Szerkesztővita:Mdönci/Archív 2

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szajci 15 évvel ezelőtt a(z) szia témában

Nemzetek az Olimpiai játékokon

Szia! Köszönöm szépen, hogy nekiáláttál te is, így bízom benne, hogy készen lessz a Vancouveri olimpia előtt (egyedül bisztosan addig tartana :) – bahusz 2008. október 30., 17:49 (CET)

Nézegetem az oldalakat, és egy kérdés merült fel bennem: szügség van e külön Írország a nyári olimpiai játékokon, Írország a téli olimpiai játékokon oldalakra (és társai), illetve ha igen mit lehetne írni pluszban ami nincs az Írország az olimpiai játékokon-ban? Én ezek helyébe a Nyári olimpiai játékok illetve a Téli olimpiai játékok cikkeket raktam be, és ezek már megvannak.– bahusz 2008. október 30., 18:18 (CET)

Nem semmi, amilyen gyorsan készíted őket! Gratulálok!– bahusz 2008. október 31., 15:48 (CET)

Semmi gond, köszönöm a segítségedet, és máskülönben nekem is csak néha van időm foglalkozni a wiki-vel, sok a munka, de valamiből meg is kell élni :) Lendületes sulikezdést! Szia – bahusz 2008. november 1., 21:51 (CET)

Rendben, előbb-utóbb átjavítgatom őket.– bahusz 2008. november 7., 22:51 (CET)

Igen, úgy fest, hogy csak nem fog addig tartani, de ma csak te dolgozol rajtuk, mert én 24 órában ügyelek, de majd holnap én is újra csatlakozom. Persze ha még hagysz valamit :)– bahusz 2008. november 9., 09:33 (CET)

Amerika () kilőve! :)– bahusz 2008. november 10., 16:04 (CET)

Nos, ez nagyából készen van! (nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar meglessz:) ) Kisebb javítások még szükségesek ,pl. az elkövetkező olimpiák elrejtése a nagy összefoglaló táblázatokban, de ezt a hétvégén megcsinálom. Mégegyszer kösz, hogy ilyen sokat elkészítettél, ha majd valamikor belekezdesz valami nagyobb, hasonló munkába, és segíséget kérsz, szívesen csatlakozom én is. Szia!– bahusz 2008. november 18., 20:47 (CET)

medálsablon

Szia, látom bronzost már megcsináltad. Lehetne, hogy a sablonoknak magyarnevet adj? Sablon:Bronzérem stb.? Szuper lenne! Köszi előre is, – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. október 30., 17:53 (CET)

Hogyne érteném... Csinálom egy ideje... Tulajképp nem gond a név, csak pont most mentünk keresztül egy sablonreformon, és igyekeztek a kollégát logikus, rendszerbe illeszkedő neveket adni, profilokat tisztítani. De amit mondasz, az nagyon nyomós érv, köszönöm, – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. október 31., 03:10 (CET)

Re:Botolás:D

Persze, meg tudom csinálni, de a '72-es olimpia cikkben van ilyen is Sablon:Olimpia. Ezt cseréljem, vagy csak illesszem be? Üdv.: Peti610 Ide mondjad! 2008. november 1., 15:42 (CET)

Akkor csere, mindjárt csinálom is. Üdv.: Peti610 Ide mondjad! 2008. november 1., 15:47 (CET)

Re táblázat

Szia Mdonci! Sajna én nem vagyok nagy technikai guru, nem értek annyira ezekhez a részletekhez. Esetleg megkérdezhetnéd User:Dani kollégát. Talán ő tud segíteni. Sajnálom– Istvánka posta 2008. november 2., 19:53 (CET)

Nincs mit, szólj máskor is, ha ilyen problémád van. Dani (vita) 2008. november 3., 17:42 (CET)

Cikkértékelés

Frissítettem. Dani (vita) 2008. november 8., 23:19 (CET)

Kategorizálás bottal

Helló! Itt kérted hogy a „Nemzetek az olimpiai játékokon” kategória lapjaihoz adjon valaki hozzá még egy kategóriát. Ezt a feladatot szívesen elvállalom. De azt szeretném kérdezni, hogy adjam-e hozzá ugyanezt a kategóriát az alkategóriákban (pl. Magyarország az olimpiai játékokon) szereplő lapokhoz is? – Xnull vita 2008. november 9., 17:38 (CET)

Nemzetek az olimpián

Szia! Egyet szeretnék kérni: ahogy hozod létre a cikkeket, kérlek, mindet kategorizáld be az országnévre is. Tehát "Nemzetek az olimpiai játékokon", "Olimpia" és utána az ország kategóriáját is tedd be... Köszönettel, – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. november 15., 18:21 (CET)

Pontosan! :) Ha visszanézed, megyek utánad és teszem be a cikkeket az országkategóriába. Kérlek, csináld meg első menetben. Köszönettel, – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. november 15., 18:31 (CET)
Semmi gond! És örülök, hogy ilyen szép cikkeket csinálsz, csak így tovább! :)) – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. november 15., 18:41 (CET)

Szia! Amire kértél az botmunka. Egy botgazdának szólj. :) Szajci reci 2008. november 18., 22:19 (CET)

Megadod hogy hogy értékeljem és megcsinálom. Peti610 vita 2008. november 19., 15:53 (CET)

Ruanda az olimpiai játékokon

Bocsánat, máskor jobban vigyázok. – Einstein2 vita 2008. november 18., 12:34 (CET)

Válasz nálam, a kérdésedbe ágyazva! :) – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. november 18., 17:50 (CET)

Olimpia

Szia! Megtisztelsz azzal, hogy engem kérdezel, köszönöm. Először is hadd gratuláljak, fantasztikus már eddig is az a munka, amit elvégeztél, szerintem a wikiglóbusz egyik legnagyszerűbb cikkét készítetted el.

Nem volt most érkezésem végigolvasni, de a fejezetek és a tartalom gyorsolvasással történő áttekintése után két dologra hívnám fel a figyelmed: 1) szinte mindenhol nagybetűvel írod az "Olimpiai játékok" kifejezést, nem kell. A magyar nyelvben nem szokás ez, hanem simán kisbetűvel írjuk. Természetesen, ha idézet, akkor maradnia kell, de a folyószövegben az előfordulások minimum 95%-ánál kicsire venném. 2) Egy szó sincs a paralimpiai játékokról, erről mindenképpen írj egy fejezetet. A paralimpiák is az olimpiai mozgalom része, ugyanúgy, mint az ifjúsági játékok, kérlek, utalj rá. A magyar wikiben elég jól feldolgozott téma, nem kell túlrészletezni, de az általános olimpiai cikkben ki kell rá térni.

Ezentúl nem tudom mit mondhatnék, ismételten elismerésem, nagyon szép munka. – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. november 22., 08:40 (CET)

Látod, a forrásokat nem is néztem, a tartalomra koncentráltam. Igen, ha nincs "Források" fejezet, meg "Jegyzetek", akkor a cikk formai okok miatt nem fogja megkapni a kiemelt státuszt. Formai okot mondtam, pedig a forrás a wikiszócikk lelke, hiszen a cikk minden állítását forrással alá kell tudni támasztani. De én úgy láttam, hogy volt ott 4 könyv, amiből dolgoztál, és ajánlom figyelmedbe a guglit, amely pillanatok alatt 40 használható forrást dob ki, ha egy kicsit megbirizgálod. A NOB honlapja, a MOB honlapja nagyon sok infót tartalmaz. Tényleg, van magyar fejezet? – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. november 22., 08:57 (CET)

Kicsit átrendeztem a végét, logikusabb így a fejezetek sorrendje. Egyébként jó ahogy csinálod. – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. november 22., 10:16 (CET)

Ref

Szívesebben mondom el, hogy hogyan kell, úgyis előbb-utóbb magadnak is érdemes lesz megtanulnod.

Url és leírás

Ha egy nethelyre hivatkozol, mondjuk erre az url-re: http://www.sielok.hu

és ezen a helyen a tartalom így foglalható össze: Síelők lapja

akkor azt így kell csinos írni:

[http://www.sielok.hu Síelők lapja]

Tehát leírtad az url-t, hagytál egy üres helyet utána, és utánaírtad a leírását, majd az egész cuccot szögletes zárójelek közé tetted. Ez lesz belőle:

Síelők lapja

A szögletes zárójelet a földgömbös gombbal lehet a leggyorsabban a szöveg köré íratni.

Azt is jó közölni, hogy a lapnak mikori állapotát használtad fel a cikkben. Ha a mait, akkor ezt írod:

[http://www.sielok.hu Síelők lapja] Letöltve: 2008.11.22.

Ez lesz belőle:

Síelők lapja Letöltve: 2008.11.22.

Ezzel még nem vagy kész, mert arról is gondoskodni kell, hogy ezek a hivatkozások ne a szövegen belül látszódjanak, hanem ott csak egy kis szám vagy betű álljon, a hivatkozások szövege viszont lennt gyülekezzen a lap alján.

A csoportok helyének kijelölése a lap alján

Az az első, hogy elhatározod, hogy hány csoportban akarod a lap alján a hivatkozásokat látni. Ha mondjuk kettőben, akkor elhelyezed a következőket a lap alján oda, ahol az illető csoporthoz tartozó hivatkozásokat teljes szövegükkel egy-egy kupacban látni szeretnéd:

<references group="A"/>
és
<references group="B"/>

(Az A és B helyett persze valami más szöveggel is azonosíthatod a csoportokat.)

Egy egyetlen névtelen csoportod is lehet, ahol szeretnéd látni, ezt kell írni:

<references/>

Ha ezt megtetted, akkor azzal kijelölted, hogy hol váljanak láthatóvá a hivatkozások teljes szövegükkel. A lap alján ennyi az egész teendő.

A szövegben

A szövegben oda kell írni a hivatkozások szövegét, ahova a kis betűket–számokat szánod, amire majd rá lehet kattintani. Elé azt írod, hogy

<ref>

utána pedig azt írod, hogy

</ref>

Ezek úgy tartoznak össze, mint a zárójelek.

Erre is van egy külön gomb: [1]

Az első refben kell azt is megadni, hogy melyik csoporthoz tartozik az adott hivátkozás. Ha mondjuk az A csoportba, akkor így:

<ref group="A"> [http://www.sielok.hu Síelők lapja] Letöltve: 2008.11.22. </ref>

Ha a névtelen csoportba tartozik, akkor így írod:

<ref> [http://www.sielok.hu Síelők lapja] Letöltve: 2008.11.22. </ref>

Ismételt előfordulás

Van úgy, hogy egyazon csoporton belül többször is előfordulnak hivatkozások ugyanarra a dologra, tehát a ref és /ref között hajszálpontosan uganaz a szöveg lenne két vagy több helyen. Ilyenkor takarékoskodhatunk az írással, elég az első alkalommal leírni a hivatkozás szövegét, de viszont nevet kell adni neki. Mondjuk azt a nevet választottad, hogy Kiss1968. Ha az A csoportba tartozik, akkor így néz ki az első előfordulása:

<ref group="A" name="Kiss1968">  a-hivatkozás-szövege </ref>

és így fest a második, harmadik, stb. előfordulása:


<ref group="A" name="Kiss1968"/>

tehát az egész majdnem pontosan úgy néz ki, mint az első előfordulás legeleje volt, annyi csak az eltérés, hogy a „>” helyett „/>”-re végződik.

Ha az ilyen ismételt hivatkozás a névtelen csoportban van, akkor pedig így írod az első előfordulásánál:

<ref name="Kiss1968">[http://www.sielok.hu Síelők lapja] Letöltve: 2008.11.22.  </ref>

így pedig a második, harmadik, stb. előfordulásánál:

<ref name="Kiss1968">

Remélem, hogy sikerült világosan elmondanom. Ha valamihez még magyarázat kéne, ne restelj kérdezni!

Karmelaüzenőlap 2008. november 22., 21:05 (CET)

Re:Sportműhely

Hát nem tudom. Ezt úgy gondolod lenne egy egységesítő, és akkor az olimpia- meg a fociműhely valami alműhely lenne? Én jó ötletnek tartom, jobban meglehetne szervezni a munkát. Üdv.: Peti610 vita 2008. november 23., 06:29 (CET)

Ajánlom a fociműhely "vezetőjét" CFCt. December 6-ra igéri a visszatérését. Esetleg Spajcit is megkereshetnéd tenisszel kapcsolatban. Karesz52t is próbáld meg, ő sokat dologzik olimpiákkal kapcsolatban. HorsemansWiki lovas témákban jártas. Hirtelen ennyi. Peti610 vita 2008. november 23., 07:35 (CET)

Re: Sportműhely

Üdv. Ezen én is gondolkodtam... Mivel egy-egy kisebb sportról (persze foci, F1, és ehhez hasonló műhelyek kivételek, mert ezek önmagukban akkora sportok, hogy külön-külön kitesznek 1 műhelynyi munkát) fölösleges lenne műhelyt indítani, az olimpiaműhely lehetne egy "össz-sport" műhely vagy valami hasonló :) – Madridista Ideírjad 2008. november 23., 08:42 (CET)

Igen, én erre gondoltam, de mivel látom, más ötletek is vannak itt, először várjunk egy kicsit, és összegyúrjuk az ötleteket eggyé. – Madridista Ideírjad 2008. november 23., 08:49 (CET)
Rendben, de hirtelen nem jut eszembe senki. De persze amint eszembe jut valaki, rögtön szólok neki. – Madridista Ideírjad 2008. november 23., 09:08 (CET)

RE: sportműhely

Én egy ideje azon gondolkodtam, hogy egy lovasműhelyt kéne létrehozni, de ha az Olimpia műhely is be tudott fulladni, akkor valószínüleg a Lovas-nak sincs sok esélye arra, hogy működőképes legyen. Szóval én elsősorban a mindenféle lovas témákat szeretném szerkeszteni a wikipédiában, mert nagyon sok minden hiányzik, egészen alap dolgok is. Persze amennyire tőlem telik, szívesen segítek a Sport vagy Olimpia műhelyben is. Üdv – HorsemansWiki vita 2008. november 23., 12:12 (CET)

Mdonci, nagyon tetszik a kezdeményezésed. Egy egysített sportműhely ötlete már csak azért is nagyon jó, mert a hiányzó cikkek természete nagyon hasonlít. így könnyebb volna elérni az egységes kinézetet a Wikipédia különböző sportos cikkenél, és esetleg lehetne prioritásokat egyezteteni.
A Fociműhely tényleg nagyon nagy fordulaton működik, ennek oka, hogy az azért mégiscsak az egyik legnépszerűbb sportág. Ott érdekesek az északír klubcsdapatok is, de pl. súlyemelésben senkit nem érdekel Bhután ilyen-olyan városának csapata... Nem? Mégis, velük együttműködve, az ő tapasztalataikra építve nagyon nagy eredményt lehetne elérni a cikkek minősége, formai megjelenése, kategorizálása stb. területein. A legmesszebbmenőkig támogatom. – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. november 23., 12:17 (CET)
Sajnos nem egyértelműen. Ha az jó, hogy van valaki, aki őszinte beszólásaival, kérdéseivel előreviszi a végzett munkát; ha az jó, hogy van valaki, aki a holtidőben formázgat, javítgat, teljesebbé tesz; ha jó az, hogy mindig van valaki, akit "soundboard-nak (próbafalnak)" lehet használni, akkor arra jó vagyok. Szócikkírásra, kategóriarendszerre – nem tudom ígérni. De a támogatás megvan. Üdv, – Burumbátor hintsed csak, mint bolom'pék a lisztet... 2008. november 23., 13:54 (CET)

Szia, én is támogatnám az ötletet!:) Én tenisszel kapcsolatos cikkeket írtam (írok?) Spajcival, és már régóta gondolkozom azon, hogy egy teniszműhely sem ártana, csak nem volt rá időm... de nagyon örülnék egy egységes sportműhelynek. Nem tudom megígérni a nagy aktivitást, mert most jön a vizsgaidőszak, de hosszú távon nagyon szívesen segítek! Pumukli vita 2008. november 23., 14:47 (CET)

Szerintem az olimpiaműhelyt nem kellene átalakítani, mert az egyértelműen az olimpiára koncentrál, tehát külön feladata van. Igazából szerintem az lenne a legjobb, ha a már meglévő műhelyeket (portálokat) valahogy összefogná ez az új műhely, és ehhez később kapcsolódnának más sportágak műhelyei... persze ez nagyon idealisztikus gondolat, de ha elkezdenénk egy átfogó műhelyt, ahol egyszerre egységesítenénk a sporttal kapcsolatos cikkeket, és sportonként csoportosítva megszerveznénk a munkát, akkor talán lassan kinőne belőle a többi műhely. Sajnos nem sok sportszerkesztőt ismerek, de majd körülnézek! :) Pumukli vita 2008. november 23., 15:24 (CET)


Hali! + 1 támogató jelentkezik:) A tenisz mellett a kerékpár-részleget, meg a téli dolgokat is szívesen vállalom. Utóvizsgák után talán már aktivizálni is tudom magam... Spajci vita 2008. november 23., 19:40 (CET)


Ahogy látom, a többség a műhelyek/portálok összefogását tartja a legjobb ötletnek. Ha jól értem, eszerint lenne 1 nagy műhely, ezen belül az egyes sportágak műhelyei? Ez esetben én bevállalom a kézit és az autó/motorsportokat, valamint besegítek hokis és kerékpáros szócikkekben, mint amolyan „műkedvelő” :) – Madridista Ideírjad 2008. november 23., 19:55 (CET)

Madridista vitalapjára most írtam, hogy szívesen készítek a sportról egyet. Esetleg a MotoGP-ről is, ha meglesz a szint hozzá. Ha számomra idegen témában is kell majd portál, készítek abban is, majd más nyelvről valahogy lekoppintom. Tukanokoskodik 2008. november 24., 15:39 (CET)

Sportműhely!?

Szia, nem igazán tudom mi lenne jó. Én most három sportműhelyben is benne vagyok, úgy veszem észre hogy mindenki az öt érdeklő cikkekkel szeret csak foglalkozni. Meg is értem azért én is így vagyok vele. Bár hatékonyabb lenne valahogy összedolgozni. karesznincs vita 2008. november 23., 16:48 (CET)

Sportműhely

Jó ötlet, támogatom. A kézilabda témájú szócikkeket igyekszem rendben tartani, de más sport témájú cikkekbe is szívesen bele-bele kóstolok. Tényleg jó lenne, ha meglennének a szervezett keretek. Narnabi vita 2008. november 23., 22:23 (CET)

Re:kinézet

Nekem ez a kinézet megfelel. Javaslom az eddigi menüpontok megtartását. Szerintem lehetne egy Új/újabb szócikkeink rész is, ahol mindenki maga írná be az új cikkét, hetente kéne archiválni. Szerintem lehetne még egy ehhez hasonló navigációs sablon. Ennyi. Peti610 vita 2008. november 24., 15:29 (CET)

Logók ki, terveink ki. Peti610 vita 2008. november 24., 15:55 (CET)
Mehet Peti610 vita 2008. november 24., 17:04 (CET)

Sportmühely

A legfontosabb hiányokat kellene felvenni egy listára és azokat pótolni, gondolok itt a megíratlan téli olimpiák kezdő lapjaira elsősorban.karesznincs vita 2008. november 24., 17:15 (CET)


re

Szia, beírtam magamhoz, mivel foglalkoznék, de lehet, hogy én vagyok béna, mert vhogy nem jelenik meg a műhely oldalán... Pumukli vita 2008. november 24., 19:19 (CET)

Akkor jó :) Pumukli vita 2008. november 24., 19:23 (CET)

feketekeret

Üdv! Megnéztem a feketekeret sablont, de nem tudtam rájönni, mi lehet a baja, talán Borót kérdezd meg. Dani (vita) 2008. november 28., 11:55 (CET)


Re:sportműhely

Szia. Csatlakozom a Wikipédia:Sportműhelyhez, de mit kell tennem hozzá? Üdv. H Diana

Megerősített szerkesztő

Megerősített lettél! :) üdvözlettel - Dorgan labor 2008. november 30., 14:54 (CET)

Re: Sportműhely

Persze, én is támogatom. Egy kis türelmed kérném, amíg lezajlik az xy-ik költözésem. Utána állok szolgálatotokra. :-) - CFC vita 2008. december 2., 07:13 (CET)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 09:50 (CET))

Ho-ho-ho-hó

Én nem írok verset, csak sok szép Mikulást kívánok Peti610 vita 2008. december 6., 14:11 (CET)

sportműhely

Szia! Köszönöm a meghívást, szívesen csatlakoznék a sportműhelyhez! Üdv! Murdoc69

Hello! Javasolnék két embert, akiket meghívhatnánk a sportműhelybe: Fausto-t és Engusz-t. Számos sporttal kapcsolatos cikket írtak már. Üdv! Murdoc69

aláírás

Bemész a beállításaim menübe fent (Mdonci Vitám beállításaim figyelőlistám Közreműködéseim Kijelentkezés) utána egy kis ablakba begépeled, milyen legyen az aláírás.

Betűtípust így: <font face= "kivánt betűtípus">szövegszöveg</font face> (sztem wordből szedd ki, nem láttam még a wikin betűtípus listát)
Színt így: <font color= "kivánt szín">szövegszöveg</font> színkódok lista van, pl. itt: Szerkesztő:Tukan/Munka

Felső index: <sup>szövegszöveg</sup>

Az enyém így néz ki például: <font face= "Kristen ITC"> '''[[User:Tukan|<font color= "crimson">T</font><font color= "sandybrown">u</font><font color= "forestgreen">k</font><font color= "blue">a</font><font color= "indigo">n</font>]]'''</font>[[Kép:Tukan-aláírás.jpg|23px]]<font face="Kristen ITC"> <sup> '''[[User vita:Tukan|okoskodik]]'''</sup> </font face>

És így jelenik meg: Tukanokoskodik 2008. december 10., 19:29 (CET) Remélem tudtam segíteni.

Bemész a beállíttásaimba, oda van írva, hogy Aláírás: utána egy üres doboz. Oda írd be ezt: {{Szerkesztő:Mdonci/aláírás}} És kész. Tukanokoskodik 2008. december 11., 17:46 (CET)

Ugye a nowikit nem írtad bele? Tukanokoskodik 2008. december 11., 18:33 (CET)

munka

Szia! Melyik, a már meglévő sablon alapján gondoltad az elkészítésüket: Sablon:Magyar olimpiai eredmény infobox, vagy Sablon:Belga olimpiai eredmény infobox. Szerintem az első, az jobb.– bahusz 2008. december 11., 18:07 (CET)

Akkor ezt megbeszéltük, a másik téma, hát az elég komoly munka, nézegettem a már meglévőket, és elég nagy az összevisszaság a lapok stílusát, sablonjait illetően. Ide valami irányelv kéne, mint az Wikipédia:Országok műhelye lapon Minta egy ország oldalára Bahusz vita 2008. december 11., 18:33 (CET)

Elkészítettem egyet: Sablon:Román olimpiai eredmény infobox, nézd át, ha találsz valami módosítani valót, akkor javítsd ki, és azután legyen ez az alap.– Bahusz vita 2008. december 11., 23:07 (CET)

Nállam jól látszik, mi a gondod vele?– Bahusz vita 2008. december 12., 21:22 (CET)

Beírtad a Beállításaim/Aláírás-ba? Így: Mdönci csak okosan!

+ mentsd el!

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ! Hát ez nem jó, de akkor másképp írom, tagoltan: BEILLESZT:Szerkesztő:Mdonci/aláírás és ez az egész kapcsos zárójelben (duplában, fennt, jobra az utoló), remélem így érthető

Írd le pontosan, hogy mit csinálsz!!!

Amikor ezt megnyitom: Szerkesztő:Mdonci/aláírás, akkor szépen jelenik meg (az olimpiai ötkarikával), ezek szerint valamit a beállításaidnál nem csinálsz jól.

A zárójelen belül, a „Szerkesztő” előtt Írd be, hogy BEILLESZT:

Nos? Mi a helyzet?– Bahusz vita 2008. december 12., 22:39 (CET)

Tényleg, ezt el is felejtettem mondani, de jó hogy rájöttél :)– Bahusz vita 2008. december 13., 00:11 (CET)

1986-os olimpia ??? – Bahusz vita 2008. december 13., 10:32 (CET)

Rendben, kijavítom.

nagyon fontos

Szia! Kérlek olvasd el ezt a szakaszt, és javítsál valamit, amit tudsz. Fontos, hogy jó minőségű legyen a wikipédia. Szajci reci 2008. december 13., 08:17 (CET)

nagyon szépen köszönöm :-) Szajci reci 2008. december 13., 08:24 (CET)

LeBron James

Fenti cikk másolmány(gyanú) miatt törlési megbeszélésen van. Esetleg nem tudnád megmenteni a cikket azzal, hogy újraírod? Előre is köszi! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 14., 21:54 (CET)

Természetesen ráér akkor és köszönöm! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 15., 13:52 (CET)
Amit fontosnak érzel. Ebben szabadságod vagyon. ;-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 15., 13:55 (CET)

Sportműhely válasz

Hello! Ok csatlakozom.– Engusz vita 2008. december 15., 16:45 (CET)

Szia! Köszönöm a meghívást, megtisztelő, de én már „kiírtam” magam sporttémában, sokat nem tudnék segíteni, meg a műhelyhez csatlakozás kötelezettségekkel járna, amit valószínűleg nem tudnék az elvárásoknak megfelelően teljesíteni. Van ugyan még 2-3 tervem a fejemben, egyelőre idő hiányában nem csináltam meg – de ami késik..., meg az indított cikkek, eredménylisták folyamatos karbantartása is nagy falat. Azért – ha megengeditek –, figyelem a sport témájú cikkeket, és ha indokoltnak érzem, belepiszkálok, javítok, bővítek, ezt nem bírnám megállni. Jó munkát, üdv – szalax vita 2008. december 16., 10:31 (CET)

Teniszportál téka

Szívesen elkészítem, bár a 8 képet kicsit kevésnek találom hozzá. (sztem 10-15 már megfelelő) Ehhez kapcsolódóan nekem is lenne egy kérdésem: a tékás módszert csak a képekhez gondoltad, vagy a cikkekhez is? Pumukli és Spajci nekem azt mondták, hogy a cikkeknél ők vállalják a havonta való frissítést. Tukanokoskodik 2008. december 16., 18:06 (CET)

Szia, én ezeket a képeket gondoltam még:

   * Kép:Federer fonák.jpg
   * Kép:Maria Sharapova Indian Wells 2006.jpg
   * Kép:AnaIvanovicCropped.JPG
   * Kép:Jelena-jankovic.jpg
   * Kép:Novak Djokovic Volley 01.jpg
   * Kép:James Blake – Looking For Answers.jpg
   * Kép:McEnroe with umpire.jpg
   * Kép:Fabrice Santoro.jpg
   * Kép:Dinara Safina Feb 08.JPG
   * Kép:Agnieszka Radwańska US Open 08.jpg
   * Kép:Monica Seles.jpg
   * Kép:Kournikova-Hingis-SYD-1.jpg

Pumukli vita 2008. december 16., 20:46 (CET)

sportműhely

Szia! Persze, beszállok. Csak jár ez valami kötelezettséggel is? fausto vita 2008. december 17., 21:58 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!
Peti610 vita 2008. december 20., 05:46 (CET)


Kellemes ünnepeket! - Kossuthzs. vita 2008. december 23., 00:20 (CET)

Re:Csere

Kész, amúgy jó az aláírásod :-) - Peti610 vita 2008. december 20., 19:23 (CET)

Re:Botmunka

Amint az egyik szaki fönt lesz IRC-n és megtudok tőle kérdezni valamit, utána csinálom. mert ha csak simán hozzáraknám nem lenne TöbbWP, de elvileg ezt bottal meg lehet csinálni. Peti610 vita 2008. december 22., 08:18 (CET)

Szerintem a cikk jól össze van rakva. Két dolgot vettem észre: 2008-2009-es NHL szezon (ezt pótolni kéne) és a források: # ^ IWHC.net: NHL still likes Czechs best. IWHC.net, Hiba: érvénytelen idő. (Hozzáférés: 2006. június 9.) (A Hibát javítani kéne). Peti610 vita 2008. december 22., 09:00 (CET)

u.i.: Télleg sok a piros (nem csak a csapatok), ezekkel is kéne kezdeni valamit. Talán a sportműhelyen belül egy "akciónapot" tartani, amikor csak ilyenekkel foglalkoznánk.

Igen, ez a cikk rendben van. Itt is csak a nagyon sok piros link a gond. Vagy ne hivatkozzunk rá, vagy írjuk meg szerintem. Peti610 vita 2008. december 22., 09:33 (CET)
Kérd meg Szajcit, ő foglalkozik ezzel. Én nem tudom, hogy kell. - Peti610 vita 2008. december 22., 12:18 (CET)

Re:NHL

Bocs hogy csak most välaszolok, de 28-ig nem vagyok gep közelben. Utäna pedig vizsgäzom es nem nagyon erek rä sajnos. Most is csak a Dallas Stars eredmenyeit frissitem. Boldog Karäcsonyt!– Engusz vita 2008. december 24., 05:32 (CET)

Karácsony

Köszönöm és viszont kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt!Istvánka posta 2008. december 24., 09:34 (CET)

átirányítás

Én nem töröltem semmit, a „Téli olimpiai játékok” redirekt volt „Téli Olimpiai játékok”-ra ami átirányít a „Olimpiai játékok#Nyári és téli olimpia” szakaszra. Ezt a dupla redirektet szüntettem meg. De ez szerintem kiderül a laptörténtetből. – BáthoryPéter vita 2008. december 24., 12:00 (CET)

Re: kérés

Itt van: {{NHL csapatok rövidítései}}, még van rajta a csapatoknál 1-2 fordítanivaló (pl. original). Egyébként a NHL játékosok listája:A szócikkcímnél hiányzik egy szóköz, de kettősponttal nagyon pocsék, nem huwikis forma, zárójelben kellene utána rakni a betűt. Dani (vita) 2008. december 25., 09:31 (CET)

Olimpia

Szia Dávid! Kellemes ünnepeket kívánok Neked és jó munkát is. Az Olimpiai játékok szócikket kezdte átnézni, hogy leadjam a (támogató!) szavazatomat, de gondokat látok. Azért írok Neked, mert nem akartam a cikk vagy a kiemeltszavazás vitalapján írni, Veled szeretném megbeszélni a dolgot. Ezt a cikket – szerintem – alaposan át kellene még nézni: szakmailag is és helyes magyarság szempontjából is, mert így nem fog átmenni. Még csak az elejét néztem át, javítottam is, de a további javításoknak már sokkal mélyebbeknek kellene lennie, nem akartam „szemtelen” módon törölni, vágni. Néhány dolgot illusztrálásul azért ide sorolok, csak az elejéről:
Bevezető:

  • „A NOB lett az „olimpiai mozgalom” szíve, a sportolói szövetségek (amelyek része voltak a szervezetnek) összefogója.” –– Ezzel szemben: nem a sportszövetségek a tagjai a NOB-nak, hanem a nemzeti olimpiai bizottságok (pl. a MOB).
  • „Ez a fejlődés számos problémát is okozott, mint például a különböző politikai bojkottok, a tisztviselők megvesztegetése és a terrorizmus.” –– Ezzel szemben ezek nem az olimpizmus "fejlődésével" függenek össze, hanem a világ általános állapotával. A fejlődéssel az olimpiák megrendezhetősége függ össze: sportágak és a sportolók száma, a dopping kérdése (bár ez utóbbi is inkább a sport általános kérdése, mintsem az olimpiáké).
  • „A problémák ellenére az olimpiai mozgalom folyamatosan fejlődött, az egymást követő olimpiákon egyre több sportágat próbáltak beiktatni a programba, hogy lépést tudjanak tartani a világ elvárásaival.” –– Ezzel szemben (lásd az előző észrevételt is) az utóbbi néhány olimpián már a sportágak számának és a résztvevők létszámának a korlátozása a törekvés a NOB részéről. Az utóbbi miatt vezették be a kvalifikációs rendszert is.
  • „Míg az olimpiai játékok folytatják megállíthatatlan fejlődésüket, új olimpiai hagyományokat teremtettek meg a sportünnep kezdeti időszakában, a 19. század második és a 20. század első felében. A legtöbb ezen tradíciók közül a nyitó- és záróünnepségek és az éremosztás során fordulnak elő. Ilyen még az Olimpiai Mozgalom, mely az évek során rengeteget fejlődött abban, támogatja a nemzetek részvételi szándékát a játékokon. Erre illik az Olimpia hármas jelszava: Citius Alius Fortius (Gyorsabban Magasabbra Erősebben).” –– Nos, ezeknek a mondatoknak nincs értelmük. Azt akarják mondani (gondolom), hogy: az olimpiai játékok folyamatosan új hagyományokkal bővült, pl. a megnyitó és a záróünnepségek rendjével, a díjkiosztás ceremóniájával stb. Erre pedig egyáltalán nem illik az a bizonyos hármas jelszó, az a versenyzői hozzáállás jelszava.

Az ókori Olimpiai játékok fejezet elejéről:

  • Sztadion (ez a helyes írásmód): –– a távolság az egyes városállamokban eltérő volt: 1 sztadion Athénban 192,27 m, Delphoiban 177,55 m, Olümpiában pedig 184,97 m. Egyébként 1 sztadion=6 plethron=600 pusz (görög láb). A 400 lépés és a 400 m nem igaz (a 400 m a mai atlétikai pályára igaz)!
  • „Egy másik legenda az első játékokat az ókori görög olimpiai fegyverszünettel azonosítják.” –– A fegyverszünet nem legenda, valódi törekvések voltak rá, bár előfordult, hogy nem jártak sikerrel.

Nos ez még csak az eleje! Mit csináljunk? Ha én átnézném, mint a Sportműhely „külső” tagja, nem lennék kitéve támadásoknak? Szeretném, ha a cikk kiemelt lenne, bár, ha szerkeszteném, én nem szavazhatnék rá. Talán – a szerkesztések idejére – időlegesen vissza is lehetne vonni. Esetleg megbeszélhetnéd másokkal is a műhelyből. Szóval? Üdv – szalax vita 2008. december 25., 19:43 (CET)

Szia! Az „azonnali” azért túlzás, gondolom a súlyos hibák valamelyik idegennyelvű wikis cikkből kerültek bele, ami viszont fél- és félreinformációk alapján születhetett (ezért vagyok én nagyon rossz véleménnyel némely nyelvű és némely témakörű szócikkekről, találkoztam olyan festőművészről készült cikkel, amiben mint zeneszerzőt szerepeltették!!!). Ha úgy gondolod, én elkezdhetném a javítást, van is itthon némi irodalmam. Csak kiemeltszavazás közben kissé furcsa, meg nem is tudnék olyan ripsz-ropsz végezni. Mindenesetre elkezdem, meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Te is kísérd figyelemmel, nehogy esetleg én is hibákat vétsek. Szia – szalax vita 2008. december 25., 20:25 (CET)
Szia! Sok mindent javítottam, úgy láttam, Madridista is farigcsálta kicsit, szóval állhatunk a nagyérdemű elé. Egyébként a történeti részekkel volt főleg problémám, elképzelhető, hogy oda még bekerül egy-két dolog. Egyébként gyűlnek a szavazatok! :) Üdv – szalax vita 2008. december 26., 14:38 (CET)

CompactTOC

Használd az {{Abc}}(?) sablont. Dani (vita) 2008. december 27., 09:57 (CET)

Re:Botmunka

Megtudom csinálni, de utána végig kell menni az összesen és ha van már rajta cikkértékelő TÖBBWP-be kell rakni. - Peti610 vita 2008. december 27., 14:15 (CET)

Akkor csináljam? Ha igen melyik kategóriában? - Peti610 vita 2008. december 29., 08:46 (CET)
Pl. Kategória:Sport. Ebben akkor jó lesz? - Peti610 vita 2008. december 29., 12:02 (CET)

Új év

Köszi a karácsonyi üdvözlést! Én már csak boldog új évet tudok kivánni neked!:) fausto vita 2008. december 28., 16:48 (CET)

sablon

Hát… csináltam egyet. Bean49 vita 2008. december 29., 00:13 (CET)

szia

Igen, szivesen csatlakozom, csak most az elkövetkező 2-3 hét nagyon húzos lessz a számomra (sok a meló), de ha szabadidőm engedi én is készítem majd őket.– Bahusz vita 2008. december 29., 23:31 (CET)

Szia! Természetesen, de viszont én is szeretnék kérni valamit. A kiemeltszavazásra állítsd be nekem a sportműhelyeseket. Fontos lenne, hogy minél többen szavazzanak a cikkekre. Ezt szeretném kérni, hogy szavazzatok a cikkekre. köszönöm. Szajci reci 2008. december 30., 07:02 (CET)

Természetesen nézik a cikkeket. Tukán dolgozik pl. sennán. Szajci reci 2008. december 30., 10:37 (CET)

Ma tettem fel 3 új cikket. Kérlek riadóztasd a műhelyt és szavazzatok most is és mindig ha lesz új. Köszönöm. Szajci reci 2008. december 30., 18:00 (CET)

Köszönöm. Szajci reci 2008. december 30., 18:07 (CET)

WPSPORT

Nah, Peti610bot dolgozik kb. 6000 (na jó egy kicsivel több azért) cikk :-). Az eseményeket itt tudod követni, ezt is én frissítem. - Peti610 vita 2008. december 30., 07:15 (CET)