Emma Bedzsanjan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Emmy
Életrajzi adatok
Születési név Emma Bedzsanjan
Becenév Emmy
Született 1984április 12. (34 éves)
Jereván, Örményország
Származás  Örményország
Szülei Nadezhda Sargsyan
Pályafutás
Műfajok pop
Aktív évek 1993-
Tevékenység énekes

Emmy weboldala

Emma Bedzsanjan (örményül: Էմմա Բեջանյան; Jereván, 1984. április 12.) művésznevén Emmy örmény énekesnő.

Emmy egy olyan családban nőtt fel, ahol mindig is kulcsszerepet játszott a zene. Már nagyon fiatalon reflektorfénybe került, így Örményország tekintett idolként a konzervatóriumot is végzett énekesnőre. Az egész világot bejárta – 10 évesen az Asup Dalversenyen ő lett a legjobb énekes "Funny Rain" (Muris Eső) című dalával, de komoly elismerésekkel tért haza ciprusi, orosz, szíriai, német, ukrán, lett, észt, grúz és cseh fesztiválokról is. Ő az Emmy-B Produkciós Központ anyja, amely az örmény tehetségek felfedezővállalata. Eddig három szólólemez, 20 zenei videó, több mint 60 sláger, és számos népszerű TV show fémjelzi az énekesnő nevét.

Részt vett a 2010-es örmény eurovíziós nemzeti döntőn, ahol a második helyet szerezte meg a "Hey (Let Me Hear You Say)" című számával, amit a híres örmény rapperrel, Mihrannal adott elő. A nemzeti döntőt végül Eva Rivas nyerte meg, aki végül a hetedik helyen végzett a Dalverseny döntőjében Apricot Stone című dalával.

2010. december 11-én bejelentette az ARMTV, hogy ő fogja képviselni Örményországot a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen Düsseldorfban.[1]2011. március 5-én rendezett nemzeti döntőt a közszolgálati televízió, ahol Emmy négy dalát elénekelve, a televoting és a zsűri egyaránt a "Boom-Boom" című dal mellett döntöttek, és ezt hallottuk májusban az első elődöntőben, fellépési sorrendben negyedikként; nem sikerült bejutnia végül a döntőbe.

Jegyzetek[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Emma Bejanyan című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]