Mihran Kirakoszján

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mihran
Életrajzi adatok
Születési névMihran Kirakoszján
BecenévMihran
Született(39 éves)
Jereván, Örményország
Származás Örményország
Pályafutás
Műfajokrapp
Hangszerénekhang
Tevékenység
  • énekes
  • balett-táncos
  • koreográfus
SablonWikidataSegítség

Mihran Kirakoszján (örményül: Միհրան Կիրակոսյան, Jereván, 1985. január 25.-) művésznevén Mihran amerikaiörmény énekes, rapper. Két nagy albuma jelent meg eddig "Armenia" és "If You Want To" címmel. Az utóbbi 2009. szeptember 11-én jelent meg.

Mihran szerte a világon turnézott már, és olyan előadókkal léphetett fel, mint Madonna, Britney Spears, Pink, Lil Kim, Rihanna és Ricky Martin. Ricky támogatta a 2010-es dalát, amit az Eurovíziós Dalversenyre szántak.

Részt vett a 2010-es örmény eurovíziós nemzeti döntőn, ahol a második helyet szerezte meg a "Hey (Let Me Hear You Say)" című számával, amit Emmyvel adott elő. Az örmény nemzeti döntőt végül Eva Rivas nyerte meg, aki végül a hetedik helyen végzett a Dalverseny döntőjében.

2010. december 11-én bejelentette az ARMTV, hogy Emmy fogja képviselni Örményországot a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban, később megjelent cikkek pedig azt írják, hogy ismét a rapperrel fog fellépni, de végül Emmy úgy döntött, hogy szólóban marad.[1][2]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Örményország 2011: Emmy
  2. Örményország 2011: Emmy és Mihran. [2011. április 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. január 22.)