozik. Az első évadban jár Lindsay-vel de később szakítanak.

Davis[szerkesztés]

Davis Tru felügyelője, barátja, és bizalmasa a hullaházban, aki Gyűrűk ura rajongó, és összejön dr. Carrie Allennel, aki Jack Harper beépített embere.

Meredith Davies[szerkesztés]

Meredith Tru nővére, aki drogfüggő, és jelenleg rehabilitáción van.

Lindsay Walker[szerkesztés]

Lindsay Walker az 1. évadban Tru legjobb barátja. Lindsay és Harrison együtt volt, de amikor szakítottak, Lindsay összeházasodott egy régi barátjával, és Londonba költözött.

Luc Johnston[szerkesztés]

Luc Tru udvarlója az 1. évadban, aki egy fényképész, de egy sajnálatos balesetben meghal (lelövik, és Tru nagy bánatára már segítséget sem kér.

Gardez[szerkesztés]

Gardez a hullaház egy régebbi dolgozója.

Jack Harper[szerkesztés]

Jack hasonló erővel bír, mint Tru. Eleinte érdeklődik Tru iránt, de céljaik ellentétesek: ő úgy gondolja, hogy nem szabad megmenteni azokat, akiknek az a sorsuk, hogy meghalnak. A 2. évadban Tru és Jack versenyeznek, hogy ki találja meg először a személyt: Tru megmentené, Jack hagyná meghalni.

Richard Davies[szerkesztés]

Richard (Cotter Smith) Tru, Harrison és Meredith apja, aki ugyanazzal a képességgel bír, mint Jack. Jack neki dolgozik, és ugyanazt a nézetet is vallják, miszerint ő nem ad új életet hanem elvesz. Richard volt ellensége és felesége, Elise, Tru édesanyja volt, ők is így versenyeztek mint Tru és Jack de Richard végül bérgyilkost fogadott és lelövette a feleségét, így az anya képessége átszállt a lányára, Tru-ra. Amúgy ügyvédként dolgozik és második feleségétől lett még két gyermeke.

Carrie Allen[szerkesztés]

Carrie (Liz Vassey) Davis pszichiátere és szerelme a 2. évadban, akiről nem is sejtik, hogy Jack beépített embere.

Jensen[szerkesztés]

Jensen (Eric Christian Olsen) Tru udvarlója a 2. évadban. Tru egyszer megmenti Jensent, és megtudja, mi a következménye, ha olyan ember életét menti meg, aki nem kér segítséget.

Avery Bishop és Tyler Li[szerkesztés]

Avery (Lizzy Caplan) és Tyler (Parry Shen) Tru barátai az orvosi egyetemről.

Epizódok[szerkesztés]

A sorozatból hivatalosan 26 epizód készült el. Az első évad 20, míg a második 6 epizódból áll. A második szezonra a gyártó csatorna ugyan 13 részes megrendelést adott le, a stáb a hatodik epizód forgatásánál tartott, mikor lerövidítették az évadot, pont hat részre. További epizódokat nem kért a csatorna.[1]

Külső hivatkozások[szerkesztés]