Szerkesztővita:Viktorhauk/Archív04

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Istvánka 13 évvel ezelőtt a(z) Kellemes ünnepeket! témában


Lövészárok-hadviselés

Érdekes cikk és nekem tetszett. Több wikin is kiemelt és szívesen javasolnám kiemelésre. Üdv. Andrew69. 2010. február 4., 22:05 (CET) Szia! Ne hari, de megint zavarlak, mert nem kaptam választ. Van ellene kifogásod, hogy kiemelésre kerüljön a cikked, Üdv.Andrew69. 2010. február 11., 22:32 (CET)

Nem szabad kép

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Hastings banda 1960.jpg kép licence a Wikipédia szempontjából nem szabad licenc, emiatt a kép 30 napon belül törlésre kerül. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni szabad licencre, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérő szabványlevelek oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a Wikipédia:Folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, RepliCarter Wormhole 2010. február 13., 23:11 (CET)

Fájl:Baasrode 007.jpg

szia, az engedélyt továbbítani kellene permissions-hu@wikimedia.org email címre. Köszönöm! – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 14., 00:52 (CET)

Ap Lei Chau

Szia! Az Ap Lei Chau szócikkben egy kis rásegítés után megnézheted, hogyan használd a {{cite web}}(?). Kérlek figyelj oda erre és a továbbiakban te is használd. Elöre is kösz a megértésedért. Üdv.Andrew69. 2010. február 16., 11:28 (CET) Kérdeztem korábban a Lövészárok-hadviselés cikked, mert szerintem akár kiemelt is lehetne. Nincs véleményed erről? Andrew69. 2010. február 16., 21:12 (CET)

Mizújs?

Szia! Mi a helyzet veled? Nagyon eltűntél.Carlos71 vita 2010. február 23., 08:40 (CET)

Hm. Én is vagy távol voltam, vagy gyengén nyomtam egy darabig. Még csinálom az 1. vh műhelyt (ezt nem is adom fel teljesen, mert sajnálnám, ha lezárnák). Emellett persze minden érdekel(ne, ha lenne annyi időm):-). Itt egy lista a legfontosabbakról. Az első két kategória töri+foci (ezt is újra kellene kezdenem), ami igazán kell nekem. Ha nincs kedved írni az 1. vh témában (1-2 cikknek hébe-hóba azért örülnékVigyor), akkor is összehozhatunk valamit részmunkaidőben (már ha a listámból érdekel valami)(töriből az 1vh, zsidó-izraeli-arab, amerikai polgháb/amcsi töri, angola témát akarom főként nyomni), de beszállhatok másba is, az időmet beosztva. Néha nem árt az új(abb) téma sem kikapcsolódásnak.Carlos71 vita 2010. február 23., 23:11 (CET)

Ok. Köszi! Alapvetően én is maradok az 1. vh-nál (meg néha a focinál és a zsidóságműhelynél), a többit meg csak hébe-hóba fogom nyomni, ahogy eddig is. Hiába ennyifelé nem lehet szakadni:-). Majd, ha kész lesz az 1. vh jöhet a többi is.Carlos71 vita 2010. február 24., 08:43 (CET)

Szia! Mi újság veled? Még novemberben Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Belgium az első világháborúban volt ez, de sajnos nem sikerült, nem próbálnád meg újra? cite web kellene meg a képeket kéne megnézned. Várom a válaszod. Szajci reci 2010. február 24., 08:47 (CET)

Arrondissement

Szia, mivel te alkottad a belga település sablont, amit most átalakítok {{infobox}} alapúra, tudnál segíteni itt, hogy mi legyen ennek a szónak a magyar neve? Köszi. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. március 5., 13:41 (CET)

Maurice Maeterlinck

Szia! Amikor időd engedi, rá tudsz kérlek nézni a fenti cikkre és kicsit bővíteni rajta? Még elég hiányos, pedig jelentős szerző. Persze csak akkor, ha időd engedi. Köszi előre is! Családdal amúgy minden oké? :-) Cassandro Ħelyi vita 2010. március 7., 20:52 (CET)

A brabanti hercegek családfája

Szia!

Ne haragudj, de én ezt a cikket törölném. Van benne 2 db. magyar mondat, a kép pedig egy az egyben angolul van, viszont ez a magyar nyelvű Wikipédia és az olvasók közül sokan nem tudnak angolul. Ugyanezt fogják látni angol wikiben is, szóval ezért kár volt áthozni. Ha meg képmagyarításra van szükséged, azt ne a leford sablonnal tedd meg, mert sokan nem fogják látni. Ezt vagy Kocsma egyében vagy Kocsma képeken kérd, bár nem túl egyszerű tudtommal a képmagyarítás. Ha a képmagyarítás kész, akkor fel lehet tölteni újra. Megértésed előre is köszönöm. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. március 10., 14:11 (CET)

Szia! töröltem. Hát nagyon jót kérdeztél... Itt egy példa: Latabár-színészdinasztia - ez segít? :)– OrsolyaVirágHardCandy 2010. március 15., 20:09 (CET)

Belga település infobox

Szia, átalakítanám őt, de tanácstalan vagyok a sok allap miatt. Én inkább kihagynám az allapos módszert, nagyon megbonyoloítja az új sablonkódot és más településinfoboxoknál sem alkalmazzuk. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 19., 22:18 (CET)

Férleértés ne essék, az adatok nem fognak elveszni a szócikkekből :) Csak elhagynám az allapos módszert, mondjuk akár meg is tartható, de pl. a népességadatoknál per szócikk alapú kiszervezés van a könnyebb használhatóság miatt, így azt a részét úgyis átkell alakítani a sablonnak. Tehát tartalmilag a sbalon nem fog változni, csak külsejében és kódjában. Illetve hogy eltűnnének az allapok, tehát nem lenne automatikus adatbehívás; terület esetében pl. nem is kell, az nem szokott változni :P De ha ragaszkodsz az allapos módszerhez, megoldható asszem, csak az új egységes infobox kódban kicsit fura lesz. :) – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 23., 10:11 (CET)

Kérdés

Carlos71 laprája nem tudtam felírni, de segítség kellene cikkeimet beilleszteni a I. Világháború műhely új cikkek oszlopába! Segítesz?– Történelem p 2010. április 7., 21:57 (CEST)

William Tecumseh Sherman

Szia! A cikket Andrew69-el kitennénk kiemeltszavazásra. Remélem nem gond:D Szajci reci 2010. április 24., 08:47 (CEST)

András vállalta. Üdv és köszi. Szajci reci 2010. április 26., 17:25 (CEST)

Szia! Még miélőtt hozzászoktok Endre is jó, mert ez a nevem. De lényegesebb, amiért írok, hogy igen vállalom és segítek a kiemelésben és megérdemli a cikk és esténként csak lesz annyi időm, hogy válaszoljak a felvetésekre és persze ha olyan segítsd majd te is. Holnap felteszem jelölésre, de még egyszer át szertném olvasni elötte. Üdv. Andrew69. 2010. április 26., 22:36 (CEST)

Rendben van szállj be bár lassan ugye nem lesz min vitatkozni :-)). Nemhiába mondtam jó a cikk, remélem nem is fog ez lényegesen változni. A térkép teljes magyarra fordítása van még hátra azt egy kedves ismerősöm megcsinálja, mert nekem nincs ilyen képszerkesztő programom és nem akartam tovább kontárkodni. Ennyire futotta nekem az alap paint szerkesztő programommal a gépemen és tényleg ehhez képest nem is lettek rosszak. A válaszokat nézd át és ha van még észrevételed szólj hozzá, mert volt amikor a nevedben kellett nyilatkoznom. ;-) mindenesetre az se baj, ha új cikket írsz szerintem ez már menni fog a maga útján. Üdv. Andrew69. 2010. május 3., 13:18 (CEST)

Légyszi nézd meg ezt:  Szükséges változtatás: Az emlékiratai és önéletrajza fejezetben külső linkek mutatnak a szövegben említésre kerülő kiadásokra. Ezzel több bajom is van. Gyakorlatilag illusztrációk lennének, aminek ebben a formájában a jegyzetek között a helye. A másik bajom az, hogy a Google books azon oldala van belinkelve, ahol a hivatkozott kiadást keresgélni kell a többi kiadás kötött, nem pediglen maga az említett kiadás. Ezen túlmenően, a legelső könyv például, az 1875-ös, meg sem található a Volume I. linken felhozott kiadások között.– Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. május 15., 17:39 (CEST)

és ha tudsz reagálj rá. Üdv. Andrew69. 2010. május 15., 17:50 (CEST)

Infobox

Szia. Hát először is, én többször kértem, hogy segíts, vártam elég sokáig, hallgattál... Így kénytelen voltam úgy csinálni, ahogy a legjobbnak gondoltam. Az allapos behívással több gond is van, a legnagyobb, hogy az {{infobox}} sablon saját allapot vezet külön minden városnak a népességi adatokról, így azt nem lehet egy még különállóbb allapról behívni, mert totál más a formátum, és átalakítani az egészet egyetlen sablon kedvéért szerintem nem érdemes, túl sok munka. 200+ infobox használja a formátumot, tehát az egyetlen másképp működő sablont fogjuk a többihez igazítani. Más sablonokál is ugyanígy jártunkel. (Mégiscsak egységesítés a projket neve...) Azért, mert az enwikiben másképp működik, nekünk még nem kell őket utánozni... Ha mind lemásolnánk az enwiki összes sablonformátumát (szinte minden sablonjuk másképp működik....) akkor igencsak bajban lennénk. Épp azért van egységesítés, hogy ne kelljen több, különféle sablont kezelni, ami mind másképp működik, hanem bárki, aki elmélyül egy picit a WP:INFOBOX-ban, az bele tudjon nyúlni, javítani, változtatni, bővíteni stb tudja. A településinfoboxoknak meghatározott szerkezete van, a belga település infobox is ehhez igazodik. Nem látom be miért kéne másféleképpen működtetni, mint a többi településsablont. Annyival nem speciálisabb a belgák helyzete. Több infót kell beírni? Kinek hogy... Ahogy elnéztem a dátumokat benne, így se volt olyan nagyon gyakran frissítve. Ráadásul olyasmi is allapon van, ami nem változó információ, pl. a terület.

Ezen felül, mondok még egy érvet: a régi rendszered szerint csak az tudja módosítani az adatot, aki rájön, hogy az hol van tárolva... ha sikerül neki, akkor pedig végig kell nyálaznia magát számhalmazokon, hogy pl. javítani tudjon egy hibás számadatot vagy évszámot. Ha te mondjuk nem vagy elérhető, vagy már nem wikizel, vagy bármi, hogy tudja egy hétköznapi olvasó javítani a hibát/frissíteni az adatot/új adatot beírni, ha egyszer nem érti, honnan jön? Aki jártas a wikipédiában, némi keresgélés után talán rájön hol találja, de a Wikipédia épp azért van, hogy bárki javíthassa, hozzáadhasson. Így csak megnyitja a szócikket és javítja a sablon érthető paraméterneve mellett lévő számot, ha szükséges, vagy kitölti a még hiányzókat. A külön összeömlesztett allapos módszerrel ez nem lehetséges. A Wikipédia elviekben az olvasóért van, és nem a hardcore szerkesztőért (mert a szerkesztőnek talán könnyebb a dolga, a javítani vágyó olvasó igényeivel viszont ki törődik?).

Az irányítószámok: nem nagyon látom értelmét a táblázatos formának, tekintve, hogy a legtöbb esetben, amit láttam, az irányítószám egy és ugyanaz volt az összes résztelepülésre. Ráadásul ha nem volt kitöltve és csak egy irányítószám volt ott, akkor is kiírta, hogy "Résztelepülések", ami elég hülyén néz ki egyetlen névvel (a város önmaga résztelepülése?). Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, én átalakítom táblázatosnak, de szörnyen fog mutatni a sablon közepén, és az is tuti, hogy miután kézzel kellett lecserélni az összeset a szócikkekben (mert bottal nem lehetett, pontosan az allapok miatt....), én nem fogok még egyszer napokat tölteni vele, hogy átírjam az összes szócikkben a formátumot meg a paraméterneveket, úgyhogy akkor az rád marad.

Lenne egy kérésem is, Peyerk tisztázta, hogy az arrondissement magyar neve járás, ennek megfelelően kéne átnevezni a járásos szócikkeket, mielőtt ott is lecserélnénk a sablont, a meglévő {{belga település infobox}}(?) használható rájuk, a leírásban külön szedtem a kettőt kétféle paraméter-setre. Egy-két cikket Peyerk már átnevezett.

üdv – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 11., 14:00 (CEST)

Hát, a török lakosság nem meglepetés :) Az a vidék hamarost csatlakozik ott a Muszlim Egyházközösségekhez :P

http://bits.wikimedia.org/skins-1.5/common/images/button_headline.png/bmi_orig_img/button_headline.png

Az egységesítésnél pont azon szenvedünk, hogy ne kelljen másnak szenvednie a sokféle angol sablonnal, az egyik ilyen módszert alkalmaz, a másik amolyan kódú, hol div-es hol html-es hol parserfunctionös meg még a jóisten tudja mi mindent ki nem találtak oda, horrifying csak belepislantani is a kódjukba, nemhogy javítani vagy kiegészteni a sablont. Nyilván sokat dolgoztál a sablonnal, ezt nem lehet elvitatni, de az újításokat az interneten sajnos nem lehet elkerülni. :) valószínűleg pár év múlva, amikor még tovább fejesztik a mediawikit, újra le kell majd cserélni a sablonokat egy szebb-jobb-gyorsabb-könnyebb verzióra, ez sajnos elkerülhetetlen. Sőt ha jól tudom, már most, az új fejlesztések bevezetésekor is lesznek könnyítések, pl. a sablonok összecsukása a szócikk szerkesztési nézetében, hogy ne legyenek zavaróak a szöveg írásakor, javításakor (pl. a sok-sok annoying cite sablont fogja összecsukni), és ha minden igaz, beépített sablonszerkesztő is lesz a közeljövőben, mintegy a sbalonmester utódjaként. Szóval fejlődünk. :) A járásokkal meg segítek, úgyis cserélni kell a sablonykákat bennük. Üdv, – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 11., 15:23 (CEST)
A járásokhoz is a {{Belga település infobox}}(?) használandó! csináltam külön másolható mintát a sablondolumentációban neki. Kérlek ne nevezd át a sablont :) – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 11., 17:07 (CEST)



gRATULÁLOOOOK a gyermekhez

Nem is küldtél képet !!! Jóvam ! azért nézd ezt meg http://hu.wikipedia.org/wiki/Aram_Hacsaturj%C3%A1n üdv: – sil vita 2010. június 1., 17:21 (CEST)


Hacsaturján

Én sem :)) - na jó én tudtam. meg rá kellett jönnöm, hogy az átlaghoz viszonyítva valószínűleg. - a nagy hiányosságok láttán meg késztetést éreztem - és meg kell mondjam - jót tesz a lelkemnek egy kis szerkesztés a témában !!!!! lásd még: Coppéliasil vita 2010. június 7., 11:51 (CEST)

Uralkodó infobox

Szia, kibővítettem a sablont. A címert nem javaslom beletenni, már így is óriás méretű... Elfér a cíymer szövegközben is valahol... – Timish 李连杰 levél zsetonlínek 2010. szeptember 13., 14:42 (CEST)

Mongol hadjárat Hvárezm ellen

Szia, gratulálok, ez engem is nagyon érdekel, talán még bővíthető is lesz. Viszont: Dzsuvainí szócikkünk van, a Hvárezm Birodalomban Dzsalál ad-Dín névforma szerepel, és persze át kéne írni az Inalchuq, Temur Meliq és egyéb neveket is. – Pagonyfoxhole 2010. szeptember 13., 16:13 (CEST)

Szia! Köszi hogy javítottad a Hvárezm Birodalmat, Alá ad-Dín Mohamed csakugyan a Kaszpi-tenger szigetén húnyt el, egyébként Rejnél sebesült meg, a forrás azt írja, hogy Bagdad felé menekülőben. Innen a "benézés" ... Üdv. Ogodej vitalap 2010. szeptember 13., 18:24 (CEST)

Hát anyag van hozzá, meg kell írni :-). Egyébként Az iszlám története cikket írom, és amelyik hosszabb rész lenne, azt kiszervezem külön szócikknek, de amennyi megírandó töredék előkerül, maga a "történet" szerintem soha nem lesz kész. A mongolok már engem is régen foglalkoztatnak, egységesíteni kellene az egész témakört. Ogodej vitalap 2010. szeptember 13., 20:27 (CEST)

Dzsalál ad-Dínt linktelenítettem, mert a link a tatár kánra mutat. Ennek sajnos nincs szócikke. – Pagonyfoxhole 2010. szeptember 13., 21:04 (CEST)

Kép

Szia, látom már írtál a török lánynak. Nem túl aktív szerkesztő, több mint egy hónapja nem szerkesztett, így nem tudom, válaszol-e egyáltalán. Üdv, – Timish 李连杰 levél zsetonlínek 2010. szeptember 16., 09:30 (CEST)

Maurice Maeterlinck

Szia! Meg szeretném kérdezni, hogy miért tettél kiemelt csillagot a Maurice Maeterlinck szócikkre? Andrew69. 2010. szeptember 19., 21:37 (CEST)

re:Macintosh Classic

Igen, de te is segíthetsz :) – Einstein2 Einstein2 Góóól! 2010. szeptember 21., 13:41 (CEST)

Ludwig Hauk

Ludwig Hauk szócikk végén egy téves link található. Ez nem az aradi vértanúkra irányul, hanem egy reklámlapra. Nézd meg az eredetit, nálad biztos megvan. ZJ vita 2010. szeptember 29., 21:38 (CEST)

Körkérdés

Szia! Mint a Világörökségműhely hivatalosan is feliratkozott tagját, kérlek, nézz be, ha van időd: Wikipédia-vita:Világörökség-műhely#Műhelylapok átalakítása. Szeretném, ha minél több vélemény összegyűlne, hogy ne utólag kelljen esetleg visszacsinálni. Üdv – Hkoala 2010. október 25., 20:25 (CEST)

Kiemelések

Kérdezem, hogy van-e olyan cikked, mely szerinted mehetne kiemelésre? Wikiüdv. Andrew69. 2010. november 17., 18:11 (CET)

Igen szerintem mehet. Vállalod a kiemelést? Tedd fel jelölésre, hiszen a múltkor én segítettem a William Tecumseh Sherman szócikknél. Ez is menni fog, de vállald a megmérettetést, ha elakadsz segítek és itt leszek. Andrew69. 2010. november 17., 21:15 (CET)

Sziasztok. Remélem, nem gáz, hogy beleszólok... tartalmilag szerintem is jó szócikk, de a forrásolást még ki kéne egészíteni. A szócikk nagy részében teljes fejezetek vannak forrásmegjelölés nélkül. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 19., 20:12 (CET)

Horthy Miklós

Üdv! Lehet, hogy én tudom rosszul, de Horthy az első világháborúban, sőt még előtte sem nagyon foglalkozott a politikával. Ő egy egyszerű, keményvonalas katona volt ezekben az időkben, és a politikába csak a Tanácsköztársaság idején kezdett belefolyni, ami úgy gondolom vitán felül az első világháború után volt. Ennek fényében kivettem a cikkből az általad berakott kategóriát. – Laci.d vita 2010. december 15., 14:32 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 15:31 (CET)