I’m Raving

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter
I’m Raving
kislemez a(z) Wicked! albumról
B-oldalB-Site
Megjelent1996. szeptember 19.
FormátumCD, LP, kazetta
FelvételekLoop D.C. Studios, Hamburg
StílusHouse
Hossz15 perc 45 mp
KiadóNémetország Edel Records
Japán Victor Entertainment
Franciaország Scorpio Music
Kanada Attic
Ausztrália Addiction
Dél-Afrika Tusk Music
SzerzőMarc Cohn
ProducerJens Thele
Helyezések
Ausztria4. az osztrák listán
NémetországAranylemez Németországban
Finnország Aranylemez Finnországban
Scooter-kronológia
Rebel Yell (1996)I’m Raving (1996)Break It Up (1996)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

Az I’m Raving a Scooter 1996-ban megjelent kislemeze, az első a Wicked! című albumukról. A dal különlegességként hatott, ugyanis az addigi gyors tempójú happy hardcore és rave stílusú számaikkal ellentétben lassabb tempóra váltottak. Az "I'm Raving" sikeres lett, a mai napig előkerül koncerteken, bár jobbára csak alkalmanként.

A dal a "Shut Up And Dance" 1992-es "Raving I'm Raving" című dalának a feldolgozása, ami szintén egy feldolgozás volt (Marc Cohn - Walking In Memphis). Szerzőként az utóbbi került megnevezésre a Scooter-változat esetében, az előbbiből csak a szöveget emelték át.

Számok listája[szerkesztés]

Normál változat[szerkesztés]

Ez a kiadás megjelent többféle verzióban. A Németországban árusított példányokban szerepelt egy pluszként becsatolt tájékoztató a scooteres merchandize-termékekről. A limitált kiadáshoz ajándékba járt egy matrica. Japánban a dal Radio Edit-je egy Switch-Back által fél perccel lerövidített változatban került a lemezre, az ausztrál kiadás pedig a "Break It Up"-pal összevonva jelent meg.

Az eredeti bakelitkiadás megegyezett a CD-változattal, viszont a Radio Edit nem szerepelt rajta. Kanadában is kiadták bakeliten, de ezen nem az eredeti változat volt, hanem a "Fortunato & Montresor House Remix", továbbá a "Wednesday (Kontor Mix)" című szám, a B-oldalára pedig a Party Animals együttes két száma került.

Kazettás változatán a dal mellett a B-Site kapott helyet.

MaxiPool Edition néven megjelent egy olyan változata is, amely kicsúsztatható kartontokban tartalmazta az "I'm Raving"-en kívül a "Rebel Yell" és a "Let Me Be Your Valentine" kislemezeket is.

  1. I’m Raving – 03:36
  2. I’m Raving (Extended) – 05:06
  3. B-Site (www.mix) – 05:35
  4. Loops And Pipes – 01:22

I'm Raving - The Remixes[szerkesztés]

1996. október 17-én megjelent a dal remixeit tartalmazó kiadvány is, CD-n és bakeliten. Az alábbi számok szerepeltek rajta:

  1. I'm Raving (Progressive Remix) – 7:22
  2. I'm Raving (Taucher Remix) – 9:44
  3. I'm Raving (Fortunato & Montresor House Remix) – 7:59
  4. I'm Raving (DB 600 Remix) – 4:49

Az erre a változatra felkerült dalok egyszerre legközelebb a 2013-ban megjelent "Wicked! (20 Years of Hardcore Expanded Edition)" című kiadványon szerepeltek.

Más változatok[szerkesztés]

A dal demóverziója "Previously Unreleased Mix" címmel felkerült a "No Time To Chill" album kétlemezes limitált kiadására.

Koncerteken a 2006-os "Who's Got The Last Laugh Now Tour" során egy rövid felvezetéssel ("I'm A Raver Baby") kezdődött. Ennek részletei az Excess All Areas koncertalbumon hallhatók is, de szerzői jogi okokból ki kellett vágniuk. Az "I'm A Raver Baby" végül 2012-ben került fel a "Music For A Big Night Out" című Scooter-albumra. Később Rick J. Jordan rendszeresen zongoraimprovizációval vezette fel.

A 2009-es "Hands On Scooter" című kiadványra két remixe is felkerült: Jan Delay & Moonbootica, valamint Turntable Rocker is elkészítette a saját változatát.

2011-ben a The Stadium Techno Inferno névre hallgató koncerten Jan Delay-jel közösen adták elő.

A 2017-es "Forever" albumon szerepel egy "When I'm Raving" című szám, amihez a névazonosságon kívül semmi köze.

Videoklip[szerkesztés]

A fekete-fehérben felvett videoklipben Rick J. Jordan látható, ahogy zongorázik, illetve fiatalok, akik a zongoráját tolják, majd futnak, illetve táncolnak, lassított felvételben. A videóban többször is felbukkan Michael Simon, aki tíz évvel később a Scooter harmadik tagja lett.

Közreműködtek[szerkesztés]

The Remixes[szerkesztés]

  • Shahin Moshirian és Michael Simon (Shahin & Simon) (Progressive Remix)
  • DJ Taucher & Torsten Stenzel
  • Jörg Offer és Ralf Beck (Fortunato & Montresor)
  • Marc Trauner (DB 600)

Források[szerkesztés]