Story4

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Story4
Story 4 logo.png
Adatok
Indult 2006. január 1.
Társaság Sanoma Média Budapest Zrt.
Tulajdonos Project029 Kft.[1]
Nézettség 1,6% (2013.)[2]
Ország Magyarország
Vétel
Földi sugárzás
Hello Digital
Műholdas vétel
UPC Direct 8. programhely
DigiTV
Telekom Sat TV
Kábeles vétel
UPC 97. programhely
Telekom
Fibernet
DigiKábel
Vidanet
IPTV
Telekom
TVnet
InviTV
Hivatalos oldal

A Story4 egy magyar kereskedelmi kábeltelevíziós csatorna, melyet 2006. január 1-jén alapított a Sanoma Budapest Kiadói Rt., az alaptőke 25%-ának biztosításával.

A csatorna hangja jelenleg Kiss Virág, korábban Peller Anna volt.

Vezetősége[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az új televízió igazgatóságában részt vesz Frei Tamás, Borsány-Gyenes András és Pákozdi Sándor, aki több vezető pozíciót töltött be korábban a bankszektorban. A kiadót Ruszkai Nóra vezérigazgató-helyettes és Steff József gazdasági igazgató képviseli a testületben.

Műsorkínálata[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Story4 a magyar és külföldi sztárokra, hírességekre, pletykákra fókuszáló műsorokat sugároz napi 19 órában, reggel 6-tól hajnali 1 óráig. A csatornán sorozatok, tévéjátékok, családi filmek és különböző showműsorok futnak, egy részük saját készítésű, a többi külföldről átvett.

A csatorna célcsoportját azok a 18-49 éves emberek alkotják, közülük is elsősorban a 18-49 év közötti nők, akiket érdekelnek a sztártémák. A csatorna tágabban meghatározott célcsoportja a 18-49 évesek korosztálya, a szűkített, a 18-39 év közöttieké. A Story4 adása kábeles és műholdas rendszereken egyaránt fogható. Sávos műsorszerkesztés jellemzi a csatornát. A csatorna 2009 óta a második legnagyobb nemzetközi labdarúgó kupasorozat, az Európa-liga hivatalos közvetítője. A csatorna 2011. január 4-én elindította új csatornáját, a Story5-öt amely telenovellákat, romantikus filmeket és nőknek szóló sorozatokat sugároz.

A Story4 2011. szeptember 19-én 10 év után indította újra a Szerencsekerék című műsort, 2012. március 26-án pedig elindult Vágó István új, teljesen saját gyártású műveltségi vetélkedője, az ÁtVágó.

Műsorok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sorozatok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Animációs sorozatok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Filmek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Animációs filmek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Kardos Attila: Új tulajdonosnál a Story 4 és a Story 5! (magyar nyelven). sat-tv-radio.hu, 2014. november 6. (Hozzáférés: 2014. december 6.)
  2. Csatornanézettség - 2013: A 49 legnézettebb hazai tévéadó. Sorozatwiki.hu, 2014. január 22. (Hozzáférés: 2014. január 25.)

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]