Szerkesztővita:OsvátA/Archív5

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tzoltan 17 évvel ezelőtt a(z) No comment témában

szégyen

ismét egyetértünk. :) Leicester 2006. február 23., 11:19 (CET)

VéZsé

?? :) Data Destroyer 2006. február 23., 17:51 (CET)

Hadd küzdjön. Én mindenesetre VZs véleménykérése ellen leszek, különösen azért, mert ez csak egy kétségbeesett bosszúpróbálkozás math részéről. A következő alany Nyenyec lenne, aztán Grin. Mindenkiről írjunk ki véleménykérést, akivel Mathnak problémája volt? Nonszensz. Az viszont tényleg disgusting, ahogy provokálja a szerkesztőket, aztán villámsebesen felírja a válaszukat. "Bizonyítékot" gyárt :). Vannak egyéb érveim is a dolog ellen, de ezzel megvárom a rólam szóló szavazás végét. Data Destroyer 2006. február 23., 18:07 (CET)

Mikrocikk

Írtam cikket. Kettőt is! Bár a másodiknál elfogyott a festék, így az csak fél cikk lett... Nem lenne nekem egy szál problémám se (legalábbis a wikinépet terhelő), ha dűlőre jutna a gárda, hogy elfogad-e olyan témakört, ahol a szócikkek jelentős része két-három rövid mondattal elintézhető, és a tárgykörben teljesen érdektelen, tájékozatlan és műveletlen olvasó (felhasználó) nyafogásától eltekintve kerek egésznek tekinthető. Vagy minden cikket ádámévával kellene kezdeni és ablakzsiráffal befejezni? A kisebb lányomat házilag kezeltük ki a dyslexiából. Bi-bá-bú, hónapokig, nap mint nap. Tegnap kiíratta magát torokfájással, nekiállt olvasni a heripotter hatodik fóliánsát, és egy órája kivégezte. Képzeld el (biztos vizuális típus vagy...) amint a tizenéves potter-grupie-k rájönnek, hogy a magyar wikipédia milyen remek terep lenne az odaadó rajongásuk kifejezésére, és elkezdik nyomni a szócikkeket. Mind a kétszázezren. Csak marketing kérdése, és lesz itt olyan cikkeső, hogy az editszámláló kiakad. És mind legalább hatsoros.--Godson 2006. február 23., 18:03 (CET)


(Lám, nem is kell új szakasz.) Tetszik a pennád! Legközelebb több, vastagabb, színesebb és ugrabugrálóbb szmájlikkal fogom meghinteni a hozzászólásomat. Wikizéshez én is teszek ókulát. Egyébként meg az irányelveket és tsait silabizálom. Elég sokan felhívták rájuk a figyelmemet. Hátha találok valami olyat, amit alkalmazni is tudok, amikor nekifekszem a szabályos, sőt tökéletes cikkek megírásának. De előbb meg kell etetnem a vadkacsámat...--Godson 2006. február 26., 00:09 (CET)

Kérés

Arra kérlek, hogy a Wikikönyvek egyik irányelvét nézd át. Ninncs rrajta lektor sablon, mert itt minden lektorálásra szorúl, - most alakítjuk (alakítom) ki. Általában a Wikipédiában is fellelhető anyagokat használtam fel, vagy új anyagokat már a WP-be is áthoztam, ezért ismerős lehet a szövege. A kérdéses lapot, itt találod meg. Kíváncsi vagyok a véleményedre, de arra is hogy javasolnád-e a lap esetleges rövídebb, tömörebb változatban való elkészítését.

Mivel egyedül szerkesztem a Wikikönyveket, nincs kontroll, ellenvélemény, vagy a változtatásra (bővítésre, törlésre), irányuló egyéb javaslat. - Üdv. » KeFe « * 2006. február 27., 11:23 (CET)

Ez a szerkesztő - szerkeszt

Tetszik ez a logo. Nincs ellenedre, ha én is kiteszem a userlapomra?--Linkoman 2006. február 27., 14:55 (CET)

Ez a szerkesztő - lődörög

Van, aki szerkeszt. Van, aki nem. És olyan is akad, aki tartózkodik. Itt is, ott is, amott is. Csakhogy tartózkodjon. Előre is, utólag is. Szkeptikus. Ilyen is kell. Nagy a wiki, de még nagyobb az ő... (hogy a manóba van az a petőfi???)--Godson 2006. február 27., 19:32 (CET) ...óvodája.

Sefner

Ha nem okoz túl nagy gondot, esetleg megnéznéd, nem írtam-e valami nagyon nagy butaságot eddig a cikkbe? Én csak egy ru-1 user vagyok, úgyhogy könnyen lehet, hogy valamit félreértettem. Elsősorban innen dolgoztam. – KovacsUr 2006. február 27., 21:57 (CET)

Abbahagytam

, sziasztok, azért fejezzétek be majd, amit elkezdtem, sok köszönet a támogatásotokért.Kata 2006. február 28., 15:00 (CET)

zsuzsa

Megírtam NEKED Zsuzsát (még ha csonk szinten is), mert engem zavart a link a neve mellett. Kaptam tőled egy ne csináld (link ki) levelet, miközben már ott kéklett Zsuzsa szócikke. Azóta csend. Szégyeld magad. Nikita 2006. február 28., 17:16 (CET)

orosz himnusz

szia! van kedved orosz himnuszt fordítani? vagy tudsz már létező fordításról, ami használható? – Alensha  2006. március 1., 15:12 (CET)

Kis gö? Data Destroyer 2006. március 3., 09:07 (CET)

Akkor kicsi. Milyen gö? Kis gö. :) Data Destroyer 2006. március 3., 09:17 (CET)

Ha van valami, amit nagyon utálok, az az, ha nem válaszolnak arra, amit kérdezek/említek, pláne akkor, ha Tgr maga mondta, hogy a vitalapján beszéljünk meg valamit. Én odaírtam, ő a fülét sem mozgatja, amihez joga van, de úriember ilyenkor legalább annyi megjegyzést fűz a dologhoz, hogy "bocs, most nem felelek", vagy "bocs, dolgom van", vagy mittomén. Én meg nem szívesen beszélek a falnak. Data Destroyer 2006. március 4., 16:13 (CET)

mari

-))) már csak az életrajzának kéne nekiveselkedni Istennő

Folklór-klasszikus :)

A folklór-klasszikus természetesen továbbra is leírható. Az AntiVandal arra jó, hogy kiemeli azokat a szavakat, amiket a vandálok és a kezdő szerkesztők gyakran használnak, így könnyen megtalálhatjuk ezeket a szerkesztéseket. Például valaki teszteli a wikit és pontosan a példaként megadott képet szúrja be egy cikkbe vagy valaki egyszerűen csak káromkodásokkal tűzdeli teli az egyik cikket. A kifejezéseket le lehet írni, de ha valaki éppen figyeli a változásokat, akkor látni fogja és leellenőrzheti, éppen miről van szó. -nagytibi üzen, ? 2006. március 8., 00:41 (CET)

Plágiumkereső

Szia.

Láttam a kérdésedet a Kocsmafalon. Mire vagy ezzel kapcsolatban kíváncsi? Egy emelettel fölöttem fejlesztik ezt az alkalmazást, tudok róla néhány dolgot, de ha konkrétan érdekel valami, akkor könnyen meg is tudom kérdezni. Szólj, ha segítsek, szívesen teszem. Péter 2006. március 10., 09:18 (CET)

Én már regisztráltam. Hasznos kis jószág lesz. :) NCurse üzenet 2006. március 10., 09:19 (CET)

Nem világos számomra, hogy pontosan hogy tudja a wiki ezt felhasználni. Persze egyéb szempontból nagyon hasznos, nagyon fontos fejlesztésnek találom.

Ti mire gondoltok, hogy ezt a WP hogy tudja használni? Péter 2006. március 10., 12:00 (CET)

Ha feltesztek valamit a rendszerbe, akkor először is másoknak azt fogja mondani, ha idéznek, hogy innen lopták a dolgot. Pedig a WP nyílt, szabadon lopható. Ez nem nagy baj, mert észreveszi a felhasználó is. Viszont csak olyasmivel tudod összehasonlítani a feltett anyagot, ami benne van a rendszerben, és ez főleg szakdolgozatokra, diplomamunkákra, disszertációkra van egyelőre kihegyezve. De ez nem ellenkampány, örülnék, ha tudnánk használni.

Más. Látom a user-oldaladon a statisztika linket. Sajnos az nem működik, mert a második paraméternek hunwiki van megadva, és hunwiki_p-t kell megadni. Ha átírod (én nem írok a userlapodra természetesen), akkor működni fog. Ez persze csak egy javaslat. Péter 2006. március 10., 13:06 (CET)

Vargyas-mizéria

Köszi, hogy törölted. Már épp azon voltam, hogy válaszoljak valami epéset ott is annak a... nőszemélynek ott is, de igazad van. Ciki ott. Majd elintézem magam másutt.--Mathae نقاش المستخدم 2006. március 13., 20:45 (CET)

"Utálom a gazemberséget." Én is.--Godson 2006. március 14., 08:50 (CET)

Nem melletted vagy ellened, hanem érted. Érted? És minden wikipédistáért. Az annyiszor a fejemhez idézett, de az idézők által legalább annyiszor sutbavágott "irányelvek"-et tanulmányozom. Azok rosszak, vagy mi? A műsort figyelve bennem az is-is érzete erősödik. Persze a szkepticizmusnak is vannak műfaji ágazatai... Most a "személyeskedés" fogalmával ismerkedem. Ha elég bátran és a saját szavait megfékezve használná a nép a sablonokat, pár nap alatt annyi intőt ki lehetne kölcsönösen vagy körbe-körbe osztogatni, hogy a wikipédia-közösség rögvest megalakíthatná a némalevente-műhelyt. "Zavarkeltés." Svejki légynyomok... Vakargathatod, kolléga, vakargathatod a tükörről, és becsüllek is a fáradhatatlanságodért (és metakommunikatív jelek híján is elfogadod talán, hogy most nem úgy vigyorgok), de pontosan azon töprengek, hogy vajon mekkora hányada fordítódik az erőknek a deklarált közös cél elérésére ("egy hiteles és használható ingyenes tudástár összeszervezése"), és mennyi az elvből tagadott, mégis ordítóan "nyilvánvaló" egyéni különérdekek csökönyös hajszolására. Amiket itt derék bürokratikus észjárással POV-ként szoktunk bennfenteskedni. Az a bizonyos i-betű, amiért olyan buzgón sütögetik az ellentábor elkapott tagjait minden korok bigottjai. A Wikipédia azért csudás hely, mert itt jelvény- és sablonerdő ide vagy oda: képtelenség tartós többségi négylábjó-alapú berendezkedést kialakítani. Itt kézzelfogható valóság: azt lehet alávetni, aki alávetődni akar. Ilyen-olyan-amolyan zászlók alatt menetelni. És ha már eléggé föltüzelte magát a galeri, belekötni a valamiért kipécézett járókelőkbe. Mint a farkasok: egy-kettő felhajt, néhány üldöz, néhány meg lesben áll. Csakhogy itt a nóvum, amire döbbenetesen vak a (magyar) wikipédista: itt szó szerint köddé lehet válni egy pillanat alatt. Ugyan mit tehet a felhevült POV-pusher kompánia? Bebújik a drótba, és kimászik itt az asztalomon? Szétszedi a letört gyíkfarokként ottragadt szócikkemet? Szedje: csinálok másikat. Arra már direkte les, hogy mikor vetheti már végre rá magát? Egy amerikai medveökológiai kísérletet döntött egy pákosztos macihölgy. Meg akarták mérni egy terület medvéit - testtömeg, cipőméret, mifene - és valami szörppel csalogatták be a brumikat egy hordószerű csapdába. Olyan harminc fogás táján félbehagyták az elsőként megszondázandó területen a csapdázást, mert a harminc esetből legalább hatszor ugyanazt a hájas medvemámit húzták elő a hordóból. Amíg a "vad" medvék messze elkerülték a kutatókat a kiszabadulásuk után, ez a gourmand rákapott a szörpre, és követte az egyre reményvesztettebb tudósgárdát... Ha érdekel, folytatom...--Godson 2006. március 14., 12:05 (CET)

Ha azt mondod: több hordó, mint medve, akkor itt most egy időre letehetjük a házon belüli lantot, és körülnézhetünk, (ki erre -ki arra...), hogy akad-é esetleg rajtunk kívül is, ki könnyelműen fogott a húrok pengetésihez... és hagyja, hogy lantjának csigájait kicsinyég tekergessük a még szebb zöngemények reményiben...

pluszegy posztgodsoni szignó, mert úgy való....--Godson 2006. március 14., 14:31 (CET)

Illóolaj

Szia! Mit gondolsz, nem lehetne egy új lapra átvinni az illóolajok listáját? Például "Illóolaj ABC" néven? - Üdv. » KeFe « * 2006. március 19., 08:35 (CET)

A fenti kérdésem kettős, így a névválasztásra is vonatkozik. Erre válaszoltál igen-el. Azon kívűl nincs aggódalomra okod, mert Illóolaj nevű cikk már van, innen link vezet az illóolaj ABC-re, tehát az érdeklődő megtalálhatja, ha valóban érdekli. Mindkét cikhez szeretnék külső hivatkozást is tenni. A főcikket pedig bővíteni. Ebben az értelemben egybe kell írni!

A téma eléggé nagy, ezért azon gondolgodtam, hogy nem-e kellene egy Műhelyt létrehozni? De nem igen van szerkesztő akit ez érdekelne. - Üdv. » KeFe « * 2006. március 19., 09:34 (CET)

Szia

cseh listával kapcsolatban: Tökéletesen igazad van. Egyelőre csak átemeltem a neveket a cseh Wikipédia vonatkozó oldalaiból - még fogalmam sincs, mit tudok kihozni belőle. Biztos sokat törölni kell majd, és egy sima névsor szerinti listába áttenni. Ahhoz viszont egyenként végignézni, ki mikor élt-halt......phuuh, Hogy Kafkaát miért pakolták oda be az expresszionistákhoz, nem tudom...A legszebb az, hogy ilyenkor cseh. Ja, de a német irodalomban is benne van!!! Kata 2006. március 26., 07:53 (CEST)

Szia,

köszi a választ- magam is mindig mutogatom a házát Prágában a látogatóknak. Nekem is cseh. Kivegyem a németből? Mert csak nyelv szerint osztottam be a listákat. Vagy hagyjuk mindkettőben, mert ki itt keresi, ki ott?

Kivettem, kicsit feljebb pakoltam - úgyis még van mit rendezni rajta. Most felteszem a többi nevet, meg listát - N. is lássa, még mennyi munka vár mindenkire.

Nem art a tortenelemmel is foglalkozni. --Mt7 2006. március 26., 13:14 (CEST)


Andras,

Ne haragudj, de mar Te is kezded? Eddig olyan megbizhato, korrekt voltal. Olvasd el, kerlek, amit irtam. Egy szoval sem emlitettem, hogy butak lennenek a szovjet tudosok. En azokrol a nulla csajokrol irtam, akik lecsaptak a magyar tudospalantakra, s felesegül vetettek magukat, hogy Magyarorszagra jöhessenek. Errol nyilvanvaloan Te is tudsz, mert Te is szenvedtel toluk az egyetemen velem együtt. Errol van szo, nem a szovjet tudomanyrol.

S ne haragudj, hogy elocitaltalak a törlesi lapon. Annakidejen jokat hallottam rolad a m. kir. teveben - en a Vallasi Müsoroknal voltam, s mellekesen bemutattak ket dokumentumfilmemet a gyori Zalka antifonalerol (ami a lopas utan kutatasi alapdokumentum lett), valamint Apor Vilmos siremlekerol, es egy kisfilmemet az uj Egyetemi Templom felszenteleserol.

Vannak közös pontok tehat a szakmai utunkban, s ezert tisztelettel adozom az elott, amit elertel, mivel ezt nemcsak kivülrol tudom megitelni.

Ezert kerlek, ne ess a többiek hibajaba (ami valoszinuleg nalam is elofordult mar), hogy ugy reagalsz valamire, hogy nem olvasod el pontosan az elozmenyeket. Köszönöm: Lea --Dr. Steller 2006. április 2., 21:18 (CEST)

Masodik üzenetet vettem, kösz - minden OK. Jo ejszakat - mivel nekem Kispockom van, aki hajnalban kiver az agybol. 8-) Lea --Dr. Steller 2006. április 2., 21:21 (CEST)

Képcsere

Köszönöm - Serinde üzenet 2006. április 4., 19:14 (CEST)


Kata 2006. április 9., 16:47 (CEST)== Brooklyn ==

Kezdem magam itt érezni, Majakovszkij áthidaló megoldása eltűűűűűűűűűűűnt! 10 kopejkás kérdés, kto gyelajettttttttttt... na, hagyjuk... Kata 2006. április 9., 09:16 (CEST)

verset ne rakjatok be a szócikkbe, jogsértő, mint tudjuk. Az menjen a wikiidézetekbe. A kép megtöri a szócikket. Nikita 2006. április 9., 09:18 (CEST)

Szia! Nye mozsno! Nem én vettem ki a képet. Megkérdeztem róla Texanert, mikor áttette a vitalapról a főlapra, hogy lehetséges-e. Válasza a vitalapon. Ezt kapjuk ki! úgy látszik, szegény "nem jelentős" - nem elég hogy kihúzták a tankönyvekből! Kata 2006. április 9., 09:36 (CEST) Nye mozhno - helytelen. Úgy mondják, hogy nyilzjá. (нельзя) :-) OsvátA. 2006. április 9., 16:38 (CEST)

Oks, de ma már nem szerkesztek többet, ja, és mi már csak poénból tanultunk oroszul-orosz órán készültünk a felvételire a saját tantárgyunkból - ennyi se maradt, már kááááááár. De mi lesz a Brooklynnal? Kata 2006. április 9., 16:45 (CEST)

Áh, már látom: 1930 + 70 év = 2000 - az meg már elmúúúúúúúúút.

A műfordítások szerzői jogi szempontból szerintem önálló műnek tekinthetőek. Az eredeti vers (az orosz) már nem védett, de a Hegedűs-féle fordítás attól még lehet az. (Bár engem az sem zavar, ha marad.) --Ali # 2006. április 9., 16:55 (CEST)


Ekezetek

A kislanyom megragta az egeremet, ezert nem tudok kattintgatni. --Dr. Steller 2006. április 9., 20:14 (CEST)

Huszonegyes

Jó látni az user szerkesztései lapon, az április szó után... :-)) És ennyit igenis kell fórumozni!--Godson 2006. április 21., 13:04 (CEST)

A Pallas mennyivel toleránsabb korban készült! Ma két disznó egy kézben az abszolút bukás... Te azért húzz csak rá, amikor nincs más: megládd, újra meg újra kapunk egy kis haladékot! Szerkessz jókat! Ránk fér...--Godson 2006. április 21., 13:59 (CEST)

Nagyon rég

láttalak!! Csak nem dolgoztál??? :))))) --Burumbátor 2006. április 25., 17:23 (CEST)

Film műhely

Elindítottam és felírtalak rá.  :Nikita 2005. december 29., 00:08 (CET)

Aláírás

A Wikikönnyvben, vagy a szakácskönyvben sem írjuk alá a műveinket, de a szakácskönyv kezdőlapjáról elérhető a "Szerzőink" címszó ahól lerakhatod a névjegyed és jelezheted, hogy milyen receptet hoztál: Itt nem bűn, ha tovább 1-2 soros ajánlás, megjegyzést is írsz, de ez nem kötelező, csak lehetőség.

A felh. nevedet tőröltem, az userlapodon meg töröld ki Te, ha akarod.

Javaslat

Ezt a javaslatot elküldöm Adapa részére is. Mivel úgy nézem, az összefoglaló irodalmakba mi hárman bocsátkozunk bele leginkább:

  • először: át lehetne tekinteni, mi az, ami az irodalmi szócikkekből készen áll - a teljes adatbázisban
  • másodszor: lehetne készíteni egy irodalmi portált, ha még olyanunk nincs
  • harmadszor: neki lehetne esni az íróknak, szerintem időrendben lenne a legcélszerűbb (magyar és világ- párhuzamosan)
  • negyedszer: az írókkal párhuzamosan nem szabadna elfeledni olyan apróságokat mint stilisztika, retorika, műfajok, korszakok
  • ötödször: nem tudom: variálni esetleg a korstílusok ill. stílusirányzatok irodalmi részeivel.

Hmmm???????? Ti mit szóltok????????Kata 2006. február 23., 08:38 (CET)

Trágár usernevek

Mikor ránéztem a wikire, csak ezt a sok új felhasználót láttam és hogy közülük nem lett mind blokkolva. Mostmár látom, hogy Nyenyec blokkolta az IP címeket is, így valószínűleg felesleges volt blokkolni a felhasználókat, mert holnapra már elfelejti a jelszót. Természetesen nem én idézem őket, a rendszer automatikusan kiírja a nevüket. -nagytibi üzen, ? 2006. május 11., 21:57 (CEST)

"Nevem is szóba került"

Azt hiszem, ez egy félreértés. Már amennyiben nem te vagy OA, amit az önjellemzés és stílus alapján, kétlek (ti. azt, hogy te lennél, azt kétlem). Gubb     2006. május 13., 11:55 (CEST)

Johannesburg

tökjó, hogy jártál Johannesburgban, vannak még onnan képeid? ezt a Mandela-szobrot a commonsba is át lehetne rakni, biztos örülnének :) (Aláírt hozzászólás, szerzője Alensha (szójjál be • kontárkodásai) 2006. május 14., 20:01 (CEST)

Nelson bácsi fenn van a Commonsban. Szólj, ha lesz még érdekes képed, átpakolom azokat is. (Aláírt hozzászólás, szerzője Alensha (szójjál be • kontárkodásai) 2006. május 15., 01:11 (CEST)

Szia! Felraktam Pretoriust is. Igen, akkor innen törölni kell, a múltkor elfelejtettem :) A cikkekben nem kell cserélni a hivatkozást, mert ugyanezen a néven töltöttem fel, nem volt még a commonsban ilyen nevű file. :) üdv, (Aláírt hozzászólás, szerzője Alensha (szójjál be • kontárkodásai) 2006. május 16., 14:36 (CEST)

Lessing

Utólagos engedelmeddel a Lessinget lefordítottam egy hivatkozásként megadott német életrajzi tanulmányból. Sok összefüggésre rávilágít. Szerintem jó, de azért belenézhetnél. Köszi: Kata

Rendben, gondolom a Dosztojevszkij meg az oroszok! Rajta is túl vagyok - még nem száz százalékos, a Bahtyint nem bírtam megnyitni a neten. Egyszerűen nem töltötte be a gépem. Ez még csak az életrajz - nagyon sötét hangulat kell hozzá, hogy neki bírjak állni. De elsőnek dobta ki a Google, ezért nagy szégyen volt.

És több öngyilkost sem vagyok hajlandó megírni, még az ember életkedvét is elveszik. További jó munkát, Kata 2006. május 15., 20:47 (CEST)

Inakt

Nem vagyok, mármint adminként. Kicsit idétlen a megfogalmazás, azonban tény, hogy hónapok óta pihentetem ezt a szerepet. A legtisztább az lenne, ha a metán kérném admin státuszom megszüntetését, de a többiek javaslatára ettől egyelőre eltekintettem. Viszont nem használom se a jogaimat se a levlistát, tehát egyszerű szerkesztőként vagyok itt, ha itt vagyok. - Serinde üzenet 2006. május 16., 08:51 (CEST)

Ben Gurion és a Feldenkrais

Idézet a cikkből (kiemelés tőlem):

Még Indiában is! Ben Gurion azt szerette volna, ha a Feldenkrais módszert minden izraeli középiskolában bevezetik. Ez ugyan nem vált valóra [...] Egy 76 éves államfő Izrael állam alapítója és az ország első miniszterelnöke, Ben Gurion is Feldenkrais egyik tanítványa volt. Állítólag kormányülést is félbeszakított, amikor Feldenkrais jött hozzá. Segített súlyos derékfájásán és légzési panaszait is megszüntette, sőt, állítólag még fejen állni is megtanította a 76 éves államférfit.

Gubb     2006. május 16., 09:00 (CEST)

Ez azért érdekes, mert nem valószínű, hogy ha valaki nekiugrik Ben Gurion életrajzának, akkor szerepelnek ilyesmik a forrásokban. Ezért érdekes a Wikipédia, ilyesmiket ism eg lehet tudni :-)). Gubb     2006. május 16., 12:36 (CEST)

Unciklopédia

sikerült már regisztrálni? ugyanúgy kell, mintha teljesen új szerkesztő lennél, de az eddig is használt neveden, és egyből visszakapod az egész szerkesztési történetedet. Alensha (írjá má • műveim) 2006. május 27., 01:37 (CEST)

Lombroso

Kedves - avagy tisztelt - OsvátA! Számomra mindenki kedves, és ritka kivétellel, tisztelt is, még akkor is, ha párhuzamba állít Frederico Garcia Purgo hatvan éve elhunyt nácivezetővel, mint Linkoman. Még a neolioberálisok is kedvesek (függetlenül attól, hogy szeretném-e őket ott látni a parlamentben, de ennek eldöntéséhez mint szuverén és szavazóképes polgárnak, az alkotmány alapján csak jogom van), és igen, Lombroso is kedves. Nem tudom, észrevetted-e, hogy IGét is így szólítom, és komolyan is gondolom. Valóban szeretném, hogy ne ávósozzon le, de azt el kell ismerned, hogy ti kezdtetek - ismét - nácizni, még ha nem is személy szerint te (csak tudod, egy újoncnak nem feltétlenül az jön le, ami egy tapasztalt szereksztőnek). Hadd hangsúlyozzam ismét, hogy ez rendkívül durva sértés, a jobboldalon a legnagyobb, éppen olyan, mint amikor valakit lebüdösromulánoznak a rasszista jobboldali andoriánok. Gubb     2006. május 27., 22:22 (CEST)

Sajnálom, de nem egyezhetem bele abba, hogy a wikipédia egyes szerkesztői önkényesen döntsék el, akér forrásokra hivatkozva is, hogy mi szélsőjobboldali és mi nem.

Én nem mondom, hogy a kurucinfo nemszélsőjobboldali, és azt sem, hogy szélsőjobboldali. Igazából azért sem mondhatom, mert fogalmam sincs, a "szélsőjobboldaliság" gumifogalma a ti gondolkodásotokban miképpen ölt objektív formát. Talán ha megindokolnátok, miért tartjátok szélsőjoboldalinak. MI a "szélsőjobboldali" mint olyan szerintetek?

Ezt tisztázzuk. Én azt mondom, hogy komoly bizonyítékot igényel a Syp által a cikkbe írt mondat. Ilyet nem látok.

Miért nem egyeztehem vele abba, hogy objektív döntés helyett a szerkesztőcsoportok valószínűleg politikailag motivált önkénye (ezzel nem mondtam sokat, mert a világon minden politikailag motivált ...) határozza meg a cikkek tartalmát?

Egyszerű. mert ha egy baloldali szemétlap megírja bárkiről, hogy szélsőjobboldali, akkor azontúl az lesz a wikipédia véleménye is. Így a Wikiéédia elvesztve semlegességét, pártlexikonná válik. Ezt nem hagyhatom, és az alapítóknak semmiképp sem ez volt a szándéka.

Írjuk az Orbán Viktor cikkbe, hogy xenofób, fasiszta gyilkos, rohadt kisebbségi pribék, csak mert a magyar rohadtnarancs vagy a mocskosszájú TótaW megírta (bocs a hangnemért)? NEM! Egy ilyen projektben nem vehetek részt. A Wikipédia SEMLEGES tájékoztató és szintetizáló forrás és nem NEOLIBERÁLIS IRÁNYLEXIKON! Ha olyan jeleket látok, hogy azzá válik, akkor távozom innen. Gubb     2006. május 27., 22:57 (CEST)

Kiváncsi vagyok a véleményemre. OsvátA.

Korrekt kérdés

Hogy őszinte legyek, nálam az ilyen anon egyszerűen bolondnak minősül és kap egy napot. Holnap lehet visszajön és ha megint rákezd, majd kap infinite-t. Én a spameket szoktam, meg a durva antiszemitákat végleg blokkolni. Nem akarok minden IP-címet blokkolni, látod mennyi baj van az autoblokkokból. :) NCurse üzenet 2006. május 30., 22:04 (CEST)

Cséplés

Hogyne, borzasztó egyszerű. Van egy sipítozó szerkesztő, és van egy másik, akinek ez nem tetszik. Erről szól. Hoakaa 2006. június 3., 23:43 (CEST)

Sorry. Úgy éreztem, kérdeztél valamit tőlem. Még egyszer bocs. Hoakaa 2006. június 3., 23:51 (CEST)

Re: Törlendő zagyvaság

Köszi. Ez is egy igazi gyöngyszeme a zagyvaságoknak :) Alensha (írjá má • műveim) 2006. június 4., 01:18 (CEST)

Re: meleglista

Kedves OsvátA,

Én értem az álláspontodat a meleglista kérdésében, és afelől sincsen kétségem, hogy jót akarsz, de nem tudok veled egyetérteni, mivel azzal, hogy az ilyen listákat kizárnád a Wikipédiából, egyszersmind gettósítod az illető kisebbségeket is. A gettó ugyanis az, ahova nem lehet bemenni, és ahonnan nem lehet kijönni. A meleg vagy bármely más nem többségi világhoz tartozó ismert emberek listája azért jó, mert utakat, csatornákat nyit a többségi és a kisebbségi világ között, s ezáltal megszűnik a kisebbség gettó jellege és a két világ közti áthatolhatatlan szakadék.

A többségi világ azt tudja X-ről, hogy pl. író volt, ezért ő a gettón kívül marad (vagy más szóval: a külső gettóban marad), holott ha azt is tudná, hogy X meleg/zsidó/akárki is volt, az máris azt jelentené, hogy az illető benn is volt, tehát az illető az emberek fejében máris nem állhat se kizárólag kint, se kizárólag bent, hanem ahol ő áll, az csakis a két világ közös pontja lehet – s ezzel egy kis darab leomlik a kerítésből. Mennél több ismert alakról lesz tudható, hogy nem csak a "külső gettóba" tartozik, annál több út, kapcsolódási pont jön létre a két világ között, és annál több omlik le ebből a kerítésből.

A hírességek tevékenységük okán vannak bent a "mi"-ben, és néhányan közülük más identitásuk okán vannak bent az "ők"-ben is. Ha kiderül róluk, hogy nemcsak a "mi"-be, hanem az "ők"-be is tartoznak, világossá válhat az is, hogy nincs "mi itt" és nincs "ők amott", hanem mind egyetlen közös világban élünk, amelyben ilyenek is, olyanok is előfordulnak.

A vandálokat, rasszistákat szerintem nem az fegyverzi le, ha nem találkozhatnak senkivel, aki a gettón belül él vagy oda is tartozik, hanem ha arra eszmélnek, hogy köztük járnak, velük élnek azok, akiket nem állhatnak: a könyveikben, a hanglemezeiken, a kazettáikon, a tévéjükben, a rádiójukban, a munkahelyükön, a villamoson, a metrón stb. Mennél zártabb a gettó, annál könnyebb küzdeni ellene, és mennél inkább szertefoszlik, annál kevésbé lehetséges felszámolni a tagjait.

Te idősebb vagy nálam, jobban emlékezhetsz Kelet-Berlinre és Nyugat-Berlinre, hogy korábbi példákat ne említsek az elkülönítésre... Ha a fal építésekor lett volna elegendő ember, aki megáll az építendő fal helyén, és azt mondja: "Itt én állok, nem a fal", akkor talán a fal sem épült volna meg. E listák azokat az embereket gyűjtik egybe, akik azt mondják életükkel: "Itt én állok, nem a fal!" Vagy ha nem mondják, akkor is ott állnak, ahol a fal állna. Ők a zálogai a két világ átjárhatóságának és annak, hogy az ember ember legyen, ne pedig heteró vagy homó, zsidó vagy nem zsidó, fehér vagy fekete. Adam78 2006. június 30., 03:01 (CEST)


Spájz

Az elmult 2 honapban szerkesztetem nehany dolgot anonim. Ami visszajott a Wikipediarol ,hogy alapjaban veve joszandeku kezdemenyezes, de egyes emberek itt semmi toleranciaval nem rendeleznek=)))))))))))))
Itt van peldaul mindajart a Szviderszkij.
Akkor most az Arzenál Kijevben játszik, vagy a Fradiban? OsvátA. 2006. augusztus 17., 14:19 (CEST)
Hát ez a kanárisárga marad a háttér végleges színe!? OsvátA. 2006. augusztus 17., 15:38 (CEST)
A lap eredeti címe "http://hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Vjacseszlav_Szviderszkij" =)))))))))))))))
Osvat megkerdojelezi a szerkeszto (en) komolysagat es joszandekat elso humoroskodo kijelentesevel. (Ilyen taplokkal volt tele az egesz egyetem is.)
Itt van aztán Linkoman ez a paraszt uldozte el Varga Rékát a honlapkrol. Miint most nem tudom bevagni ezt a helyet.
Burumbator

_____

Meg a moderator is reszlehajlo=))))))))))nekem kimoderalja persze a OSVATnak nem=)))))))))))))tuti reszlehajlas=)))))))))))--Hinta-palinta 2006. szeptember 7., 13:27 (CEST)

-----------------------------------------------------

Az előttem szólótól azért elhatárolódom...

Mi lehettett Márkus László fotelszaggató jelenetének címe? És vajon föllelhető-e valahol szolid polgári áron a felvétel? (hatezret ne mondj!:)--Godson fóruma 2006. augusztus 23., 20:40 (CEST)

Mi kerül ezen a fotelon hatezer forintba? :) Kitúr belőle egy szemüveget is, aztán nekiáll a felesége kombinéját szétszedni :) Data Destroyer 2006. augusztus 23., 20:41 (CEST)

De mi a jó Isten kerülhetett ezen a fotelon 6000 forintba? MI? Hát megőrülök!!!...--Burumbátor társalgó 2006. augusztus 23., 21:00 (CEST)

Mikre nem emlékszünk, tiszta vénségek vagyunk :) Data Destroyer 2006. augusztus 23., 21:05 (CEST)

Azok biza: a pontos címét kérdeztem:)--Godson fóruma 2006. augusztus 23., 21:07 (CEST)

Azt a jelenetet én is ismerem. Most én is öreg vagyok? ;) Nyenyec is öregnek érzi magát, mind a 29 darab évével; hát mi ez itt kérem, öregek otthona? :) Ja, és a pontos címre nem emlékszem. Már öreg vagyok és szenilis… – Glanthor  2006. augusztus 23., 21:30 (CEST)

Nehogy még jobban nekibúsulj: te egy jól sikerült reprint vagy, azért érzed magad hasonlónak! De ez csak látszat: te fényes és ropogós vagy, mi meg fakó gyűröttek. Néha nosztalgiából azért villanunk egyet-egyet...:)--Godson fóruma 2006. augusztus 23., 21:39 (CEST)

Hír. Idevágó: [1] OsvátA. 2006. augusztus 23., 22:22 (CEST)

Rágyújtsak a kettősmércére? A reklámot meg önreklámot irtogassuk, irtogassuk, itt meg a foci meg a köhögés egyformán fett. De -jól van így!--Godson fóruma 2006. augusztus 23., 23:22 (CEST)
Széles az érdeklődési köröm, a sporttárgyúak mellett az orvosiak is elférnek!:) És legyél szíves, tarts a kezed ügyében rendesen fogó íróeszközt, ha a sors úgy hozná, hogy alá kéne írnod valamit. Akad a famíliában határozottan vizuális beállítottságú személy (User:Mosómedve), meg akadnak jeles napok, amikor elvárja, hogy hozzávágjunk valami kifejezetten neki szólót :)--Godson fóruma 2006. augusztus 24., 11:10 (CEST)
(éjjel háromra keveredtem haza, akkor fejezte be az Arizonai álmodozókat. Kusturica is (meg persze a Johnny Depp is:) érdekli, hát gondolta, megnézi egybe...)--Godson fóruma 2006. augusztus 24., 11:16 (CEST)
Kedves OsvátA, ilyet még nem írtak rólam a "hátam mögött". elnézést, hogy a Te lapodon tetteék.--Linkoman 2006. augusztus 24., 11:17 (CEST)

Egyetértek

a minekkel is. De a lehetőség objektív fogalom számomra, a hasznosság pedig erősen szubjektív. Nem búvárkodtam, nem tudok konkrét példát hozni, de pl. Az Egyesült Államok legalább tízféle listában fel van dolgozva, köztük pl. az államok területeinek nagysága szerint sorba rendezve. Itt is él: minek? Vagy a Magyarországon a kommunizmus ideje alatt forgalmazott autómárkák listája. Minek? De kell-e tiltani, törölni? Nem hiszem... De meggyőzhető vagyok, csak egyelőre ez a meggyőződésem. Üdvözlettel, --Burumbátor 2006. június 28., 08:33 (CEST)

Mászkáló lap

Még most is mászkál össze-vissza? Azt elismerem, hogy a Voznyeszenszkij-t át akartam alakítani átirányításból egyértelműsítővé (nekem a költő fontosabb, mint a politikus :)) és elszúrtam. Utána visszacsináltam az elszúrt lapot és az egyértelműsítőt is, tehát most nem kellene gond legyen vele. --Hkoala 2006. június 30., 15:35 (CEST)

Old Bill

a vitalapjára írt üzeneteinkre nem reagált, viszont utóbb (ma) egy mozdulattal törölte őket. - ami nem szép dolog, de lehet, hogy könnyebben szótértettetek volna, ha mindig megírod neki, hogy konkrétan mit csinált szerinted rosszul. Te átnevezted a cikket Alekszej Nyikolajevics Voznyeszenszkij-re, Old bill továbbnevezte Nyikolaj Alekszejevics Voznyeszenszkij-re. Nem ismerem az orosz elnevezési szokásokat, de más forrásokban is az utóbbi áll. Te meg leszúrtad érte, anélkül, hogy bármi konkrétumot mondtál volna, hogy mit csinált rosszul. Ami nem teszi helyénvalóvá a vitalap törlését, de talán magyarázza némileg, főleg egy tegnap jött szerkesztőnél. Ne harapd meg az újoncot meg ilyesmi. --Tgr 2006. június 30., 16:39 (CEST)

gallery

Igazad van, alkalmazni fogom. Köszi. Csak azt nem tudom még, hogy mik legyenek a képaláírások, mert eléggé magukért beszélnek, nem sok mindent tudnék hozzáfűzni. Péter 2006. július 3., 14:57 (CEST)

Ezt a gallery tag-et hogy lehet paraméterezeni? Mert se a szövegeket nem igazítja középre, se a képméretet nem tudom állítani. Van valahol valami referencia? Péter 2006. július 3., 15:02 (CEST)

Gulag

Kedves OsvátA! A 700 000 magyar elhurcoltnak és 400 000 áldozatnak mi a forrása? Én ezt a hatalmas számot sohasem hallottam, a Gulag szócikk alján forrásként megadott hivatkozás pedig nem működik. Üdv, --Adapa 2006. július 7., 00:07 (CEST)

Bocs, User:Strapontin volt, most tőle is megkérdeztem. Üdv, --Adapa 2006. július 7., 09:14 (CEST)

Goooool (Nike)

Köszönöm. Tőled is nagyon kedves. (Főleg a burkolt Nike-reklám ragadott meg az animált gif-ben. Ki is tettem a userlapomra.) Péter 2006. július 4., 21:08 (CEST)

Azonnali

Valóban nem vitalap. De azért idézném: "Segítség! Mi legyen?--Burumbátor 2006. július 7., 08:40 " - 84.0.231.120 2006. július 7., 09:25 (CEST)

Olegovics

Megkezdjem a keleti szláv nevek átmozgatását a familija, ímja ótcsesztvo formára? --Burumbátor 2006. július 14., 17:51 (CEST)

Az átirányításokat megkezdem... Kösz, :) --Burumbátor 2006. július 14., 18:15 (CEST)

Licsi

Ja, kérem, aki nyelvzseni.... :) --Burumbátor 2006. július 14., 19:43 (CEST)

Sándorffy

Kösz a finomítást! Ami még inkább rejtélyes számomra, az a következő: beírtam a Wiki keresőjébe a Szergej Alekszandrovics Jeszenyint, és kijött egy találat Szergej Alkszandrovics Jeszenyinre. (Result 1-1). De csak egyszer. Alekszandrovics keresésre most is előjön ugyanez (kék linkként!), de ha rákoppintok, hogy Lássuk hát!, akkor meg tagadja, hogy lenne ilyen cikk. Mimanó ilyenkor?--Godson 2006. július 17., 14:29 (CEST)

Naná, hogy van Jeszenyin, hiszen alig pár perce csináltam meg a redirektet a pucér vezetéknévre! És aközben botlottam valahogy a letagadott Alekszandrovicsra. (Lehet, hogy valaha valaki melléütött címalkotás közben, de nem tudta rendesen eltakarítani a szemetet, csak valahogy besöpörte a szőnyeg alá?)--Godson 2006. július 17., 14:38 (CEST)

Wichmann

Kedves OsvátA, nyilvánvalóan tévedtem. Mentségemre szóljon, hogy én olyan életrajzi cikkről álmodom, amelyekben csak azt és olyan körítéssel idézünk valakitől, ami tényleg fontos és érthető. Ezért nem ragaszkodom ahhoz, hogy a híres színésznőtől idézzük, pl. hogy "Lujzikám, hozza már be az uborkasalátát"- holott ez tényleg fontos mondat, legalábbis az adott étkezés végéig.
Tehát akkor nem vandál, csak kéretik tisztlettel némileg plauzibilisebb kontextusban előadni.Üdv--Linkoman 2006. július 18., 21:47 (CEST)
Meggyőztél, a Wichamnnon nem Tamáskodom tovább.--Linkoman 2006. július 19., 08:05 (CEST)

Gruffacsór

Gruffacsór=Gubbubu? Akkor a Madarak a magyar Wikipedia jövője. Szerintem jobb a békesség, azért kéne néha a csőrére koppintani. Ha kényelmesebb elfordulni, akkor is. Tükör (hibáztasd) 2006. július 21., 12:43 (CEST)

Grieg

Bíztattál Griegre, azzal nem vagyok kész.:-( Majd folytatom, de közben elkészítettem Csajkovszkijt, Sibeliust és Elgart is. Meg...., még van egy-két álmom. :-) Wagnert nagyon szeretem, de nem akartam volna hozzányúlni, „félek” tőle. :-P Szelcsillag 2006. július 26., 22:35 (CEST)

Azonos

Te tulajdonképpen kivel vagy azonos, illetve nem azonos? --83.135.159.118 2006. augusztus 4., 23:53 (CEST)

Rahmanyinov

Szia

1.) Tudsz segíteni? Ezzel mit lehetne csinálni, hogy valamennyire értelmes legyen? Eddig jutottam, de ...

2.) Valaki folytatja a Rahmanyinovot? Ugyanis ez van odaírva: -- holnap folyt. köv. --> de ez már nem tegnap volt. :-P Szelcsillag 2006. augusztus 6., 18:21 (CEST)

Az orosz címek, főleg magyarul! Da! :-) Mit jelentenek a dalok címei? Ha van a verseknek magyar fordítása, akkor azoknak mi az orosz/magyar címe? Szelcsillag 2006. augusztus 6., 18:39 (CEST)

Csodálatos, fantasztikus, nagyon köszönöm!!!! :-))) További jó szerkesztésst! Szelcsillag 2006. augusztus 6., 19:41 (CEST)

A fenyegetésekről

Írt a vitalapomra is, be is mutatkozott szépen. --Vince már megint mit tettem? :-) 2006. augusztus 7., 17:51 (CEST)

Haszonkodjunk

Piszkálgatom Réka szövegeit, és egyre jobban belecsavarodok a művek címének írásmódjába. Ha folyószövegben emlegeti - pl."Az emberi túlságosanin emberiben a férfi és a nő viszonyát" - akkor ott kurziváljunk, vagy mit míveljünk, hogy látsszék, hogy ő egy cím?! Van erre megállapodott wikis gyakorlatunk?--Godson 2006. augusztus 9., 11:35 (CEST)

Olimpiai tragédia

Lehet formazni , de tul korai... meg nincs kesz....

Ruwiki

Szükségem volt egy zajcsíkra (Alenshának szántam), és látom ám, hogy nagy az öröm a volt szomszédoknál, mert elérték a héten a százezer cikket. Nem akarnál valami gratulafélét föltenni nekik? Én már olvasni se nagyon bírok ezen a nyelven...--Godson 2006. augusztus 17., 22:01 (CEST)

Ja: a zajcsík az nem egy tönkrement hangcsík...:)--Godson 2006. augusztus 17., 22:02 (CEST)

Kösz a nyuszkót! Nekem sincs billentyűm, ám Burumbátor kolléga épp ma hencegett, hogy neki otthon orosszal turbózott angolja van. Nincs más hátra, neki kell benyújtanunk a jegyzéket a követeléseinkkel:)  Fölszólítod?  (én meg takarékosan majd - aláírom...    az écát végül is én adtam be a buliba, nem?:))--Godson 2006. augusztus 17., 22:33 (CEST)
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D1%83%2C_%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%21
És a kezdőlapról a második lépéssel!--Godson 2006. augusztus 17., 22:38 (CEST)

Jojózzunk! Yeaaah...

Nem lehet, hogy két fegyverszakértő kereszttüzében téblábolunk a nyelvi búbánatainkkal???--Godson fóruma 2006. augusztus 22., 11:50 (CEST)

És az árok fenekén lapulva gyorsan megírjuk a majrékalap szócikket...--Godson fóruma 2006. augusztus 22., 11:56 (CEST)

Molotova teherautó?

Szia!

Nem tudsz arról valamit, hogy a szovjet teherautónak Molotova vagy Molotov volt a neve. Én asszem a ZIM lehetett az. (Zavodna Imjeni Molotova?) [2]

Köszi, nyenyec  2006. augusztus 24., 21:20 (CEST)

Megvan a megoldás. A GAZ gyár neve után 1935-től 56-ig odaírták, hogy Imeni Molotova. És ezért lehetett a modelleknek olyan neve, mint pl en:GAZ-12 ZIM -- nyenyec  2006. augusztus 24., 21:56 (CEST)

Rád bízhatom?

Távollétemben rád szeretném testálni következő lapok felügyeletét: Petőfi Sándor, József Attila, Balassi Bálint, Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, Mihail Jurjevics Lermontov, Gotthold Ephraim Lessing, Filippo Tomasso Marinetti, Katalán irodalom és User:Kata/Petőfi Sándor költészete, nehogy kár essék benne. Péntektől - októberig, Köszi: Kata 2006. május 30., 09:34 (CEST)

További üdvözletem, reggel mentem. Segítséget kösz. Kata


Orosz nevek

Azt gondolom, hogy az ímja, ótcsesztvo, familija névmegjelenítés jó lenne, minden más mehetne redirektbe. A kategóriákban szintén vigyázni kellene a név megjelenítésére. --Burumbátor 2006. június 25., 20:38 (CEST)

Szerintem a magyaron jobb lenne az imja, otcsesztvo, familija, a korábban írtakkal ellentétben. A fok megközelíti a 42-t, de még elviselhető... Lényeg, hogy a sör legyen hideg... --Burumbátor 2006. június 25., 21:04 (CEST)

Mais hommage... Körülnéztem... Támogatnám a familija, imja otcsesztvo formát. Írjuk bele a Wikipédia:Elnevezési szokásokba is. Még szerezzük meg User:Texaner, User:Adam78 és még egy admin egyetértését. Mea maximissima culpa. Ui: a vodka nekem nem jó.. только Горилка с перцом :) --Burumbátor 2006. június 26., 15:32 (CEST)

Remélem

...te :) Data Destroyer 2006. június 26., 19:05 (CEST)

Ki a nagyobb a brancsból

Ahmadulina-vers hirtelen nem jut eszembe, Voznyeszenszkij igen:

"Bennem hét én
tolong egymás hegyén-
hátán.
Acsarkodnak,
mint hét vadállat.
A legkékebbik furulyázgat.
Azt gondolom, mikor tavaszodik,
hogy én vagyok a nyolcadik.
"

Sajnos, a fordító neve nem jut eszembe. --Hkoala 2006. június 30., 15:35 (CEST)

hogy meglegyen

Спас на крови


Unciklopédia

te jó ég :-O köszi, hogy rendbehoztad, így most jó szerintem. – Alensha  üzi 2006. július 26., 23:17 (CEST)

Így megy ez

Most láttam a Vonnegut vitalapon, hogy több mint egy éve felmerült a kérdés, hogy anglul hogy is van ez. Így: So it goes. (Remélem most nem hat meg senki.) Péter 2006. július 31., 23:13 (CEST)

Lássuk csak

Sziklamászás az Indian Creeken, a Canyonlands Nemzeti Park területén, Moab közelében (Utah, Amerikai Egyesült Államok)

Sziklamászás az Indian Creeken, a Canyonlands Nemzeti Park területén, Moab közelében (Utah, Amerikai Egyesült Államok)

Permi Szent István

Angolból fordítottam - ránéznél az orosz nevek helyesírására? Előre is köszönöm! --Hkoala 2006. augusztus 12., 21:40 (CEST)

Hommage alá Godson

"Bölcs Laboda ugyan százszor fölemelé

Ökleit az égre, vagy a padlás felé,

Százszor is kiálta: „csitt no! egyet mondok!”

Százszor föl se vették őtet a bolondok."

A tudományos áltudomány-tudákolás zsivajában tett erőfeszítéseidért hálával.--Godson 2006. augusztus 13., 17:40 (CEST)

Vitalapon se lehet csak úgy fickándozni?:((

Mer ha nem - hát akkor nem. Akkor eliskolásítom: a fent idézett versrészlet Arany János: A nagyidai cigányok cím alatt megtekinthető (víg?)eposzának első énekjéből lett idecsinálva.--Godson 2006. augusztus 13., 17:52 (CEST)

Akkor jöjjenek a villámkérdések: priori incantatem???--Godson 2006. augusztus 13., 17:54 (CEST)

<belebeszél>Hmm. Ilyenkor műveletlennek érzem magam. A fősulin volt nálunk egy öreg fizikatanár, ki ha nem tudta a diák a vizsgán, mit kell, elkezdett egy verset: ha tudta folytatni a szenvedő alany, átment. Mondhatni szégyellem, de én megbuktam volna, ha odajutok. De nem jutottam, engem nem tanított, és talán állíthatom: nem lett volna szükségem a humán(us?) mentőövre.</belebeszél> – Glanthor  2006. augusztus 13., 22:57 (CEST)


Wikipédia:Világörökség műhely orosz elnevezései

Ha van időd és kedved, kérlek nézz rá az orosz világörökségi helyszínekre - van egy nagyon gyanús átírás ("Kishi Pogost"), de a többinek sem árt a meózás. És ha még több időd lenne, akár írhatnál is néhány cikket (vagy ez már túl nagy szemtelenség)? --Hkoala 2006. augusztus 20., 19:25 (CEST)

A francia wikiben ezt találtam: "...Le district (pogost) de Kiji..." - ezek szerint valami közigazgatási egység lehet, csak nem tudom, hogy járás, tartomány, megye vagy esetleg rajon :) ? --Hkoala 2006. augusztus 20., 20:08 (CEST)
Köszönöm, ezek szerint a francia téves; közben már javítottam is. Sajnos, én nem tudok oroszul. --Hkoala 2006. augusztus 20., 20:18 (CEST)

Oroszokat a spájzba??? :) --Hkoala 2006. augusztus 20., 20:45 (CEST)


Kondor

Vagy 15 évvel ezelőtt (talán több) beleszerettem egy Kondor-rajzba. Akkoriban úgy 3000 forintba került és hagytam magam családilag lebeszélni róla. Azóta is sajnálom :( - Serinde üzenet 2006. augusztus 25., 10:22 (CEST)

Ööö... inkább írjuk meg rendesen :) Majd otthon kotrok könyveket, hogy ne csak webes források legyenek. A képeket sajnos nem tudunk beletenni, de a külő hivatkozásoknál talának majd eleget az érdeklődők. - Serinde üzenet 2006. augusztus 25., 10:28 (CEST)

Ave!

Üdv neked is! Az arénába beválogatottak közül talán én (meg persze Tgr:) kaptuk a legkevesebb túltennivalót a batyunkba, úgyhogy ildomosnak látom a többi HVG-sztár nevében is megköszönni a jótanácsot. Amit oda nem mertem kitenni: ez a zugsekszpapír nemcsak a figuráit ismeri kívül-belül, de újságírni is megtanult valahol. És ha egy üzlet beindul...--Godson fóruma 2006. augusztus 25., 16:29 (CEST)

Én azt hittem, hogy a HVG egy komoly újság. Legalábbis a papír verzióját szeretem… – Glanthor  2006. augusztus 25., 16:36 (CEST)

Re: aktuálpolitkka

De hisz pontosan arról szólna majhd a szavazás, hogy a Wikipédiába Ne kerüljenek be (legalábbis ne azonnal) sajtóhírek. A kidolgozás még folyamatban van. "Nekem (nálam) egy lexikon, egy enciklopédia (online, vagy nyomtatott) nem napisajtó (akár online, akár nyomtatott)." - pontosan ennek a szellemnek a megvalósítására kísérlet ez a szavazás. Ennek tükrében nem értem, hogy nem akarsz állást foglalni, bár természetesen úgy teszel, ahogy jólesik. Gubb     2006. augusztus 26., 14:51 (CEST)

casting

Köszönöm szépen a felvilágosítást. Igaziból lemaradtál az elejéről (nem is tudom, SyP miért a vitalapomra írta). Azt, hogy mit is jelent maga a casting, tudtam. A kérdés az volt, hogy a francia 'régisseur' mit is jelenthet az adott szövegkörnyezetben, azaz milyen szerepet játszott Louis de Funès az egyik filmjében. Miután nem volt kéznél kétnyelvű szótár, egynyelvűben kerestem, ahol sokminden más mellett ezt az angol kifejezést is megadták. Igaziból nem is biztos, hogy valami filmmel kapcsolatos itt - még utána nézek. --Netti 2006. augusztus 28., 14:08 (CEST)

Okudzsva

Nem is tudod elképzelni, milyen jót tettél velem... --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 29., 20:15 (CEST)

Már csak Misa Sufutyinszkij hiányzik...--Burumbátor társalgó 2006. augusztus 29., 20:54 (CEST)

Gauss

Már kiemelt napok óta... :)) NCurse üzenet 2006. augusztus 29., 22:46 (CEST)

Az ember már csak ilyen. És ki az a Misa Sufutyinszkij? OsvátA. 2006. augusztus 29., 22:54 (CEST)

Ki az? :) NCurse üzenet 2006. augusztus 29., 23:01 (CEST)
Hát ez az! Burum az illetékes. OsvátA. 2006. augusztus 29., 23:06 (CEST)

Itt a Misa: http://www.shufutinsky.net/ OsvátA.

Grazie

Monsignore! Tetszik, hogy ennyire figyelünk... :))) --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 31., 16:53 (CEST)

Van bármi olyan, amit itteni diszlokációmból adódóan viszonylag könnyen megszerezhetek, míg otthon kínkeserves (és általában eredménytelen) talpalás kellene hozzá, és Neked szükséged volna rá, vagy nem volna rá szükséged, egyszerűen csak boldogabblennél, ha birtokosaként tudhatnád magad? DVD, CD, könyv, memorabilia, bármi (Lenin-rendet nem tudok szerezni - sajnos). Kérlek írd meg, és alkalmat találok majd otthon eljuttatni neked. --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 31., 18:27 (CEST)

OK! Semmi Неуловимые мстители? --Burumbátor társalgó 2006. augusztus 31., 18:37 (CEST)

U:L

Ugyan hogyan? --Vince blabla :-) 2006. szeptember 2., 00:35 (CEST)

Még legalább négyszer kéne idézned önmagad, minimum négy különböző vitalapon. --Vince blabla :-) 2006. szeptember 2., 00:51 (CEST)

Vagy hozni/unk egy új írányelvet: Wikipédia:Ne harapd le a régi szerkesztők fejét --Vince blabla :-) 2006. szeptember 2., 00:55 (CEST)

Pau

Borpárti vagyok. A sör monnyon le. :P Persze ha van bor...és nem 200Ft decije... akkor én leszek a 3.  támogatom, ha máshogy nem, hát beékelve. --Vince blabla :-) 2006. szeptember 4., 01:09 (CEST)

Kóla meg Billentyűzet.

Tisztelt Oszibá'!!

Hát az úgy volt, hogy ... én készültem, de a kutyám macskájának a testvére... szóval a kóla nem tudom, hgoy került az asztalra... :-P

Hogy vagy? Pesti tali?? --Peda 2006. szeptember 5., 17:38 (CEST)

Jurij Bujda

Szia! Ha valamikor lesz rá időd, ránéznél a Bujdára? Köszönöm. SyP 2006. szeptember 6., 18:30 (CEST)

nem őt akartam bántani, jobban fogalmaz, mint némelyik magyar... csak nagyon látszik, hogy fordítás a szöveg. amúgy nem rossz. – Alensha  üzi 2006. szeptember 6., 19:12 (CEST)

Babba Mária

Szia! Megmondanád, miért radíroztál? A cikkről szavazás folyik. Aki eddig nem szavazott, mire szavazhat? A cikk helyén található nagy semmire? Kösz. OsvátA. 2006. szeptember 6., 20:06 (CEST)

Talan sokat segitene a a kettonk kommunikaciojaban, ha elolvasnad amit irtam. --Dr. Steller 2006. szeptember 6., 20:10 (CEST)
Bocsanat, visszavonva a megjegyzesem. --Dr. Steller 2006. szeptember 6., 20:11 (CEST)
Megegyszer bocs, de mar rugok, mert marhara unom, hogy az elmult fel evben akarmihez nyulok a Wikin, senki nem varja meg az indoklast, csak rögtön ledorongol. Mi lenne, ha egyszer varnatok, mondjuk 20-30 masodpercet, amig nem vegzek? 8-))) Jo ejt! Lea --Dr. Steller 2006. szeptember 6., 20:18 (CEST)
Van rá egy megoldás, én is szoktam használni (bár nem mindig...): előbb leírom a vitalapon mit készülök tenni, aztán esek neki a cikknek. Főként, ha tartalmat törlök, átmozgatok, átirányítást csinálok valamiből. Hogy nehogy valaki visszacsinálja, mire leírtam, mit is akartam eredetileg :) - Serinde üzenet 2006. szeptember 6., 20:23 (CEST)

Pink Panther

Még nem köszöntem meg. Tényleg peasant vagyok, jól mondta User:Canine Rubber.--Linkoman 2006. szeptember 6., 22:56 (CEST)

Hinta

Kapott három napot. Ha visszajön, és így folytatja, emelem a tétet. – Glanthor  2006. szeptember 7., 17:14 (CEST)

Transformers cybertron

Jobban megnézve témnyleg elég "furcsa", csak az elején komolyabbnak hittem (talán túl gyorsan szavaztam). Bocsi :) --Dili 2006. szeptember 7., 18:38 (CEST)

Re:Pigs

Semmi gond, csak vannak bizonyos emésztőrendszeri eredetű ingereim, amiket nem szeretek visszatartani. Egyébként kész. DJózsef 2006. szeptember 9., 11:01 (CEST)

Userlapodra

Sztem ki kéne raknod
Ez a szerkesztő tagja a Filmműhelynek.

Nikita 2006. szeptember 10., 15:43 (CEST)

Csarnok

Ha gondolod, elküldheted nekem emailban (címeim) az eredeti vásárcsarnokos képet, hátha photoshopban összebűvészkedek valamit vele. Szép kép, de a felbontása kicsit kicsi (mondjuk pont azt nem nagyon lehet javítani, de majd az eredeti ismeretében). Üdv – Glanthor  2006. szeptember 10., 19:42 (CEST)

Lost szavazás

Köszönöm hogy kihúztad a hozzászólásod. Thanx. bggergo 2006. szeptember 10., 20:30 (CEST)

Mint veterán wikista

láthattad eleget, hogy az útmutatók, irányelvek, eligazítások (nagyon) nem tartják a lépést a szócikkekkel, és ellentmondást lehet kaszálni bőven. A kép felküldése oldal is elég ramaty, a „legfeljebb 100 kilobájt méretű” kitétel meg jó esetben idejétmúlt. Amint sorra kerül, reparálok rajta kicsit, addig is: nem szükséges a felküldendő képet kicsinygetni. Ha jól néztem valami 20 mega körüli korlátozás van (ha még van). Legyen nagy képünk hozzá! :) Jó éjt (vagy majdnem jó reggelt) kíván – Glanthor  2006. szeptember 11., 01:17 (CEST)

Nem haragszom

és köszönöm. :) Lily15 üzenet 2006. szeptember 11., 23:38 (CEST)

Galibaköltő

Nem utasítottalak, hogy írjál, csak rútul reád vallottam:))

Láttam valaha valami ámcsi filmet, ahol egy lepottyanni készülő utasszállító repülőgépen akörül zajlik a dráma, hogy az utasok közt gunnyasztó vietnami veterán helikopterpilótát sikerül-e valahogy rávenni arra, hogy beüljön az ételmérgezés miatt megüresedett pilótaszékbe. A feje tele van a förtelmes saigoni menekülés emlékképeivel, és ezeket a képeket az utastársak nyugtalankodása egyre élesebben hívja elő. Aztán persze csak beül, és némi dramaturgialig nélkülözhetetlen csetlés-botlás árán lezöttyenti a nagy döhe gépet a földre. Se a címére, se nevekre nem emlékszem. Nem tudnál segíteni?--Godson fóruma 2006. szeptember 12., 10:25 (CEST)

Ez az, amikor a whiskyt mindig az arcába löttyinti? Airport paródia. --Burumbátor társalgó 2006. szeptember 12., 10:42 (CEST)

Akkor Airpla(i?)n. Az egyik. OsvátA.
Szóval a szíves útmutatásoddal finoman áttessékelsz a saját wikivietnamomba??:)--Godson fóruma 2006. szeptember 12., 10:48 (CEST)

Igen, ez nekem sem jutott eszembe. Airplane és az évjárat. Ez volt az! (Joey, láttál te már falon pókot? majd Joey, láttál te már fűben nyuszit? - maga a nagy Kareem Abdul-Jabbar másodpilóta nyögte ezeket :) ) --Burumbátor társalgó 2006. szeptember 12., 10:58 (CEST)

Adminok!

Tanár úr!

Igen-igen-igen! Igazad van, csak tudod bosszantó, hogy ilyen baromságok is belekerülnek és a mai napom eléggé feszkós volt... Pesty talira jössz?? :-P --Peda 2006. szeptember 13., 20:26 (CEST)

Csak az a gond...

...

  • hogy a mondat kissé nehezen értelmezhető,
  • a bolgár nyelv kialakulásáról vajmi kevés fogalmam van,
  • szócikkbe nem akarok hülyeséget, esetleg orbitális marhaságot írni, mert valaki komolyan veszi.

Ezzel együtt kijavítom, lesz, ami lesz. Lily15 üzenet 2006. szeptember 13., 20:47 (CEST)


Hm

Jo’ van na... --Dr. Steller 2006. szeptember 15., 17:41 (CEST)

Bánatman

A zen-kiképzés nem algoritmusok szerint szokott zajlani... Nézd meg ha nem hiszed: piszkosul körültekintően szoktam ígérni, mert én meg a határidőt meg a sürgetést úúútálom:)

Mint a kukorica-gölődint!--Godson fóruma 2006. szeptember 16., 14:53 (CEST)
(ez itt a kérdés helye)
Úgy!--Godson fóruma 2006. szeptember 16., 14:53 (CEST)

Ügyrendi: a létszámot szigorúan le kell előre rögzíteni? Mert szerencsés(?) esetben egy egész klán fog megjelenni...--Godson fóruma 2006. szeptember 16., 15:29 (CEST)

Akkor direkte hiányozna a recipéből az "állagrontó: tetszés szerint"...:)--Godson fóruma 2006. szeptember 16., 15:48 (CEST)

Időpont!

Szia!!

Semmire! Köszönöm szépen!!! :-DDDD Ezt akartam tudni! Ugye ott leszel? :-D --Peda 2006. szeptember 16., 23:23 (CEST)

No comment

Pusztítani mindig könnyebb. Építeni meg nagyobb élvezet. --Tzoltan 2006. szeptember 18., 23:30 (CEST)

Ó, milyen érdekes lap. Már olvastam. Szerinted 6 szócikk kevés egy új kategóriához?

Másfelől nem gorombásokdtam. Nem töröltem bele a munkádba se. És olvastam az összes irányelvet. Mielőtt a többit is elém citálod. Nem kellenek. Én itt dolgozni szoktam, nem vitatkozni.

Üdv, --Tzoltan 2006. szeptember 18., 23:37 (CEST)

Pontosan 8. 3 a kategóriában és 5 olyan alkategóriákban, amelyek már léteztek, csak rossz helyre voltak téve. Ennyit az akciódról. És most már tényleg csak szerkesztenék, ha megengeded.

Kösz, --Tzoltan 2006. szeptember 18., 23:43 (CEST)