Szerkesztővita:Jadwiga21

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Jadwiga21!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Laci.d National Emblem of the Republic of China.svg vita 2012. június 21., 16:59 (CEST)

Fájl:Pax Hungarica Mozgalom zászlaja.jpg[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Pax Hungarica Mozgalom zászlaja.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérő szabványlevelek oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a Wikipédia:Folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. június 21., 19:41 (CEST)

Egy illetékestől megkérdeztem szóban, hogy bármiféle jogigényük van-e, de azt mondta, töltsem csak fel a zászló képét nyugodtan. Ezek szerint a szóbeli felhatalmazás nem elégséges! :-) Köszönöm a segítséget, elintézem. Jadwiga21 vita 2012. június 22., 08:19 (CEST)

szia, az engedélykérés folyamatban sablont rossz helyre tetted, nem a szócikkbe kell tenni (hogy néz már ki benne... :) A kép leírólapjára, az |engedély= para,éter mellé. Pótoltam tegnapi időbélyeggel. Üdv Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. június 22., 09:28 (CEST)

Köszönöm! Igyekszem nem túl sok galibát csinálni és beletanulni a dolgokba. Jadwiga21 vita 2012. június 22., 09:31 (CEST)

Fájl:Phm-trianon-2012.JPG[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Phm-trianon-2012.JPG kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Az ilyen képeket a Wikipédia szabályai szerint nem lehet feltölteni. Kérlek, hogy képfeltöltés előtt tájékozódj a felküldési útmutató elolvasásával, mert jogvédett kép ismételt feltöltése szankcionálható. Kérlek, hogy csak bizonyíthatóan szabad licencű vagy saját készítésű képeket tölts fel. Megértésed köszönöm, további jó szerkesztést kívánok, Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. június 21., 19:42 (CEST)

forrás[szerkesztés]

beírsz valamit, azt forrással kell alátámasztani, forrással ellátott szöveget, pedig kérlek ne törölj. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2012. június 22., 13:21 (CEST)

Pontosan mire gondolsz?Jadwiga21 vita 2012. június 22., 13:23 (CEST)
Megvan. Valószínűleg visszaállítottad azt, hogy a hungarizmus szélsőjobboldali. Pedig nem az. Csináltam egy részt: a hungarizmus helye a politikai palettán. Ebben ki van fejtve jó pár lábjegyzettel, hogy miért is nem szélsőjobboldali a hungarizmus. A szélsőjobboldalos idézet linkje (Élet és irodalom) nem él, ráadásul olyan szöveget idéz, aminek ha az egészét vesszük, látjuk, hogy Szálasi nem azt írta, hogy a hungarizmus szélsőjobboldali:
„A jobboldaliság távolról se jelent nemzetiszocializmust, még kevésbé ennek magyar gyakorlatát: hungarizmust. A szélsőjobb sem nemzetiszocialista, hanem legfeljebb szélső nemzeti liberalista, amilyen Kossuth volt. Ez azonban manapság már nem használ semmit, ellenkezően: súlyosan árt, mert a nép úgy véli, hogy a szélsőjobboldal és a nemzetiszocializmus egy ugyanaz és rettenetesen csalódik, ha azt kell tapasztalnia, hogy emellett a szélsőjobboldaliság mellett tovább romlik erkölcsi, szellemi, anyagi élete; ezt a romlást pedig a nemzetiszocializmus terhére írja. A nyilaskereszt a nemzetiszocializmus magyar gyakorlatának egyedül külső jelvénye; a lényeg mindenkor a hungarizmus marad." Szálasi Ferenc: Börtönnapló. 1940. V. 21-i bejegyzés.
Máskor figyelni fogok arra, hogy előbb írjak meg valamit jól és utána töröljem a rosszat, akkor nem lesz ilyen félreértés! Jadwiga21 vita 2012. június 22., 13:37 (CEST)

Értem. Ilyen esetben, benne kell hagyni, hogy szélsőjobb, de bele is írhatod, hogy nemzetiszocialista. A wikin nem a saját nézőpontunk az elsődleges, hanem, hogy semleges legyen, ezt meg úgy érhetjük el, ha több könyvből ill. weboldalról szedünk infót. További jó szerkesztést. üdv Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2012. június 22., 13:45 (CEST)

Megcsináltam, és tanúsítottam. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2012. június 22., 13:49 (CEST)

Sajnos, mint írtam, a link, amelyet beraktál, nem vezet sehova, csak az ÉS címlapjára. Ráadásul idézem a belinkelt idézetet alul, csak bővebben. Jadwiga21 vita 2012. június 22., 14:02 (CEST)

Hopsz, valóban, jaj de figyelmetlen voltam. Köszi a figyelmeztetést. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2012. június 22., 14:07 (CEST)

Fájl:PHM plakát keresztény.jpg[szerkesztés]

Szia, azt hittem világos volt a kocsmafalon leírt válasz: ez nem saját kép és engedélyköteles. Ennek ellenére feltöltötted. Ha engedélykérés folyamatban van, azt a képen jelezni kell, és semmiképp nem tehetsz "én a kép szerzője" kezdetú licencet, ha egyszer nem te vagy a plakát szerzője. Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. június 22., 14:58 (CEST)

Én vagyok a plakát készítője. Nem tudtam, hogy külön bizonyítási eljárást kell csinálni. Ha igen, kérlek, írd meg, ennek mi a folyamata. Jadwiga21 vita 2012. június 22., 15:35 (CEST)
Wikipédia:OTRS oldalon mindent megtalálsz. Teemeah Smiley green alien big eyes.svg poke me 2012. június 28., 23:18 (CEST)