Discovery Travel & Living

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Discovery Travel & Living
Adatok
Indulás1999. szeptember (Európa); Discovery Travel & Adventure néven)
2005. (Európa; Discovery Travel & Living néven)
Megszűnés2009. szeptember (ezen a néven Lengyelországban)

2010. március 4. (ezen a néven Norvégiában
2010. október 1. (ezen a néven a Balkán-félsziget országaiban)
2010. december 2. (ezen a néven Svédországban)
2011. január 20. (ezen a néven Romániában)
2011. július 4. (ezen a néven Hollandiában)
2011. október 6. (ezen a néven Dániában)
2012. február 20. (ezen a néven Lettországban)

2012. április 30. (ezen a néven Magyarországon)
Korábbi nevekDiscovery Travel & Adventure (1999 - 2005)
TulajdonosDiscovery Networks CEEMEA
Ország Egyesült Királyság
Vételi terület18% (2009)[1]
Utód neveTLC (Lengyelországban, Norvégiában, a Balkánon, Svédországban, Romániában, Hollandiában, Dániában, Lettországban és Magyarországon)
TársadókDiscovery Channel, Discovery World, Discovery Science

A Discovery Travel & Living a Discovery Communications életmód-csatornája, melyet elsősorban a női nézők ízléséhez alakítottak. A csatorna műsorait a kreativitás jellemzi. Magyarországon A csatorna hangja Bán Judit volt .

A 2009 májusában megújult csatorna külsejével, új logójával, szemléletmódjával és kínálatával próbál megfelelni főleg a női nézőknek.

Az Európában, a Közel-keleten és Ázsiában több mint 17 millió háztartásban elérhető csatorna egy modern nő hétköznapjait próbálja bemutatni. Műsorai az egészség, a család, a karrier, a kapcsolatok, a baráti kör, a divat és a tágan értelmezett szabadidő köré épülnek, és olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint a személyes megjelenés alakítása, az esküvői előkészületek, a helyes gyermeknevelés, a főzés, a lakáskultúra és a dekoráció.

A csatorna 2012. április 30-án megszűnt, helyét a legtöbb kábelszolgáltatónál a TLC nevű, szintén nőknek szóló és szintén a Discovery csatornacsaládhoz tartozó csatorna vette át, azonban Litvániában még ezen a néven sugároz.

Műsorai[szerkesztés]

A Discovery Travel & Living Magyarországon 2000 óta volt jelen. Napi 24 órában sugárzott. Legnépszerűbb sorozatai a Mondj igent a ruhára, a Jon, Kate és 8 gyerek, az Anthony Bourdain – fenntartások nélkül, a Házépítők, és a Nevelőnő voltak.

Korábbi és későbbi nevek[szerkesztés]

A csatorna neve indulásakor még Discovery Travel & Adventure volt, ebből lett később a Discovery Travel & Living. Később, a csatorna megszűnése után a helyét átvevő TLC műsorkínálata igen hasonló lett.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Discovery Travel & Living című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Discovery Travel & Living Europe című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Magyar tévécsatornák lefedettsége 2009-ben. CRT (2019. február 10.) (Hozzáférés: 2019. február 10.) arch