Zichyújfalu vasútállomás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zichyújfalu állomás
A felvételi épület a Vasút utca felől
A felvételi épület a Vasút utca felől
Cím
Ország Magyarország Magyarország
Hely 8112 Zichyújfalu, Vasút utca 19.
Építési adatok
Megnyitás 1896
Építési stílus III. osztályú HÉV típusterv
Hasznosítása
Felhasználási terület vasútállomás
Tulajdonos MÁV
Üzemeltető MÁV
Egyéb jellemzők
Emeletek száma 1
Vágányok száma 4
Része ennek Magyarország vasúti közlekedése
Szomszédos állomások
Időzóna közép-európai idő
Vasútvonalak
Pusztaszabolcs–Székesfehérvár-vasútvonal
Szolgáltatások
Járatok személyvonat
Elhelyezkedése
Zichyújfalu állomás (Fejér megye)
Zichyújfalu állomás
Zichyújfalu állomás
Pozíció Fejér megye térképén
é. sz. 47° 07′ 29″, k. h. 18° 40′ 20″Koordináták: é. sz. 47° 07′ 29″, k. h. 18° 40′ 20″
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Zichyújfalu állomás témájú médiaállományokat.

Zichyújfalu vasútállomás a Fejér megyei Zichyújfalu település vasútállomása a 44-es számú Pusztaszabolcs–Székesfehérvár-vasútvonal mentén. Négyvágányos állomás, átmenő vágánya a harmadik. Az első vágány mellett található egy rakodó, melyhez hajdan élőállat-rakodó is tartozott. Az első vágányból Börgönd-felőli váltókörzetnél kiágazik egy iparvágány, ami a falu ipari parkjába vezet. A felvételi épületen és a raktáron kívül az állomáshoz tartozik egy használaton kívüli lakótömb, két bakterház és egy szintén használaton kívüli irányítótorony is. 2009-ben a vasútvonal felújításakor az állomás három vágányát átépítették, az utasok számára új peront készítettek. A vonal állomásai és megállóhelyei közül Székesfehérvár és Pusztaszabolcs után Zichyújfalu számít a legforgalmasabbnak.

Az állomás 1938-ban filmforgatás helyszíne volt, ugyanis Danielle Darrieux ismert francia színésznő egyetlen magyarországi filmjének (Egy pesti éjszaka[1]) egyes jeleneteit Zichyújfaluban vették föl.

Története[szerkesztés]

Az újfalui a 44-es, Pusztaszabolcs - Székesfehérvár vasútvonal egyik állomása, amelyet 1896-ban nyitott meg a Fejér és Tolna vármegyei HÉV. Az 1900-as évek elején a vasútvonalnak építettek egy Székesfehérvárt elkerülő szakaszt Börgönd és Szabadbattyán között. Ez ma a 944-es számú vasútvonal.

A teljes vonal hossza 30 km. Székesfehérvár 22, Pusztaszabolcs pedig 8 km-re van a falutól vasúton. A 2008-as pályafelújítás után a vonat mindössze 20 perc alatt teszi meg a 22 km-et Fehérvárig. A felújításból kifolyólag a pályasebesség 80 km/h lett, de a vonatok 225 kilonewtonos tengelyterhelés mellett 100 km/h sebességgel is közlekedhetnek.[2][3]

Utasforgalom[szerkesztés]

2014-ben Zichyújfalu állomáson az átlagos utasforgalom körülbelül 140 fő volt naponta, ami mintegy 51 ezer utast jelentett az évben, miközben a vasútvonal forgalma 134 ezer fő volt a MÁV-START utasszámlálása alapján. Ez 22%-os emelkedést jelentett 2013-hoz képest, amikor mintegy 110 ezren vették igénybe a szolgáltatást a vonalon a MÁV-START szerint.[4]

Vonatforgalom[szerkesztés]

Járat Útvonal Gyakoriság
 S440  PusztaszabolcsZichyújfaluSeregélyes-SzőlőhegySeregélyesBörgöndSzékesfehérvár Napi 8 pár

A felvételi épület[szerkesztés]

Az állomás felvételi épületének főépülete egyidős a vasútvonallal. Eredetileg harmadosztályú HÉV típustervek alapján készült, de története során több kisebb-nagyobb átalakításon ment keresztül. A legfontosabb változtatás, hogy az emeletes főépület baloldalához egy földszintes szárnyat építettek, de ez valószínűleg nem szabványbővítés, mivel a típustervekben emeletes bővítést javasolnak, olyat, amilyet a közeli Seregélyes megállóhelyen is láthatunk. Említendő még, hogy egy későbbi felújítás során a díszítéseket eltávolították, az ablakok méretét pedig lecsökkentették.

Az emeleten szolgálati lakások találhatók, ezeket ma is lakják.

Egyéb létesítmények[szerkesztés]

A felvételi épülettől balra egy nagy szolgálati lakótömb található. Az ajtóktól az ablakokig minden eredeti volt benne, így értékes példája volt a 19. század végi Magyarország vasúti építészetének. Jelenleg elhagyott, állapota folyamatosan romlik. Ennek oka, hogy 2010 körül egy vihar erősen megrongálta az épület tetejét, amivel nem a vasúttársaság nem törődött, így az épület lakhatatlanná vált. További szolgálati lakások (bakterházak) tartoznak az irányítótornyokhoz is. Ezeket a lakásokat ma is lakják.

Az épülettől jobbra található a mellékhelyiség, melyet ma raktárként hasznosítanak. Az utasvécé jelenleg a váróteremből nyílik.

Az állomás Pusztaszabolcs felőli végén áll a II. számú irányítótorony. Az épület elhagyatott, mivel a korszerűsítés részeként D55 típusú biztosítóberendezést építettek ki, így az állomásirányítás a felvételi épületre korlátozódott, az irányítótornyok pedig szükségtelenné váltak. Az állomás Börgönd felőli végéhez is tartozott egy váltóállító torony (I-es torony), amit a 2009-es átépítés során elbontottak. Nem tudni, hogy a II-es torony bontása miért nem történt meg (Seregélyesen ugyanez volt a helyzet. A II-es torony elbontására ott évekkel később ugyan, de végül sort kerítettek). A hajdan korszerűnek számító tornyokat az 1950-es években emelték, amikor alkalmassá tették a vonalat 100 km/órás sebességre. Ilyen irányítótornyok Tárnokon és Börgöndön vannak a környéken, de ilyen tornyai voltak a már emlegetett Seregélyes állomásnak (ma már csak megállóhely) is.

Képgaléria[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Egy pesti éjszaka (angol nyelven) (PHP). imdb.com. Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2013. augusztus 28.)
  2. Makk Áron: A 44-es vasútvonal átépítése (magyar nyelven) (PHP). iho.hu. IHO, 2009. augusztus 17. (Hozzáférés: 2013. augusztus 8.)
  3. Nyolcvanöt százalékon áll a 30-as vonal felújítása (magyar nyelven) (PHP). iho.hu. IHO, 2012. március 30. (Hozzáférés: 2013. augusztus 8.)
  4. [http://iho.hu/hir/igy-latja-a-mav-a-44-es-vonalat-150114 IHO - Vasút - Így látja a MÁV a 44-es vonalat[

Források[szerkesztés]