Szerkesztő:Szab

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Informatikus-pilóta-természetszerető ember vagyok. Már több mint 17891 napja élek a Föld nevű bolygón. Elsősorban a kisgépes polgári repüléssel kapcsolatos témák érdekelnek, de szívesen építgetem a műszaki és technikai cikkeket is.
2006 Augusztusa óta (azaz 6463 napja) vagyok a Wikiszerkesztők táborának tagja. Szerkesztéseim statisztikája itt nézhető meg.


Írhatsz nekem:[szerkesztés]

Userboxok
Ez a szerkesztő férfi.
This user is male.
Magyar zászló
Magyar zászló
Ez a szerkesztő magyar állampolgár. This user has Hungarian nationality.
Pilóta
Pilóta
Ez a szerkesztő Pilóta. This user is a Pilot.
Ez a szerkesztő tagja a
Repülési műhelynek
Lakótelep
Lakótelep
Ez a szerkesztő nem szereti a lakótelepeket.
Ez a szerkesztő nem dohányzik.
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
en-3 This user can read and write fluently in English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Fi relé
Fi relé
Ezt a szerkesztőt már óvta meg Fi relé az áramütéstől és ezért hálásan kidolgozta a cikket, amely végül elnyerte a jó szócikk státuszt is.
Ez a szerkesztő a műszaki tudományok műhelyének tagja.


Szócikkeim[szerkesztés]

Ezeket összeszedtem, kidolgoztam és megírtam, aztán a többiek átnézték, kijavították ahol kellett és hozzátették ami még hiányzott.

Átesés, Csillagmotor, DCF77, Elemi navigáció, Fekete doboz, FI relé, Gödöllői repülőtér, Kényszerleszállás, Légcsavar, Mágneses lehajlás, Műhorizont, Network Address Translation, Nyomásmagasság, Pitot-cső, Pörgettyűs iránytű, Repülőbenzin, Repülőgépmotor, Repülőgép lajstromjel, Repülősávos rádiófrekvencia, Rugós kötőelem (Wago), Siklószám, Szakszolgálati engedély, Transzponder, Variométer

Közreműködéseim[szerkesztés]

Itt én javítottam ahol szükségesnek láttam és tettem hozzá ami még hiányzott.

An-2 Repülőgép, Balsa, Fékszárny, Földi mágneses mező, Helikopter, Iránytű, Mágneses deklináció, Mátyásföldi repülőtér, Microsoft Exchange Server, Műszeres Leszállító Rendszer, Parabola, Repülőgép-fedélzeti műszer

Wikimedia Commons képeim[szerkesztés]

[Disassembled 2pole RCD device with detailed explanations.]

Személyes gondolatok[szerkesztés]

Amikor írod a wikit, és közben másnak is "megtetszik" amin épp dolgozol, hát adatbázismotor legyen a talpán, amelyik kiiagazodik a többféle nézőpontból fakadó egyszerre módosítás, törlés, visszaállítás, hozzáadás, stb. közben. Lehet ilyenkor gondolatolvasni kellene vagy netán többet beszélgetni egymással?! Én ilyenkor a "kattintgatás" helyett inkább a szerkesztőnek szoktam írni személyesen. Alapjáraton egy nagyon segítőkész, barátkozós "dumagép" vagyok, tehát egy problémásnak tűnő helyzetben a negatív gondolatok helyett mindíg vevő vagyok egy kis vitalapi elmélkedésre. Az ésszerű, logikus vita amúgy is egy kifejezetten hasznos dolog. Sajnos írás közben nem "megy át" ami beszélgetés közben, szemkontaktus és testbeszéd nyelven azonnal megjelenik, emiatt sohasem szerettem a neten barátkozni. A bitmátrix túl embertelen az emberi kapcsolatokhoz. Apropó, mikor írtál utoljára képeslapot egy barátodnak karácsonyra egy rövidke e-mail helyett? Esetleg mikor beszélgettél vele személyesen egy gyors mobilhívás helyett? ;-)


Minél többet olvasom és írom a wikit annál jobban rá kell jönnöm, hogy bizony mennyi mindenhez nem értek. Végül is életem utolsó napjáig van még időm tanulni, de ez akkor is annyira elszomorító. Az még hihetlenebb számomra, hogy úgy néz ki, léteznek olyanok, akiknek ez látszólag egész jól megy, és olyan tudásanyaggal bírnak, ami már szinte nem is emberi. Ők UFÓk, ez már biztos, és az igazság odaát van. Vagy mégsem? :-)


Azért szeretem a magyar nyelvet, mert ugyan mindenki pl. „flexet” használ de csak „sarokcsiszolót” lehet kapni a boltban... A másik kedvencem: Group, Groep, Grup, Grupa, Gruppe, Grupo, Groupe, majd jövünk mi: Csoport. Egyszerűen imádom :-)

Amire büszke vagyok[szerkesztés]

Az Átesés szócikkemből a leszállásra vonatkozó részt leíró szavaimat már több hazai repülős fórumon idézték, illetve hallottam, ahogy pilótaoktatás során az oktatók előszeretettel használják:

"Leszállás: Ez a speciális átesésfajta a futóműre irányított átesés, azaz maga a leszállás folyamata. A pilóta úgy „koptatja el” a repülőgép sebességét a talaj közelében, hogy a megfelelő pillanatban bekövetkező áteséskor fokozatosan megszűnő felhajtóerő tartószerepét a futóművek veszik át, így a gép biztonságosan leszáll és a talajon megállásig fékezhető. (A repülőszakma elismert nagyjai minden ettől eltérő földet érést némi iróniával fűszerezve „megérkezés”-nek titulálnak, és csak az előzőekben ismertetett módszer viseli a „leszállás” nevet.)"