Dos mujeres, un camino

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dos mujeres, un camino
Műfajtelenovella

ÍróAlejandro Pohlenz
Verónica Suárez
RendezőJosé Ángel García
Salvador Garcini
FőszereplőErik Estrada
FőcímzeneLaura León - Dos mujeres, un camino
ZeneszerzőDavid Rojo

OrszágMexikó
Nyelvspanyol
Évadok1
Epizódok229
Gyártás
Vezető producerEmilio Larrosa
Forgatási helyszínTijuana
GyártóTelevisa
ForgalmazóTelevisa
Sugárzás
Eredeti adóCanal de las Estrellas
Eredeti sugárzás1993. augusztus 16. - 1994. július 1. – 1994. július 1.
Kronológia
ElőzőCorazón Salvaje
KövetkezőEl vuelo del águila
További információk
SablonWikidataSegítség

Dos mujeres, un camino (magyarul: Két nő, egy út) egy mexikói telenovella, amit a Televisa készített 1993 és 1994 között, producere Emilio Larrosa volt.[1]

A főszerepekben Erik Estrada, Laura León és Biby Gaytán voltak, a gonosz szerepekben Enrique Rocha, Claudio Báez, Luz María Jerez, Elizabeth Dupeyrón, Lorena Herrera, Eduardo Liceaga és Rodrigo Vidal voltak. Ebben a telenovellában szerepelt tűnt fel epizódszerepben Selena, illetve a Bronco együttes. A Televisa egyik legsikeresebb telenovellája volt, amit 47 országban vetítettek. Magyarországon nem került adásba.[2]

Történet[szerkesztés]

Juan Daniel Villegas, becenevén Johnny (Erik Estrada) egy mexikói kamionsofőr, akinek családja van és imádja feleségét, Ana Maríát (Laura León). Munkája során Mexikó és az Egyesült Államok között szállít kamionján különböző árukat. Egyik ilyen útja során, mikor megáll egy út melletti étteremnél majdnem elüt egy fiatal, szép falusi lányt, Taníát (Bibi Gaytán) . Johnny elsőre beleszeret, Tanía viszonozza Johnny érzéseit. Kiderül Tanía az étteremben dolgozik pincérnőként, a hely tulajdonosa az édesanyja. Johnny törzsvendég az étteremben, akiről Tanía még nem tudja hogy nős férfi.

Johnnynak számos ellensége és rosszakarója van Tijuanaban, a Montegarza család, főleg a szülők: Ismael (Enrique Rocha) és Alejandra (Luz María Jerez) ugyanis őt okolja elsőszülött fiuk, Bernardo haláláért, aki egy közlekedési balesetben halt meg. Az egyik ilyen ellensége a rendőrtiszt Raymundo (Roberto Palazuelos) aki szerelmes Taníába. Raymundo és munkatársa Ángel (Jorge Salinas) együtt akarták ugyanis elkapni Bernardót, aki valójában "Medusa" néven drogdíler banda főnöke volt.

Később kiderül, hogy Johhny nem ölte meg Bernardót, hanem még mindig életben van. Johnny szorult helyzetbe került: vagy a feleségével vagy a szeretőjével marad. De ez a gondja egy tragédiával megoldódik: Bernardo ugyanis megöli Taníát.

Ana María és Johnny kibékülnek, de a viszonyuk nem lesz újra boldog. Johnnyt annyira megviseli Tanía halála, hogy folyton rémálmai vannak és álmában az ő nevét mondja. Ana María ezt egy nap megelégeli. Johnny egy ilyen éjszakája után felébredve észreveszi, hogy Ana María elment a gyerekekkel és egy cetlit talál, amin leírta Ana María, hogy miért hagyta el Johnnyt.

Szereposztás[szerkesztés]

Érdekesség[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Dos mujeres, un camino (spanish nyelven). alma-latina.net. [2011. szeptember 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. március 3.)
  2. "Dos mujeres un camino afianzó la carrera de sus protagonistas" Archiválva 2015. szeptember 24-i dátummal a Wayback Machine-ben, El Telégrafo, Decano de la Prensa Nacional (Ecuador), 30 July 2013 (in Spanish).

Források[szerkesztés]