Szerkesztővita:Szelenyin

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 9 évvel ezelőtt a(z) Tesztüzem témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Szelenyin!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Tambo vita 2014. január 26., 14:41 (CET)Válasz

Élesítés[szerkesztés]

Szia! Akár itt, ezen üzenet alatt, akár a nevem utáni vita feliratra kattintva légyszíves írjad le, hol található az élesítendő cikk. Üdv. Tambo vita 2014. január 26., 14:41 (CET)Válasz


Kedves Tambo! Az élesítendő cikk itt van. A „Szerkesztő közreműködései”-ben találtam meg.

Kedves Szelenyin!

Van már Bolya Mátyás szócikk, viszont a Tiéd bővebb. Azt javaslom, egészítsd ki a meglevőt, ill. javítsd ki, ha valami hiba van benne.

Beírod a „Keresés” mezőbe, hogy Bolya Mátyás. A lapon jobbra fenn van a mező. Enter-re a Wiki megtalálja a szócikket. Utána a „Keresés” mellett a „szerkesztés”-re kattintasz, és már írhatsz is.

Nem kell újra leírni semmit. Egy másik ablakban nyisd meg a próbalapodat szerkesztésre (ahogy megírtad a szócikket), és cut&paste-tel átmásolhatod élesbe. Vagyis: a próbalapon „kimeszeled” az egérrel a megfelelő részt, Ctrl/C. Átmész az éles szócikkre a megfelelő helyre, Ctrl/V.

Én csak tévedésből jártam erre :-), nem vállalok mentorálást, többek között azért, mert hét közben szinte sohasem jutok a Wikihez, de ha kérdezel, hétvégenként válaszolok, különösen, ha a molekula szó is szerepel a kérdésben.;-)Gyimhu vita 2014. január 26., 19:10 (CET)Válasz

Bolya Mátyás[szerkesztés]

A szócikkbe csak úgy beömlesztetted a művek, stb. felsorolását, a felsorolt szakmai írásokat egyenként mindig az Enter billentyű segítségével vidd új sorba, s minden sor elejére rakj egy csillagot. Ha kész vagy szóljál a vitalapomon.--Mártiforrás 2014. január 28., 16:02 (CET)Válasz



Kedves Márta! Nagyon nem vagyok képben, hogy mit hol találok, pedig nem vagyok kezdő a webes programok terén... Bocsánat, ide írok, biztos nem ide kell. Javítottam a bekezdéseket. :) --crossfade 2014. január 29., 21:46 (CET)

Véletlenül belejavíttottam a próbalapodba. Elnézést. MZ/X vita 2014. április 2., 18:39 (CEST)Válasz

Tesztüzem[szerkesztés]

Kedves Szelenyin!

Látom, hogy sajnos még máig sem jelentkezett nálad senki azzal, hogy felvállalná a mentorálásodat. Mivel az a tapasztalatunk, hogy a szerkesztői lapra írt mentorkérésekre csak ritkán jön reakció, a kezdeményezésemre most egy újabb módszerrel próbálkozunk: a segítségkeresőket egyenesen arra a kocsmafalnak nevezett fórumra irányítjuk, amin amúgy is a kezdő és a tapasztalt szerkesztők közötti eszmecsere folyik. Az új módszernek még csak a próbaüzeme folyik most, és örülnék, ha te is részt vennél benne.

Tehát ha még aktuális a kérésed, akkor kérlek kattints ide!

Egy megnyitott szerkesztői ablakot fogsz látni, három kérdéssel. Kérlek válaszold meg ezeket, de a hullámvonalakat (tilde) hagyd ott, mert azok automatizálják a wikipédiás aláírásodat. Az írottakat a Lap mentése feliratra kattintva tudod elmenteni.

Jó szerkesztést!

--Karmela posta 2014. augusztus 29., 22:00 (CEST)Válasz