Eric Carr

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eric Carr
Életrajzi adatok
Születési név Paul Charles Caravello
Becenév A Róka
Született 1950. július 12.
Brooklyn, New York
USA
Elhunyt 1991. november 24. (41 évesen)
New York
Pályafutás
Műfajok heavy metal, hard rock
Aktív évek 1965-1991
Együttes KISS
Hang dob, gitár, zongora, basszusgitár

Eric Carr weboldala

Eric Carr (eredeti neve: Paul Charles Caravello) (Brooklyn, New York, USA, 1950. július 12. - 1991. november 24.) amerikai zenész.A Kiss egykori legendás dobosa.

Eric Carr – eredeti nevén Paul Caravello – harminc évesen, 1980-ban csatlakozott a KISS-hez, miután Peter Criss otthagyta a fedélzetet, és a banda hűséges, elkötelezett tagja maradt egészen 1991-ig, amikor is a rák egy különösen ritka és szélsőségesen agresszív változatát, a szív daganatos megbetegedését diagnosztizálták nála. A kór alig néhány hónap alatt elvitte a dobost, akinek halálhíre némileg elsikkadt a médiában, hiszen ugyanazon a napon hunyt el, mint Freddie Mercury. A KISS rajongók ugyanakkor a mai napig megőrizték emlékét, hiszen összesen hét stúdióalbumon szolgáltatta a bombabiztos alapokat a csapatnak, és emberileg is alaposan bedolgozta magát a Stanley – Simmons tengely mellé a banda alapvető alkatrészeként.

Diszkográfia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

KISS[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szóló[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • 1999 Rockology
  • 2011 Unfinished Business

Halála[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Eric influenza szerű tünetekkel kényszerült orvoshoz menni. Szívének jobb oldalán rákos burjánzást fedeztek fel, és 1991. április 08-án meg is műtötték. Gyógyulását követően feltűnt a csapat által azóta is hatalmas sikerrel játszott God Gave Rock 'N Roll To You II klipjében, ami dal egy Argent feldolgozás, és a Bill and Ted's Bogus Journey című filmhez készítettek. Nem sokkal a felvétel után ismét orvoshoz kellett mennie, amikor felfedezték, hogy a rák a tüdejére is rátelepedett. 1991. szeptemberében agyvérzést kapott, majd 41 éves korában, november 24-én, ugyanazon a napon amikor a Queen énekese Freddie Mercury, meghalt. Eric-et a Cedar Hill Mausoleum-ban temették el. 

Forrás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap