Szerkesztővita:Szekeres.annie

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 12 évvel ezelőtt a(z) Egy tipp témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Szekeres.annie!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. január 8., 19:08 (CET)Válasz

Piszkozat[szerkesztés]

Úgy látom, hogy egy cikket készítesz elő a homokozóban. Azt ajánlom, hogy inkább egy saját munkaterületen dolgozzál, ahol nem fenyeget az a veszély, hogy beleirkálnak a munkádba. Idemásoltam a homokozó tartalmát, szerintem folytasd inkább ott: Szerkesztő:Szekeres.annie/piszkozat.

--Karmela posta 2012. január 8., 20:58 (CET)Válasz

Szia! Átraktam a sorrendet. Tettem bele egy források sablont. Jó lenne, ha amiről lehet cikk, arra linkeket helyeznél el. Ha segítségre van szükséged, írj a vitalapomra. Üdv. Tambo vita 2012. január 8., 21:04 (CET)Válasz

re Piszkozat véglegesítése[szerkesztés]

Fölül minden lapon ott van az átnevezés fül (a figyelőlista csillaga és a laptörténet után), és annak segítségével tudod a Szerkesztő:Szekeres.annie/piszkozat lapot átnevezni úgy, hogy az új cím Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete legyen. Amikor egy szerkesztői lapból cikket csinálnunk, figyelni kell rá, hogy az átnevezéskor az Átirányítás készítése a régi címről az új címre szöveg NE legyen kipipálva.

Amint megtetted ezt az átnevezést, a piszkozatod rendes Wikipédia-cikké válik.

Észre fogod venni, hogy sokan átnézik a cikket, és változtatásokat fognak tenni, beleillesztik a cikkek már kialakult rendszerébe, létrehozzák a belső linkeket az új cikk és a már meglevők között, szükség esetén javításokat tesznek benne, bekategorizálják és lehetőség szerint ellenőrizni fogják a szöveg eredetiségét is. Érdemes továbbra is figyelemmel kísérned a sorsát, hátha kérdések merülnek fel vele kapcsolatban.

--Karmela posta 2012. január 9., 23:36 (CET)Válasz

Egy tipp[szerkesztés]

A Wikipédiabeli automatizált aláírásod tartalmazza a Wikipédián használt neved egy kattintható linkkel a bemutatkozólapodra, egy linket oda is, ahol üzenni lehet neked, valamint a dátumot és időt.
Ennek automatizált előállításához az üzeneteid végére négy darab tildét (hullámvonalat) kell írni aláírás gyanánt. Az ötödik képecskére kattintva a szerkesztőablak fölött:
egy elválasztójel és négy hullámvonal keletkezik, de persze közvetlenül is beírhatod a tildéket: ~~~~.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat a speciális wikipédiás aláírásra.
 
A kocsmafalakon és a vitalapokon írunk csak így alá, a cikkek szerzőit ehelyett a laptörténet mutatja.
 
Egy link vastag fekete szövegként jelenik meg azon a Wikipédia-lapon, amire mutat, máshol kék (ha létezik a lap) vagy piros (ha még nem létezik).

--Karmela posta 2012. január 9., 23:36 (CET)Válasz