Break It Up

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter
Break It Up
kislemez a(z) Wicked! albumról
B-oldalWednesday
Megjelent1996. november 21.
FormátumCD, LP
StílusTechno
Hossz14 perc 5 mp
KiadóNémetország Edel Records
Franciaország Scorpio Music
SzerzőNosie Katzmann
ProducerJens Thele
Helyezések
Ausztria#15 az osztrák listán
Németország#18 a német listán
Scooter-kronológia
I’m Raving (1996)Break It Up (1996)Fire (1997)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A Break It Up a Scooter 1996-ban megjelent kislemeze, a második kislemez a "Wicked!" című albumról. A kislemez merőben szokatlan volt az együttestől: tempója lassú, H.P. Baxxter énekel benne, és a felvételekhez egy akusztikus gitárt is használtak. Rádióbarát jellege miatt sok adó műsorára felkerült. A dalt nem a Scooter szerezte, hanem a német előadó, Nosie Katzmann, aki még két dalt írt a részükre, de csak ez az egy került kislemezre.

Ferris elmondása szerint Katzmann eredetileg azt akarta, hogy ő énekelje el a dalt, amit H.P. Baxxter ellenzett, s így vele vették fel.[1]

Számok listája[szerkesztés]

  1. Break It Up – 03:38
  2. Break It Up (Unplugged) - 03:36
  3. Wednesday (Kontor Mix) – 06:52

A kislemez megjelent bakelitváltozatban is, erre az unplugged verzió helyett a "Wicked!" albumról egy másik, hasonlóan lassú tempójú szám, a "Scooter Del Mar" került.

A B-oldalként felkerült "Wednesday (Kontor Mix)" a nevével ellentétben nem egy mix, hanem az egyetlen létező változat, címében pedig már megidézi a hamarosan megalapításra kerülő Kontor Records-ot. Ez a dal Dobre & DJ Theor "Benzona!" című számából is tartalmaz elemeket.

Más változatok[szerkesztés]

1998-ban a "Rough and Tough and Dangerous" válogatáslemezre felkerült a dal élőben rögzített verziója, amelyet Hamburgban vettek fel. A dal ezt követően kikerült a koncertrepertoárból, legkozelebb már csak 2004-ben bukkant fel a "10th Anniversary Concert" kiadványon.

Nosie Katzmann is felvette a saját dalát, poposra hangszerelt változatban, szintén akusztikus gitárral, mely megjelent "Greatest Hits" című lemezén.

Videoklip[szerkesztés]

A videoklipben egy hölgy utazik egy feltehetően orosz városból (a cirill betűs felirat egyébként értelmetlen) a Távol-Keletre vonattal. H.P. a síneken fekszik vagy épp énekel egy szál gitárral; Rick mozdonyvezetőként szerepel; Ferris pedig mezei utasként. A klip érdekessége, hogy szerepel benne a Deutsche Bahn 03 001 pályaszámú gőzmozdonya.

Közreműködtek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. https://www.youtube.com/watch?v=0j6FY5i3af8&t=5947s&ab_channel=ScooterVK