God Save the Rave

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter x Harris & Ford
God Save the Rave
kislemez a(z) God Save The Rave albumról
B-oldalRave Teacher (Somebody Like Me)
MegjelentNémetország 2019. május 31.
Formátumdigitális letöltés
StílusHardstyle
Hands Up
KiadóNémetországSheffield Tunes
MagyarországElephant House
SzerzőH.P. Baxxter
Sebastian Schilde
Michael Simon
Kevin Kridlo
Patrick Poehl
Vanessa Schulz
ProducerJens Thele
Helyezések
Ausztria Aranylemez Ausztriában
Svájc Aranylemez Svájcban
Magyarország 2. a magyar listán
Finnország 6. a finn listán
Németország 28. a német listán
Scooter x Harris & Ford-kronológia
Rave Teacher (Somebody Like Me) (2019)God Save the Rave (2019)Devil's Symphony (2019)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A "God Save The Rave" a német Scooter és a Harris & Ford duó közös kislemeze, mely 2019. május 31-én jelent meg, az azonos című nagylemez címadó dala. Ez a második kislemez, mely a Chapter Six alatt jelent meg, az új munkamenetnek megfelelően: nem album készítésére fordították az energiákat, hanem minél sűrűbb időközönként egy-egy dal megjelentetését tűzték ki célul. 2022-ben Ausztriában és Svájcban aranylemez státuszba került.

Története[szerkesztés]

Alig egy hónappal a "Rave Teacher" megjelenése után képek jelentek meg arról, hogy a Harris & Ford a Scooter stúdiójában dolgozik. Ezt követően Sebastian Schilde osztott meg Instagram profilján egy hang nélküli rövid videót arról, hogy az új, éppen elkészült számot hallgatják. Azután május közepén megjelent a #GSTR hashtag először a Harris & Ford, majd a Scooter többi tagjának oldalán, ezzel egyidejűleg H.P. Baxxter sorra olyan fényképeket posztolt, mely alapján végiglátogatta az Egyesült Királyság híresebb kastélyait.

Az új kislemezt hivatalosan május 24-én jelentették be, a borítója leleplezésével. Ezen egy hasonló kép látható, mint a "Rave Teacher"-en: három hangfal látható a Buckingham-palota előtt, amelyek mellett egy őr áll, az ég pedig baljósan sötéten felhős. A dal stílusát tekintve próbálja megragadni a 2000-es évek hands up divatját, hasonlóan a "Rave Teacher"-hez.

Érdekesség, de ezúttal került fel B-oldal, ami viszont nem más, mint az előző kislemez, a "Rave Teacher". Extended verzió a megjelenés után 3 héttel, videóklip 2 héttel később érkezett. Az Extended változat nem csak egy egyszerűen megnyújtott verzió, hanem nagyobb különbségek is vannak.

Számok listája[szerkesztés]

Első kiadás (2019. május 31.)[szerkesztés]

  1. God Save The Rave (3:12)
  2. Rave Teacher (Somebody Like Me) (3:15)

Második kiadás (2019. június 21.)[szerkesztés]

  1. God Save The Rave (3:12)
  2. God Save The Rave (Extended) (5:08)

Más változatok[szerkesztés]

A 2020-ban megjelent "I Want You To Stream" című koncertalbumon hallható a dal koncertváltozata. Ebben a legutolsó refrént megtoldották pár másodperccel.

Közreműködtek[szerkesztés]

Videóklip[szerkesztés]

A klip két héttel a kislemez megjelenése után jött ki. Ezúttal is szerepet kap benne egy autó, mellyel a Scooter tagjai és a Harris & Ford duó egy benzinkúthoz mennek. H.P. Baxxter vacsorát rendel magának, miközben a többiek elvannak a kúton. A táncosok ezúttal az autómosó hatalmas mosókeféjének öltöztek.

Ez a Scooter történetének első 21:9 képarányban rögzített videóklipje.

Források[szerkesztés]


Hivatkozások[szerkesztés]