Put Your Hands Up (If You Feel Love)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kylie Minogue
Put Your Hands Up (If You Feel Love)
kislemez a(z) Aphrodite albumról
B-oldal „Silence”
Megjelent 2011. május 29.
Felvételek 2010. február
Stílus Dance-pop, szintipop
Hossz 3:38
Kiadó Parlophone
Szerző Finlay Dow-Smith, Miriam Nervo, Olivia Nervo
Producer Starsmith, Stuart Price
Kylie Minogue-kronológia
Better Than Today
(2010)
Put Your Hands Up (If You Feel Love)
(2011)
Timebomb
(2012)

A Put Your Hands Up (If You Feel Love) egy dal az ausztrál Kylie Minogue előadásában. Ez a 4. kimásolt kislemez a 11. Aphrodite albumról, mely 2010-ben jelent meg.

Előzmények[szerkesztés]

A dalt Finlay Dow-Smith, és nővérei Miriam, és Olivia Nervo írta. A dal miután elkészült, akkor döntöttek úgy az írók, hogy felajánlják a Parlophone kiadónak a felvételt, mert véleményük szerint ez illett legjobban Kylie stílusának, így a dal felkerült később az albumra.

A dal előhírnöke az a Pete Hammond remix, mely a YouTube zenemegosztó portálon tűnt fel először a dal hivatalos megjelenése előtt. Japánban 2011. május 29-én digitális letöltés formájában volt elérhető a rajongóknak, illetve ugyanez Európában is elérhetővé vált 2011. június 3-án a dal két változatával, valamint a "Cupid Boy" című dallal együtt.[1] Ausztráliában egy limitált példányszámú CD lemezen került kiadásra, melynek tartalma szintén hasonlított az európai változatra, valamint ezen kívül három különböző verziójú letöltés vált elérhetővé.[2][3]

A CD borítón Kylie egy Dolce & Gabbana ruhában pózol. A dalt az egykori PWL Records egyik remixere Pete Hammond készítette, aki már korábban is dolgozott Kylie-nak még a PWL-es időszakból, így hát nem véletlen a 80-as évekbeli hangzás, mely a remixen hallható.

A kritikusok szemével[szerkesztés]

A dal többnyire pozitív értékelést kapott a zenekritikusoktól. Jordan Richardson valamint a BBC Music kritikusa is azt mondta, hogy a dal egyenesen fülbemászó,[4][5] és dicsérték a Pete Hammond által kevert változatot, mely szerintük a 80-as évek retro disco hangulatát idézi fel. Több kritikus úgy vélekedett a dal hallatán, hogy mennyi rajongó hajlandó fizetni azért, hogy hallják élőben is a dalt, viszont a zeneletöltésekért nem igazán akarnak az emberek fizetni, illetve a kislemez eladások sem produkáltak túl nagy bevételt.

Megjelenések[szerkesztés]

2011 márciusában Kylie egy interjúban elárulta, hogy nagyon csalódott az Aphrodite kislemez megjelenéseivel kapcsolatban. Miután megjelenek felvételei "Better Than Today" és a "Get Outta My Way" dalok, Kylie bejelentette, hogy nem lesz több kimásolt kislemez az albumról. Végül az Astralwerks (Kylie Észak-Amerikai lemezkiadója) Kylie kijelentésével ellentétben megjelentette a dalt kislemezen 2011. május 31-én. Természetesen később erre a dalra is promóció épült ahol Kylie arany testruhában valamint Dolce & Gabbana kollekcióban látható az Aphrodite: Les Folies-turnén.[6]

Formátumok és számlista[szerkesztés]

Digitális EP 1
 1. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" – 3:38
 2. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Pete Hammond Remix) – 7:54
 3. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Basto's Major Mayhem Edit) – 3:00
 4. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Live from Aphrodite/Les Folies) – 3:49
 5. "Silence" – 3:42
Digitális EP 2 / CD single
 1. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" – 3:39
 2. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Pete Hammond Remix Radio Edit) – 3:35
 3. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Pete Hammond Remix) – 7:55
 4. "Cupid Boy" (Live From London) – 5:34
 5. "Cupid Boy" (Stereogamous Vocal Mix) – 6:59
The Remixes digitális EP
 1. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Nervo Hands Up Extended Club Mix) – 6:57
 2. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Basto's Major Mayhem Mix) – 5:22
 3. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Basto's Major Mayhem Dub) – 5:50
 4. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Bimbo Jones Remix) – 6:02
 5. "Put Your Hands Up (If You Feel Love)" (Pete Hammond Remix Edit) – 4:37

Források[szerkesztés]

 1. Buy Put Your Hands Up (If You Feel Love) Kylie Minogue, Rock & Pop, CD Singles (angol nyelven). Sanity. [2011. július 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. szeptember 10.)
 2. iTunes – Music – Put Your Hands Up (If You Feel Love) – EP by Kylie Minogue (angol nyelven). Itunes.apple.com, 2011. június 3. (Hozzáférés: 2011. szeptember 10.)
 3. iTunes – Music – Put Your Hands Up (If You Feel Love) [Remixes] – EP by Kylie Minogue (angol nyelven). Itunes.apple.com, 2011. június 3. (Hozzáférés: 2011. szeptember 10.)
 4. Music Review: Kylie Minogue – Aphrodite (album) (angol nyelven). Seattlepi.com. (Hozzáférés: 2011. április 26.)
 5. CBBC – Newsround – Album Review: Kylie Minogue – Aphrodite”, BBC News, 2010. augusztus 13. (Hozzáférés ideje: 2011. szeptember 10.) (angol nyelvű) 
 6. Dolce&Gabbana Kylie Minogue Aphrodite – Les Folies Tour 2011 (angol nyelven). Dolce & Gabbana. [2011. október 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. szeptember 10.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]