A Maszk 2. – A Maszk fia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A Maszk 2. – A Maszk fia
(Son of the Mask)
2005-ös amerikai–ausztrál film
Rendező Lawrence Guterman
Producer
AlapműThe Mask
Műfaj
Forgatókönyvíró Lance Khazei
Főszerepben
Zene Randy Edelman
Operatőr Greg Gardiner
Vágó
Jelmeztervező Mary E. Vogt
Gyártás
Gyártó New Line Cinema
Ország
Nyelv angol
Játékidő 90 perc
Költségvetés 84 000 000 $
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóUSA 2005. február 18.
Korhatár12 II. kategória (F/1981/J)
Bevétel
  • USA
  • 17 018 422 $
  • Más államok
  • 40 534 165 $
  • Összesen
  • 57,552,587 $
Kronológia
ElőzőA Maszk
További információk
SablonWikidataSegítség

A Maszk 2. – A maszk fia (eredeti cím: Son of the Mask) 2005-ben bemutatott egész estés amerikainémet film, a nagy sikerű A Maszk című film folytatása. A magyar mozikban nem mutatták be, de később DVD-n kiadták. Eredetileg szerették volna felkérni Jim Carrey-t, hogy újból játssza el a főszerepet, de ő már nem vállalta el.

A film nem aratott sikert, hanem csúfosan leszerepelt a nézők és kritikusok előtt; a 84 millió dolláros költségvetéssel készült film az Egyesült Államokban csupán 17, a többi országban pedig 40 millió dolláros bevételt hozott. A film továbbá az Arany Málna díj nyolc kategóriájában kapott jelölést, ebből a Legrosszabb remake, folytatás vagy utánzat-kategóriában nyert. Az Internet Movie Database elnevezésű filmes weboldalon a Maszk 2. a 100 legrosszabb film listáján jelenleg az 53. helyen áll. A kritikusok és a nézők jelentős része idétlen humorúnak és pocséknak tartják a filmet.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Miután Stanley Ipkiss bedobta a folyóba a maszkot, az elsodródott Edge City vidéki részére. Eközben egy viking isten, Odin, megbízza fiát, Lokit, hogy szerezze vissza a maszkot, mert csak bajt okoz a földön.

Tim Avery egy rajzfilmstúdióban dolgozik, mint egy jelmezes teknős. Titkon komoly karrierről álmodik és egy saját rajzfilmsorozatról. Rettegéssel tölti el a gondolat, hogy egyszer ő is apa lesz. Felesége, Tonya pont az ellentéte: sikeres üzletasszony és már nagyon szeretne családot alapítani. Kutyájuk rátalál a maszkra egy patakmederben, majd hazaviszi. Tim egy Halloween buliba hivatalos, de elkallódott az álarca. Felesége tanácsára a varázslatos maszkot viszi el és veszi fel a buliban. A lapos bulit teljesen felforgatja és mindenki elképed, mert nem ilyennek ismerték a kollégájukat. A parti után hazamegy a feleségéhez és eltöltenek együtt egy szerelmes éjszakát. Tonya teherbe esik, de csak részben férjétől, mint inkább a maszktól. A maszknak hála Tim fia már a vérében hordozza a maszk őrületes képességeit, de sokáig ez rejtve marad. Tim feleségének el kell utaznia egy hétre és a férjére bízza a gyereket. A kisgyereken ekkor jelentkeznek elsőnek különös képességei, mellyel az apját halálra rémíti és kis híján az őrületbe is kergeti. A család kutyája megszerzi a maszkot és átalakul. Őrült ötlete támad: hogy újra magára vonzza gazdája figyelmét, megöli a babát. Azonban az ellenség sem hagyja magát, ő maszk nélkül is tud minden varázslatot. Megkezdődik a harcuk. De közben Loki is megérkezik a maszkért és elrabolja a gyereket. Tim leveszi kutyájáról a maszkot, majd a közben visszatért felesége segítségével elindul megmenteni közös fiukat.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]