Lass Uns Tanzen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter
Lass Uns Tanzen
kislemez a(z) The Ultimate Aural Orgasm albumról
B-oldalTe Quiero
Megjelent2007. március 23.
FormátumCD, LP
FelvételekSheffield Underground Studios 2, 4, 14, Sheffield, Anglia
StílusHouse
KiadóNémetországSheffield Tunes
MagyarországRecord Express
SzerzőH.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Michael Simon
ProducerJens Thele
Helyezések
Finnország 10. a finn listán
Németország 19. a német listán
Ausztria 41. az osztrák listán
Scooter-kronológia
Behind the Cow (2007)Lass Uns Tanzen (2007)Stripped (2007)
SablonWikidataSegítség

A Lass Uns Tanzen a német Scooter együttes 2007.ben megjelent kislemeze, a második kislemez a "The Ultimate Aural Orgasm" című albumukról. Ez az együttes első kislemeze, amely teljesen német nyelven készült, egyben az "Am Fenster" után a második, amelyik német nyelvű. Stílusában is meglehetősen eltér a korábbi számaiktól, lassabb, house stílusú. Önálló szerzemény, bár a zenei alapjai hasonlóságot mutatnak a Run DMC "It's Like That" című számával illetve a fő dallammotívum a Scotch "Disco Band" című számával. Az utóbbi dalban hallható jellegzetes "köhögés" hangeffektet a Lass Uns Tanzen cenzúrázásához is használták, ugyanis a német szövegben szalonképtelen szó is elhangzik. Ennek megfelelően létezik ún. Day Version (cenzúrázott) is belőle, de ez csak a videoklipben hallható.

A próbálkozás a slágerlistákon nem volt sikeres: noha a rajongói közösséget nem osztotta meg, jó eredményt sehol nem ért el. Koncerteken alkalmanként játszották, medleyben.

Számok listája[szerkesztés]

  1. Lass Uns Tanzen (Radio Edit) (3:43)
  2. Lass Uns Tanzen (Alternative Club Mix) (5:22)
  3. Lass Uns Tanzen (DJ Zany Remix) (6:38)
  4. Te Quiero (6:25)

Aki interneten keresztül jutott hozzá, az megkapta a "Tom Novy's New HP Invent Mix" címre hallgató változatot is. A kislemez része ezen kívül a cenzúrázatlan videoklip, egy werkfilm, és fényképek.

Vinyl verzió[szerkesztés]

A szám megjelent bakelitlemezen is, amelyre két új változat is felkerült. Az "Extended Mix" ezek közül az, amelyik semelyik másik kiadványon nem jelent meg.

  • A1: DJ Zany Remix (6:38)
  • A2: Extended Mix (4:52)
  • B1: Tom Novy's New HP Invent Mix (6:43)
  • B2: Hardwell & Greatski Late At Night Remix (6:34)

Más változatok[szerkesztés]

A dal zenei alapja később számos, Scooter által készített remixnek lett a zenei alapja. Többek között a Lützenkirchen "3 Tage Wach", a Die Fantastische Vier "Troy", és a Rammstein "Pussy" című számainak remixei épülnek rá.

2008-ban a "Jumping All Over The World Tour" alatt játszották a dalt a "3 Tage Wach"-hal medleyben. A 2014-es "20 Years of Hardcore Tour" és a 2016-os "Can't Stop The Hardcore Tour" során a "Shake That!"-tel medleyben alkalmanként játszották.

Közreműködtek[szerkesztés]

Videoklip[szerkesztés]

A dalhoz készült videoklip kétféle változatban létezik a cenzúrázott szöveg valamint az erős szexuális tartalom miatt. Egy szalonban a résztvevők közt az álarcosbál felfokozott hangulatban fokozatosan orgiává válik. A klip végén a Scooter tagjai leveszik az arcuk előtt látható maszkokat. A klip utalásokat tesz Edgar Allen Poe "A vörös halál álarca" című művére, mivel a mulatság résztvevői között maga a Halál is megjelenik álarcban.

Források[szerkesztés]