Szerkesztő:Samat/Archív 14

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kezdőlapi képek és kérdések

Kedves Samat!

  • Kösz és viszont.
  • Örömmel láttam a Nap képei sorában az ELTE és BME könyvtárai képét. Gratulálok.
  • Jutalomból kapsz egy tiszteletpéldányt a Magyar Tudóslexikonból, melynek új kiadásán dolgozunk. Képanyagai frisítésében számítunk Rád.
  • Kérek egy email címet, hogy küldhessek képeket.

Üdv:--*feridiák vita 2014. január 1., 23:59 (CET)

Kedves Feri! A Magyar Tudóslexikonból már kaptam tőled egy tiszteletpéldányt, a gyönyörű és értékes kötet azóta is a könyvtáram dísze. E-mail címemet megtalálod a korábbi levelezésünkben :) Samat üzenetrögzítő 2014. január 6., 21:43 (CET)

Köszönet

Kedves Samat

Ezt a köszönetet olyan szerkesztő is megkapta, aki sokat tett a Wikipédia szétveréséért. Ezért mindenki másra nézve (igen rám is) erősen sértő

Tisztelettel: Robogos vita 2014. január 6., 21:32 (CET)

Ezt a köszönetet minden regisztrált szerkesztő megkapta (kivétel, aki kitiltotta vitalapjáról a botokat, akinek átirányítás a vitalapja vagy aki végleg kitiltott/blokkolt szerkesztő), aki az elmúlt évben legalább 10 különböző napon legalább 100 szerkesztést tett. Nem történt más jellegű szűrés a szerkesztők listájának kiválasztásánál. A szerkesztések minőségi elemzésére és jellemzésére az ilyen típusú statisztika nem alkalmas. Bízom benne, hogy a köszönetet megkapó szerkesztők döntő többsége inkább javította munkájával a magyar Wikipédiát. Samat üzenetrögzítő 2014. január 6., 21:40 (CET)

Help with Hungarian translations

Hi Samat, I am contacting you as know that you have been engaged in the past helping us with translations in Hungarian for WMF's multilingual fundraising campaign. A warm thank you for the contributions you have made so far! I would be most grateful if I could get your help with translations also this year. We are planning on running fundraising messages in Hungarian in a few weeks and we are still missing translations. A full list of items that require translation is available on the Fundraising Translation Hub on Meta https://meta.wikimedia.org/wiki/Fundraising/Translation I would highly appreciate your help to translate and proofread these short texts. Please reach out to me with any questions you might have on my talkpage or by email jrobell@wikimedia.org. Thank you! kind regards, Jrobell vita 2014. január 22., 11:57 (CET)

Mérnökműhely reaktiválása

Kedves Samat!

Ezúton szeretnélek értesíteni, hogy megkísérlem a Mérnökműhely tetszhalott állapotból történő felélesztését. Kérlek, hogy amennyiben továbbra is úgy gondolod, hogy fontos egy ilyen műhely létezése a magyar Wikipédián, és segíteni is tudod a munkáját, akkor látogass el a műhely alaposan megújult oldalára, frissítsd saját adataidat, és dolgozzunk együtt az építőmérnöki témájú cikkek minőségének javításán. Üdvözlettel: --Puskás Zoli vita 2014. február 2., 02:02 (CET)

Kedves Zoli! Üdvözlöm a megújult aktivitást, és támogatom is, amennyire lehet. A következő hetekben ez nem nagyon lesz észrevehető, de hosszabb távon számíthatsz rám ebben-abban. Samat üzenetrögzítő 2014. február 3., 19:35 (CET)

Re: főváros

Hát van ország, az országon belül van a megye, a megyén belül van a város, 19 megye van nálunk, ebben 19 megyeszékhely, ebből 18 megyeszékhely a melyéhez tartozik, ami megyei jogú város és van még 5 megyei jogú város ami nem megyeszékhely, az is ahhoz megyéhez tartozik, mert egyik városnál sincs megye tábla elválasztás az egész megyétől, kivéve a fővárost, ami Pest megye székhelye, de mégis a város határánál láttam van megye tábla elválasztás is meg a térképen olyan vonallal elválasztás is ott Pest megyétől, (így hát + Budapest egy külön megye), még a többi városnál ami nem főváros, csak megyeszékhely és egyúttal megyei jogú város vagy csak megyei jogú város, azoknál láttam nincsen tábla sem vonal a térképen, azok így hozzátartoznak ahhoz a megyéhez, amiknek székhelyük és egyúttal megyei jogúak, vagy nem is székhelyek csak megyei jogúak. --Vakondka vita 2014. február 11., 22:08 (CET)

De hát Ausztriában is csak a főváros van elválasztva külön megyeként a térképen attól a megyétől, amelyikben látható, de a többi nincs. --Vakondka vita 2014. február 11., 22:18 (CET)

Szia Samat! Láttam valamit írtál Peyerk lapján. Valami olyant halottam, hogy Budapest-el egyszer egyesült Érd, hogy ez a város a fővárosnak városrésze lett, de aztán levált róla és most újra egy önálló város lett. Hasonló esetet pl. Salgótarján-al egyszer egyesült Somoskőújfalu, hogy az a kis község a város része lett, aztán levált róla és most újra az is önálló község. Pontosabban már nem tudom. --Vakondka vita 2014. február 12., 21:18 (CET)

Bár ha valaki tőlem kérdezte volna a válaszom az lett volna, különleges jogi helyzettel áll mióta megalakult és ezért nem tartozik a megyei jogú városok közé és amiért főváros azért önálló területi egység, hogy nem tartozik Pest megyéhez. De ezt pontosítani akartam volna, mert ez így pontatlannak látszott. --Vakondka vita 2014. február 12., 22:01 (CET)

Érd milye Pest megyének

Mittudomén! :)))

Most ilyen napok vannak itt, hogy mindenki mindenféle értelmetlen szövegeket hány egymásra, én meg találjam ki, mit is akarhatna kérdezni? :-O

Ha rákeresel a hírre, amit olvastál, és megkérdezed, mi van benne, mert nem érted, az oké. De így? :)

Peyerk vita 2014. február 12., 22:01 (CET)

:-) Samat üzenetrögzítő 2014. február 12., 22:03 (CET)

Egy kis stroopwafel neked!

Mivel te is egy kicsit segítettél a budapesti témában, így te is kapsz egy kis ezt. Vakondka vita 2014. február 13., 19:49 (CET)

Re: Megerősített szerkesztői jog

Köszönöm a bizalmat! --Puskás Zoli vita 2014. február 13., 20:02 (CET)

Akasi Kaikjó híd

Szia! Félreérted! Nem az volt a lényeg, mi az elsődleges, hanem rossz helyre mutatott. Természetesen átírhatod. Üdv. Tambo vita 2014. február 16., 17:09 (CET)

Azért persze érdekes, ha a redir egy nem létező cikkre mutat, és ebben a nem létező cikkben szerepel a másik jelentése. Tambo vita 2014. február 16., 17:15 (CET)
Na jó, akkor rendezem, ha lesz már cikk :) Samat üzenetrögzítő 2014. február 16., 17:18 (CET)

Egyértelműsítés

Szia! Pár másodperccel megelőztél, viszont akkor felteszek egy technológiai jellegű kérdést: az egyértelműsítő lapot ugyanúgy zárójeles névvel létre kell hozni, mint a magyarázattal ellátott (egyértelműsített) változatokat? --Puskás Zoli vita 2014. február 18., 21:59 (CET)

Igen. A pilon szócikket átirányítottam a pilon (egyértelműsítő lap) lapra. Így a pilon szó minden cikkben zöld link lesz, azaz lehet látni, hogy ez több jelentést tartalmazhat, amik közül az egyiket ki kellene választani, és így pontosítani a linket. Amúgy örülök, hogy tapasztalt szerkesztőnek tituláltál, de töredelmesen be kell valljam, hogy ez az első egyértelműsítő lap, amit nulláról hozok létre és nem csak hozzáírok, így én is most tanulom (lásd még Wikipédia:Egyértelműsítő lapok). Azaz éppen gyakorlok :D Samat üzenetrögzítő 2014. február 18., 22:04 (CET)

Vigyor A zöld linkeket majd kigyomlálom, abban nagy rutinom van. --Puskás Zoli vita 2014. február 18., 22:07 (CET)

neked való kérdés

Szia! Ha épp ráérsz, légy szíves, szólj valamit ebben az ügyben. --Hkoala 2014. február 24., 21:36 (CET)

Én biztosan nem fogom összefonni, nincs meg a tudásom hozzá, de megsablonoztam mind a kettőt. --Hkoala 2014. február 24., 21:58 (CET)

Még egy neked való: jól gondolom, hogy a vállkőnek az en:Voussoir illetve fr:Voussoir az interwikije? --Hkoala 2014. február 25., 19:37 (CET)

Nem. A vállkő az a springer, a voussoir az a boltkő (illetve a boltkövek), amik boltívet vagy a boltozatot alkotják. Még a zárókő lehet fontos, aminek a keystone az angol megfelelője. (Egyébként ez tipikusan nem mérnöki, hanem építész kérdés, amihez hivatalosan nem értek :)) Samat üzenetrögzítő 2014. február 25., 19:49 (CET)
Ahhoz képest, hogy nem értesz hozzá, egész szépen elmagyaráztad:) Köszönöm! --Hkoala 2014. február 25., 19:57 (CET)

Millau-i völgyhíd

Szia! A nagyon durva hibákat kijavítottam a cikkben (most láttam, hogy valamikor lektorálandónak jelölted, de azt valaki leszedte róla), de szerintem még mindig nem az igazi. Ha esetleg van időt átfutni és találsz benne még mindig durva hibát, vagy van egyéb javaslatod, azt megköszönöm. Az igazat megvallva én most egy kicsit belefáradtam ebbe a cikkbe, át-átsiklok a hibás megfogalmazásain, annyira megszoktam már őket sokadik olvasásra. Támaszték, alapzat, meg néhány hasonló javításába bele se kezdtem, azoknál azért még érthető, hogy miről van szó, egyszer majd ezeknek is neki kell állni. Gondolkoztam rajta, hogy lektorálandóra jelölöm, de jelen állapotában ezt már túlzásnak érzem. Üdv: --Puskás Zoli vita 2014. március 8., 20:04 (CET)

Igen, láttam. LouisBB már évekkel ezelőtt megkért a cikk átnézésre, de ijesztően hosszú :) Igyekszem segíteni, de nem most (remélem pár hónapon belül elmondhatom, miért nem). Samat üzenetrögzítő 2014. március 15., 23:45 (CET)

Én is csak azért álltam neki, mert vonattal utaztam Szegedre sokadszorra, így ott időn (az ráadásul bőven) és neten (az meg korlátozottan, ami a wiki esetében kevésbé bosszantó, mint amikor dolgoznék) kívül más érdekes dolog nem nagyon volt. :) --Puskás Zoli vita 2014. március 18., 13:46 (CET)

Húsvét

Csá Samat!

Boldog nagypénteket, nagyszombatot, húsvétvasárnapot és húsvéthétfőt! --Vakondka vita 2014. április 17., 07:50 (CEST)

Átnevezést kérek

Kedves Samat,

Átnevezést kértem és az útmutató 4. pontjának megfelelően ezt szeretném feléd is jelezni. Jelenlegi azonosítóm: Berki.julia Kért azonosítóm: Julcsi8

Üdv.: --Julcsi vita 2014. június 19., 10:26 (CEST)

Átneveztelek. Jó szerkesztést! Samat üzenetrögzítő 2014. június 24., 20:36 (CEST)

Visszavonás

Szerintem ne vond vissza ezt. Lehet, nem tanulmányoztam elég mélyen a belinkelt oldalak tartalmát, de se a levélig, se annak a 2010-es rendeletre való hatásáig nem jutottam el. :-) Kérlek, állítsd vissza, hogy látni lehessen. --Regasterios vita 2014. július 20., 19:15 (CEST)

S lőn. :-) Samat üzenetrögzítő 2014. július 20., 19:22 (CEST)

Kérlek véleményezd

Kedves Samat

A wikipédia (A „kollektív bölcsesség”) bekezdést kérlek véleményezd, nem szeretnék nagy butaságokat benne hagyni.

Tisztelettel

Robogos vita 2014. július 21., 14:06 (CEST)

Alapvetően rendben van. Néhány észrevétel, javaslat következik.

  • A Wikimédia Alapítvány nagy a-val írandó.
  • A „semmilyen tartalommal összefüggésben álló közvetlen tevékenységet nem végez” helyett „semmilyen, tartalommal közvetlen összefüggésben álló tevékenységet nem végez”.
  • „A szerkesztők nem biztosíthatnak hitelességet” – írod, amivel nem értek egyet: csak a szerkesztők biztosíthatják, csak általában nem egyénenként, hanem közösségként, együtt, amihez a hátteret a Wikipédia tartalommal kapcsolatos irányelvei adják.
  • „mg” helyesen „még”
  • Ez a mondat nem teljesen értelmes: „A Wikipédia minőségi elvárásai mg kiemelt cikkek esetén is kimerülnek a formai előírások, illetve a „nevezd meg forrásaidat” irányelv betartásán csak annyival mennek túl, […]”
  • ráadásul nem is igaz: a kiemelési eljárás során több tartalmi vizsgálat is történik, pl. kiegyensúlyozottan és elfogulatlanul kell tárgyalnia a témát, a cikk főbb állításait ellenőrzik a szerkesztők a feltüntetett források alapján stb.
  • „nem elvárás, hogy a tanúsító szerkesztők a témával kapcsolatban bármilyen szintű ismerettel rendelkezzenek” – írod. Ez alapvetően így van. A Wikipédia nem elsődleges és nem is másodlagos forrás; a szerkesztőktől nem elvárás, hogy kutatók vagy a szakterület szaktekintélyei legyenek, hiszen éppen ilyen személyek által írt forrásokat dolgoznak fel. A szerkesztőkkel szemben annyi az elvárás, hogy a téma szakértői által leírt, elfogadott ismereteket megértsék, és érthetően át tudják adni a Wikipédia olvasóinak.
  • Amennyiben előbbi feltétel teljesül, akkor természetes, hogy teljesül, hogy „az eljárás néhány esetben mégis javít a cikk minőségén”, azaz ezek nem egymásnak ellentmondó dolgok, hanem éppen következnek egymásból.
  • „Ennek ellenére a Wikipédia szócikkek minősége versenyképes” – megjegyzésem, mint az előzőnél: nem ennek ellenére, hanem ezáltal, ebből következően.
  • „Wikipédia szócikkek” helyesen a „Wikipédia-szócikkek”
  • „a Wikipédia szócikkek minősége versenyképes” – ez így önmagában nem feltétlenül igaz, sőt még az sem biztos, hogy az átlagos szócikkekre igaz (illetve ez függ a nyelvi változattól is). Finomítanám az állítást, valahogy úgy, hogy a „a Wikipédia szócikkeinek jelentős része versenyképes” (talán a minőség nélkül is érthető, miről van szó).
  • Nem ebben a szakaszban, de a magyar idézőjelek helyett mást is használtál.

Samat üzenetrögzítő 2014. július 21., 22:06 (CEST)

Wikipédia:Bürokraták üzenőfala#Emailmumus

Egy hete írtam a Bürökraták üzenőfalára és még nem kaptam választ, kérlek nézd meg! Előre is köszönöm! --EmailmumusPostaládaPostaláda 2014. augusztus 23., 08:59 (CEST)

RE:

Szia! Igen, viszont az eredeti albumborítók hátulján ha megnézed a dallistát, csupa nagy kezdőbetűvel írják a szavakat a dalcímekben. Tehát én azokból indultam ki, nem magamtól szültem. :-) De ha ez nem helyes, rendben van, elfogadom. Nem tudom, így látod-e majd, de itt egy példa: http://lojahipopotamo.com/images/Anastacia_Not_that_kind_back.jpg Csak mutatom, hogy tényleg nem magamtól gondoltam így, hogy átjavítsam. :-) --VikiFanily vita 2014. augusztus 25., 19:28 (CEST)

Én úgy tudom, hogy ez angolul sem helyes, de elképzelhetőnek tartom, hogy ez ilyen művészkedés, és mivel ő maga így írta, elfogadható lenne. Ellenben mind a magyar, mind az angol Wikipédián a kisbetűs változatokat találtam meg (pl. itt és itt). Ha gondolod, nyugodtan kérdezz rá a helyesírási kocsmafalon. Samat üzenetrögzítő 2014. augusztus 25., 19:55 (CEST)

An important message about renaming users

Dear Samat, My aplogies for writing in English. Please translate or have this translated for you if it will help. I am cross-posting this message to many places to make sure everyone who is a Wikimedia Foundation project bureaucrat receives a copy. If you are a bureaucrat on more than one wiki, you will receive this message on each wiki where you are a bureaucrat.

As you may have seen, work to perform the Wikimedia cluster-wide single-user login finalisation (SUL finalisation) is taking place. This may potentially effect your work as a local bureaucrat, so please read this message carefully.

Why is this happening? As currently stated at the global rename policy, a global account is a name linked to a single user across all Wikimedia wikis, with local accounts unified into a global collection. Previously, the only way to rename a unified user was to individually rename every local account. This was an extremely difficult and time-consuming task, both for stewards and for the users who had to initiate discussions with local bureaucrats (who perform local renames to date) on every wiki with available bureaucrats. The process took a very long time, since it's difficult to coordinate crosswiki renames among the projects and bureaucrats involved in individual projects.

The SUL finalisation will be taking place in stages, and one of the first stages will be to turn off Special:RenameUser locally. This needs to be done as soon as possible, on advice and input from Stewards and engineers for the project, so that no more accounts that are unified globally are broken by a local rename to usurp the global account name. Once this is done, the process of global name unification can begin. The date that has been chosen to turn off local renaming and shift over to entirely global renaming is 15 September 2014, or three weeks time from now. In place of local renames is a new tool, hosted on Meta, that allows for global renames on all wikis where the name is not registered will be deployed.

Your help is greatly needed during this process and going forward in the future if, as a bureaucrat, renaming users is something that you do or have an interest in participating in. The Wikimedia Stewards have set up, and are in charge of, a new community usergroup on Meta in order to share knowledge and work together on renaming accounts globally, called Global renamers. Stewards are in the process of creating documentation to help global renamers to get used to and learn more about global accounts and tools and Meta in general as well as the application format. As transparency is a valuable thing in our movement, the Stewards would like to have at least a brief public application period. If you are an experienced renamer as a local bureaucrat, the process of becoming a part of this group could take as little as 24 hours to complete. You, as a bureaucrat, should be able to apply for the global renamer right on Meta by the requests for global permissions page on 1 September, a week from now.

In the meantime please update your local page where users request renames to reflect this move to global renaming, and if there is a rename request and the user has edited more than one wiki with the name, please send them to the request page for a global rename.

Stewards greatly appreciate the trust local communities have in you and want to make this transition as easy as possible so that the two groups can start working together to ensure everyone has a unique login identity across Wikimedia projects. Completing this project will allow for long-desired universal tools like a global watchlist, global notifications and many, many more features to make work easier.

If you have any questions, comments or concerns about the SUL finalisation, read over the Help:Unified login page on Meta and leave a note on the talk page there, or on the talk page for global renamers. You can also contact me on my talk page on meta if you would like. I'm working as a bridge between Wikimedia Foundation Engineering and Product Development, Wikimedia Stewards, and you to assure that SUL finalisation goes as smoothly as possible; this is a community-driven process and I encourage you to work with the Stewards for our communities.

Thank you for your time. -- Keegan (WMF) talk 2014. augusztus 25., 20:24 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

megerősített szerkesztők

Szia, mit jelent ez az üzenet, amit egy órája kaptam? "Samat megváltoztatta a jogosultságaidat. Kikerültél ebből a csoportból: megerősített szerkesztők." --Pagony foxhole 2014. augusztus 29., 00:53 (CEST)

Szia Pagony! Járőrként nincs szükség a megerősített szerkesztői csoportra, mert a járőr szerkesztői csoport rendelkezik mindazon jogokkal, mint amivel a megerősített szerkesztői csoportba tartozók. (Ahogyan az adminisztrátoroknak sincs szüksége arra, hogy a járőr vagy a megerősített szerkesztői csoportba tartozzanak, mert utóbbiak az előbbi részhalmazai a jogok tekintetében). Ezért, amikor megadjuk a járőrjogot, egyúttal elvesszük a megerősített szerkesztőit (és amikor megadjuk az adminisztrátorit, egyúttal elvesszük a járőrt). Tegnap észrevettem, hogy néhány szerkesztő duplán rendelkezik szerkesztői jogokkal, ezeket technikailag módosítottam. Téged ez a jogaidat tekintve semmilyen mértékben nem érint. Üdv: Samat üzenetrögzítő 2014. augusztus 29., 08:20 (CEST)


FERENC JÓZSEF Népeimhez c. kiáltványa

Üdv! Ferenc József népeimhez c. kiáltványa megtalálható német és magyar nyelven a wikiquote-ben. Rátaláltam az angol fordításra egy oldalon, fel tudná tenni valaki az angol verziót is? Én nem értek a szerkesztéshez. Köszönöm! Itt található az angol szöveg a hivatkozással: https://julycrisis1914.wordpress.com/2014/07/28/war-begins-28-july-1914/

Köszönöm!

Wikiszülinap

Hetedik wikiszületésnapodra itt egy hét íves gyönyörű híd képe

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben! Üdvözlettel Tambo vita 2014. szeptember 12., 08:45 (CEST)

Engedd meg, hogy ezzel a tortával gratuláljak! --Rlevente üzenet 2014. szeptember 12., 09:13 (CEST)

Nagyon köszönöm a kedves szülinapi köszöntéseteket! A tortát fogyasszátok egészséggel (aki még nem vett volna belőle) :-) Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 13., 10:53 (CEST)

userlap

Hát ha közben el nem felejtem, akkor megkereslek. Kösz. Doncseczvita 2014. szeptember 13., 19:52 (CEST)

Beszámoló

Szia! A beszámolódat nagyon jól megírtad, érdeklődéssel olvastam. Szerettem volna olvasni a Wikikönyvekről (Wikibooks), de erről egy szó sincs. Nem esett szó róla, vagy csak kiesik az érdeklődési körödből? Még az is érdekelne hogy ki butította le a magyar Wikikönyveket és mikorra várható, hogy visszaállítják/a WP-hez hasonlóan működjön. Egyáltalán vannak-e ilyen tervek a magyar WP-sok között. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2014. szeptember 22., 04:12 (CEST)

Kedves KeFe! A beszámolóban azért nem esett szó a Wikikönyvekről, mert nem vettem részt ilyen témájú programon, de a programot megnézve az előadások között sem találtam Wikikönyvekről szólót. Ha pontosan definiálod, mit jelent a lebutítás és a visszaállítás, esetleg megnézem, tudok-e segíteni (gondolom valamilyen szoftveres beállításról van szó, amiről a projekt maga dönthet). Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 22., 09:17 (CEST)

Már azzal is sokat segítenél, ha a szerkesztőablak tetején lévő gombsort áthoznád, de a menüből is kivették a "Fájl feltöltés" szöveget. Ugyan csak hiányzik az "Alap" nyitható doboza, a szerkesztőlap alján. Ezek volnának a legfontosabbak. Előre is megköszönöm hogy megcsinálod.

- Üdv. » KeFe « Társalgó 2014. szeptember 23., 02:39 (CEST)

u.i.: Majd nem elfelejtettem megírni, hogy a "Kölni kék" skint használom. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2014. szeptember 23., 02:46 (CEST)


  • A szerkesztőablak felett található eszköztárat magadnak tudod bekapcsolni a beállításaid között: Beállítások / Szerkesztés / Fejlettebb szerkesztő-eszköztár használata.
  • A szerkesztőablak alatti eszköztárat a MediaWiki:Edittools oldalon tudja egy Wikikönyvek-adminisztrátor módosítani (mármint nem a huwikisen, hanem a Wikikönyvekben találhatón, csak példának linkeltem az ittenit). Illetve nem is: megnéztem, és ott meglepő módon bárki tudja módosítani ennek az oldalnak a segítségével: wikibooks:hu:Wikikönyvek:Edittools. Ezen egyébként éppen az Alap eszköztárnak megfelelő eszközök találhatóak meg; ha ezek nem jelennek meg neked a szerkesztőablak alatt, akkor a hiba a te készülékedben van.
  • A „fájl felküldése” pont nekem ott van a baloldali eszköztárban. Nem tudom, neked miért nem jelenik meg. Ha más se tudja, lehet még kísérletezni JavaScripttel való elhelyezésével ahhoz hasonlóan, ahogyan nekem a statisztika van ott.

Elsőre a vector nevű felülettel próbálnám ki, majd ha ott működnek, akkor megnézném, hogy működnek-e ezek a többi felületen (valószínűleg igen, de sosem próbáltam). Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 23., 09:18 (CEST)

Kipróbáltam az összes skint, sehol sem jelenik meg a gombsor az általam leírt módon. A "Fejlettebb szerkesztő-eszköztár használata" bekapcsolásakor nekem nem megfelelő gombsort kapok, a régi gombsort használom a Wikipédiában is és ezt szeretném megkapni a Wikikönyvekben. A Wikikönyvek:Edittools oldal csak a "karakterek"-et tartalmazza és az működik is, viszont a fenti képen látható "ALAP", egy kinyitható tábla, amely tartalmazza többek között a wikikódokat, sablonokat, hivatkozásokat HTLM kódokat stb. Ezeket a saját wikimbe be tudtam állítani (A fenti kép is onnan származik), de a Wikikönyvekben nem szeretnék turkálni. Sajnos nem értek annyira hozzá hogy biztonságosan tudnám kezelni, ezért is kértelek meg Téged. Ha ez segít - elmondhatom hogy egy évvel ezelőtt már működőtt, de valaki lebutította(lecsökkentette a gombsort), akkor arról volt szó, hogy a karbantartás után visszakapjuk - hát ez a mai napig nem történt meg. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2014. szeptember 24., 21:55 (CEST)

Mivel nálam ezek az eszközök hibátlanul működnek, valószínűnek tartom, hogy valamilyen egyéni beállítás az oka annak, hogy nálad nem. Ilyen lehet valamilyen bekapcsolt segédeszköz, szerkesztői javascript, a böngésződ valamilyen beállítása, ahhoz telepített kiegészítő és sok minden más. Pl. kipróbálhatnád, hogy ha valaki másnak a gépén jelentkezel be, akkor is előjönnek ezek a problémák vagy akkor nem. Ezzel kitalálható, hogy a projekten belül vagy a számítógépeden belül van-e a hiba. A szerkesztőablak alatti eszköztár azért nem ugyanúgy néz ki és működik, mint itt, mert hiányzik a kinézetét befolyásoló rész a wikibooks:hu:MediaWiki:Common.css és a működését befolyásoló rész a wikibooks:hu:MediaWiki:Common.js oldalról. Ezek viszont csak adminisztrátori joggal módosíthatóak, így meg kell keresned a helyi adminisztrátorok egyikét hozzá. Magadnak viszont addig is tudod módosítani ezeket az itteni MediaWiki:Common.css és MediaWiki:Common.js oldalak megfelelő szakaszának a saját szerkesztői css és js oldalakba való átmásolásával (a specialchars karaktersorra keress rá). Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 26., 19:47 (CEST)

Köszönöm a sok jó tanácsot, de nem tartom valószínűnek hogy a saját gépemben van a hiba. Tudniillik a saját gépemen futó "SajátWiki" mindezeket tudja és már 2 éve használom. Persze adódnak itt is kisebb hibák, amit nem tudok rendbe tenni (nem értek hozzá), pedig a WP-n ilyenek nem jelentkeznek. Például: Nálam csak 30 napig lehet újabb bejelentkezés nélkül szerkeszteni, miközben a WP és WK-ben ez 60 nap. Vagy a legújabb (bosszantásomra kitalált) hiba - már néha a bejelentkezéskor is feltűnik:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\HttpFunctions.php on line 1000
A sorok így néznek ki:
1000= $fh = fopen( $url, "r", true, $context );
1001= wfRestoreWarnings();
1002=
1003= if ( !$fh ) {
1004= break;
1005= }
Van úgy hogy a frissítést megnyomva megjelenik a kért lap, de előfordul, hogy az alábbiak közül jelenik meg valamelyik és csak aztán a kért lap.
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\db\DatabaseSqlite.php on line 181
Ez jelenik meg legtöbb alkalommal és ott ezek a sorok találhatóak:
181= $res = $this->mConn->query( $sql );
182= if ( $res === false ) {
183= return false;
184= } else {
185= $r = $res instanceof ResultWrapper ? $res->result : $res;
186= $this->mAffectedRows = $r->rowCount();
187= $res = new ResultWrapper( $this, $r->fetchAll() );
188= }
189= return $res;
190= }
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\parser\Preprocessor_DOM.php on line 297
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\parser\Parser.php on line 839
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\StringUtils.php on line 328
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\db\DatabaseSqlite.php on line 500
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\parser\Preprocessor_DOM.php on line 966
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\db\Database.php on line 1534
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\GlobalFunctions.php on line 2002
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\BagOStuff.php on line 295
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\db\Database.php on line 673
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\MessageCache.php on line 205
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\xampp\htdocs\wiki\includes\GlobalFunctions.php on line 2005
A fenti hibákat több napon keresztül gyűjtöttem ki. Ezek nem egyszerre jelentkeznek, hanem az elsőt követően valamelyik a fentiek közül. Aztán megjelenik a kért lap. Ezért azt gondolom hogy az elsőnél kellene valamit változtatni, csak nem tudom hogy mit. Tudnál ebben segíteni??? - Üdv. » KeFe « Társalgó 2014. szeptember 27., 06:46 (CEST)

A Wikikönyveken tapasztalt problémádra továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a hiba nálad található (pl. valamelyik bekapcsolt kiegészítő vagy saját szkript okozhatja), mivel másnál jól működnek ezek az eszközök. A privát wikis problémádban pedig nem tudok segíteni: nem programozó vagyok és nem értek a MediaWikihez sem, csak használom. Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 27., 11:15 (CEST)

Én is köszönöm a részletes beszámolót. (A wikiforrásos fejlesztésekből kihagytál egy fontosat: most már a rendes kereső keres a djvu forrásból automatikusan készült oldalak szövegében is.) – b_jonas 2014. szeptember 27., 22:00 (CEST)

Wikimánia London

Remek lett a beszámolód, köszi! Vadszederke' 2014. szeptember 27., 16:57 (CEST)

Örülök, hogy olvastad, és tetszett! Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 27., 18:19 (CEST)

Deadminálás utáni jogok

Szia!

Dorgan a bitek visszavétele után csak megerősített szerkesztő maradt. A járőrjog nem jár alapból a volt adminoknak? üdv: Szaszicska vita 2014. szeptember 27., 18:09 (CEST)

A megerősített szerkesztői státusz a szerkesztő iránti bizalomnak, a Wikipédia-szabályok ismeretének és a Wikipédia szerkesztésével kapcsolatos technikai tudás elismerésének a megjelenése. A járőrjog a szerkesztő aktivitásához és tevékenységéhez kapcsolódik, és a szerkesztő döntésétől függ. Ha Dorgan szeretne aktívan járőrködni, és kéri a jogot, akkor minden bizonnyal meg fogja kapni. Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 27., 18:18 (CEST)

Köszönöm a köszöntést!

Köszönöm a köszöntést! -- vitorlavita 2014. szeptember 27., 18:10 (CEST)

Térképek

Szia, nem akartam nekiállni feltöltögetni a térképeket, van éppen elég más tennivalóm is :-). Egyébként nem csak OMM katonai felmérések térképei vannak a http://mapire.eu/hu/ oldalon, hanem pl. Budapest különböző korú térképei is.--Rlevente üzenet 2014. október 8., 12:52 (CEST)

És nem csak ezen az oldalon található digitalizált művekről van szó. Éppen ezért kértem, amit kértem ;) Samat üzenetrögzítő 2014. október 8., 12:56 (CEST)

statisztika

Szia! Ha az egyik hónapban végig csak szerkesztői allapon szerkeszt valaki, és következő hónapban átmozgatja szócikk névtérbe, az hogy fog megjelenni a statisztikában? tehát ha valakinek az első hónapban összes = 50, szócikk = 0, a második hónapban 0 és 50 lesz belőle (ha egyebet nem csinál)? --Hkoala 2014. október 10., 21:53 (CEST)

Pontosan. A statisztika az egyes lapok laptörténetét számlálja végig. Ha a lap szerkesztői allap, akkor ahhoz a névtérhez számlálja a laptörténetben megjelenő szerkesztéseket, de ha ugyanez a következő hónapban a főnévtérben van, akkor ott már ahhoz. Samat üzenetrögzítő 2014. október 10., 21:58 (CEST)

Kép törlés

A többit nem jelölöd, törlésre? Azokat is a Budavári Labirintus Kft. töltötte fel és nem hinném, hogy másképp akarnák kezelni, mint a szócikkben szereplőt. --Szente vita 2014. október 25., 05:52 (CEST)

De, azokat is. Köszi a figyelmeztetést! Samat üzenetrögzítő 2014. október 25., 09:00 (CEST)

Sablonok védelme

Köszi. Itt még van: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Speci%C3%A1lis%3AV%C3%A9dett_lapok&namespace=10&type=edit&level=sysop&sizetype=min&size= Majd lesznek olyanok, amiket szigorítani kell. --JulesWinnfield-hu vita 2014. október 25., 11:06 (CEST)

A nagy munkában ezt nem is köszöntem meg. Most: köszönöm! Samat üzenetrögzítő 2014. október 26., 21:41 (CET)

Én is köszönöm, dolgoztál rendesen. Halkan mondom (nem én voltam), vannak modulok is. Egyszer összeszedem, miket kell szigorítani. --JulesWinnfield-hu vita 2014. október 26., 22:27 (CET)

Rendben, nyugodtan. Ott azért még lényegesen kisebb a mennyiség egyelőre. Remélem, hamarosan az lesz a probléma, hogy milyen sok modullapunk van, amiknek a védelmi szintjét módosítgatni kell :) Samat üzenetrögzítő 2014. október 26., 22:32 (CET)

Ezekről beszéltem: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Speci%C3%A1lis%3AV%C3%A9dett_lapok&namespace=828&type=edit&level=sysop&sizetype=min&size= --JulesWinnfield-hu vita 2014. október 26., 22:43 (CET)
Izé, fogalmam sincs, hogy működnek a modulok. Működnek benne a beillesztett védelmi sablonok, mint a sablonokban? Kategóriák? Samat üzenetrögzítő 2014. október 26., 22:50 (CET)
Modulban nem, viszont a dokumentáción keresztül lehet, Modul:Wikidata. --JulesWinnfield-hu vita 2014. október 26., 23:46 (CET)
Köszi a tippet, megcsináltam. Samat üzenetrögzítő 2014. október 27., 01:04 (CET)

Válasz

A Wikidézetekben kérdezted, de itt hamarabb elér, gondolom, a válasz. Csak nincs jó válaszom. Grin tud mindent egyedül. Persze, ha a Wikidézetekben szeretnél valakit átnevezni, azt megpróbálhatom; lesz ami lesz. OsvátA Palackposta 2014. október 26., 17:44 (CET)

A lényeg éppen ez: grin sem tud átnevezni már. Csak a Metán tudnak az intézők és a globális átnevezők. Ezért kellene feltüntetni valahol, hogy aki átnevezést szeretne, az menjen oda, de nem találtam sehol erre való felületet. (Ugyanolyan hamar elér a válasz ott is: kapok róla értesítést.) Samat üzenetrögzítő 2014. október 26., 17:49 (CET)

A bürokrata üzenőre lehetne odaírni valami infót. OsvátA Palackposta 2014. október 26., 18:34 (CET)
Van ilyen oldal? Csak adminisztrátorok üzenőfalát találtam, bürokratákét nem :) Samat üzenetrögzítő 2014. október 26., 18:39 (CET)

Köszönet

Köszönöm a járőrjogot és azt is, hogy annak idején azt mondtad júniusban, hogy szívesen vártok vissza a járőrök közé. Apród vita 2014. október 27., 23:54 (CET)

Ne köszönd, ez kizárólag a te érdemed. Mi csak a te munkádat értékeljük. Szóval: gratulálok, és én köszönöm ;) Samat üzenetrögzítő 2014. október 28., 08:31 (CET)

Akartam én is

Szia, Samat! Akartam tegnap válaszolni a Kocsmá-n, hogy olvastam a válaszod és minden rendben, de már nem bírtam (egyebek miatt). Nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet, amelyben éppen mi ne értenénk meg egymást (akár egy félreértés után is), meg ilyesmi, csak én ezt nem tudom olyan szépen leírni, ahogyan most te leírtad. Talán csak így: kölcsönösen. Szia! --Vadaro vita 2014. október 28., 22:51 (CET)

sablonszerkesztői csoport tagság

Légy oly kedves és adj nekem felvilágosítást. Benne vagyok-e a sablonszerkesztők csoportjában? Előttem a Modul:CitLib annak ellenére védett, hogy a programot én fogalmaztam meg a CitWeb és CitPer programokkal egy csokorban. Ha nem vagyok e csoportnak a tagja, akkor kitől kell kérnem, hogy tagja lehessek? Szeretném ugyanis magam javítani a saját programjaimat, ha ez még lehetséges.– Pepo41 vita 2014. október 29., 16:21 (CET)

Bocsánat a közbekotyogásért... @Pepo41: nem vagy benne, a Bürokraták üzenőfalán tudsz jelentkezni. üdv: Szaszicska vita 2014. október 29., 19:44 (CET)

Ahogy Szaszicska írta. Samat üzenetrögzítő 2014. október 29., 20:59 (CET)

törlendő allapok kérdése

Átnézem a kérdésben érintett allapokat és utána válaszolok. – Pepo41 vita 2014. október 31., 18:00 (CET)

@Samat: Igen, törölhetőek a kérdezett Modulok– Pepo41 vita 2014. október 31., 19:23 (CET)

@Pepo41: Közben rájöttem, hogy egyáltalán nem egyértelmű, mire gondoltam (vagy hogy ugyanarra gondolunk-e). A biztonság kedvéért megtennéd, hogy még egyszer ránézel a kérdésemre? A Modul:Homokozó/Pepo41/CCitPer és a Modul:Homokozó/Pepo41/CCitLib lapokra gondoltam. Ezek már a modulnévtérben vannak, kész modulként? Samat üzenetrögzítő 2014. október 31., 21:21 (CET)

@Samat: Igen, ezek már a modultérben vannak. Törölhetőek. Létüket annak köszönhetik, hogy eddig bárki beleszerkeszthetett, ha megerősített szerkesztő volt. Így, hogy legyen egy etalonom született a Modul:Homokozó/Pepo41/CCit... sorozat. A kapott biztonsággal szükségtelenek ezek.– Pepo41 vita 2014. november 2., 15:42 (CET)

Rendben, köszönöm, töröltem őket. Samat üzenetrögzítő 2014. november 2., 15:50 (CET)

Map

Külön köszönet a térképészetért! (Amúgy nem árt engem sem néha helyretenni. Igaz, hogy az mindig megröhögtet. Én már csak romlani fogok). OsvátA Palackposta 2014. november 15., 22:12 (CET)

WPNEMSZABAD

Szia, válaszoltam a feltett kérdéseidre, rá tudnál nézni? Köszi. Xiaolong Üzenő 2014. november 19., 10:42 (CET)

WMM-felügyelőbizottság

Megköszönném, ha ezt is kijavítanád. Vadszederke' 2014. december 3., 21:45 (CET)

Segíts kérlek: mit kellene kijavítani? Samat üzenetrögzítő 2014. december 3., 21:50 (CET)

Bocsi, azt hittem látod.:) Nincs kiírva a nevünk mellé, hogy ki-kicsoda. Vadszederke' 2014. december 3., 21:57 (CET)
Valóban. Viszont nem is tudom. Tudnád linkelni az erről szóló felügyelőbizottsági határozatot? Samat üzenetrögzítő 2014. december 3., 22:48 (CET)
Fordulj bizalommal az egyesület alkalmazottjához. :) Vadszederke' 2014. december 4., 20:00 (CET)

Fájl:Széchenyi Chainbridge by night Budapest1.jpg

Szia! Áttettem a képet a Commonsba. Kérésednek megfelelően ezennel értesítelek róla. Üdv. Tambo vita 2014. december 8., 12:29 (CET)

Átnevezés

Köszönöm az átnevezésemmel kapcsolatos fáradozásaidat. :) - Mandula vita 2014. december 9., 23:14 (CET)

Szívesen! :) Samat üzenetrögzítő 2014. december 10., 21:44 (CET)

WPNMSZABAD

Szia! Rá tudnál nézni a vitalapon adott válaszoltakra? Szeretném már véglegesíteni és szavazásra vinni, november közepe óta halódik megint. Szerkesztővita:Teemeah/Brigádmunkapad/WPNEMSZABAD. Köszönöm előre is. Xiaolong Üzenő 2014. december 23., 14:31 (CET)

Szia, ránéznél még egyszer? Megcsináltam a kért változtatások egy részét, a második és a harmadik pont van még, szerintem a másodikon nem kell változtatni, a harmadiknál pedig valami félreértés lehetett a részedről, mert a szövegben benne van, hogy amennyiben a jogtulajdonos nagyobb felbontású képet engedélyez, nem kell a méreten változtatni. A szabályozás jobbára arra vontakozik, amire nem, kell engedélyt kérni, illetve az engedélyező nem ad nagyobb felbontású képet. Nekem pl. Jay Chou ügynöksége csak 200x200-as felbontást engedélyezett, ez kisebb is, mint amit beírtunk, de ezt kérte a jogtulajdonos, tehát ezt tartjuk tiszteletben. Ha nem állapította volna meg a méretet az engedélyben, akkor 480x480-as felbontást is lehetne használni. Szerintem ez pont jól van így, és ezzel Grin is egyetértett annó. Xiaolong Üzenő 2015. január 1., 12:43 (CET)