Szerkesztővita:Gbarta/Archív 5

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 12 évvel ezelőtt a(z) Jean-Jacques Annaud témában

Színházi Adattár hivatkozás

Szia! BUÉK!

Szeretnélek megkérni, hogy inkább ezt a hivatkozás használd:

Ez ugyanis a wiki szócikkre és a konkrét platformra is elirányít. Kösz. Üdv.! – Kispados vita 2011. január 6., 16:46 (CET)

Batta György

Szia, van annak valami ésszerű indoka, hogy a fentit "szlovák"-nak nevezted? – Pagonyfoxhole 2011. január 10., 14:52 (CET)

Ahogy Hornyik Miklóst sikerült szerbnek nevezned. A határon túli területeken született magyarokat nem szokás szerbnek vagy szlováknak nevezni. Max. szlovákiai, szerbiai/jugoszláviai stb. magyarnak. Cassandro Ħelyi vita 2011. január 12., 10:56 (CET)

Árkosi Árpád

Szia! Írtam a szócikk vitalapjára. Vita:Árkosi Árpád Üdv.!--Kispados vita 2011. március 26., 16:53 (CET)

Marczali László

Szia! Írtam a szócikk vitalapjára Vita:Marczali László. Szeretném javasolni, hogy jelöld be az általad elkezdett szócikkeket figyelésre, így értesülhetnél a módosításokról és az észrevételekről-javaslatokról. Egyébként továbbra is az a véleményem, hogy a 2002-es forrást csak nagyon körültekintően lenne szabad használni. Veszélyes a 2009-es is, de az legalább közelebb van a mához. Üdv.! --Kispados vita 2011. május 9., 09:03 (CEST)

Szia! Köszönöm a válaszodat! Ebben az esetben azt hiszem indokolt volt az országházi munkakör törlése, mivel csak annyit tudunk mikor kezdődött, de a vége nem ismert. Egyébként írtam az Illés Lajos (irodalomtörténész) szócikked vitalapjára is egy javaslatot. Helyére kellene tennünk ezt a nevet, mert most már kettő van belőle. Üdv.! --Kispados vita 2011. május 9., 09:19 (CEST)
Szia! Nem értem miért állítottad vissza az eredeti állapotot. Egyébként írtam a vitalapra Vita:Marczali László szerkesztése. Ha nem érvelsz forrás adatokkal kénytelen leszek adminisztrátorokhoz fordulni. Üdv.! --Kispados vita 2011. május 9., 16:07 (CEST)
Szia! Tényleg nem érted, hogy egy évtizedes forrás megállapítása ma már nem biztos, hogy aktuális. A Te megfogalmazásod szerint Marczali László ma is az Országgyűlés alkalmazottja. Én erre nem vennék mérget, ez 2002-ben igaz lehetett, de 2011-be egyáltalán nem biztos. Egyébként nem vettem észre, hogy az MTV archívumát aktualizálnák bármikor is. Továbbra is azt javaslom, hogy fogalmazd át a mondatot, hogy abból ne az derüljön ki, hogy még ma is az Országgyűlés alkalmazottja. Üdv:!--Kispados vita 2011. május 9., 17:08 (CEST)

Závada

Szia, elárulnád, a prózaíró munkásságát taglaló alfejezetnek miért adtad a Költészete címet? --Pagonyfoxhole 2011. május 14., 16:21 (CEST)

Soltész Erzsébet

Szia! Ezen az oldalon, amit te linkeltél be a szócikkbe, több díj van felsorolva. Jó lenne, ha nem csak a Ki-kicsodára hagyatkoznál, hanem a forrásokat is átnéznéd, hátha van még benne hasznos infó. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. május 21., 20:48 (CEST)

Ez viszont szinte zéró infót tartalmaz. Olvasd el légy szíves, amit belinkelsz. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. május 21., 20:50 (CEST)

Persze, az infoboxban négy díj, a szócikkben egy. Ez így nem néz ki túl jól. A linken pedig az a két film nem igazán információdús tartalom, ha az összes szerepét nézed, erre céloztam. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. május 21., 21:06 (CEST)

Bognár Róbert

Szia, nem szerencsés, ha nem az egyik, hanem a másik Gergely Ágnessel házasítod össze. Mivel élőkről van szó, sokkal jobban kell figyelni az ilyesmire. --Pagonyfoxhole 2011. május 30., 20:40 (CEST)

Bozó László

Szia! Írtam a vitalapra egy-két javaslatot. Üdv.! --Kispados vita 2011. augusztus 3., 15:56 (CEST)

Deák Horváth Péter

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Deák Horváth Péter szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat, ügyelj arra hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Henrik 2011. szeptember 14., 09:15 (CEST)

Banovich Tamás

Szia! Igazán kíváncsi vagyok, mitől függ, hogy a felsorolt filmjei között valamelyeket linkeled belső hivatkozásként, valamelyiket nem. Így szép színes, kék, piros és fekete a lista, de érdekelne, hogy miért. Előre is köszi az infót. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. szeptember 21., 11:06 (CEST)

Ilyenkor zárójeles egyértelműsítést használunk: [[Bizánc (film)|Bizánc]]. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. szeptember 21., 12:15 (CEST)

Julow Viktor

Szia, J. V. 1982-ben halt meg, Helen Fielding 1996-ban írta a Bridget Jonest, hogy fordíthatta volna? Henry Fielding viszont 18. századi klasszikus, Julow ilyenekkel foglalkozott, nem mai sikerkönyvekkel! --Pagonyfoxhole 2011. október 4., 16:09 (CEST)

Persze hogy nem a Bridget Jonesról van szó, ÉS nem is Helen Fieldingről -- de te ŐT írtad be! A Tom Jones íróját HENRY Fieldingnek nevezik. --Pagonyfoxhole 2011. október 4., 16:38 (CEST)

Javaslatok aktuális forrásokra

Szia! Örülök, hogy elkészítetted a két művésznő szócikkét. Javaslom, hogy az évekkel ezelőtt lezárt lexikonok mellett egy kicsit nézzél szét az interneten. Mindkét esetben bőven található felhasználható információ

Csoma Judit

Forrásként használtad a Nemzeti Színház weblapját. Szinte kizárólag itt különböző évadok társulatai is megtalálhatók. Ebből kiderül, hogy a -korábban sokat foglalkoztatott- művésznő 2009 után már nem kapott szerepet, illetve szerződést. A cikket ennek megfelelően módosítottam. Üdv.! --Kispados vita 2011. október 14., 17:43 (CEST)

Bródy Vera

Többek között a következő webhelyeken találhatsz információkat:

Üdv.! --Kispados vita 2011. október 14., 17:43 (CEST)

Időközben az azonos hivatkozásokat egységesítettem. A szintaktika a következő:

1. Hivatkozás: [1]

2. és a további hivatkozások: [1]

Remélem lesz időd a javasolt vagy egyéb források alapján a csonk szakaszt kiegészíteni. Üdv.! --Kispados vita 2011. október 17., 20:24 (CEST)

Jegyzetek

  1. a b 2011. október 4-i lekérdezés

Jean-Jacques Annaud

Szia! Elárulnád, miért soroltad be a német Vilsmaier Sztálingrád című filmjét Jean-Jacques Annaud francia rendező alkotásai közé? --Fekist vita 2011. november 19., 18:22 (CET)

Szia! Helytelenül tetted, hogy az évszámokra tett linkeket, amik a megfelelő filmes szócikkekre mutattak és az eredeti címeket kiirtottad. Megkérdezhetem, hogy milyen megfontolásból töröltél hasznos tartalmat? Jó lenne, ha ezeket visszaraknád a cikkbe. misibacsi*üzenet 2011. december 18., 13:15 (CET)

Lovászy Károly

Szia! Figyelmedbe ajánlom egyes szócikkek írásánál a Humorlexikont is, már online is elérhető. A cikket ezzel a forrás megjelöléssel egészítettem ki.

Üdv.! --Kispados vita 2011. november 30., 16:32 (CET)

Lukács Lóránt

Szia!

A "Filmjei" szakaszban lévő linkek közül amelyik kék (vagy zöld), az szinte mindegyik rossz, nem a film szócikkére mutat! Csak a "Kisváros" és az "Angyalbőrben" jó, az összes többi nem! Légy szíves vagy vedd ki a félrevezető linkeket, vagy írd át mindet, hogy egyértelműen a filmre mutasson (pl. vendéglátás helyett: vendéglátás (film)). Ha linkeket írsz egy cikkbe, utána a Látszer nevű eszközzel gyorsan ellenőrizheted, hogy jó helyre mutatnak-e. misibacsi*üzenet 2011. december 7., 14:49 (CET)

Tudományos fokozatok

Kedves Gergő! Ismételten jelzem neked, hogy a kandidátusi és az akadémiai doktori fokozat NEM kitüntetések, hanem tudományos fokozatok, amikhez disszertációt kell írni, hogy megkaphassák, míg a kitüntetéshez ilyen nem kell. Kérlek erre ügyelj a cikkekben. Cassandro Ħelyi vita 2011. december 14., 12:19 (CET)