Szerkesztővita:Regasterios/Archív 7

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Történelem p 9 évvel ezelőtt a(z) Kellemes ünnepeket! témában

Amama.png

Üdv! Pontosabban printscreen kép. De szerintem ez szabályos eljárás. Vagy nem? --Hoth 65 vita 2014. augusztus 1., 00:05 (CEST)

És ha odaírom, hogy filmkocka licenc és azt is kiírom, hogy melyik műsorból volt? --Hoth 65 vita 2014. augusztus 1., 00:47 (CEST)

kép feltöltés

Megkérdezném, Google Earth Street View, tehát szabad mászkálós utcaképről lehet-e nem meghatározó jelentőségű, tehát gyakorlatilag felismerhetetlen helyről utcakép apró részletét kivágni és feltölteni egy dolog illusztrálására? Ha igen, akkor mi a megadandó forrás és jogosítvány?

A még régebben törölt filmképekről: DVD-ről kimásolt kép akkor ugyebár lehet, forrásként a DVD szerepel, gondolom megadva a kép pontos idejét a filmben.

Köszi, Livvyfan vita 2014. augusztus 1., 17:46 (CEST)

@Livvyfan: a Street View képei jogvédettek, semmilyen módon nem használhatók fel írásbeli engedély nélkül, lásd itt: „Amennyiben nem kapott előzetes, írásbeli engedélyt a Google-tól (illetve az adott esetnek megfelelően az adott Tartalom szolgáltatójától), úgy a következő tevékenységek tiltottak: (a) a Tartalom vagy bármely részének másolása, lefordítása, módosítása, illetve abból származó művek készítése…”

Nem tudok róla, hogy ne lehetne DVD-ről filmkockát kivágni. Ezt már korábban is említetted: hol olvastad, hogy nem szabad? --Regasterios vita 2014. augusztus 1., 20:01 (CEST)

A DVD filmkockát csak biztonság kedvéért kérdeztem meg újra, ne legyen probléma mint múltkor. Majd megpróbálom lassan pótolni a törölteket.

A Street View akkor nem, mit lehet tenni.

Köszi a segítséget! Livvyfan vita 2014. augusztus 1., 20:29 (CEST)

Filmkocka

Szia! Hogy kell zsugorítani a filmockát? ‑‑XXLVenom999 vita 2014. augusztus 2., 12:02 (CEST)

Megoldottam, remélem most már megfelel! --XXLVenom999 vita 2014. augusztus 2., 19:56 (CEST)
Filmkockánál mit kell írni a forráshoz? A film címét? --XXLVenom999 vita 2014. augusztus 2., 20:07 (CEST)
Ez esetben sajnos nehéz lesz megoldást találni, hacsak nem beszkennelem a DVD borítóját... --XXLVenom999 vita 2014. augusztus 2., 20:15 (CEST)
Rendben, ez megoldható, kész is. :-) --XXLVenom999 vita 2014. augusztus 2., 20:26 (CEST)
Nincs mit, én köszönöm. --XXLVenom999 vita 2014. augusztus 2., 20:57 (CEST)

Plöckenhez

Szia, nem tudom, mi van ezzel a képpel, histen ismételten felküldtem ! Sajnálom, hogy ennyi gondot okozok. És Kösz, ezért küldök ajándékot:

Ajándék

Kit36a vita 2014. augusztus 2., 19:38 (CEST)

Y Igen, igen, igen, megfelelő. Azt hiszem, a Tiff-képekkel van a gond, mivel az előbb kifejezett gondossággal próbáltam megadni a licit. Ismét kösz !!!Kit36a vita

Mi számít saját képnek

Kedves Regasterios! Most olvastam az üzenetedet. Igen, rájöttem közben, hogy igazad lehet a képekkel kapcsolatban. Azt hiszem, ha így nem használható, érdemes lenne törölni. Legközelebb megpróbálok figyelmesebb lenni. A cikk galériájából is kiveszem őket. Köszönettel és üdvözlettel:Kossuthzsuzsa vita 2014. augusztus 3., 09:16 (CEST)

Kedves Regasterios! A Helytörténeti Múzeum Verőce című cikket - javaslatod alapján - beépítettem a település szócikkébe. A lap törölhető. Köszönöm a segítséged, és szeretettel üdvözöllek!Kossuthzsuzsa vita 2014. augusztus 3., 09:45 (CEST).

Tanácskérés képfelhasználásra

Szia. Pár héttel ezelőtt volt egy kisebb gond a Heroes of Might and Magic IV-ről szóló szócikkbe beillesztett logóval. Azt szeretném megtudni, hogy ha a játékból szerzett képen szerepelő logón nincs se az R (®), se a TM (), se C (©) védjegy, akkor az a kép már engedélykérés nélkül is felhasználható? Ezt azért lenne fontos tudnom, mert például a Red Alert 3-as szócikkben szereplő képernyőképen van védjegy, ám mégse töröltétek le--Animebj vita 2014. augusztus 3., 18:04 (CEST)

Commons áttöltés

Szia!

Köszönöm a tájékoztatást! Természetesen semmi kifogásom a válogatásod és az áttöltésed ellen.

Üdv.! --Kispados vita 2014. augusztus 4., 21:55 (CEST)

Az a szegény Bernina

Köszönetképpen a sok segítségedért

Bernina-vasút a hágón


Üdvözlet: Kit36a vita 2014. augusztus 5., 20:30 (CEST)

re: Fájl:GleeBornThisWayperformance.jpg

Szia! Feltöltöttem kisebb változatban a képet, remélem így már jó lesz. Üdv Kirtap92 vita 2014. augusztus 9., 10:20 (CEST)

vandalizmus

Üdvözlünk a Wikipédiában! Mindenkit örömmel látunk, aki konstruktívan kíván hozzájárulni enciklopédiánk fejlődéséhez. Kérünk, olvasd el az üdvözlőlapot, ha többet szeretnél megtudni erről. Ugyanakkor a destruktív, romboló szerkesztéseket vandalizmusnak minősítjük, és ha továbbra is ebben a szellemben módosítod a lapokat, irányelveink értelmében blokkolni fogunk. Arra kérünk, hagyj fel mostani tevékenységeddel, és próbáld meg inkább javítani az enciklopédiát ahelyett, hogy mások munkáját igyekeznél tönkretenni. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 78.92.104.244 (vitalap | szerkesztései)

Köszönöm a figyelmeztetést. --Regasterios vita 2014. augusztus 9., 15:11 (CEST)

nem forrásolt képek ismétlése

Szia Regasterios! Láttam annak ellenére is még visszateszik a forrás hiányos képeket, hogy jelzed az összefoglalóban. Ezt a szabályt, miért nem tartják tiszteletben? --Vakondka vita 2014. augusztus 9., 15:24 (CEST)

Szándákosan, nemtörődömségből, tudatlanságból. Széles a lehetőségek palettája. --Regasterios vita 2014. augusztus 9., 15:31 (CEST)


AMC (televíziós csatorna)

Köszönöm előzékeny kérdésedet.
Mivel van MGM Televízió szócikkünk és a jövőbeli névváltozás ott is meg van említve, a jelenlegi másolmánnyal nem szívesen foglalkoznék tovább.
Sablonozd fel, nyugodtan.Üdv.----Linkoman vita 2014. augusztus 9., 22:06 (CEST)

Négypólusú Fi relé

Szia, ha jól megnézed, a két kép korántsem ugyanaz. Ezt nem találtam meg, viszont hiányzott egy jó kép egy 3 fázisú reléről, ezért készült a kép. De így is jó, mivel egy ugyanolyan karakterisztikájú, típusú de máshol gyártott relé van a képen. Az enyémen oldalt is van írás, gyártó ország, CE jelölés, stb. Ha összehasonlítod a képeket, egyből kiderül. Valószínüleg a hager-nek sok helyen van gyára, és apróbb eltérések, mint a feliratok helye, vagy a csavarok eloxáltak vagy sem, stb. megengedettek. Node, így is tökéletesen megfelel, köszi. --Szab. vita 2014. augusztus 10., 10:43 (CEST)


Ez jó! Végül is a kép készítésénél mi a kérdés? Hogy én nyomtam-e meg a gombot a fényképezőgépen, vagy hogy én szerkesztettem ki a gyártó képei közül, pontosan úgy mint a commonsban látható kép esetében valaki? Gondolom a conrad ugyanezt csinálta. Node, ennyit tényleg nem ér, nyugodtan töröld az újabb, általam feltöltött (nem, tényleg nem én készítettem a szoros fényképezőgépetkétkezemmelmarkolós értelemben :-) képet. Ezért nem kedvelem ezt az egész wiki-kép-kérdést amúgy, tiszta agyrém, úgyhogy azthiszem ez a tapasztalat is hozzájárult ahhoz, hogy legközelebb meghagyom másnak ezt a nemes feladatot, hogy megfelelően körbejárt, megideologizált, stb. kép kerülhessen fel. :-) Törlöm is a másikat. Köszi, --Szab. vita 2014. augusztus 10., 11:17 (CEST)

kép törlés

Pallerti: helyében úgy néz ki, téged kellett volna keresselek, te korábban érkeztél, köszi ha forrás nélküli kép vót törölted. :) --Vakondka vita 2014. augusztus 10., 12:05 (CEST)

A képet viszont vissza tette. --Vakondka vita 2014. augusztus 10., 12:59 (CEST)

Aláírás pótlása

Elnézést kérek, nem vettem észre, hogy te csak a címet adtad. Láttam a módosítást, és elsiettem. Máskor figyelmesebb leszek. Wikizoli vita 2014. augusztus 10., 12:18 (CEST)

Fájl:Crossfire Hellsing.png

Üdv! Pótoltam, de még mindig fenntartom, hogy hülyeség jogsértő tartalmakra linkelni. A Crossfire-nek nincs borítója, kiadvány formában a Hellsing manga első három kötetében jelent meg egy-egy extra fejezet formájában. --Sasuke88  vita 2014. augusztus 10., 15:36 (CEST)

""Javítottam"", most már mindenki olvashatja jogsértőn a mangát... Mint írtam már a Crossfire-nek nincs borítója, mert nem jelent meg önálló kötetként, csupán extra fejezetként a Hellsing mangán belül. Ez egy képkocka a mangán belül, a borító az amúgy is színes lenne. --Sasuke88  vita 2014. augusztus 10., 18:04 (CEST)

Képek

Én meg nem mondtam semmit, úgyhogy az "igennek vettem"-ed csak plusz munkát generál. Ha erre van energiád, ám legyen, bár senki nem kérte, hogy a sokéve megfelelő tartalmakat most előrángasd. Ezidáig türelmesen vettem ezt a megközelítést, de most a személyes találkozás és metakommunikáció hiánya (nem látlak, nem hallak) miatt kukacoskodásnak veszem és úgy érzem borzasztóan ráérsz. Úgy is mondhatnám - utánad szabadon - hogy "ezt akkor felesleges támadásnak vettem", ami csak arra jó, hogy a cikkekhez minimálisan szükséges és hasznos képeket esetleg kigyomlálhasd. Ha a külföldi wikikben használt képeket képszerkesztéssel fordítom, vagy az elérhetőségeket világosan megadom, akkor nem értem mire jó ez az egész. A Z142-es képe pl. nem is fénykép, hanem számítógépes rajz, Cessna légcsavart simán fényképezek bármikor de nem tettem, mert találtam megfelelőt amikor a cikk készült. (soha senki nem tudná érdemben megmagyarázni, hogy azon a képen például mi tud jogvédett lenni és mi különbség volna ha én lefényképeznék egy cessnát szemből a reptéren. Se adat, se írás, se egyéb más nem látszik.. ráadásul nem egy alkotás, nem egy művészi koncepció, semmi hozzáadott érték, hanem egy sima fénykép egy kisgépről ahol nem én voltam aki megnyomta az exponáló gombot, stb.) A DCF77 adó látképe és a magyarázó ábrája hasonló téma. Namindegy. Nehogy azt hidd, hogy nem tudom mi a valódi képfelhasználási, alkotói licenc kérdése, ám azokat úgy gondolom a valódi alkotások érdemlik meg. A reptér logóját például használták is az engedélyem nélkül, ami tisztázva is lett később, stb. De azt én készítettem, rajzoltam, terveztem, stb. Ahogyan a nyomásmagasság cikk magyarázó ábráját is, tehát valódi munka, tervezés, gondolkodás, alkotás van mögötte. Ha csak úgy lekattint valaki egy cessnát vagy akármit szemből, vagy pl. egy fi relét, vagy egy szárny alatti pitotcsövet, az NEM művészi munka, hanem simán egy pillanatkép a valóságról egy fényképezőgép segítségével. Nyílván létezik művészi fotó is a világon, de azthiszem a képeket megnézve könnyen kiderül hogy egyik sem tartozik abba a kategóriába. Nade, nem vitatkozom, csináld ahogy jónak látod, a wiki mindenkié tehát mindenki véleménye számít, csak igen sajnálnám, ha az amúgy hasznos ábrák ilyesmi miatt hiányoznának a cikkekből amelyek ráadásul évek távlatában ezidáig problémamentesek voltak. Annyit kérnék, hogyha bármelyik képet is törlöd, egy megfelelő pótlást is tegyél helyette (mint a négypólusú fi relé esetében is) hogy legalább a cikkek ne szenvedjenek csorbát ha már én valamiért most a céltábládra is kerültem. Ámen. --Szab. vita 2014. augusztus 10., 18:31 (CEST)

Címerek

Szia! Nos az a helyzet, hogy ennyi idő után már fogalmam sincs. Talán a szlovák wikiben lehettek eredetileg, de törölhették őket. Akkor még nem fordítottunk akkora figyelmet a forrásmegjelölésre. Emlékszem, hogy abban az időben még a harmadik wiki találkozón ez vitatéma volt és akkor az volt a vita eredménye, jogy jogilag nincs tisztázva, hogy a települések önkormányzatának hozzájárulása nélkül ezek felhasználhatók-e. Azóta több ilyen címert nem is töltöttünk fel, de ezek itt maradtak. Megnyugtató megoldás, mivel nincs forrás csak a törlésük lenne. Sajnos nem látok módot a megmentésükre. Üdv. Darinko vita 2014. augusztus 11., 21:14 (CEST)

Szia 'Regasterios'! Köszönöm a figyelmeztetést! Változtattam a Panoramio-n a kép licencén - bízom benne, hogy így már jó lesz! Üdv.: 'SAZ BP' --SAZ BP vita 2014. augusztus 12., 07:27 (CEST)

tisztázaltlan kép

Szia Regasterios! Azt szerteném kérni tőled, ha a Postás Pat – Különleges küldemények cikkben a kép, most is tisztázatlanul van hagyva, akkor majd vedd ki, mert úgy szerintem nem maradhat ott. --Vakondka vita 2014. augusztus 12., 14:37 (CEST)

Köszönöm a törlést, megksözöntem az összefoglalóban is, de megköszöntem itt is. :) --Vakondka vita 2014. augusztus 12., 14:57 (CEST)

Fájl:Lari.jpeg

Szia! Ez egy 13 éves lány, és userképnek töltötte fel. Tambo vita 2014. augusztus 12., 15:13 (CEST)

Ezt honnan tudod? Amúgy is töltsön fel olyat, amin csak ő látható. --Regasterios vita 2014. augusztus 12., 15:15 (CEST)

A szerklap összefoglalójából. Tambo vita 2014. augusztus 12., 15:18 (CEST)

A mondatod második felére gondoltam. --Regasterios vita 2014. augusztus 12., 15:23 (CEST)

Onnan, hogy egyrészt csak 11 éves, és én írtam a vitalapjára, mivel ez nem képregényből származik. Tambo vita 2014. augusztus 12., 15:33 (CEST)

Commons

Köszönöm, hogy törődsz a képeimmel. Egy templomos képet - korábban - megpróbáltam feltölteni a Commonsba, de még „magas” ez a rendszer... Sajnos angolul sem tudok, így nekem a magyar Wikipédiára egyszerűbb feltölteni a saját készítésű fotóimat. A későbbiekben igyekszem e téren is fejlődni. --Jávori István Itt a vita 2014. augusztus 13., 12:47 (CEST)

Térképek

Ne haragudj, de nekem ez magas. A saját készítésű térképek alapja bármelyik földrajzi atlasz lehet. Akár 200 éves is, mert már akkor is képesek voltak ábrázolni a valóságot. Nem gondolod, hogy minden atlasz készítéséhez újra felmérték a Földet? Márpedig ha nem így jártak el, akkor semmivel sincs több joguk a korábbi adatokhoz, mint nekem. – LApankuš 2014. augusztus 13., 20:49 (CEST)

Melyik az a térképem, ami nyilvánvalóan nem csupasz adatok alapján készült? – LApankuš 2014. augusztus 13., 21:41 (CEST)

Némi pontosítás: ezeket a térképeket, amiket felsoroltál, a commonsban található térképekre dolgoztam. Most ugyan nem találom őket, mert már fogalmam sincs, hol kéne keresni. – LApankuš 2014. augusztus 14., 12:34 (CEST)

A Kárpát-medence vízrajzát szerintem benézted. Arra speciel rá van írva, hogy a '20-as évek megyetérkép-sorozata alapján ábrázolja mind a vizeket, mind a határvonalakat. Az testvérek közt is 90 év. – LApankuš 2014. augusztus 15., 09:47 (CEST)

A forrás mindig a hozzáadott tartalmat jelenti, nem az alaptérképet. Egy ilyen vízrajzi térkép, amit én magam készítettem, semmilyen formában nem lehet jogsértő. A folyók ott folynak, ahol folynak és többszáz éve készítenek térképeket róluk. Akármelyik régi térképet megjelölhetem az alaptérkép forrásául. – LApankuš 2014. augusztus 15., 17:23 (CEST)

Pont ezt a sorozatot digitalizáltam darabonként és illesztettem össze a megfelelő transzformációval. Vannak köztük még régebbiek is, de a legfrissebb a '30-as évekből való. – LApankuš 2014. augusztus 17., 08:20 (CEST)

Nézd, ez az egész térképmizéria nekem magas. Mire való a jogtisztaságra törekvés? Arra, hogy ne legyen jogvita. A térképek esetén minden térkép tök egyforma. Szerinted mikor állít ide valaki, és mondja azt, hogy egy bizonyos értéknövelt térkép alaptérképének ő a tulajdonosa? Sose tudja bebizonyítani, mert hozok abban a pillanatban 28 másik tök azonosat. De ha igen, majd akkor kell törölni őket és kész. De erre nulla az esély. – LApankuš 2014. augusztus 19., 20:00 (CEST)

Azt kérdezed, szükség van-e erre? A válasz: igen. Amit térképen lehet ábrázolni, azt általában térképen szokták ábrázolni. Az alaptérképeket pedig mindenki veszi valahonnan, senki sem rajzol Kárpát-medence domborzati térképet ahhoz, hogy ábrázolhasson egy vásárvonalat. Ezeken az alaptérképeken semmi különleges azonosító nincsen, ami indokolná a jogvédelmet, egy részük a commonsból származó térkép. Mindegy, sajnos jelen pillanatban sokkal súlyosabb problémáim vannak, mintsem ezzel tudnék foglalkozni, megkeresni a forrásokat, stb. A vízrajzi térképeken kívül bármit töröljetek le holnaptól. Addig lementem legalább magamnak, mert veszettül sok munka van bennük, nem akarom elveszteni. Csak annyi a kérdésem, hogy ha a még nálam nem linkelt képek közt is van, akkor előbb linkeld be hozzám, hogy elmenthessem magamnak minden munkámat. Köszönöm. – LApankuš 2014. augusztus 22., 15:57 (CEST)

Nos, lementegettem, amit belinkeltél. Ugyan továbbra sem értem, hogy Cholnoky és Makkai halálozásának mi köze van ahhoz, hogy az adataikat felrakom egy térképre? Még egyszer, nem a térkép származik onnan, hanem az adat, ami a térképen van. Ugyanaz, mintha körülírnám, sőt az adatokat egyszerűen felsorolnám, csak így szemléletesebb. Az Arcanumos térképek az Arcanum CD-jéről valók, amelyek szabad felhasználásúak, de ezt most nem tudom prezentálni, mert a főiskolai tanáromtól kaptam kölcsön anno. A 2. századi Pannonia-térképpel meg végképp nem értem, mi a gond. – LApankuš 2014. augusztus 23., 12:52 (CEST)

Igen, az Árpád-kori hegy- és vízrajz egyszerű szkennelés. Mint korábban írtam, eddig eszembe se jutott, hogy ezekre a térképekre bármilyen jogot formálhatna a közlője, aki maga is vette valahonnan, mert biztos, hogy nem ő rajzolta, ahol szintén már átvétel volt egy másik átvételről. Ezeken a térképeken a nincsen a közlő általi hozzáadott tartalom, ezért az én véleményem szerint nincs szerzői joga se rá. De tégy, ahogy jónak látod. – LApankuš 2014. augusztus 24., 12:13 (CEST)

Itt fentebb írtam le, hogy egyszerű szkennelés. Onnan, ami meg van jelölve. Ezt használtam alaptérképként több másikhoz, azoknál a hozzáaott tartalomra vonatkozik a forás. Ennél nyilván nem. – LApankuš 2014. augusztus 24., 18:33 (CEST)

Az Arcanum esetén fogalmam nem volt, milyen liszenszet írjak rá. De a könyvtárral vigyázz, a könyvtári példányok valószínűleg nem olyan liszenszűek, mint az oktatási intézmények példányai. De felőlem törölhető, az én gépemen megvan az egész, legfeljebb itt nem lesz szemléltetés. – LApankuš 2014. augusztus 24., 19:18 (CEST)

Ami a katonai felmérések térképeit illeti, abban biztos vagyok, hogy nincs azokkal baj. A térképek szabadon kutathatók a bécsi levéltárban, a legfiatalabb 1864-ben készült. Az Arcanum a hozzáadott tartalomhoz fűzhet jogokat, vagyis a georeferáláshoz. Mivel az általam feltöltött képek nem tartalmazzák a georeferálást, ezek egyszerűen csak a térképek reprodukciói. – LApankuš 2014. augusztus 25., 13:43 (CEST)

Groupama Aréna-képek

Szia!

Köszönöm a tájékoztatást. Háromszor kellett kimennem, hogy nagyjából normális képeket tudjak csinálni. Sajnálom, hogy a főbejáratról készült panoráma képbe nem sikerült megörökíteni a teljes magasságot. Sajnos szúk a terület, még kb. tíz métert kellett volna hátrább menni, hogy elégedett legyek, ebben az esetben lehet, hogy beadtam volna a kiemelt képekhez, minősítésre. (Gondolom a profi fotósoknak is hasonló gondjai lehetnek, mert még nem láttam olyan képet a főbejáratról, amelyen mind a két szobor látszik.

Gondolkozom egy lovas képem megméretésén, ez a Magyar Derby (ügető) kezdő képe, Fájl:Magyar Ügetőderby győztese Szerelmes R és lovasa Juhász Balázs.JPG Ha te is úgy látod, hogy alkalmas erre, megköszönöm, ha áttöltöd a commonsba.

Szép napot kívánok! --Kispados vita 2014. augusztus 14., 13:56 (CEST)

Wikitanács

Szia!

Mivel érintett vagy, kérlek, jelenj meg az alábbi Wikitanácshoz benyújtott lapon. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. augusztus 14., 14:04 (CEST)

Képek 2

Kérlek nézz rá a listán szereplő képekre! Előre is köszi! Bencemac A Holtak Szószólója 2014. augusztus 15., 09:12 (CEST)

Köszi, jók voltak. --Regasterios vita 2014. augusztus 15., 17:40 (CEST)

#2:

Re:Szerkesztői kép

Sőt, kérem is, hogy legye törölve! Megköszönném! –[MrSilesian]VK 2014. augusztus 15., 20:24 (CEST)

Re: Felesleges képek?

Kérlek, ne vedd sértésnek, amit írok és kérdezek. A magyar Wikipédia szócikkeinek nagy részére igaz lenne, hogy törölhető, mégsem teszi senki. A feltöltött képeim valóban nem szükségesek, senki sem használja, de többet ér, mint azok a szócikkek, ahol van egy használhatatlan sablon két sor értelmezhetetlen mondattal; vagy éppen több szerkesztő, aki csak és kizárólag az adminisztrátorokat ócsárolja, hasznos munkát nem végez. Őket miért nem törli senki?

Talán a hasznosnak feltételezhető szerkesztők is visszatérnének. Erre bezzeg senki sem gondol… – CFC vita 2014. augusztus 15., 23:49 (CEST)

Persze, ez a fontos, természetesen töröljétek, kérlek. Erről megkérdeznetek sem kell.
Sajnos már nagyon régóta nem vagyok aktív szerkesztő, de ezt éppúgy látod, mint bárki más. – CFC vita 2014. augusztus 16., 00:32 (CEST)
Nincs értelme ragozni azt, mi kell ahhoz, hogy visszatérjek. Nem is számít, értelme sincs. Szerencsére jól működik mindaz, amit öt évvel ezelőtt készítettem. Senki sem mert sem belekötni, sem felülírni. Már volt értelme, hogy voltam.
Hogy mi jogsértő és mi nem az, már nem emlékszem biztosan; nyilván akkor úgy tűnt, hogy az valóban saját kép. Szerintem nem is számítana, ha nem lenne annyi lelkes és szabadidejét nem sajnáló adminisztrátor, mint te. Mert ugye ha ti nem csinálnátok, mégis ki tenné? Egyből felülértékelődne a jogsértés fogalma. :-)CFC vita 2014. augusztus 16., 00:49 (CEST)

Kit36a

Köszönöm , látom, újra segítettél  !!! Kit36a vita 2014. augusztus 16., 11:40 (CEST)

Jávori István-képek

Szia! Próbálkoztam a képfeltöltéssel, de a képnevet javítani kellene: Görög katolikus templom, Kazincbarcika.JPG. Köszönöm, ha ránézel! – Jávori István Itt a vita 2014. augusztus 16., 16:25 (CEST)

Menni fog ez. Az elnevezési hibát majd egy arra jogosult szerkesztő javítja. Én sajnos nem tudom, mert a magyar Wikipédia és a Commons jogosultságai függetlenek egymástól. De látom, ezzel se volt probléma, és már át is nevezték. --Regasterios vita 2014. augusztus 16., 16:39 (CEST)

Igen, megoldódott! :-) Most már ide teszem fel a saját készítésű fényképeimet. Köszönöm az elindítást...! :-) --Jávori István Itt a vita 2014. augusztus 16., 17:26 (CEST)

Szívesen. :-) --Regasterios vita 2014. augusztus 16., 17:33 (CEST)

Háy-fotó

Szia, ez tévedés, nem Háy Jánost ábrázolja, töröltetni kellene. --Pagony foxhole 2014. augusztus 17., 14:33 (CEST)

Most látom, hogy egy rakás változata fenn van. --Pagony foxhole 2014. augusztus 17., 19:00 (CEST)

Helo

Nem töltök fel több képet. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok új (saját) cikket csinálni? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Andrew Valentin (vitalap | szerkesztései)

magyari tivadar képe

Kedves Regasterios!

Nem tudom, hogy kell válaszolni, remélem itt jó. A Magyari Tivadar-képet egykori munkatársai, köztük én, készítették, amikor együtt dolgoztak, sajtókapcsolati célokra. Azért jelenik meg a sajtóban, és a tanár úr facebook oldalán is. Szabadon használható. Köszönöm a segítséget!. A. P.


Kit36a-tól Regasteriosnak

Kedves Barátom ! Immár több hete, hogy folyamatosan igénybe veszem segítségedet, melyet nem tudom eléggé megköszönni. Ezért most elárulom, hogy a múlt hó 14-18-a között fiammal egy ötnapos hágó-túrát csináltunk az osztrák-olasz –svájci Alpokban, s most tulajdonképpen ennek az utazásnak az alapján készítem a hu.wikiben mindeddig hiányzó hágós szócikkeket, a Te segítségeddel. A mostani munka tulajdonképpen csak a szócikk-indításokat jelenti, s ebben a wikipedia.de és wikipedia.it segítségét veszem igénybe, s a lényegesebb fotókat rakom fel, meg az éppen kéznél levő írott forrásokat soorolom be. Ezért zömmel ideiglenes képgalériákat csinálok, s majd a szócikkek tartalmi hizlalása után várható a kép-elhelyezés és a megjelenítés szerkesztése. E tevékenységhez segítséged és esetenkénti tanácsaid, szerkesztési botlásaim figyelése számomra felbecsülhetetlen. Köszönöm.

Hogy nagyjából ismerhesd a programot, felsorolom a most végigjárt hágókat:

A korábban bejártakat most nem is említem, azok működnek. A hágónevek ki-kékesedéséből láthatod, hogy meddig jutottam és még mi van hátra. Úgy gondolom, a télbe bele fog nyúlni, amíg a szócikkeket megfelelő szintre fel tudjuk hozni.

Ismételten köszönöm segítségedet. Üdvözlettel: Kit36a vita 2014. augusztus 18., 23:54 (CEST)

Kit36a-tól

De mennyire !!! Kit36a vita

Köszönöm az észrevételedet, mint előbb írtam, csak néhání, számomra érdekesnek tűnő képet raktam fel. Kérésem, hogy a leválogatott képeket légy szíves a szócikk vitalapjára kirakni. Ha valamit nem tartasz jónak, írj nyugodtan. Köszönettel : Kit36a vita 2014. augusztus 19., 00:32 (CEST)

Jó cikk!

Jó cikk!
Ezt a sok barnstart azért kapod, mert 2013. augusztus 19. óta, amióta van a huwikin is Jó szócikk státusz, vagyis éppen 1 éve!, legalább 1 alkalommal jelöltél vagy véleményeztél cikket az eljárásban, és ezzel jelentős mértékben hozzájárultál ennek az intézménynek a fenntartásához és a Magyar Wikipédia színvonalának emeléséhez. Csak így tovább! ;) Tündi vita 2014. augusztus 19., 12:15 (CEST)


Még én is megtoldanám a köszönetet:

Jó cikk segítő
Ezúton szeretném megköszönni, hogy folyamatos adminisztratív munkáddal segíted a Jószócikk-státusz rendszert, hogy működő és gördülékeny része legyen a magyar Wikipédiának, amely ma ünnepli első születésnapját. --Szente vita 2014. augusztus 19., 16:25 (CEST)

Köszönöm szépen. Nem gondoltam volna, hogy már egy év eltelt az indulás óta. --Regasterios vita 2014. augusztus 19., 18:51 (CEST)

Filmkocka felhasználása

Kedves Regasterios!
Több kérdéssel is fordnék hozzád.
Az itt lefolytatott beszélgetés óta egy képkockát sem használtam fel szócikkek kiegészítésére, mert nem tartottam az egyes szócikkek illusztrálását túl fontosnak, hisz jobbára más (szabad licensű) képek használatával meg tudtam oldani a dolgot. A kocsmafalon a következőket írtad: "nem lehet akármit filmkockával illusztrálni, és az sem mindegy, milyen hosszú az a szócikk, amelyikbe be szeretnéd illeszteni. Nem lehet galériában vagy táblázatban használni őket, csak folyamatos szöveg közvetlen illusztrációjaként, ha nagyon fontos dologról van szó".
Az alábbi cikket Jancsik Ferenc (pártmunkás) szeretném egy képpel kiegészíteni a Filmhiradonline.hu oldalán talált kisfilmből kivágott képkocával, ti. nem találtam sehol sem szabad képet. A kérdéseim a következők:

  1. Érdemes-e a szócikket képpel kiegészíteni? (Megjegyzés: A Rákosi Mátyás szócikkben 4 sor illusztrálására van egy ugyancsak filmhiradós kép.)
  2. Azt írtad, hogy "csak folyamatos szöveg közvetlen illusztrációjaként" rakhatok képet a szócikkbe. Én az infoboxba szeretnék egy Jancsikot ábrázoló képet berakni, azt lehet? (Bár az is megfelel ha a Tanácsköztársaságos részhez kerül.)
  3. Ha felhasználható a képkocka erre, miként tudom a képet átemelni úgy, hogy a a logo ne látszódjon? Hogy olyan legyen, mint itt?

A képkocka egyébként az alábbi videó 00:00:54-nél látható.

Előre is köszönöm a segítséget/választ.
Tisztelettel: --Gumivonat Üzenőfal 2014. augusztus 19., 21:27 (CEST)

@Gumivonat: Mivel nem áll rendelkezésre szabad kép Jancsik Ferencről, és elhunyt személyről van szó, az infoboxba be lehet tenni filmkockát portré gyanánt. Mivel semmiféle kép nincs a cikkben, természetesen érdemes illusztrálni. A feliratot vagy levágod, vagy leretusálod, jobbat sajnos nem tudok mondani, mert a videóból nem lehet eltüntetni. Rákosi Mátyás cikkében több filmkocka volt, nem csak ez az egy. Ezt azért hagytam bent néhány hónappal ezelőtt, mert úgy gondoltam, hogy talán már közkincs, illetve egy 1919-es kép a hajas és ekkor még tucatkommunista Rákosiról szerintem érdekes, bár ettől még nem feltétlenül kell a cikkben szerepelnie. Tulajdonképpen nincs igazi indok arra, hogy bent maradjon, a szöveget egyáltalán nem illusztrálja, ezért inkább eltávolítom a cikkből, főleg mivel az általad citált kocsmafali szakasz alapján úgy tűnik, nem közkincs. --Regasterios vita 2014. augusztus 19., 21:53 (CEST)

Köszönöm a gyors választ! Megteszem amit tudok. Ha amiatt használhatom a képet, mert szabad kép nincs az adott személyről, illetve azért, mert már meghalt, akkor még pár szabad képpel nem rendelkező, elhunyt személyt ábrázoló képet áthozhatok az említett filmhiradós oldalról, hogyha találok ilyen képet (nem valószínű...)?--Gumivonat Üzenőfal 2014. augusztus 19., 22:10 (CEST)

Persze, cikkenként egyet minden további nélkül, csak arra figyelj, kérlek, hogy a képek mérete ne haladja meg a 480x480 pixelt, mert a jogvédett fájlok mérete maximálva van. --Regasterios vita 2014. augusztus 19., 22:16 (CEST)

Rendben, és köszönöm a segítséget! --Gumivonat Üzenőfal 2014. augusztus 19., 22:23 (CEST)

Commons képek magyarítása

Szia! Akkor már nekem nincs teendőm vele? Legközelebb majd figyelek rá. --Hoth 65 vita 2014. augusztus 20., 22:13 (CEST)

Kanizsai L. címere

Szia! Az általam használt változat az eredeti középkori adattárból származik (korrekten hivatkozva), és a kivágott kép editálva is van a jobb minőség biztosítása miatt (pl. háttér). Ha mégsem lett jobb, akkor nem nem sikerült teljesítenem a célt. Az Osl nemzetség lapon, az alatta lévő kép is azonos módon készült, itt két eltérő hátterű címer szerintem ütné egymást. De nekem teljesen mindegy, csináld ahogy jónak látod. - Üdv.: Cs-mester vita 2014. augusztus 21., 12:18 (CEST)

Re: Jakut betűk

Köszönöm. Remélem meg is maradnak ott, és nem lesznek valamilyen indok miatt törölve... - Gaja   2014. augusztus 21., 23:28 (CEST)

Nadia Boulanger

Jól tetted. OsvátA Palackposta 2014. augusztus 21., 23:29 (CEST)

VKKSZ

Itt tudok kapcsolatba lépni Reasteriossal?

Üdvözlöm,

Virág Balázs vagyok, a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola rendszergazdája. A nyári teendőim egyike, hogy az iskolánk megjelenjen a Wikipédián. A szöveget elkészítette az egyik kollégám word formátumban, azt szeretném feltölteni az oldalukra, felhasználva egy másik középiskola szócikkét. A képeket, amelyeket feltöltöttem, a honlapunkon is megtalálja (vkozgaz.hu), tudomásommal felhasználhatjuk az iskolánk népszerűsítéséhez, bemutatásához. De ha szükséges szerzek erről írásos nyilatkozatot intézményünk vezetőjétől.

Ami az első üzenetét illeti, az a log in névre vonatkozik? (Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola) Amennyiben igen, részemről rendben van a név megváltoztatása, bár nem tudom miért szükséges ez, hiszen a nevezett szervezet nevében járok el.

Várom szíves válaszát! Üdvözlettel: Virág Balázs

Megkapta az üzenetemet?

Vastagh László és Vastagh Éva szobrászmüvészek

Kedves Regasterios! Köszönöm a fotóimmal való részletes foglalkozást. A szerzői joggal nem lesz gond, különben Gabler Csabával a fotóssal természetesen beszéltem mielőtt feltettem volna a képeit. Engedélyét adta, ezt akkor csak a megadott formában is meg kellene tennie. Vastagh László jogutódjával is természetesen meg tudom oldani. Az egészhez csak egy kis türelmet kérek. Ha technikai problémáim lesznek jelentkezem. Köszönettel Colombo Colombo vita

Fordulat - Engedély képhez

Köszönöm az értesítést a szerzői jogi problémákról. Meglesz a szerzői jog, holnap intézem a wikin a beállításokat és a szerzői jog megszerzését. (Ilyenkor fontos/kell/illik reagálnom? Ha igen, ezt most a megfelelő helyen teszem? :) A héten alaposabban tanulmányozom a szabályokat, bocsánat, ha plusz munkát okoztam ;) ) Pincas

átnevezések

Most már ugye nem lesz baj, helyesen fogja végezni, de sokaszor van több kérés után is, úgy csinálja sajnos, de ne bántsuk szegény anont, mint ahogy senkit sem. --Vakondka vita 2014. augusztus 25., 10:03 (CEST)

Sunland Baobab fáról készült képek

Szia! Láttam, hogy a Sunland Big Baobab szócikkben levő képek szerzői jogot sérthetnek. Az a kérdésem, hogy ennek ismeretében az rendben van-e, hogy a szócikkben szerepelnek a képek, vagy az volna a korrektebb (bevallom, én így érzem, de nem értek a képekhez, ezért kérdezem), ha addig kivennénk őket a szócikkből, amíg a szerzői jogi helyzetük nem tisztázódik? Köszönettel: --Sphenodon vita 2014. augusztus 25., 14:12 (CEST)

@Sphenodon: A képek egyértelműen jogsértők, ráadásul a feltöltő láthatóan nem is fáradozik engedélykérés ügyében. Kivettem őket a cikkből. --Regasterios vita 2014. augusztus 25., 15:54 (CEST)

Értem, és köszönöm szépen, hogy kivetted! --Sphenodon vita 2014. augusztus 25., 15:56 (CEST)

Villamos

Töröld. Nem tudom védeni. Gyatra amatőr képecske, nem hinném, hogy valaki szezőként ezzel büszkélkedne, de mindegy. OsvátA Palackposta 2014. augusztus 27., 21:47 (CEST)

adminválasztás

Szia, köszönöm, hogy támogattál! :) --Pagony foxhole 2014. augusztus 28., 11:06 (CEST)

Vastagh László cikk, levél Gabler Csabának

Kedves Regasterios! Elküldtem Gabler Csaba fotósnak az engedélykérést. Vastagh László jogutóda megadta az engedélyt a szobrok fényképeinek publikálására. A feltüntetett e-mail címre azt el is küldte. Különben Nagy Katalin én vagyok (Colombo), ezért a képnél átírtam a kép szerzőjét colombora. Remélem ez így rendben van. Üdvözlettel colombo Colombo vita 2014. szeptember 1., 16:50 (CEST)

Tudtam, de elfelejtettem (?)

Szia! Ez feltétlen igazság-e: „infoboxban filmkocka nem használható élő személynél”? A Roby Lakatos miatt kérdem; kösz! OsvátA Palackposta 2014. szeptember 9., 14:07 (CEST)

Szia. Rég szerkesztettem már, megmutatnád, miről van szó? Nyilván vmi hasznos változtatás, csak kíváncsiságból kérdem (anno sokat szenvedtem a megfelelő grafikus jelek hiánya miatt). Előre is köszi. Haderadi

kézilabda

szia am tudnál ellenőrizni néhány változást a férfi EHF kupa 2009-2010-es kiírásában???--Levibarca vita 2014. október 29., 11:11 (CET)

Átnevezés

Szia! Miért nevezted át egy hónapja a funk rock cikket, a szóközt kötőjelre változtatva? Szerintem funk rock-ként logikusabb, más stílusoknál is így van, hogy ha két műfaj fúziójáról van szó, akkor azt simán szóközzel választjuk el pl. folk metal, rap metal. Ezért visszaneveztem a régebbi állapotára, a dupla átirányításokat megszüntettem. 'heiM vita 2014. november 4., 21:49 (CET)

Jani Réka Luca

Szia!

Kérlek ha időd engedni ránéznél az említett cikkre? Mert már elég sok mindent módosítottam benne és most aktualizáltam... És kéne egy OK rá...

Köszi!

Vlaszij

Képek

Szia!

A Békéscsabai Előre képeihez kapcsolódva anno az oldal adminisztrátorától kaptam írásos engedélyt, csak szerintem nem töltöttem fel az engedélyt a Commonsba, vagy máshová. Igyekszem pótolni. --Tobi Üzi :) 2014. november 15., 22:14 (CET)

Jankovics Péter.jpg

Szia! Azt hiszem ebben nem igazán történt előrelépés, a cikket jóváhagytam, de a kép szerintem így sokáig nem maradhat. Ogodej vitalap 2014. november 20., 22:08 (CET)

The X Factor UK 11. évad

Tisztelettel megkérnélek, hogy amennyiben módodban áll, nyilvánítsd ellenőrzöttnek a The X Factor (tizenegyedik évad) lapot, hogy továbbra is naprakész legyen információk terén. Köszönöm --KristofMaraz vita 2014. november 21., 19:16 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Kedves Regasterios, kellemes ünnepeket, boldog új esztendőt, jó egészséget és sok sikert kívánok. --Elkágyé vita 2014. december 20., 16:55 (CET)

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2014. december 24., 21:13 (CET)

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok!-Történelem pWas gibt's Neues? 2014. december 24., 22:50 (CET)