El alma no tiene color

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
El alma no tiene color
Műfaj teleregény

Alkotó Joselito Rodríguez
Rendező Otto Sirgo
Főszereplő Laura Flores
Arturo Peniche
Celia Cruz
Lorena Rojas
Főcímzene "El alma no tiene color" - Laura Flores és Marco Antonio Solís

Ország Mexikó
Nyelv spanyol
Évadok 1
Epizódok90
Gyártás
Vezető producer Juan Osorio Ortiz
Forgatási helyszín Mexikóváros
Részenkénti játékidő 41 perc
Gyártó Televisa
Forgalmazó Televisa
Sugárzás
Eredeti adó Canal de las Estrellas
Eredeti sugárzás1997. június 23. – 1997. november 7.
Kronológia
Előző Los hijos de nadie
Következő Salud, dinero y amor
További információk
SablonWikidataSegítség

El alma no tiene color (magyarul: A léleknek nincs színe) egy 1997-es mexikói sorozat, amit a Televisa készített. A főszerepben Laura Flores, Arturo Peniche és Celia Cruz voltak, míg a gonosz szepeket Lorena Rojas, Claudia Islas, Ofelia Guilmáin és Carlos Cámara játszották el.[1]

Történet[szerkesztés]

Guadalupe Roldán (Laura Flores), a gazdag don Humberto Roldán (Carlos Camara) lánya, aki apja mellett együtt él dadusával, a színesbőrű "Fekete Macariával" (Celia Cruz). Guadalupet apja, hogy megmeneküljön az anyagi csődtől ráveszi lányát, hogy férjhez menjenn Lisandro del Álamóhoz (Arturo Peniche), és emiatt szakít szerelmével, a középosztálybeli Luis Diego Moralesszel (Rafael Rojas). Lisandro egy gazdag, befolyásos férfi, aki iránt Guadalupe kezdetben nem érez szerelmet, de idővel mégis beleszeret a férfiba.

Guadalupe hamarosan gyereket vár, és úgy tűnik Lisandro a világ legboldogabb férfija. Amikor Guadalupe lánya megszületik, döbbenten veszik észre, hogy a gyerek színesbőrű. Lisandro azt hiszi, hogy felesége megcsalta őt, ezért elhagyja Guadalupét. Don Humberto megkéri Macariát, hogy továbbra is maradjon Guadalupével. Macaria nem meri elmondani, hogy a kislány a származásából adódóan sötétbőrű és nem házasságtörés miatt.

Emellett megjelenik Guadalupe unokatestvére Ana Luisa Roldán (Lorena Rojas), aki gyűlöli Guadalupét és mindent megtesz hogy megkeserítse az életét. Magába bolondítja Luis Diegót valamint elhiteti Lisandróval, hogy nem ő Estrellita apja. Don Humberto nem tudja feldolgozni felesége, Sara hiányát emiatt depressziós lesz, és rövidesen alkoholista is valamint van egy másik lánya is Sarita, akit a nagyanyja elvett tőle.

Lisandro hamarosan rájön, hogy Estrellita Macaria révén, valóban a lánya, ugyanis az is kiderül, hogy Macaria Guadalupe vérszerinti anyja.

Egy nap Lisandro megtudja, hogy Guadalupe a "Sapo Enamorado" nevű énekes klubban dolgozik, aki rosszalóan néz a férfire, Ana Luisa cselszövése révén pedig Lisandro lefekeszik Ana Luisával. Rövidesen kiderül, hogy Ana Luisa terhes lett a férfitól. Emiatt Guadalupe úgy dönt, hogy elválik Lisandrótól mert nem szeretné hogy a születendő gyerek apa nélkül nőjön fel.

Ana Luisa tovább keveri a bajt: folyamatosan mondja Lisandrónak, hogy Guadalupe Luis Diegóval fog együtt élni és a lánya őt fogja apának tekinteni. Addig mérgezi Lisandro szívét, hogy kizárólagos gyámságot szerezzen Estrellita felett, így magához veszi a kislányt. Ennek ellenére Ana Luisa nem hajlandó nevelni egy fekete kislányt, így Luis Diego; anyja Begoña Roldán (Claudia Islas) valamint Lisandro ex-barátnője segítségével elrabolják a lányt és az Egyesült Államokban hagyják magára egy árvaházban.

Sarita rátalál a lányra és úgy dönt örökbefogadja, nem is sejti, hogy az unokahúgát vette magához. Amikor Rodrigót – Lisandro unokatestvérét – értesíti a történekről ő Lisandrónak szól, aki a hír hallattán az Egyesült Államokba megy, anélkül, hogy Guadalupénak szólna.

Telik az idő és Lisandro visszatér Mexikóba. Guadalupe találkozik a férfival és kérdőre vonja, hogy miért nem érdeklődött a lánya iránt. Ekkor rájönnek, hogy az egész Ana Luisa és Begoña terve volt hogy elválasszák őket. Kibékülnek egymással és egy meghitt családként élnek együtt, de Lisandro hamarosan repülőgép-szerencsétlenségben meghal. Guadalupe elveszti az eszét és hamarosan elmegyógyintézetbe kerül. Ahol végre megismeri élete nagy szerelmét, Víctor Manuelt.

Ana Luisa immáron Sandra Brachoként él. Megöli Guadalupe kezelőorvosát, Luis Diegót és a bűntársát, Gonzalót. A rendőrség hamarosan emiatt üldözőbe veszi, emiatt Ana Luisa, Lisandro anyjától, Alinától (Ofelia Guilmán) kér segítséget. Ana Luisa el akarja rabolni a nő ékszereit, aki lelövi Ana Luisát és súlyos sérülései lesznek. A kórházban Ana Luisa, mivel tudja hogy börtönbe fog kerülni, kikapcsolja a lélegeztetőgépet és öngyilkos lesz.

Végül Estrellita megkéri anyját, hogy ne hagyja el. Guadalupe közben rájön, hogy egész addigi életében mindig mások döntöttek helyette a saját életéről, így szerelmétől, Victor Manueltől időt kér, hogy hadd legyen anya, aki csak a lányával törődik, amit a férfi tudomásul vesz.

Szereposztás[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. El alma no tiene color (spanyol nyelven). alma-latina.net. [2011. szeptember 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. április 5.)

Források[szerkesztés]