Rave Teacher (Somebody Like Me)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter & Xillions
Rave Teacher (Somebody Like Me)
kislemez a(z) God Save The Rave albumról
MegjelentNémetország 2019. április 5.
Formátumdigitális letöltés
StílusDance
Hands Up
KiadóNémetországSheffield Tunes
MagyarországElephant House
SzerzőH.P. Baxxter
Sebastian Schilde
Michael Simon
ProducerJens Thele
Helyezések
Magyarország 2. a magyar listán
Scooter & Xillions-kronológia
In Rave We Trust (2017)Rave Teacher (Somebody Like Me) (2019)God Save the Rave (2019)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A "Rave Teacher (Somebody Like Me)" a német Scooter együttes kislemeze, mely 2019. április 5-én jelent meg. Ez az első dal, amely a Sebastian Schildével közös felállás idején jelent meg.

Története[szerkesztés]

A dal először Pozsonyban debütált élő közönség előtt március 23-án, ebből derült ki, hogy ez is egy feldolgozás, méghozzá a Xillions "Somebody Like Me"-je, annak is a közismertebb "Mark With A K Remix" változatát vették alapul a dallam megírásához.[1] Az eredeti szerzők neve is felkerült a borítóra.[2] A dal kicsit visszatérésként hat a 2000-es években játszott stílusukhoz.[3]

Számok listája[szerkesztés]

  1. Rave Teacher (Somebody Like Me) (Radio Edit) (3:15)
  2. Rave Teacher (Somebody Like Me) (Extended) (5:02)

Más változatok[szerkesztés]

Facebookon közzétett információk alapján egy Club Mix készítése is tervbe volt véve, de ezt hivatalosan nem adták ki. Annak elemeinek felhasználásával azonban a "God Save The Rave Tour" alatt játszottak egy speciális instrumentális verziót, mely vége hardstyle alapokra váltott át.

A dal felkerült a "Kontor Top of the Clubs 2019.02." válogatáslemezre is.[4]

A "God Save The Rave" című 2021-es nagylemezre egy, a turnén játszotthoz hasonló változat szerepel, "Album Edit" címmel.

Közreműködtek[szerkesztés]

Videóklip[szerkesztés]

A korábban megszokotthoz képest egyszerűbb videóklip készült, mely április 8-án lett elérhető. Lényegében egy térben játszódik az egész, egy stúdióban, melyben egy rendőrautó található, az oldalám Scooter-logóval. Ez utóbbi utalás a The KLF sikeres projektjére, a "The Timelords"-ra, ugyanis ugyanilyen rendőrautó szerepelt annak a klipjében is. A Scooter tagjai vagy az autóban láthatóak, vagy előtte zenélnek, ezen kívül csak egy kezeslábasba öltözött, búvárszemüveghez hasonló maszkos táncos látható a klipben.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Scooter - Rave Teacher (Somebody Like Me) review (amerikai angol nyelven). Unzyme, 2019. április 5. (Hozzáférés: 2019. április 12.)
  2. SCOOTER - neue Single "Rave Teacher" (somebody like me) (de-DE nyelven). YAGALOO.TV Das Musikmagazin, 2019. március 31. (Hozzáférés: 2019. április 12.)
  3. Megérkezett a Scooter legújabb slágere! (magyar nyelven). Noizz.hu, 2019. április 9. (Hozzáférés: 2019. április 12.)
  4. Various Artists: Kontor Top of the Clubs 2019.02 – Zenék a Google Playen (magyar nyelven). play.google.com. (Hozzáférés: 2019. július 5.)

Hivatkozások[szerkesztés]