Wikipédia-vita:Olimpiaműhely/Archívum1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Joeyline 14 évvel ezelőtt a(z) felmérés témában

Műhelyhez megrendelés is dukál. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. augusztus 15., 11:44 (CEST)

Egy csonkocskát összedobtam, majd igyekszünk kibővíteni. Narnabi vita 2008. augusztus 15., 17:55 (CEST)

mintacikk, irányelvek

Narnabi felvetette az ötletet, hogy érdemes lenne írni egy-egy mintacikket. én támogatom az ötletet, kíváncsi vagyok a véleményetekre. a másik esetleges jövőbeli terv az irányelvek elkészítése, ez akár azonos lehet a mintacikkekkel (nem cikk, hanem pontok formájában, lásd: Labdarúgásműhely irányelvei). ebben is várom a véleményeket! üdv!– Mdonci vita 2008. augusztus 16., 22:05 (CEST)

Üdv!
 támogatom, de: Szerintem már elég sok cikk van az olimpiával kapcsolatban, ezért elsődlegesen inkább ezeket a cikkeket kellene egységes formára hozni, átdolgozni, nem pedig újakat írni. Például aktualitása miatt ajánlom mintacikkeknek az idei olimpia cikkeit. Én is fontosnak tartom az irányelv létrehozatalát, ezt érdemes lenne szintén eszerint megírni.
Üdv! – Hunyadym vita 2008. augusztus 17., 22:53 (CEST)
Szerintem is az idei olimpiát kellene példaértékű cikké fejleszteni, aztán visszamenőleg a többit is átformálni/kiegészíteni. Nincsen katasztrofálisan rossz állapotban a többi olimpiai cikk sem, de azért ki lehet őket egészíteni. Már gondolkodom azokon a közös pontokon, amelynek minden olimpiai cikkben benne kellene lennie, majd nem sokára közzéteszem. Narnabi vita 2008. augusztus 18., 13:29 (CEST)

Olimpiai országsablonok

Hello! Megnéztem pár sportág szócikkét, és nem értem miért nincsenek használva az olimpiai országsablonok. Sztem elég jók azok, jónéhányba már én is beleszerkesztettem korábban úgy, hogy pl. egyéni versenyszámban abszolút jól használható. Pl.:
Sablon:Magyarország-O
Paraméterei egyszerűek és rövid leírás is található hozzájuk. Szeretném jelezni, hogy nem mindegyik nemzet sablonja képes fogadni a "sportoló" változót, de jópár ilyen van már. Ha tudja, akkor az a leírásában szerpel.
Még egy megjegyzés: Bár jelenleg még a magyaron kívül nincs olyan szócik, h pl.: "Honduras a 2008. évi nyári olimpiai játékokon", azonban erre még egyik sablon sincs felkészítve (kivéve a magyar), azaz erre még nem mutat a sablon, azonban ez használhatóságát nem befolyásolja. Sztem használni lehetne. Én ha nem gond, használom is. Ha bővebb infó kell, h hogyan kell használni, ne habozzatok!
Simy vita 2008. augusztus 19., 15:12 (CEST)

Üdv megint. Naszóval. Magamra vállalom az olimpiai országsablonok tutijó elkészítését. Nem garantálom, h gyorsan fog menni, de azért aiparkodom majd. Elsőként annyit szeretnék a fentiekhez hozzáfűzni, h elkészítettem a magyar olimpiai sablon új verzióját, amelyben már nincs többé szükség a zászló paraméterre, mert azt az évszám (1956 esetén a típus is kell) alapján a sablon magától megjeleníti az adott olimpiára vonatkozóan, azaz az akkori zászlót fogja mutatni. 1896-1912 között: , 1924-1936 között és az 1956-os nyárin: , 1948-ban: , 1952-ben és az 1956-os télin: , minden egyéb esetben pedig (ha az év paraméter nincs megadva, akkor is): . A következő lépés az lesz, hogy csapatsportoknál is használható lesz. – Simy vita 2008. szeptember 1., 16:58 (CEST)
Egy-kettőbe én is belekontárkodtam, és majd szép lassan sablonosítom az idei olimpiai szócikkekben a neveket ahol lehet. Narnabi vita 2008. szeptember 2., 14:30 (CEST)

Sziasztok! Elkészítettem néhány ország olimpiai szerepléséről szóló oldalt, örülnék ha lenne még valakinek kedve segíteni a többi megírásában (elég sok van, soha nem fogok a végére érni ;) ). És ha lesznek olimpiai országsablonok illesszétek be őket. Előre is kösz. – bahusz 2008. október 24., 16:41 (CEST)

Országok a nyári olimpiai játékokon

Üdv. Ha a Magyarország a 2008. évi nyári olimpiai játékokon mintájára szeretnék más országokról írni ilyen szócikkeket, hogy rakjak be infoboxot? Esetleg csináljam meg a magyar infoboxot spanyolosra? – Madridista Mia discussione 2008. augusztus 22., 11:13 (CEST)

Hali. Sztem igen. Egyébként remélhetőleg egy helyre vannak összegyűjtve az ilyen jellegű infoboxok: Kategória:Olimpiával kapcsolatos infoboxsablonok. Itt van egy pár. Azok mintájára elkészítheted a spanyolt. – Simy vita 2008. augusztus 22., 12:11 (CEST)

Megnevezés

Sziasztok! a versenyszámok megnevezése szerintem nem jó így. Ez a zárójeles megoldás logikátlan. A mostani (pl.: 1992. évi nyári olimpiai játékok (kosárlabda) helyett nem lehetne így: Kosárlabda az 1992.évi nyári olimpiai játékokon. Ötletek? Mdavid89 vitalap 2008. augusztus 22., 13:01 (CEST)

Én is a második variációt támogatom, de csak mert logikusabb. Viszont így lesz egy „kis” munka az átnevezésekkel :) – Madridista Mia discussione 2008. augusztus 22., 14:08 (CEST)
Sztem is magyarosabb a második verzió, azonban, akik az első olimpiai cikkeket írták anno, így hozták létre. A saját első olimpiával kapcs. cikkeimben én is a második variációt használtam, azonban észleltem, h jóval több első verziós szócikk van, ezért azóta én is azt használtam. – Simy vita 2008. augusztus 22., 15:44 (CEST)

Szerintem érdemes lenne idővel átnevezgetni az összeset. – Dami vita 2008. augusztus 22., 15:52 (CEST)

 támogatom, mert szerintem is ésszerűbb, magyarosabb, szebb :D mostantól sztem így kellene írni. – Mdonci vita 2008. augusztus 22., 18:34 (CEST)
a megírandó cikkek között is már a "sportág a(z) évszám olimpiai játékokon" verzió szerepel– Mdonci vita 2008. augusztus 22., 18:48 (CEST)

(Mint már korábban is említettem) Ezen problémák elkerülése érdekében kezdeményezem egy Wikipédia:Olimpiaműhely/Irányelvek pont létrehozását a műhely lapján (ezt már létre is hotam, ha vannak ötleteitek, írjátok fel!). Többen mondták, h alapul vehetjük a Labdarúgásműhely irányelveit. (Véleményem szerint) Ezt mindenképp együtt kell elkészítenünk, hiszen mindenki más témakörökön belül dolgozik. mit gondoltok? ötletek? – Mdonci vita 2008. augusztus 22., 19:12 (CEST)

Cikkértékelő-sablon

Nekünk nem kellene? – Madridista Mia discussione 2008. augusztus 22., 20:07 (CEST)

 támogatom, már én is gondolkoztam ezen. meg tudod csinálni? :)– Mdonci vita 2008. augusztus 22., 20:41 (CEST)
Elvileg meg, átmásolhatom valamelyiket, persze átírva benne minden szükséges dolgot :) – Madridista Mia discussione 2008. augusztus 22., 21:02 (CEST)
oks, hajrá, aztán majd rakd be a sablonjaink közé, h minden szerkesztő használhassa! – Mdonci vita 2008. augusztus 22., 21:08 (CEST)
Készen is vagyok vele, itt található: Sablon:WPOLIMPIA. Használjátok egészséggel ;) – Madridista Mia discussione 2008. augusztus 22., 21:18 (CEST)
Megcsináljam, hogy a Sablonmesterrel is használható legyen? – Peti610 főposta 2008. augusztus 24., 08:36 (CEST)
Megcsináltam, így mostmár a sablon használható a Sablonmesterrel is.– Peti610 főposta 2008. augusztus 25., 06:55 (CEST)
rosszul lettek beszúrva a sablonok (kivéve PityuBot beszúrásait, mivel azokat nem lehetett értékelni). készítettem egy segédletet, a sablon is csak a segédlettel együtt jelenik meg a sablonlistában. értelmetlen beszúrni a cikkértékelő sablont, ha nem értékeljük. ez nagyon nagy feladat, minden cikket értékelni. nem is szükséges, csak a fontosabbakra gondolok. ha vki szerkeszt olimpiai témájú cikket, akkor azt kérem, a vitalapon értékelje a cikket! üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 26., 00:10 (CEST)

Vandalizmus elkerülése

Hello. Sajnálatos módon a szomorúság vandalizmust szült. Ez ellen mit lehet tenni. Ha ez így megy tovább, érdemes lenne levédeni a szócikkeket, mert a plusz munka senkinek sem jó. Eddig 3 olyan szócikkel találkoztam, ahol elég drasztikus módon belerondítottak a munkába: 2008. évi nyári olimpiai játékok (kézilabda), 2008. évi nyári olimpiai játékok (kajak-kenu) (itt mikor írom e sorokat, már ismét átírta vki, aki természetesen nem vállalja a nevét, tegnap este még jó volt) és 2004. évi nyári olimpiai játékok (úszás). Ez hihetetlen! – Simy vita 2008. augusztus 24., 08:34 (CEST)

 támogatom, én is többször találkoztam ilyen esettel. ezt hogy lehet kivitelezni? üdv – Mdonci vita 2008. augusztus 26., 00:11 (CEST)
Szócikk levédését indokolt esetben az adminisztrátorok üzenőfalán lehet kérni. Néhány esetben valóban indokolt is. Cassandro Ħelyőrség 2008. augusztus 26., 00:18 (CEST)
Hali. Úgy gondolom, hogy az olimpia befejeztével ezeken a lapokon nem nagyon lesz ilyen, amíg a következő el nem kezdődik. Ha a műhely munkája addigra beérik, azt az olimpiát már csinalhatnánk védett cikkekkel (ha lesz elég ember, és elosztjuk szépen a munkát), ill. ha már lesz olyan olimpiai cikk, ami mondjuk teljes v. magasabb besorolást kapott a cikkértékelés során. – Simy vita 2008. augusztus 26., 07:15 (CEST)

Segítségkérés

Sziasztok! Kérem segítsetek nekem.A 2008-as olimpiai versenyek atlétikai versenyeinek az erdeményeit kezdtem el beírni.Táblázatos formában kezdték el az érmesek beírását,de van olyan versenyszám,ahol nincs beírva eredmény.Próbáltam beírni a neveket és eredményeket érmesenként külön oszlopba,de sajnos mindig egy oszlopba kerülnek akárhogy próbálkozom. Hogy lehet megcsinálni,hogy egymás után külön oszlopokban legyenek amiket beírok?– – Szf72 vita 2008. augusztus 24., 12:05 (CEST)

Portál

Csak most vettem észre, hogy megalapítottátok ezt a műhelyt. Elkezdtem az allapomon egy portált készíteni a témában. (Nem a 2008-as olimpia miatt, csak valahogy kedved támadt hozzá:) meg egy kicsit azért is, mert szeretném, ha minél több portál és téma lenne kidolgozva sport témakörben) Szóval, a portállal már 80%-ig készen vagyok, de kissé elakadtam. Nem értek igazából az olimpiákhoz, ezért úgy gondoltam, hogy rátok bízom ennek befejezését, nyilván ti sokkal jobban értetek a témához mint én. Nyugodtan szedjétek le az allapomról és a műhely allapján folytassátok tovább. Persze, ha nem akarjátok, akkor valahogy majd befejezem egyedül és kirakom a kezdőlapra. Frissíteni nem kell benne a képeket, azt megoldottam már. Sok sikert és kiemelt szócikket kívánok! Tukanokoskodik 2008. augusztus 24., 20:14 (CEST)

Ezen én is gondolkodtam, hogy jó lenne e köré a műhely köré is portált építeni. Esetleg befejezzem, vagy valaki már csinálja? :) – Madridista Mia discussione 2008. augusztus 26., 08:06 (CEST)
A portál elkészült, hamarosan rakhatjuk is ki a kezdőlapra. Tukanokoskodik 2008. augusztus 26., 08:59 (CEST)
Ezt kell belerakni a cikkek végére: {{Portál|Olimpia}}
És így jelenik meg:
úgy, mint a cikkértékelő sablonokat, ezt is be lehetne tenni bottal.– Mdonci vita 2008. augusztus 26., 13:40 (CEST)
Természetesen. Tukanokoskodik 2008. augusztus 28., 14:56 (CEST)
Beraktam őket a botommal a cikkekbe!– Peti610 főposta 2008. szeptember 1., 17:01 (CEST)

Megrendelés 2.

Sziasztok! Át tudnátok nézni a pekingi győztes vízilabda-válogatott tagjairól szóló szócikket? Borzalmasak... Egy infobox vagy egy szimpla adatlap. Annál azért többet érdemelnek... Cassandro Ħelyőrség 2008. augusztus 24., 20:58 (CEST)

a Magyar Vízilabda szövetég honlapja elég gyér ezen a téren. nem tud vki vmi jobb oldalt, ahol találhatunk róluk vmit? üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 26., 13:43 (CEST)

magyar sportolók képei

épp az imént kértem a MOB sajtófőnökétől engedélyt amagyar olimpikonok képeinek felhasználására. ha megkapom az engedélyt, berakom ide, a műhelyre egy táblázatba. üdv – Mdonci vita 2008. augusztus 25., 09:21 (CEST)

Ha megvan az engedély, akkor szólj, mert érdemes a hitelesség kedvéért továbbítani a Wikipédia OTRS-rendszeréhez, ott lekérdezhetőek lesznek az engedélyek. Amennyiben nem érkezik válasz, akkor is szólj, már több helyről sikerült engedélyt szereznem (Fidesz, Állami Számvevőszék, stb.), hátha most is sikerülne. Cassandro Ħelyőrség 2008. augusztus 26., 00:19 (CEST)
Hello. Ezt már én is megpróbáltam még az olimpia előtt, és azt a választ kaptam, h a 2008-as olimpikonok képei a MOB és az MTI közös tulajdona (erről e-mailt kaptam), valamint, h Babati Lajos, a MOB szervezési és marketing igazgatója az illetékes ebben a kérdéskörben. Én a MOB-nál érdeklődtem, de lehet, h az MTI-nél is érdemes lenne próbálkozni. Ehhez kapcsolódóan juto eszembe, nekem van néhány saját képem, néhány olimpikonról, amiket én készítettem. Azokat fel lehet használni szerintetek? – Simy vita 2008. augusztus 26., 07:09 (CEST)
Saját képeket szerintem fel lehetne használni. – Madridista Mia discussione 2008. augusztus 26., 08:08 (CEST)
Saját képeket feltölthetsz. nem úgy tűnik, hogy mostanában fog válaszolni... ezért (meg amiért mondtad :D) írtam az MTI-nek egy levelet. üdv– Mdonci vita 2008. augusztus 26., 13:39 (CEST)
Ha az MTI egyáltalán válaszolni fog... Amúgy van amikor másfél hét múlva válaszolnak, pl. a Legfelsőbb Bíróságtól is másfél hét után jött válasz. Cassandro Ħelyőrség 2008. augusztus 26., 13:42 (CEST)

Inaktivitás

Miért van az az érzésem, hogy pár hét múlva ez a műhely már nem, vagy csak nagyon kis intenzitással fog működni a következő 4 évben? Aztán cáfoljatok meg, de nekem ez az érzésem. – Madridista Mia discussione 2008. augusztus 26., 08:16 (CEST)

ez előbb-utóbb be fog következni, kétségtelen, 4 évig nem tudunk mit csinálni. de sztem nem pár hét lesz ez még... akár hónapok is lehetnek. de használjuk ki ezt az időt! azért van még mit csinálni. – Mdonci vita 2008. augusztus 26., 13:42 (CEST)

Előfordul, hogy a műhelyeket egy későbbi "generáció" újra elindítja. Én is azt mondom, dolgozzunk keményen, amíg ez bekövetkezik! Tukanokoskodik 2008. augusztus 27., 10:48 (CEST)

eddigi cikkeink rész

most beraktam az összes olimpia sportjait (csak a már megírtak láthatóak, a többi el van rejtve). megkérek mindenkit, ha megír egy ilyen cikket, akkor tegye láthatóvá ezeket a belső hivatkozásokat, ha már ottvan! üdv – Mdonci vita 2008. augusztus 30., 19:36 (CEST)

Javaslat a cikkértékeléshez

Ha szabad javasolnom, mielőtt nekikezdenétek az értékelésnek, dolgozzatok ki egy műhelyre szabott fontossági szempontrendszert, sok vitának veszi elejét. Ilyenre gondolok, mint pl. Wikipédia:Irodalmi műhelyek#Cikkértékelés, Wikipédia:Középkorműhely/Fontossági szempontok. Üdvözlettel – Hkoala 2008. augusztus 30., 23:08 (CEST)

rendben. én nem tudom (vagy, ha tudok a kollégiumban netezni) megcsinálni, de sztem a középkorműhelyes a jobb, mert egyszerűbb, jobban átláthatóbb. este próbálok időt szakítani rá. üdv! – Mdonci vita 2008. augusztus 31., 08:45 (CEST)
nincs időm elkészíteni. valaki el tudja vállalni? üdv. – Mdonci vita 2008. szeptember 5., 17:36 (CEST)

Téli Olimpiai játékok és Nyári Olimpiai játékok

ez a két szócikk nagyon hiányzik (véleményem szerint) az Olimpiai témájú cikkek sorából. az lenne a kérdésem, h ezeket szárnyai alá tudná-e venni vamelyik szerkesztünk? üdv! – Mdonci vita 2008. szeptember 5., 23:41 (CEST)

2008-as érmek

most olvastam, hogy elvették 2 fehérorosz érmét, ezért Pars Krisztiánt előléptetik a második helyre[1]! megkérek vki, aki az éremtéblákkal foglalkozik, javítsa az eredményeket. – Mdonci vita 2008. szeptember 6., 18:37 (CEST)

Még nem zárták ki az olimpiáról őket, még csak az atlétikai szövetség vette el a játékjogukat. A NOB majd hónap végén foglalkoznak az üggyel, az éremelvételük csak akkor lesz hivatalos. Bővebben Narnabi vita 2008. szeptember 7., 13:52 (CEST)

Elkészült a Lovaglás áttekintő cikke

A Lovaglás a nyári olimpiai játékokon, nézzetek bele, ha van egy kis időtök rá.
Üdv, – HorsemansWiki vita 2008. november 19., 23:36 (CET)

  1. http://olimpia.hu/cikk-peking_2008-pars_mar_ezustermesnek_erezheti_magat-10511

felmérés

Kedves Műhelytagok!

Annak felmérésére, hogy melyik műhely aktív és melyik nem, egy üzenetet hagyok itt nektek. A felmérés célja annak a megállapítása, hogy egy ide érkező kérdésre kap-e belátható időn belül választ a kérdező. Amennyiben aktív a műhely, kérlek reagáljatok rá. Kérem, hogy olyan válaszoljon, aki rendszeresen figyeli ezt az oldalt és ne olyan, aki véletlenül vette észre az FV-ben. Szajci reci 2009. április 17., 09:56 (CEST)

Rendszeresen figyelem, csak szüneten voltam pár napig. – Hunyadym HunyadymVita 2009. április 19., 20:43 (CEST)
Én is figyelem. – Simy vita 2009. április 21., 12:29 (CEST)

Én meg néhány napja kapcsolódtam be, ha lehet ezt így mondani :) Van valami "hivatalos" eljárási/kérvényezési módja, hogy a műhely tagja lehessek? Nagy olimpia rajongó vagyok :) Tekintsetek kicsit rá a szerkesztéseimre, ha van időtök. Az utóbbi napokban sokmindent igyekeztem egységesíteni, elsősorban időszerűen a téli olimpiákhoz kapcsolódó szócikkek környékén. – Joeyline vita 2010. február 22., 12:31 (CET)

állapotfelmérés

Ismét eltelt egy félév és szeretném felmérni, hogy ebben a műhelyben van-e 3 aktív szerkesztő, ami az aktív műhelyek feltétele, ill. hogy rendszeresen olvassa-e valaki a műhely vitalapját. Ha nincs 3 aktív műhelytag, akkor inaktívvá nyilvánítom a műhelyt. Kérem írjátok ide, ha van, a min. 3 aktív műhelytag nevét. Szajci reci 2009. szeptember 4., 07:49 (CEST)

  1. Hunyadym HunyadymVita 2009. szeptember 4., 09:51 (CEST)

Nos meg lett beszélve, és be is építettük a műhelyek működését a Wikipédia:Műhely oldalon megtalálható. Köszönöm az aláírókat, hogy feltüntették a nevüket. További jó munkát kívánok. (Ha esetleg van kiemeltre jelölt cikk, kérem jelezzétek :)) Szajci reci 2009. szeptember 17., 19:58 (CEST)