Szerkesztővita:Szacsan

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 12 évvel ezelőtt a(z) Jó napot kívánok témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Szacsan!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: PallertiRabbit Hole 2012. január 13., 09:42 (CET)Válasz

Szerkesztői lap[szerkesztés]

Szia! Az amit szerkesztettél – ahová a cikket írtad – a Te szerkesztői lapod. Az a funkciója, hogy Téged mint wikipédista szerkesztőt bemutasson. Azt javaslom, hogy úgynevezett allapon dolgozd ki a cikket és amikor-hellyel közzel kész van akkor ki lehet tenni szócikk névtérbe. Az allap (piszkozat lap) előnye, hogy nyugodtan dolgozhatsz rajta – senki nem fog beleszerkeszteni, kotorászni, csak ha Te kifejezetten ezt kéred.

Néhány megjegyzést engedj meg légy szíves a készülő cikkel kapcsolatban: először is azt javaslom, hogy tanulmányozd át a fenti üdvözlő sablonban található hasznos linkeket – segítségükkel könnyen elsajátíthatod a szerkesztés fortélyait, illetve azt, hogy hogyan kell kinézni tartalmilag, szerkezetileg egy wikipédia szócikknek.
  • Ügyelj arra, hogy forrásokkal támassz alá minden lényeges dolgot a cikkben (nyilván nem minden csip-csup dolgot – mondjuk ilyet, hogy „Petőfi Sándor költő volt” értelemszerűen nem kell forrásolni).
  • A wikipédia nem az első közlés helye – olyan tartalmat használhatsz fel, amit máshol már feldolgoztak és ellenőrizhető forrásokkal alátámasztható.
  • Ügyelj az enciklopédikus fogalmazásra! „Szabó a rendszerváltás utáni két évtized során tartalmi értelemben mindinkább kiüresedő, politikai és gazdasági részérdekeket, uradalmakat szolgáló médiaipar számára is alternatívát kínál kezdeményezéseivel”-hez hasonló (ez most, csak egy kiragadott részlet) a legkevésbé sem enciklopédikusak, ráadásul nem objektív.

Most egyelőre ennyi jut eszembe, a szócikk szövegét átmásoltam a Szerkesztő:Szacsan/piszkozat címre – itt nyugodtan dolgozhatsz (a szerklapodról engedelmeddel pedig eltávolítottam a szöveget). Ha kérdésed van keress meg bátran a vitalapomon (a nyúlon túl a Rabbit Hole-ra kattintva)! PallertiRabbit Hole 2012. január 13., 10:08 (CET)Válasz

Jó napot kívánok[szerkesztés]

nagyon kezdő vagyok, egy adott témát szeretnék a Wikipediába behelyezni, én csak az adminisztrátor vagyok, az anyagot kapom... segítséget abban szeretnék kérni, hogy eligazodjak, hogyan kell... kicsit belebonyolódtam, mert most nem tudom, hogy a "homokozóban", vagy már "élesben" van az, amit beemeltem... köszönöm, ha kapok Valakitől segítséget... "szacsan"

Szacsan, amit írtál az jelenleg a te munkaterületeden található, kattints ide: Szerkesztő:Szacsan/piszkozat. Ha majd úgy érzed, hogy elkészültél, akkor átnevezés segítségével rendes cikké lehet tenni, és akkor a többi szerkesztő is megnézi kritikusan, és elvégzi rajta azokat a javításokat, átalakításokat, amik egy cikknél szokásosak.

Szóltam a mentoroknak, hogy a {{Segítséget kérek}}(?) felirattal egy segítőtársat kértél magad mellé a Wikipédia szerkesztésébe való betanulás idejére. Addig is, amig kért mentorod jelentkezik, a Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek) lapon teheted fel a Wikipédia szerkesztésével kapcsolatos kérdéseidet. Érdemes az üdvözletben látható kék hivatkozásokra is rákattintgatni! --Karmela posta 2012. január 14., 22:46 (CET)Válasz