Anti-világ

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anti-világ
Mézga Aladár különös kalandjai
2. évad, 13. epizód
Eredeti címAnti-világ
Író
Rendező
  • Nepp József
  • Temesi Miklós
Producer
OperatőrBacsó Zoltán
VágóHap Magda
Gyártási szám1972
Első sugárzás1973. április 1.
Játékidő23 perc, 51 másodperc
Kronológia
ElőzőSyrének bolygója
KövetkezőVakáció!
A Mézga Aladár különös kalandjai epizódjainak listája

Az Anti-világ a Mézga Aladár különös kalandjai című magyar rajzfilmsorozat tizenharmadik és egyben utolsó része, a sorozat epizódjaként a Mézga család huszonhatodik része.

Cselekmény[szerkesztés]

Paula rettentően aggódik Aladár viselkedése miatt. Takarítani akart a szobájában, de senkit nem engedett be és tiszteletenül viselkedett – ráadásul áramot vezetett a kilincsbe, hogy amíg nincs otthon, senki ne törhesse fel a zárat. De végül csak sikerült, és Paula nekiállt rendet rakni, és ezután a megtalált hegedűtokot eladta a Gulliverklivel együtt az ócskásnak. Viselkedése miatt Géza azt a büntetést találta ki, hogy Aladárnak egy álló hónapig minden műsort meg kell néznie a tévében, amit lát. Aladár elalszik a krimi alatt, és sehogy nem tudják felébreszteni, ezért szülei az ágyába cipelik.

Innentől nem teljesen egyértelmű, hogy Aladár csak álmodta vagy tényleg megtörtént az epizód cselekménye (Blöki szerint álom volt és ő azért szerepelt benne, mert álmában sem hagyja magára, viszont így nem emlékezhetne arra, ami történt). A kéményen keresztül indul útnak a megkerült Gulliverklivel, és Blökire bízza, hogy válasszon úticélt. Ezután ismét annyira felgyorsulnak, hogy a mutató kiakad, de ahelyett, hogy az időben utaznának, az űrhajó felrobban és ők a semmiben lebegve zuhannak. Egy idő után földet érnek egy furcsa tengerparton, ahol a víz a száraz, a föld pedig folyékony, a házak fejjel lefelé a földbe épültek és a pincéik vannak a felszínen, ők pedig fejjel lefelé járnak a plafonon. Egy rendőr (aki ellentétesen beszél) segít rajtuk, odaadja a sisakját és az övét nekik (ami a földön tartja őket), majd elirányítja őket a Néptömeghez, aki hátha tud segíteni nekik. A Néptömeg, aki valójában egyetlen ember, felrobbant egy házat, ami alatt van egy titkos, őrzött alagút, ami elvileg a kijárat lehet. Egy csapóajtót kinyitva kizuhannak a semmibe, és attól félnek, mindketten meghalnak, ám ekkor meglátják a Földet, célba veszik, és Aladár az eseményeket követően az ágyában ébred.

Alkotók[szerkesztés]

Készítette a Magyar Televízió megbízázásól a Pannónia Filmstúdió

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]