Kandech Evelyne

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kandech Evelyne
Életrajzi adatok
Született 1984február 28. (37 éves)
Pécs, magyar
Pályafutás
Aktív évek 2003–2005
Együttes ToyBox

Kandech Evelyne weboldala

Kandech Evelyne (Pécs, 1984. február 28. –) magyar énekesnő, Megasztár-szereplő, a ToyBox együttes énekese.

Pályafutása[szerkesztés]

Kandech Evelyne 1984-ben született. Ének-zene tagozatos általános iskolába járt Pécsett (Mátyás Király Utcai Általános Iskola), több évig énekelt kórusokban, és nyolc évig csellózott is. Tagja volt a Liszt Ferenc Zeneiskolának, ahol zeneirodalmat, zeneelméletet és szolfézst tanult. 14 éves korától a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumába járt, ahol többek között focizott és kórusban énekelt.[1]

A középiskola után felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem teológia szakára, amit nem kezdett el. Munkát vállalt, hogy finanszírozni tudja a tanulmányait, mellette felvételizett a Pázmány Péter Tudományegyetem hebraisztika szakára, mert érdekelte a zsidó vallás és hagyományok. Próbálkozott felvételivel a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical-operett szakára, sikertelenül.

Közben klasszikus zenei formációkkal dolgozott együtt, majd a könnyűzene felé fordulva hangjával a Mindig Más nevű trip-hop csapatot erősítette. 2003-ban és 2004-ben szerepelt a TV2 Megasztár c. televíziós műsorának első szériájában, ahol a legjobb 12 közé jutott. A tehetségkutató műsor döntőjébe az Asian Dub Foundation 1000 Mirrors c. számával jutott be. A 8. döntőben Ganxsta Zolee-val énekelt duettet, I'm real címmel. A 4. helyig sikerült eljutnia. Számos sikeres válogatáslemezen is közreműködő. Például Best of Megasztár, Megasztárok karácsonya, stb.

A Megasztár után végigturnézta az országot a megasztáros csapattal, később zenés darabokban szerepelt a Ruttkai Éva Színházban (Slágerkoktél és Apácashow), majd önálló zenés-mesés gyermekműsora volt Evelyne Babaháza címmel a Szerencsi Éva Stúdióban.

Gyermeklemeze Buli Suli címen jelent meg. Jelenleg a ToyBox zenekarban énekel.

Édesapja Sierra Leone-i.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]