Amor en silencio

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Amor en silencio
Műfaj telenovella, szappanopera, romantikus, dráma

Író Liliana Abud
Eric Vonn
Marcia del Río
Rendező Mónica Miguel
Miguel Corcega
Főszereplő Erika Buenfil
Arturo Peniche
Omar Fierro
Főcímzene Marco Antonio Solís

Ország Mexikó
Nyelv spanyol
Epizódok115
Gyártás
Producer Carla Estrada
Operatőr Alejandro Frutos
Carlos Manzano
Részenkénti játékidő 41-45 perc részenként
Gyártó Televisa
Forgalmazó Televisa
Sugárzás
Eredeti adó Mexikó Las Estrellas
Eredeti sugárzás1988. február 29. – 1988 augusztus 5.
Kronológia
Előző Quinceañera
Következő Pasión y poder
Kapcsolódó műsor Háblame de amor
Ne hagyj el!
További információk
SablonWikidataSegítség


Amor en silencio (magyarul: Csendes szerelem), egy mexikói telenovella, amelyet 1988-ban készített a Televisa. A főszerepekben Erika Buenfil , Arturo Peniche és Omar Fierro, míg a gonosz szerepekben Margarita Sanz, Elvira Monsell, Alberto Mayagoitía, Alberto Estrella, Rosa Furman és Ada Carrasco voltak. A Ne hagyj el! című 2015-ös mexikói telenovella eredeti változata. [1]

Történet[szerkesztés]

Marisela Ocampo (Erika Buenfil) egy gazdag, gyönyör és intelligens nő, aki azonban nagy ürességét érez, hisze életét unalmasnak és savanyúnak tartja. Pont ilyen helyzetben ismerkedik meg Fernandóval (Arturo Peniche), aki egy becsületes és jó ember, egy nagynevű családból. Amikor beleszeretnek egymásba, családjuktól mindenketten komoly elutasítást kapnak. Marisela apja, Miguel nem akarja, hogy Fernando a családjuk részévé váljon, mert más férfit szán ő lányának. Fernando testvére Mercedes (Margarita Sanz) – aki szerelmes testvérébe – nem hajlandó elfogadni más nőt Fernando oldalán, csak Paolát (Elvira Monsell), Marisela nővérét. Marisela mindezek ellenére úgy dönt, hogy élete szerelmével, Fernandóval akar lenni. Hamarosan gyereket vár tőle és megszületik lányuk, Ana. Marisela megkéri Fernandót hogy vegye el feleségül amilyen gyorsan csak lehet a gyerek miatt.

Mercedes az esküvő hallatán teljesen megőrül: fegyvert fog és megöli Mariselát és Fernandót az Ocampo villában, miközben a lakodalmukra készülnének.

A lövöldözés közepette Marisela anyjának, Andreának hirtelen szívmegállása lesz, amibe belehal. Néhány évvel később Ana (Erika Buenfil) – Marisela és Fernando közös lánya –, aki egy amerikai bentlakásos iskolában nőtt fel, Sandyvel, legjobb barátnőjével együtt visszatér Mexikóba. Felnőttkén teljesen néhai anyjára hasonlít. Visszatér nagyapja és nagynénje házába. Ezt látván Miguelnek bűntudata támad, amiért annak idején nem hallgatott a lányára, ezt kompenzálva próbál unokájához a nagyszülői szeretetével közeledni.

Ezzel szemben Paola megvetéssel néz unokahúgáról, akinek húga bukott szerelme jut eszébe. Ángel (Omar Fierro) – Miguel és Andrea örökbefogadott fia – egy süketnéma férfi aki gyerekkora óta szerelemes Anába. Ám szenved attól a megprobáltatástól amit azért él át, mert nem tudja érzelmeit kifejezni Anának. Ennek ellenére harcolni akar Ana szerelméért. Már késő lesz, hisz Anát eljegyzi Diego, aki valójában kihasználja a lány érzéseit és csak az ő apján akar bosszút állni. Hamarosan kiderül, hogy Diego apja valójában, Miguel, ő pedig apja Elena Roblesszel (Olivia Bucio) folytatott házasságon kívüli viszonyából született meg.

Miguelnek így két fia van: Diego és Tomas. Diego apja iránti haraggal nő fel, testvérének és anyjának ő kívülálló volt, Miguel pedig nem volt hajlandó sosem elismerni fiának Diegót. Diego haragjának hátterében Ada áll, pénzéhes és gátlástalan anyai nagyanyja, akinek célja a családi viszály fenntartása. Ennek fényében az is nyilvánvaló, hogy Diego és Tomas, a néhai Marisela féltestvérei és Ana bácsikái.

Ana és Ángel szerelmét azonban egy sokkal súlyosabb veszély fenyegeti: Mercedes, aki időközben megszökött az elmegyógyintézetből, ahova évekig be volt zárva. Zavart elmeállapota miatt mikor Anát meglátja, azt hiszi hogy ő Marisela. Azt gondolja, hogy túlélte Marisela a lövöldözést. Így elhatározza egyszer és mindenkorra, "véget vet az ügynek".

Szereposztás[szerkesztés]

TVyNovelas-díj 1989[szerkesztés]

Év Díj Kategória Jelölt neve Eredmény
1989 TVyNovelas-díj Az év telenovellája Carla Estrada Elnyerte
Legjobb férfi színész Arturo Peniche Jelölve
Legjobb női főszereplő Erika Buenfil Elnyerte
Legjobb férfi főszereplő Omar Fierro Jelölve
Legjobb női főgonosz Margarita Sanz Elnyerte
Legjobb újfelfedezett színész Joaquín Cordero
Legjobb női mellékszereplő Elvira Monsell
Legjobb adaptáció Liliana Abud
Eric Vonn

Érdekességek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]