Direct One (televízióadó)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Direct One
Jelmondat: Csodák várnak
Adatok
Indulás2021. július 12.
TulajdonosCanal+ Luxembourg S. à r.l.
Felbontás576i (SD, 16:9)
1080i (HD, 16:9)
Vételi területMagyarország
SzékhelyRue Albert Borschette 2, L-1246 Luxemburg
VOD platformDirect Now
Vétel
Műholdas vétel
Direct OneSD: 18.
HD: 111. programhely
Hivatalos oldal

A Direct One (ejtsd: dájrekt uan) az azonos nevű műholdas szolgáltató (a volt UPC Direct) tematikus csatornája. Tekintettel arra, hogy az operátor tulajdonosa a francia Canal+ médiaholding, így többnyire a társaság sorozatait tűzi műsorára. A csatorna Luxemburgba van bejegyezve, de hasonlóan az RTL Csoport magyar csatornáihoz, magyar korhatár-karikákat használ. Műsorát kb. 21:30 és 00:50 között sugározza.

Jellemzés[szerkesztés]

A Canal+ Group globális audiovizuális médiacsoport vezető szerepet tölt be a prémium tartalomgyártásban, a tematikus és szabadon fogható csatornák üzemeltetésében, valamint a TV szolgáltatás terjesztésében Franciaorrszágban, és más főbb piacokon világszerte. A STUDIOCANAL a Canal+ Group leányvállalata, és vezető európai szereplője a játékfilmek és tévésorozatok gyártásának, forgalmazásának és nemzetközi értékesítésének. A cég számos nagy piacon aktív: Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Spanyolországban, valamint Ausztráliában és Új-Zélandon is jelen van.

A STUDIOCANAL évente mintegy 25 filmet finanszíroz és gyárt angol, francia, német, spanyol és további, európai nyelveken. Körülbelül 50 filmet forgalmaz évente, és a világ egyik legnagyobb filmkönyvtárát birtokolja, amely 60 országból közel 6000 címmel büszkélkedhet. A STUDIOCANAL filmtörténet közel 100 évet ölel fel, olyan alkotások köthetőek ide, mint az ikonikus Terminator 2, a Rambo, a Breathless, a Mulholland Drive, A zongorista és a Belle de jour filmek, valamint a Paddington animációs film.

A STUDIOCANAL emellett évente több, mint 200 órányi tévésorozatot gyárt, forgatókönyvei és a Canal+ Création Originale globális terjesztése révén pedig a nemzetközi piacon is meghatározó szereplő.

– a csatorna kommünikéjéből

Sorozatok[szerkesztés]

Cím Évad Premier időpontja
Baron Noir 1. 2021. július 12.
Baron Noir 2.
Baron Noir 3.
Zero Zero Zero 1. 2021. szeptember 23.
Szélhámos páros 1.
Kemény leckék 1.
Nox 1.
Az ötödik 1.
Paris Police 1900 1. 2021. október 11.
Moscow Noir 1.

Források[szerkesztés]