Makó tömegközlekedése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Makó tömegközlekedének üzemeltetéséről a Tisza Volán gondoskodik. Jelenleg mindössze egy viszonylat létezik, illetve iskolabuszok és szerződéses járatok közlekednek; a városon belül a kerékpáros közlekedés dominál, számottevő igény a helyi tömegközlekedés igénybevételére csak a nagyobb üzemekben dolgozók részéről merül föl.[1] A helyi közlekedés számára külön járművek nincsenek kijelölve; a járatokon helyközi és elővárosi forgalomban is közlekedő, normál vagy nyújtott buszok közlekednek.

Aktív viszonylatok[szerkesztés]

Makón helyi autóbuszközlekedését jelenleg egy járat alkotja:

Iskolabuszok[szerkesztés]

A városban három menetrendszerűen közlekedő iskolabusz üzemel (A, B és C jelzéssel), míg a makói kistérségben összesen 7 útvonalon szállítják a tanulókat az alapfokú oktatási intézményekbe a járatok.[2] Az óvodások és az általános iskolai tanulók ingyen, a középkoskolai tanulók és a pedagógusok bérlettel vehetik igénybe az iskolabuszokat. A diákokat kísérő szülők menetjegy váltásával szállhatnak fel a járműre. Az utolsó járat indulását követően két órán belül, például szakkörök esetén, a Tisza Volán menetrend szerinti járatait is igénybe vehetik a tanulók - erre a közlekedési társaság által kiadott igazolványuk felmutatása jogosítja fel őket.

A viszonylatokon közlekedő autóbuszok közül hat a Tisza Volán járműve, a hetediket pedig Makói Kistérség Többcélú Társulása vásárolta meg. A 35 millió forint értékű iskolabuszra a kormány 33 millió forint támogatást biztosított, a kistérség 17 települése plusz 2,7 millió forintot adott össze lakosságarányosan.[3] A sárga színű jármű költségeire 65 ezer forint/fõs állami normatíva áll rendelkezésre. Előírt biztonsági feltételei között szerepel a hárompontos biztonsági öv és az akadálymentesített felszállási lehetőség.[4] A Tisza Volán az együttműködés keretében vállalta, hogy az üzemeltetésre átvett új busszal díjmentesen szállítja a makói úszásoktatáson részt vevő vidéki gyerekeket, illetve évente két alkalommal a magyarhertelendi táborban üdülőket is.[5]

Megszűnt járatok[szerkesztés]

Makón a többi kisvároshoz hasonlóan sok helyi autóbuszjárat szűnt meg kihasználatlansága miatt, vagy önkormányzati döntés eredményeképpen. Jelenleg is problémát jelent, hogy egyik vasútállomáshoz sem közlekedik helyijárat, és a kórház sem közelíthető meg tömegközlekedéssel. A járatokat eredetileg 1-től 8-ig számozták, de betűjelzéses viszonylatok is közlekedtek.

  • Az 1-es jelzésű viszonylat az autóbusz-állomás és vasútállomás között közlekedett (Buszállomás – Szegedi u. – Lonovics sgt. – Vasútállomás); naponta nyolc pár járattal is üzemelt. 2000-ben szűnt meg (addigra már csak napi egy pár járat közlekedett); a viszonylat megszűnése óta a vasútállomás és Makó déli városrészében lévő lakótelepek nem érhetőek el tömegközlekedéssel.
  • A régi 2-es járat (Buszállomás – Kossuth u. – Justh Gy. u. – Újváros vasútállomás) szorosan összefüggött az 5-össel, mivel útvonaluk majdnem teljesen megegyezett; csak az utolsó megállójuk tért el. Makó-Újváros vasútállomásra 2005 januárjáig közlekedtek autóbuszok.
  • Az új 2-es járat (Autóbusz-állomás – Szép utca – Hosszú utca – Tesco áruház) 2006. január 28-ától, a makói Tesco áruház megnyitásától közlekedett 2009. május 1-jéig.[6] Kezdetben fizetni kellett a járat igénybevételéért, később ingyenessé tették használatát.
  • A 3-as járat (Autóbusz-állomás-Széchenyi tér-Aradi utca-MAFÉG) Egykor jelentős utasforgalmú hivatásforgalmi járat, ami a MAFÉG múszakváltásaihoz igazodva közlekedett. Az ezredforduló után mindössze a délutáni műszakváltáshoz igazodó egyetlen járatpár maradt meg. Ez a viszonylat 2009 decemberének végén szűnt meg.
  • A 4-es járat szintén az Újvárosi vasútállomáshoz közlekedett, de a 2-estől eltérő útvonalon (Buszállomás-Széchenyi tér-Úri u.-Erdélyi püspök u.-Hosszú u.-Just Gy. U.-Újváros vasútállomás) A viszonylat kihasználatlan volt, megállóit később elbontották. 1996-ban szűnt meg.
  • A 6-os járat megszűnésének indoka alacsony kihasználtsága, illetve a Maroslele felé közlekedő autóbuszok útvonalának átszervezése okozta. Miután a Maroslele-Hódmezővásárhely felé közlekedő autóbuszokat útvonalát áthelyezték a 6-oséval megegyező útvonalra nem volt értelme továbbra is fenntartani egyszerre a távolsági és a helyijáratot is. Az 1990-es évek elején szűnt meg.
  • A 7-es járat azonos számozású elődje az autóbusz-pályaudvar és a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet között közlekedett, a legrövidebb útvonalon.
  • Az új 7-es járat végállomása szintén a kórház volt, ezért örökölte meg a viszonylat a számozást. Gerizdes és Újváros északi részének kivételével kivételével a teljes várost körbejárta. Bárki által ingyenesen igénybe vehető járat volt, 2005. január 10-étől közlekedett 2006. december 29-éig. A viszonylat létrehozásának célja a kórházba való eljutás megkönnyítése volt a makóiaknak, és a környékbeli települések lakóinak számára. A járat kihasználtsága változó volt, az évszakok függvényében. Megszüntetését nem a kihasználtság aránya miatt, hanem Makó rossz anyagi helyzetére hivatkozva döntötte el a város képviselő-testülete a 2006-os év végén.
  • A 8R elnevezésű autóbuszjárat időszakosan közlekedett, a Maros-parti üdülőtelepet kötötte össze a Belvárossal. Az 1990-es évek elején szűnt meg.
  • Az M5 jelzéssel a Makó és Makó-Rákos között közlekedő helyirátot látták el. A viszonylat jelenleg is üzemel, de a Tisza Volán menetrendjében a helyközi járatok között van föltüntetve.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]