Én kicsi pónim – Varázslatos barátság

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Én kicsi pónim – Varázslatos barátság
Műfaj fantasy, vígjáték

Alkotó Hasbro Studios
Főszereplő Twilight Sparkle
Pinkie Pie
Fluttershy
Rarity
Applejack
Rainbow Dash

Ország USA
Kanada
Nyelv angol
Évadok 4
Epizódok 85 (epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő 20 perc
Sugárzás
Eredeti adó USA The Hub
Magyarország Minimax, TV2
Korhatár Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
További információk
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap

Az Én kicsi pónim – Varázslatos barátság egy amerikai televíziós 2D-s számítógépes animációs sorozat, amely az Én Kicsi Pónim című rajz-animációs sorozat legújabb generációja, ami hat póniról szól, akik a barátság elemeit alkotják.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A történet Equestriában, azon belül is Canterlotban kezdődik, de PonyVille-ben játszódik. Itt él Twilight Sparkle, az unikornis, aki túl sok időt tölt a tanulással, barátkozni pedig nemigen szokott; egyetlen barátja Spike, a sárkány bébi, aki hű segédje Twilight-nak. Egy napon Celestia Hercegnő utasítja a főhőst, hogy felügyeljen egy ünnepséget PonyVille-ben és szerezzen barátokat. Találkozik is a többi pónival. Pinkie Pie, aki mindig vidám; Applejack, kinek hatalmas almás kertje van; Rainbow Dash, a leggyorsabb pegazus Equestriában; Rarity, a leggyönyörűbb unikornis, divat guru és Fluttershy, a kissé félénk állatbarát pegazus.

A hercegnő testvére NightMare Moon visszatért, hogy bosszút álljon, miután testvére bezárta a holdba gonosszá válása végett. A hat póni útra kelt, hogy megtalálják a harmónia elemeit, később rájöttek, hogy ők képviselik a barátság elemeit. Rainbow Dash a hűség, Pinkie Pie a vidámság, Rarity a nagylelkűség, Applejack az őszinteség, Fluttershy a kedvesség és Twilight pedig a hatodik elem, a varázslat. Így legyőzvén a gonoszt, aki visszavált régi önmagává és immár együtt uralkodik Equestria felett, testvérével Celestia Hercegnővel.

Karakterek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Főszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Név Faj Lakhely Szépségjegy[1] Eleme Színe Sörény-farok színe Házi kedvenc
Twilight Sparkle Unikornis(Harmadik évad végén Alikornis) PonyVille Könyvtára Rózsaszín csillag, körülötte sok fehér kiscsillaggal Varázslat Lila Sötét lila, Rózsaszín és Világos lila csíkkal Owlicious, a bagoly
Pinkie Pie Földipóni Kockacukor Sarok 3 lufi (2 kék, 1 sárga) Nevetés Rózsaszín Bíborvörös Gummy , a krokodil bébi
Fluttershy Pegazus A Kietlen Erdő Szélén lévő kunyhó 3 rózsaszín pillangó Kedvesség Citromsárga Rózsaszín Angel, a nyuszi
Rarity Unikornis Carousel Butik 3 kék drágakő Nagylelkűség Fehér Király lila Opal, a macska
Applejack Földipóni Édes-Almás kert 3 piros alma Őszinteség Narancssárga Citromsárga Vinona, a kutya
Rainbow Dash Pegazus Cloudsdale-i ház Szivárványszínű villám, a felhőből Hűség Kék Szivárvány (Piros, narancs, sárga, zöld, kék, lila) Tank, a teknős

Bővebben[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Twilight Sparkle[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Twilight Canterlotban élt hosszú ideig, míg Celestia Hercegnő arra nem utasította, hogy költözzön PonyVille-be és tanulmányozza a "barátságot". Twilight Sparkle azóta is ott él a Könyvtárban, Spike-kal, a bébi sárkánnyal, a segédjével és Owlicius-szel, a bagollyal. Könyvtárosként dolgozik, de folytatta tanulmányait és folyamatosan tartja a kapcsolatot mentorával, a hercegnővel. Ő képviseli a varázslatot a harmónia elemeiből. Szorgalmas, temperamentumos és képes varázsolni a szarvával, elvégre ő egy Unikornis. Kiskorában mindig is szeretett volna elmenni a canterloti Nyári Nap Ünnepségre, ahova el is jutott, ott látta a hercegnőt és a mágiáját. Ezután ő is egyre többet tanult a mágiáról. Később szülei regisztráltatták Celestia Hercegnő tehetségeknek fenntartott iskolájában, ahol a felvételin, majdnem megbukott, de jött Rainbow Dash szónikus szivárványa és ekkor csoda történt, sikerült átmennie a vizsgán, majd megkapta a szépségjegyét, amire már régóta várt.

  • Legjobb barátnője Applejack, ez az 1. évad 4. részből derült ki, és barátja Spike.
Pinkie Pie[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Pinkamena Diane Pie, röviden Pinkie Pie PonyVille-ben él a Kockacukor Sarok felett Gummy-val, a bébi aligátorral. Sokat segít Mr. és Mrs. Cake-nak sütni, tehát pék, cukrász, valamint gyerekcsősz és jósolni is tud. Butácska, mosolygós, túláradó, beszédes, mindig vidám póni, aki imád énekelni. Ő képviseli a nevetést a harmónia elemeiből. Télen a korcsolyájával táncolt a befagyott tavon, hogy minél előbb elolvadjon róla a jég. Imád bolondozni, énekelni és táncolni. Rengeteg dala van, például a Nevess! vagy a dal, amit azért énekelt, hogy Twilight őt vigye el A Nagy Galoppos Gálára. Kiskorában egy unalmas, sivár kőfarmon élt szüleivel és két nővérével, ahol abszolút nem volt nevetés, míg meg nem látta a szivárványt, ami mosolyt csalt az arcára, és gondolkozott, hogyan csalhatna ő is mindenki arcára mosolyt. Másnap szervezett egy partit családjának, akiknek tetszett a buli, ekkor megkapta a szépségjegyét, ami három lufit ábrázol.

  • Legjobb barátnője Rainbow Dash, akivel együtt bolondoznak és tréfálják meg együtt a többi barátaikat, ez az 1. évad 5. részből derült ki.
Fluttershy[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fluttershy igen félénk, bátortalan, de kedves és barátságos pegazus. Kiskorában egy repülő táborban lezuhant Cloudsdale-ből PonyVille-be, ahol megtetszett neki a környezet, a növények és az állatok.Elhatározta, hogy itt fog élni, amit dalban is kihirdetett. Szoros kapcsolata van az állatokkal és a póni csikókkal. A Kietlen Erdő szélén lakik egy kunyhóban, ami rajta kívül számtalan állatnak ad helyet, közöttük Angel nyuszinak is, a házi kedvencének, aki igen rakoncátlan egyed. A Szépségjegye három pillangót ábrázol, mivel valamilyen szinten tud kommunikálni az állatokkal és bármit el tud érni a bűbáj nézésével, ami a többi póninál is beválik. Állatokkal foglalkozik, pihenésképpen "a szokott időben, a szokott helyen" traccspartit tartanak Rarity-vel. Mikor először találkozik Twilight-tal, aki elriasztja madarait, alig meri elmondani a nevét a félelemtől, csak nyöszörgött, de rögtön megbátorodik, mikor meglátja Spike-ot, akit faggatni kezd a sárkányokról. Ő képviseli a kedvességet, a harmónia elemeiből, akár a legrémisztőbb fenevadat is megszelídíti.

  • Legjobb barátnője Rarity, ez az 1. évad 20. részből derült ki.
Rarity[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Rarity a leggyönyörűbb póni Equestriában. Ő képviseli a nagylelkűséget, bármit megtesz a divat érdekében, egy tengeri kígyónak adta a gyönyörű farkát, hogy pótolja a megtörpült bajuszát. A Carousel Butikban lakik és dolgozik, mint divattervező. A házi kedvence Opál, az agresszív cica, csak is Fluttershy képes megnyugtatni a bűbáj nézésével. Rarity-nek három drágakövet ábrázol a Szépségjegye, mivel a szarva érzékeli a drágaköveket, amikkel feldíszíti a saját maga által tervezett ruháit. Imád reflektorfénybe tündökölni, ám ez nem sokszor jön neki össze. Híres divattervezővé szeretne válni egy nap. Szerelmes a Hercegnő unokatestvérébe, de amennyire szerelmes volt, annyira meg is utálja az 1. évad végére. Van egy húga, Sweetie Belle, aki elszántan kutatja a Szépségjegyét, barátaival.

Applejack[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Applejacknek van egy hatalmas kertje, telis-tele almával. Itt lakik Ő, a családjával és Vinona kutyussal. Szinte mindenben jeleskedik. Jó atléta, cukrász és farmerként dolgozik. A harmónia eleméből ő képviseli az őszinteséget. Ebből következik, hogy őszinte, emellett szorgos munkamorál is. Kiskorában nem akart az Édes-Almás kertben élni, ezért el ment Manehattanbe, nagynénjéhez és nagybátyjához, Orange-ékhoz. Ott rettenetes honvágya lett és visszavágyott a farmra, szerető családjához, ekkor megkapta a Szépségjegyét. Húga Apple Bloom, a nagyon virgonc póni. Sokszor kioktatja őt, de nagyon szereti.

  • Legjobb barátnője Twilight, ez az 1. évad 4. részből derült ki. (Bár Twilight utal csak erre.)
Rainbow Dash[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Rainbow Dash a leggyorsabb pegazus PonyVille-ben. Menőnek számít, Scootaloo, a kis pegazuslány felnéz rá és megkéri, hogy vegye őt a szárnyai alá. Ő a felelős az időjárásért; eltakarítja a felhőket, vagy éppen esőt ütemez be. Álma, hogy bekerüljön példaképei csapatába, a Wonderboltsba. Ő a hűséget képviseli. Laza, sokat alszik és imád versengeni. Egy repülő tárborban kiállt Fluttershy mellett és legyőzte barátnőjét csúfoló pegazusokat. Ekkor megcsinálta a "Szónikus Szivárvány"-t, amelyre más nem képes Equestriában. Ez újra megtörténik egy versenyen Cloudsdale-ben és megnyeri a versenyt. Szépségjegye nagy színes villám, ami épp kicsap egy felhőből. Van egy teknőse, Tank.

  • Legjobb barátnője Pinkie Pie, akivel együtt bolondoznak és tréfálják meg együtt a többi barátaikat, ez az 1. évad 5. részből derült ki.

Vendégszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Név Faj Lakhely Szépségjegy Színe Sörény-farok színe
Diamond Tiara Póni csikó  ? Gyémánt tiara Rózsaszín Lila, fehér csíkkal
Silver Spoon Póni csikó  ? Ezüst kanál Szürke Világos(abb) szürke,(még)világosabb szürke csíkkal
Twist Póni csikó  ? 2 cukorbot (Ami szívet formál) Vajszínű Piros
NightMare Moon Alikornis Hold Hold Fekete Kék
Trixie Unikornis kóbor kocsis Varázspálca és hold Kék Világos kék és fehér
Mr. Carrot Cake Póni Kockacukor sarok 3 süti Sárga Narancssárga
Mrs. Cup Cake Póni Kockacukor sarok 3 muffin Cián Rózsaszín
Discord Sárkány táltos Egy szobor - Sokszínű Sötétszürke
Vas Villi Minótaurosz Equestria - Sötétkék Sötétkék
Shining Armor Unikornis Kristály Birodalom Pajzs Fehér Királykék

Helyszínek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Equestria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Equestria varázslatos birodalmában rengetek színes póni él. Mind más-más dologban tehetséges. Celestia és Luna Hercegnő uralkodik e csodás tájon. A pónik mellett élnek állatok, sárkányok, de még ijesztő lények is szaladgálnak különféle helyein, például a Kietlen Erdőben.

PonyVille[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

PonyVille egy idilli kisváros, itt laknak a főszereplők és Twilight Sparkle is ideköltözik Canterlotból. PonyVille-ben minden megtalálható: van szépségszalon, butik, cukrászda a kisebb póniknak iskola. Azonban a város mellett terül el a Kietlen Erdő, ahol sok veszély leselkedik a pónikra (pl.: Innen származnak a Parasprite-ok, amik lerombolták PonyVille-t ,és a Erdei Farkasok).

Canterlot[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Innen származik Twilight, ahogy Equestria uralkodói is. Itt tartják a Nagy Galoppos Gálát, ahova minden póni el szeretne jutni, de ez a lehetőség csak kevesüknek adatik meg.

Cloudsdale[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Itt laknak a "szárnyas pónik", a pegazusok, Rainbow Dash és Fluttershy.

Manehattan[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kiskorában Applejack erre próbált szerencsét, ideköltözött nagybátyjához és nagynénjéhez, Orange-ékhoz. A város maga hasonlít New Yorkra, és itt lakik Babs Seed

Appleloosa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Applejack rokonai élnek itt. Itt minden az alma körül forog. A város maga hasonlít Texasra.

Kristály birodalom[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A kristály pónik lakhelye.

Magyar változat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A szinkront a Minimax megbízásából az BTI Stúdió készítette.

A szinkront a Minimax megbízásából a Subway Studió készítette.

Magyar hangok:

Tovabbi magyar hangok: Bolla Róbert, Kocsis Judit, Mezei Kitty

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Egy kis minta a póni oldalán, amely azt ábrázolja, miben jó (Pl.: Pinkie Pie imád bulit szervezni, ezért neki 3 lufi a szépségjegye)

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]