On oublie le reste

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jenifer featuring Kylie Minogue
On oublie le reste
Kislemez a Nouvelle page albumról
Megjelent2019. október 9.
FormátumDigitális letöltés  · CD Single
Felvételek
StílusPop  · elektro
Hossz3:08
KiadóTF1 Musique
Szerző
  • Cathy Dennis
  • Rob Davis
  • Alain Corson
  • Barbara Pravi
  • Boban Apostolov
  • Manon Palmer
  • Producer
  • Bob Sinclar
  • Kylie Minogue-kronológia
    "Really Don't Like U"
    (2019)
    On oublie le reste"
    (2019)
    "Say Something"
    (2020)
    Jenifer-kronológia
    "Les Choses simples"
    (2019)
    On oublie le reste"
    (2019)
    Videóklip
    Hivatalos videóklip
    SablonWikidataSegítség

    Az On oublie le reste (Elfelejtjük a pihenenést) című dal a francia Jenifer énekesnő dala, melyben Kylie Minogue ausztrál énekesnő is közreműködik. A dal 2019. október 9-én jelent meg Jenifer 2018-as stúdióalbumának ötödik, és egyben utolsó kimásolt kislemezeként. A dal az énekesnő "Nouvelle Page" című albumának deluxe kiadásán szerepel. A dal Minogue 2001-es dalának, a Can’t Get You Out of My Head az interpolációja.[1]

    Összetétel[szerkesztés]

    Ez a dal egy módja annak, hogy Jenifer közvetítse azt az ünnepi hangulatot, amely a turnéján uralkodik. Az énekesnő egy dance stílusú dalt akart, és ehhez hívta segítségül Bob Sinclart. A dal elkészítésekor Jenifer Kylie Minogue "Can't Get You Out of My Head" című dalának egy részletét akarta felhasználni dalában. Csapata elküldte a demót Minogue-nak, hogy jóváhagyását, és véleményét kérje a dalról. Minogue lenyűgözőnek találta. Ekkor merült fel a duó ötlete.

    Promóció[szerkesztés]

    A dal a "Nouvelle Page" című stúdióalbum újrakiadásának hírnöke, az album ötödik, és egyben utolsó kislemeze. Az "On oublie le reste" meglepetést okozott, mivel meglepte a rajongókat, és a nyilvánosságot Minogue jelenléte a dalban. A dal a 9. helyen debütált a Top Singles listán, és 8 hétig maradt helyezett. Jenifer először 2019. november 17-én adta elő a dal szóló változatát jubileumi koncertjén. Végül ezt a változatot választották megjelenésre, így ezt követte néhány nappal egy színes modern klip, melyet 2019. december 6-án mutattak be a nyilvánosságnak.

    Videoklip[szerkesztés]

    A dalhoz tartozó videoklip 2019. december 6-án jelent meg, ahol Jenifer neonfények alatt szórakozik a videóban, a retro és futurizmus összetételével. A dalban Minogue Can’t Get You Out of My Head című dalában elhangzott "la la la" hangzása hallható. Minogue nem szerepel a videóban.[2]

    Formátum és számlista[szerkesztés]

    CD-R Promo /Maxi CD/ Digitális letöltés

    1. "On Oublie Le Reste (Single Version)" – 3:08

    Slágerlista[szerkesztés]

    Slágerlista (2019) Legjobb
    helyezés
    French Digital Songs Sales Chart (SNEP)[3] 9


    Források[szerkesztés]

    1. Freitas, Delphine de: 'On oublie le reste' : Jenifer signe une étonnante collaboration avec Kylie Minogue et Bob Sinclar (francia nyelven). La Chaîne Info, 2019. október 9. [2019. október 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. október 9.)
    2. Clip "On oublie le reste" Jenifer saute à pieds joints dans la pop sans Kylie Minogue. Charts in France , 2019. december 6. (Hozzáférés: 2020. március 21.)
    3. Chart History Kylie Minogue. Billboard, 2019. október 19. (Hozzáférés: 2020. március 21.)