Szerkesztővita:Gbarta/Archív 8

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szaszicska 9 évvel ezelőtt a(z) Polányi János témában

Lászlóné Prohászka Elvira

Ezt töröljétek, már rá is tettem az azonnalit.--Mártiforrás 2014. január 20., 12:54 (CET)

Ugyanazon személyről két szócikk született az Erdélyi Magyar Lexikonban. Prohászka Elvira és Lászlóné Prohászka Elvira néven. Lásd:
--Mártiforrás 2014. január 20., 13:25 (CET)

Eszközöltem az átirányítást, s kibővítettem a szócikket, már amennyire a források lehetővé tették. Köszi az együttműködést:-)--Mártiforrás 2014. január 20., 15:21 (CET)

Sass István (csillagász)

Ebbe olvasztottam be a Sass István Huba Attila anyagát, ez utóbbi szócikket törlésre jelöltem, aztán majd megcsinálom az utalót.--Mártiforrás 2014. január 22., 16:25 (CET)

Wikiszlinap

Szia! Boldog wikiszülinapot kívánok!  … szalax üzenő 2014. április 18., 17:17 (CEST)

Alan Arkin

Szia!

Az Alan Arkin szócikkben a "Kis gyilkosságok/Szellemtanú (1971)" című film linkje nem jó helyre mutat, az ilyen címmel létező szócikk a 2011-es filmről szól. Javaslom a "Szellemtanú (film, 1971)" megnevezés használatát, ha tényleg ez a film címe. Az Imdb "Kis gyilkosságok" címen hozza, eredeti címe: "Little Murders". A 2011-es filmé: "Little Murder". misibacsi*üzenet 2014. május 1., 11:25 (CEST)

Navigációs sablonok helye

Szia!

Légy szíves, és ne helyezzél a szócikkek szövegtörzsében navigációs sablonokat. Ezeknek megvan a megfelelő helyük a szócikkek alsó részénél, ahogy azt több helyen látható is. A szócikkek szövegtörzsébe random módon behelyezett sablonok is folyamatosan kerülnek át a helyükre. Köszönöm a megértésedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. június 25., 07:53 (CEST)

Szerintem megoldás lehetne a sablonok átstrukturálása olyanképpen, hogy az oktatókat kivenni belőlük (vagy rosszabb esetben link nélkül benne hagyni őket), és egy közös oktatói sablonba gyűjteni őket, a sablonon belül bontva évtizedekre. Így a korábbi sablonok is egyszerűsödnének, egyrészt. Másrészt nem lenne zavar. Harmadrészt az összes oktató egy sablonba kerülne.

Más: látom, szeretsz színészekkel foglalkozni. Nem lenne kedved csatlakozni a Színművészeti műhelybe? Ha igen, akkor szeretettel meghívlak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. június 25., 08:05 (CEST)

Csatlakozással egyet értek... :o))
Ami a megkülönböztetést illeti, ha valaki kinyitja a sablont, egyértelműen látszik, hogy az adott évfolyam hallgatója, vagy oktatója volt-e valaki... ln is gondolkoztam rajta sokat, mikor észrevettem HuFi változtatásait... A tanulmányokat általában a szöveges rész is tárgyalja (ha nem, pótolni kell, az adatbázisra - ami alapján készült a sabloncsalád - hivatkozva... jut eszembe, ez jelölve van bárhol? Mármint hogy mi/mik alapján készültek a sablonok?) Fauvirt vita 2014. június 25., 15:06 (CEST)

Köszi, hogy szóltál. Az egyik belső link jobboldali párjának egyike hiányzott, ezért esett szét a sablon. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. július 12., 14:02 (CEST)

Re:Richard Burton

Igen a Richard Burton cikknek így első ránézésre, már van forrásolása és nem kell a hiánypótlást kérő sablon. A jövőben figyelj oda, hogy a fordításhoz kell az oldid szám, valamint a jegyzet és a forráshivatkozásokat is sablonba tesszük. Andrew69. 2014. július 11., 10:48 (CEST)

Igen kitöröltem a fordítást a szövegből és nem vettem észre, hogy maradt még rá hivatkozás. A fordítást a cikk végén jelezzük, mert a wikik egymásközti átfordításakor az ellenőrizhetőség érdekében fel kell tüntetni az ott jelölt forrásokat is. A cikkben megcsináltam a sablonokat, de gondolom neked sem fog a jövőben gondot okozni. Használd őket, hiszen szebbek és pontosabbak lesznek tűlük a Wikis cikkek. Üdv. Andrew69. 2014. július 11., 13:14 (CEST)

commonskat

Szia! A Commons kategóriát így kell beírni: {{commonscat|Lili Bánky}}, vagy {{Commonskat-natúr|Lili Bánky}}. Üdv. Tambo vita 2014. augusztus 12., 08:35 (CEST)

Commons-linkek

Szia! Kérlek, ne add hozzá a Wikidata-elemekhez a kapcsolt Commons-lap helyére az elemhez tartozó Commons-kategóriát (ahogy például itt is tetted). A Commons-kategóriát a P373-as tulajdonsággal lehet hozzáadni a WD-lapokhoz. A kapcsolt Wikimédia Commons-lap helyére a megfelelő Commons-galériát (szócikket) kell hozzáadni (ha létezik ilyen), nem pedig a kategóriát. Jó lenne, ha e szerint javítanád az eddigi szerkesztéseidet is. Köszönöm, ✮ Einstein2 vitalap 2014. augusztus 25., 16:36 (CEST)
Bocsánat, hogy beleszólok, csak láttam az üzenetváltásotokat és lehet, hogy ez az, ami nem biztos, hogy feltűnik egy commonsot ritkábban használónak, hogy a commons-kategória és a commons-szócikk (ill. galária) két különböző dolog és lehet, hogy ez az, ami kevésbé érthető. Pl: kategória: commons:Category:Theatre és annak a "commons-szócikke": commons:Theatre (ez lenne, ami a színház wiki-szócikkekhez, ill. wikidatájához kapcsolható, ha jól értem)... de lehet, hogy nem ez a probléma... és bocs mégegyszer! Fauvirt vita 2014. augusztus 25., 17:54 (CEST)
Még valami, ha jól látom, a commons-kategóriát az úgynevezett Állítások alatt (közvetlenül a "Kapcsolt Wikipédia-lapok" szakasz fölött) található "hozzáadás"-gombbal lehet hozzáadni a laphoz úgy, hogy a tulajdonságnak a "commons-kategória" elemet adod meg, majd mellette a kategória nevét a "category:" nélkül és ment... (de jó, ezt most fedeztem fel... :o))) - javítom is, mert Huszárik Zoltánnál ezt én is jól elrontottam azt hiszem...) Fauvirt vita 2014. augusztus 25., 18:04 (CEST)

Fauvirt feljebb jól leírta. Az Annamanna Orsós WD-lapon hozzáadtad a Pages on other sites linked to this item szakaszhoz hozzáadtad a megfelelő Commons-kategóriát. Ide viszont a Commons fő névtérében lévő, esetleges galéria linkjének kellene kerülnie (jelen esetben ez nem létezik). Az Annamanna Orsós Commons-kategóriára mutató linknek az Állítások szakaszban van a helye, a Commons-kategória (P373) tulajdonság segítségével lehet megadni. Ennek alapján kivettem az utolsó szakaszból a kategória linkjét, és betettem az állítások közé. (Ahogy nézem, a legtöbb Wikidata-lapnál már létezik a Commons-kategória állítás, így egyszerűen csak az utolsó szakaszban lévő linket kellene eltávolítani.) Üdv, ✮ Einstein2 vitalap 2014. augusztus 25., 20:33 (CEST)

Köszönöm a javításokat! :) ✮ Einstein2 vitalap 2014. augusztus 27., 16:14 (CEST)

Sok boldog wikiszületésnapot kívánok!

Sok boldog wikiszületésnapot kívánok, mivel most már hét éve vagy szerkesztője a Wikipédiának! Apród vita 2014. szeptember 4., 01:00 (CEST)

Palcsó Sándor

Össze van keverve a fiával, ifj. Palcsó Sándor (1952–) operai súgóval és rendezővel. Tudtommal az apa sohasem rendezett. A Színházi Adattár teljesen megbízhatatlan, különösen operaénekesekkel kapcsolatban. -Sir Morosus vita 2014. szeptember 4., 15:24 (CEST)

SZFE 1962-es sablon

Szia!

Módosítottam rajta. Kérlek, Nézd meg éS jelezz vissza, hogy jó e így. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. szeptember 26., 13:09(CEST)

Tudod módosítani, csak előnézetben nem (mindig) látszik. Mentés után az A lap frissítéséhez kattints ide! linkre kell klikkelni, és akkor fog változni a módosításod. Szerintem próbáld meg, sikerül-e, addig nem nyúlok bele, ha nem megy, akkor megcsinálom. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. szeptember 26., 13:16 (CEST)

Örülök neki, és szívesen! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. szeptember 26., 13:20 (CEST)

re:Commons/Wikidata

Szia! A második (Commons-lap) és a harmadik típus (Commons-galéria) ugyanaz. :-) A kategóriáknak az állításoknál, a lapoknak/galériáknak pedig az Egyéb részben kell szerepelniük. Azért vonták vissza a szerkesztésedet, mert az Egyéb részből nem a kapcsolódó kategóriát, hanem Tim Berners-Lee Commons-lapját távolítottad el. Üdv, ✮ Einstein2 vitalap 2014. október 26., 17:12 (CET)

re:Wikimedia Commons - Wikidata

Szia! Az általad leírt módon így elvesznek az interwikik a bal oldalról a commons-categorykban (ahogy Abafi Lajos kategóriájában is eltúntek), pedig szerintem fel kellene tüntetni egy-egy categorynál őket, mégha nincs is a commons-kategóriának megfelelő nyelvi kategóriájuk, hanem csak szócikkük.--Szenti Tamás vita 2014. október 29., 01:40 (CET)

Láttam a vitát és szerintem Einstein2-nek nincs igaza. Azóta egyébként kb. 2000 magyar életrajzi commonscategorynál alkalmaztam a módszert és nem szólt érte senki. Az Annamanna Orsós wikidatát is átírtam, ami kategória a vitalapodon szerepelt és a Gottfried Benn WD-t is átírta valaki. Szerintem tehát nyugodtan csináld a régi módszerrel és Abafinál is visszaállítom a régi változatot.

Na, úgy látszik tisztázódott a helyzet. Tehát, ahol van galéria pl. commons:Tim Berners-Lee az esetedben, ott azt kell feltüntetni a WD Egyéb részében és nem a commons:Category:Tim Berners-Leet. Ha nincs galéria, akkor mehet az Egyéb részbe a commonscategory.--Szenti Tamás vita 2014. október 30., 15:36 (CET)

Polányi János

Szia!

Épp a kémiai Wolf-díjasokat nézegettem, és megakadt a szemem Polányi cikkében az "infravörös radioaktív sugarakon", melyet még valamikor régen te írtál be. Ez mi akarna lenni? Eléggé légből kapottnak tűnik. :(

Köszi! Szaszicska vita 2014. november 27., 23:10 (CET)