Marisol

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Marisol
Műfaj Telenovella

Alkotó Inés Rodena
Író Marcia del Río
Alberto Gómez
Valeria Phillips
Enrique Torres
José Nicolás
Alberto Aridjis
Rosario Velicia
Rendező Julián Pastor
Antulio Jiménez Pons
Germán Robles
Jaime Vega
Főszereplő Erika Buenfil
Eduardo Santamarina
Főcím Enrique Iglesias: Por amarte
Főcímzene Enrique Iglesias
Roberto Morales

Ország  Mexikó
Nyelv spanyol
Évadok 1
Epizódok145
Gyártás
Vezető producer Juan Osorio Ortiz
Forgatási helyszín Monterrey, Új-León állam
San Miguel de Allende, Guanajuato állam
Mexikóváros
Részenkénti játékidő ~41-44 perc epizódonként
Gyártó Televisa
Forgalmazó Televisa
Sugárzás
Eredeti adó Canal de las Estrellas
Eredeti sugárzás1996. január 22.1996. augusztus 9.
Kronológia
Előző Retrato de familia
Következő La culpa
További információk
SablonWikidataSegítség

A Marisol egy mexikói telenovella, amit a Televisa készített 1996-ban. Producere Juan Osorio Ortiz volt. A főszerepben Erika Buenfil és Eduardo Santamarina voltak, a gonosz szerepekben Claudia Islas, Enrique Álvarez Félix, Emma Laura, Sergio Basáñez, Pilar Montenegro, Renée Varsi és David Ostrosky voltak.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Marisol (Erika Buenfil) egy egyszerű, szegénysorban élő virágárus lány, aki az arcának egy részét egy vastagabb tinccsel takarja el. Senki sem tudja miért teszi ezt, egyedül a hozzá közelálló emberek tudják: Marisol tincsével egy hatalmas heget takar, ami gyerekkora óta tátong és arcának jobb felét teljesen eltorzítja. Gyerekkorában megbotlott és neki esett egy tükörnek, amelynek szilánkja felsértette arcát. Ennek ellenére, boldogan él édesanyjával, Sofíaval egy bérházban. Mindenen spórol ahogy csak tud, hogy súlyosan beteg édesanyjának meg tudja venni a gyógyszereket.

Sofía tudja, hogy hamarosan meghal, így bevallja lányának, hogy ő valójában egy gazdag családhoz tartozik. Marisol úgy véli, anyja a betegsége miatt mondott ilyet és nem akarta elhinni a tényt.

Marisol szomszédságában él Mario, aki valójában csak kihasználja Marisolt és titokban viszonyt folytat Sulema nevű bárénekesnővel, aki ugyanolyan törtető és kegyetlen, mint Mario.

Marisol élete teljesen megváltozik mikor édesanyja meghal és rájön Mario viszonyára. Szomorúan és reménytelenül él, amikor megjelenik az életében José Andrés (Eduardo Santamarina) , aki egy előkelő családból származik és festő. A fiú hajlandó kifizetni Marisol édesanyjának temetését, amit meg is tesz, anélkül hogy cserébe bármit is elvárna Marisoltól. Aznap megismeri Mimí Candelát, akivel hamarosan legjobb barátnője lesz. Mario eldönti közben, hogy Marisolt elveszi feleségül érdekből, amit a lány elfogad, de a házasságkötést rögtön az esküvő napján megbánta Marisol. Mario mérgében otthagyja a lányt és levágja Marisol tincsét, amely eltakarja az arcán levő sebét. Marisol teljesen magára maradt: nem maradt se apja, sem a legjobb barátnője Mimí és ennek tetejében Mario folyamatosan Marisol körül legyeskedik és nem hagyja békén.

José Andrés elviszi a lányt a gazdag, előkelő édesapjának, Don Alonso Garcés del Valle (Aarón Hernán) házába. A házban belépve Marisol és Don Alonso közt különlegesen jó viszony alakul ki, miután Don Alonso megtudja, hogy Marisol valójában a vér szerinti unokája, egyben leendő örököse. Ezzel egy időben José Andrés anyja, Amparo (Claudia Islas) azonnal ellenségesen viszonyul Marisolhoz és miután fény derül kilétére, meggyűlöli.

Szereposztás[szerkesztés]

Korábbi változatok[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Marisol. (Hozzáférés: 2018. június 2.)

Források[szerkesztés]