El camino secreto

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
El camino secreto
Műfajtelenovella

AlkotóJosé Rendón
RendezőJosé Rendón
FőszereplőDaniela Romo
Salvador Pineda
Gabriela Rivero
Patsy
Claudio Brook
Leticia Calderón
FőcímzeneDaniela Romo - De mí enamórate
ZeneszerzőJuan Gabriel

OrszágMexikó
Nyelvspanyol
Epizódok120
Gyártás
Vezető producerEmilio Larrosa
Forgatási helyszínMexikóváros
Részenkénti játékidő21-22 perc
GyártóTelevisa
ForgalmazóTelevisa
Sugárzás
Eredeti adóLas Estrellas
Eredeti sugárzás1986. szeptember 1.1987. február 13.
Kronológia
ElőzőLa gloria y el infierno
KövetkezőEl precio de la fama
További információk
SablonWikidataSegítség

El camino secreto (magyarul: A titkos út) egy 1986-os mexikói sorozat, amit a Televisa készített. A főszerepekben Daniela Romo, Gabriela Rivero és Salvador Pineda, valamint a gonosz szerepekben Leticia Calderón, Arsenio Campos és Claudio Brook voltak.

Történet[szerkesztés]

Gabriela Guillén (Daniela Romo) egy fiatal lány, aki édesapjával Faustóval (Carlos Ancira) és húgával Julietával (Gabriela Rivero) él együtt. Hárman úgy élnek mintha szökevények lennének, hiszen apjuk, Fausto – akinek Santiago a valódi neve – titkolja zavaros múltját. Évekkel korábban ugyanis ő és barátja, Mario szerelemes volt Marthába, Gabriela és Julieta édesanyjába. Annak ellenére, hogy Matha Mariótól esett teherbe, Santiago összeházasodott a nővel. Nem sokkal később Marthát megölte Adolfo Ávila (Claudio Brook), gyémántcsempész.

Mivel mind Santiago és Mario érintett volt a drágakőcsempészetben, Adolfo zsarolta és kényszerítette őket, hogy kössenek üzletet. Adolfo így akarta elkerülni, hogy feljelentsék őt és az volt a célja, hogy a gyanút a gyilkossággal kapcsolatban a két férfira terelje. Mario így Adolfónak adta éttermei nyereségének a felét, eközben Santiago megszökött két lányával és Fausto Guillén néven új életet kezdett. Emiatt Fausto és lányai gyakran költöznek egyik városból a másikba.

Egy nap Gabriela és Julieta Mario egyik éttermében vállalnak munkát, miután Adolfo megbetegszik és megkéri régi barátját, Faustót, akiért sokat tett, hogy amíg felgyógyul vegye át a helyét. Azonban Faustót – Adolfo bérgyilkosai – tévedésből megölik, mert Mariónak hitték őt. Ekkor Santiago felveszi Mario személyiségét, hogy megtévessze Adolfót, miközben továbbra sem fedi fel lányai előtt valós kilétét, hogy ő Santiago valójában.

A helyzetet még jobban bonyolítja, hogy Gabriela megismeri Davidot (Salvador Pineda), Mario fiát, akibe beleszeret. Valamint Adolfo észreveszi mennyire hasonlít Gabriela néhai anyjára, az által megölt Marthára, amellyel mindenki élete veszélybe kerül.[1][2]

Szereposztás[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. El Camino Secreto (spanyol nyelven). univision.com. [2011. június 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. január 29.)
  2. El Camino Secreto in Alma Latina (spanyol nyelven). alma-latina.net. (Hozzáférés: 2015. január 29.)

Források[szerkesztés]